Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pathfinder din 2008. ma bate gandul sa-l bag in lucru.

mcbun2
 Share

Recommended Posts

Salut tuturor. Unii dintre voi ma stiu de pe 4x4mania unde am fost ceva mai activ si am avut un topic legat de un cherokee xj pe care l am preparat la mine in garaj. Acum ma bag in vorba cu intentia de a modifica PF pe care il am. I as pune un bumper pe fatza, un troliu, ceva inch la suspensie, eventual un ambreaj mai scula, un blocabil - doua acolo..... Ma puteti ajuta cu sfaturi si informarii legate de piese. Prefer sa mi le aduc singur de pe net. Prin tara se practica jaful la drumul mare cu preturile si toti muncim banii pe care i cheltuim.... Sau cine stie... poate stiti voi de unde pot fi luate loco la un pretz decent.

Multumesc anticipat. mcbun2

mcbun2

jeep cherokee xj 1994 de tarla

nissan pathfinder 2007 de orash

Re: Pathfinder din 2008. ma bate gandul sa-l bag in lucru.

.... Prefer sa mi le aduc singur de pe net. Prin tara se practica jaful la drumul mare cu preturile si toti muncim banii pe care i cheltuim....

Eu nu m-as hazarda ca sa generalizez chestia asta.

Importatorii care aduc piese o fac pentru un profit asa cum nici tu nu muncesti gratis.

De multe ori profitul nu e chiar atat de mare cum credem noi. Isi asuma riscuri, se plateste transport, TVA, taxe, impozite, salarii, etc...

Daca esti dintre aceia care vad ca in state un Warn-8274 costa 1200 de dolari si ai vrea ca si in Romania sa coste la fel atunci nu ai sanse.

Vanzatorii de pe net nu prea trimit colete in Romania. Asta inseamna ca sa ai un prieten care sa le cumpere de la ei, sa le primeasca si sa le trimita el in Romania. Eu am renuntat la treaba asta pt ca mi-am dat seama cat deranj e pentru ei. Mai ales cand e vorba de piese mai mari si mai grele.

Pana la urma prefer sa platesc mai mult si sa nu imi deranjez prietenii cu chestii din astea. Asta e un lucru la care nu se gandeste nimeni.

Am comandat o piesa din Australia. Ca sa merite, am ales modul de trimitere cela mai ieftin. Era prin 10 ianuarie. Piesa a ajuns in luna iunie.

Alt aspect Comanzi o piesa si atnci cand ajunge , observi ca nu se potriveste. Nu o mai poti trimite inapoi sau, si daca o trimiti, nu te baga nimeni in seama. Daca o iei de la un importator de aici precis ai mari sanse ca sa se schimbe piesa sa sa se returneze banii.

Plus chestiile legate de garantii.

Plus posibilitatea de a primi factura.

Plus posibilitatea de a se pierde coletul.

Si altele...

Sa nu ma intelegi gresit. Nu sunt importator de componente. Sunt cumparator. Si am adus pentru mine sau pentru prieteni destule chestii din alte tari. Am iesit putin mai ieftin dar cu mare stres si deranj.

Bineinteles ca sunt si importatori care sar calul cu preturile dar nu trebuie generalizat.

fratilor multzam de raspunsuri. gura max-ului adevar graieste. nu incercam sa generalizez si cu atat mai putin sa lezez vreun amor propriu. de aceea incheiam intrebandu-va pe voi daca stiti ceva decent. insa vorbele lui nissan4x4 ne doare... fratioare, nu ne stim (prea bine), n-am mancat in gara din acelasi blid si nici nu mergem la femei impreuna. faptul ca te stii la nissan dar mai ales la logan si jeep e de laudat. in alta ordine de idei eu am lucrat in fabricva aia de la dacia niste ani si am invatat mecanica acolo care ulterior mi-a folosit la tomberonul meu jeep si probabil se regaseste ca principiu si in matzele unui nissan. si nu in cele din urma, mitocanu de Romania zice ca si-a luat jeep nissan si nu nissan jeep. eu unul, avandu-le pe amandoua, pot spune cum vreau ceea ce e mare smecherie. nu?? ei, hai nu o lua ad literam.... ti am easpuns si io tot in doi peri. umileste ma tu cu niste sugestii insotite de preturi decente si am sa iti multumesc omeneste. ca de fapt asta intrebam....

mcbun2

Salut,

Am vazut ca s-a pomenit de mine, daca te intereseaza suna-ma am cam tot ce vrei pentru Pathfinder pe stoc in tara inclusiv diferential blocabil

Cu stima

Zoltan-0722230889

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

salut zoltan. chiar ma pregateam sa iti trimit un post in care sa te rog sa imi dai nr de tel. deci multzam. de fapt asta e genul de raspuns si abordare pe care il sper pe un forum de ahtiati, indiferent de ce....pasiune au. ca de mistocareala nu ducem lipsa. citind postul tau cu PF am vazut ca nici tu nu ai scapat....te sun acum daca nu e cu suparare.

mcbun2

Uff, ..........incepe sa-mi fie mila de acel biet om care a platit 40.000E pe un Path si acu se tavaleste pe jos ca tara asta e plina de escroci care vrea sa-i ia bietii banutzi munciti cu sudoare din buzunar ca sa-si tuneze si el masina!

