Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

S-au scumpit asigurarile in Bulgaria?

yo3gdi
 Share

Recommended Posts

Buna ziua,

Am sunat in Bg sa ma interesez cat ma mai costa darile anuale (RCA+ITP) si mi s-a spus ca cica 550 Euro pe 1 an ; din cate stiu ITP-ul e cam la fel ca la noi, de unde am tras concluzia din titlu. Conditii de intrare: masina Isuzu Trooper motor 2598 cm3, inmatriculare pe firma in Bg. Exista vreun link catre asigurarile bulgaresti gen calculator online ca la noi sa pot sa calculez eu sa ma conving cu ochii mei (deoarece nu cred ca bulgaru ma pacaleste, ne stim de ceva timp). Multumesc anticipat .

Re: S-au scumpit asigurarile in Bulgaria?

Daca pe firma respectiva sunt inmatriculate multe masini si unele dintre acestea au generat daune, asigurarea creste foarte mult pentru toate acelui proprietar.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Am dat eu acum doua luni 500 E asigurarea pe Patrol 2.8.

Cresc de la an la an,anul trecut am dat 350 E.

Asta e!:cn

Am patit la fel, dar acum am scapat. In ritmul asta, in maxim juma' de an, o sa fie mai ieftin sa tinem masinile pe Romania.

Ironia sortii, nu?! :grin:

Nu va bucurati prea repede, in Ro o minune nu tine mai mult de 3 luni. Ma gandesc ca dupa euforia cu mutatul masinilor pe Ro o sa vina si nota de decontare...in stil romanesc...o taxa mica...cine stie.:grin:

Am dat eu acum doua luni 500 E asigurarea pe Patrol 2.8.

Cresc de la an la an,anul trecut am dat 350 E.

Asta e!:cn

E pe o firma cu N masini ,sau cum? Sunt importante detaliile :)

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

firma care are daune va avea asigurari mai mari...firma fara daune asigurarile sunt cam la fel

Optimus...tu ai motor la limita impozitarii nesimtite......cei care avem motoare mai mari...in nici un caz nu ne aducem masinile in tara...

nu va bucurati....minunile tin putin in tara asta...indiferent de tampitii care sunt vremelnic la putere

.indiferent de tampitii care sunt vremelnic la putere

Dincolo de garla, zicea o d-na contabila ca impozitele si taxele sunt cam stabile de 10 ani, cu f putine exceptii.

Oare de ce la altii se poate, ce au aia ?

De asta intrebam, ca vreau sa eu sa pun un "fer" dincolo si daca aud de 500 de euro asigurarea... banuiesc ca pe firma cu jde masini.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

Banuiesc ca e o firma cu multe masini. Cu tipa respectiva n-am mai vorbit de 2 ani,spunea ca nu-mi poate face ITP-ul,ca trebuie platit impozit etc M-am descurcat prin altcineva cu ITP-ul,se platesc vreo 10 E la primarie,iti da o chitanta si poti face inspectia.

Cum spuneaU si colegii mai sus, pentru masinile inmatriculate pe firme cu multe masini asigurarile sunt foarte mari, Pe acest site poti sa calculezi asigurarea bulgara si chiar sa o comanzi, din pacate calculatoru nu calculeaza in functie de daune, calculeaza doar pentru motorul in cauza. http://iandgbrokers.com/en/insurances/motor-insurance/mtpl

Eu personal mi-am facut propria firma in bulgaria, m-a costat cam 300 euro, si platesc in plus contabilitate si sediu social cam 100 euro pe an.

Edited by Astral

In Romania RCA la un Nissan Patrol este de 250 euro ( vreo 1.100 lei) pe tot anu varsta de 38 ani.

Impozit Romnia la un Nissan Patrol este de 400 euro ( cu reducere pana in 31.martie vreo 1.833 lei) capacitate 2,8

Itp Romania Nissan Y60 2,8 ( daca trece cu tot cu ....) este 150 lei taxa ++ceva... vreo 50 Eur

Taxa drum Nissan Y60 pe tota nul 130 lei. vreo 30 eur

Total Romania : 250 E + 400 E + 50 E + 30 E = 730 Eur/Romania vreo 3.300 lei....

Bulgaria RCA 500 Eur Nissan Y 60 2,8 ( este scumpa pentru ca firma respectiva a avut daune, are utilizator trecut in acte, sunt foarte multe masini pe firma respectiva)

ITP daca ai impozit platit altfel nu se stie vreo 50 Eur

Impozit 50 euro

Taxa drum 30 eur/Romania

Total Bulgaria : 500 E + 50 E+50 E +30 E = 630 Euro/Bulgaria vreo 2800 lei.

Asigurarea pe Bulgaria ca despre asta este vorba aici poate fi diminuata la 160 Eur /an numai atunci cand in actele masinii este trecuta numai firma bulgareasca sau persoana fizica bulgar, fara utilizator etc..si foarte important ca pe aceasta firma sa fie maxim cateva masini cu impozitul platit la zi si fara daune.

Deci legal cu totul pe Bulgaria ar fi:

Rca + Itp vreo 200 Eur/an

Impozit 50 eur

Taxa drum 30 Eur

Total Bulgaria : 280 Euro + taxe administrare firma ( aici difera situatia incep de la 50 eur/an pana la 200 eur/an)

Y60 am zis!

In sfarsit o explicatie pertinenta.....felicitari Cristake pentru analiza 100% adevarata.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

• 2 weeks later...

Multumesc pentru sfaturi, inca nu stiu ce sa cred, ma duc la Ruse la inceputul lunii aprilie sa vad ce rezolv, in cel mai rau caz fac asigurarea pe 6 luni. Am calculat, daca aduc masina in Ro, fara sa pun la socoteala inmatricularea , cheltuielile anuale (impozit + asig+rovigneta) ar fi aproximativ aceleasi, ba poate chiar mai mari (numai pentru asigurare Tiriac mi-a dat la simulare ca ar fi 1700 lei).

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use