:uameni

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Uff, ..........incepe sa-mi fie mila de acel biet om care a platit 40.000E pe un Path si acu se tavaleste pe jos ca tara asta e plina de escroci care vrea sa-i ia bietii banutzi munciti cu sudoare din buzunar ca sa-si tuneze si el masina!

nissan4x4, omule!!! vrei sa incetam sa ne mistocarim??? :F are vreun sens sa continuam asa??? :P eu unul sunt dispus sa incetez si sa trecem la lucruri mai constructive. am zis si ieri asta.... da, am dat patrujdamii pe cotetz si pot sa mai bag inca pe atat in el daca consider ca ceea ce mi se ofera merita. am ginit aseara ca ai un service nissan ceea ce e super. daca ti se pare ca banu meu nu pute a kkolu hai sa iesim la o cafea, sa iti spun ce vrea muschiu meu sa faca la mashinutza, tu sa-mi zici un pretz, eu sa-l comentez, tu sa-mi demonstrezi ca-s vaca si ca pretzu e bun si gata, batem palma, bem aldamashu si trecem la treaba. ce zici, ne bagam???

mcbun2

1. Nu ai vorbit ce trebuie, in primul tau post. Suntem o comunitate mica si , zic eu, destul de elitista! Faptul ca intra un incepator si incepe sa dea cu kka nu e deloc un lucru care sa ramana netaxat, cel putin din punctul meu de vedere. Max ti-a explicat in felul lui blajin cum sta treaba, eu ......... in felul meu.

2. Diferenta intre o masina aberanta ( adica sa-ti faci o masina care sa nu mai mearga bine pe sosea si in teren sa fie catastrofal de slaba) si una reusita sta in niste ani de experienta si ....... experiente. Poti sa strici multi bani si sa nu ai cu ce sa te dai la final.......

3. Si cum cel mai bun sfat e sa nu dai sfaturi ..... Daca vrei sa-ti faci un Path deosebit cu roti mari, bulbar, troliu ...... ceva spre showroom ....... e ok , va fi frumos si impersionant dar va merge mai rau pe sosea, daca insa vrei masina capabila de off road.............. ia-ti Patrol, orice fel de Patrol std va fi superior Path-ului modificat.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

ma bucur ca am ajuns pe o frecventa comuna de discutii. eram sigur ca putem. incepator am fost si eu intr-adevar. acum mi-a trecut. asta nu inseamna ca sunt vreun as.... da nici nu am facut autostopul prin paduri pana acum. :banana. nu contest ce spui acolo de patrol si path. nu ai cum sa le compari. alta marie cu alta palarie. path ul va ramane indubitabil de sosea. pentru aventura extrema (extrem pt mine si open pt voi extremistii) imi este de ajuns jeep ul. asa belite cum sunt ele totusi duc destul de bine cata vreme nu te dai cocosh in fata vreunui patrol, lc sau g classe. masina imi e cu atat mai draga cu cat am crosetat-o singur in garaj la mine (dupa ce in prealabil m-am dotat cu tot ce ii trebuie unui service la domiciliu... cricuri, compresor, chei cu impact, jdamii de chei bune, suduri, tinichigerie manufacturiera si altele...). cu path-ul e altceva. ea va ramane o masina de familie pt iesit cu cortul si cu barca la remorca prin jurul lacurilor din fagarasi sau apuseni. cu puradei, nevasta, catzel, purcel.....drept pentru care:

1. un kit ome de 2-3 inch acolo eu zic ca e de bun augur.

2. un blocant pe spate m-ar scoate din niste belele previzibile uneori si ignorate cu buna stiinta de cele mai multe ori....

3. nici un troliu nu cred ca strica la purtator.... atata vreme cat nu-l car in bratze

4. un front bumper de imagine acolo.... desi aici inca ma mai gandesc daca sa da sau sa ba

5. niste bfg uri mai maricele decat stock ul ar da bine si la geana sila drumul noroios (oricum nu ma gandesc la 35 uri.... poate un 33 acolo...)

6. niste flanse distantiere sau jante cu bs mai mic ar contribuii la compensarea stabilitatii pierdute agale o data cu timida inaltare

7. un chip upgrade de la niste baieti skn tunning (174 la 225cp si 403 la 468nm) ca sa compenseze nevoia de putere dupa modificari

8. niste xenoane de 8000k (am pe celalalt cotetz) ar fi numai bune de dat foc la garduri seara

eu zic ca in configuratia asta masina ramane de bun simtz si pe sosea la drum intins si pe tarlaua soft. daca ai sa imi spui ca mai bine imi iau patrol sau lc iar nu am facut nimic, caci masina asta chiar mi-a placut si de aceea am luat-o desi trecusem si pe la concurenta si prin standul lui patrol. ce ziceti baieti? dati o parere. am vazut aseara ca tu esti axat pe patroale nissan 4x4. arata bengos ce am vazut prin poze. parol. unimog, te bagi la ce am scris?? ai prin batatura piesele?

mcbun2

In mare parte am pe stoc ce vrei ce nu este se rezolva repede, referitor la ce spune nisan4x4 am urmatoarele mentiuni:

Am posedat toate tipurile de nissan-uri de teren posibile chiar in mai multe exemplare:patrol, x-trail,terrano,pathfinder practic ultimii 8-10 ani numai nissan am condus. Patfinderul imi place enorm: pe sosea este comod si la drumuri de 2000 km catre germania cat m-am dat si in rallyraid(loc.II la Trophy Dobrogea 2006) si offroad (standard ), am facut si rescue cu ea inclusiv de pe varful Leaota in noi 2007

Momentan am 150000 km si nu am ganduri sa-l vand inca cel putin 100000 km

De cand am modificat suspensia cu OME are o stabilitate fantastica si pe curbe (era un inconvenient inainte) plus am montat BF Goodrich AT 265/75 R17 fara sa atinga undeva (dupa catalogul OME dim. max. 275/75 R17 cu jeanta ET 20 sau mai mic)

Parerea mea ca la suspensia independenta cu care este echipat este o masina foarte reusita si echilibrat gandit atat pentru asfalt cat si pentru offroad (echivalent standard),aceasta masina este un compromis de succes intre munca zilnica si weekendul de distractii

0747967945

PT Unimog: Rally Raid si Standard nu inseamna off road. Inseamna evolutii on-road pe drumuri forestiere sau peste camp. Intradevar, masina cu suspensie independenta este avantajata pe aftfel de suprafete.

Este bine ca mai aud pe cate cineva multumit de Path.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Fara a jigni titularul de topic pentru deturnarea subiectului dar mai am o singura mentiune in rest ma retrag din aceasta polemica

Fiecare masina este gandita de catre producator pentru un anumit scop si utilizare .

Patfhinder este un navigator de cursa lunga pentru intreaga familie si nu un alpinist utilitar solitar

Exluzind marea masa a titularilor de masini care nu stiu decat locul cheii de contact si a pedalelor exista oamenii care vor sa faca ceva mai bun din ceva, Consider ca indiferent ce masina ai in posesie, daca prin imbunatatirile aduse iti aduce o satisfactie suplimentara ca ai ceva mai bun decit 99% din posesorii aceluiasi model eu consider ca a meritat

Cu deosebita consideratie pentru toti cu opinii diferite

0747967945

scuze pt. off topic.

Eu nu ies de pe drum de obicei in zone cu noroaie.

In cele mai multe cazuri cand o fac se intampla in zone cu multa piatra , problemele fiind create de obstacole ce pot lovi dif. elemente ale masinii.

In concluzie zic ca rotile mai mari decat standard pot aduce in teren un avantaj (unei masinii cu aptitudini off mai slabe)pe care cu rotile oferite de producator nu il poti compensa chiar daca vorbim aici de Patrol, LC, etc. (decat daca esti un as al volanului sau ai marit rotile si in cazul ultimelor exemple).

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

• 1 year later...

salut baieti!

Am si eu un Pathfinder '08 si m-a interesat discutia voastra. Cred ca toti aveti dreptate doar ca priviti din tabere diferite si confundati produsele la care va referiti. Eu am preferat sa-mi comand niste accesorii din America pentru ca diferenta de pret fata de dealer-ul Nissan este uriasa si nemotivata oricum as lua-o. Intradevar astept de doua luni sa mi le trimita dar nu arde nimic intre timp si oricum ieftin si repede mai greu... Ideea este ca nu am vrut piese profi de off-road la care faceti voi referire.

Concluzia mea este ca daca vrei doar accesorii de "show up" e de preferat sa le comanzi afara, iar daca vrei piese profi si montaj si garantie e mai bine sa le iei de la baietii nostrii care se pricep, ca diferenta de pret in cazul asta nu mai este asa mare. E normal pe o piata mica cu o oferta in domeniu redusa, sa ai scoruri mai mari. Este singura modalitate de supravietuire a comerciantului cu vanzari sau servici putine.

mc bunn, apropo de anvelope eu mi-am comandat ca cele pe care le aveam dar mai late, ca pe 235/70/16 cum a venit Pathfinder-ul meu nu arata ok. Acum o sa trebuiasca sa le vand pe astea mai inguste chiar daca au doar 4000km. Aveti vre-un sfat unde le-as putea baga la vanzare?

Luna viitoare iese in piata nou model de bara de la AFN pentru Pathfinder si Navara D40.... inca nu stiu pretul, dar va tin la current.

path.jpg.5d7ca473cd7a4b59bf403d1c5f9ee6ed.jpg

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters

Am cerut si eu pe site-ul dvs. o lista de preturi pt. accesorii Pathfinder. Poate nu ma uitati.

Nu am uitat... maine vai primi raspunsul :h5

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters

Sa inteleg ca nimeni nu si-a mai ajustat Pathfinderul de ceva vreme sau sunt pozele pastrate la secret? :uameni Chiar nimeni? Eu as posta poze dar nu am decat chip de putere la el si statie radio. Daca vreti sa vedeti chip-ul :ha: va fac poza la el si-l pun aici, no problem. :ypu

Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use