Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Am vazut ca acum impozitul e pe tot anu indiferent ca proprietarul a avut masina doar o saptamana si vreau sa intreb daca merge radiata de la primarie fara plata impozitului. Dau un exemplu: masina inmatriculata in aprilie si radiata tot in aprilie.Merge radiata in aprilie (orice motiv ,am inteles ca merge pe propria raspundere ca tii masina in curte) fara a achita impozitul pe tot anu sau trebuie platit si apoi radiat? Multumesc in avans. Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Va trebui platit impozitul pe tot anul in curs apoi se face radierea de la fisc. Cel care cumpara masina are deja impozitul platit pe tot anul. O porcarie din punctul meu de vedere plata impozitului anticipat pe tot anul. Mai rau ca la curve :ha: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Deci trebuie sa dau 2,000euro (pe un an) impozit dupa nici o luna de zile daca masina nu mai circula? Atunci sa inteleg ca se poate face doar pe firma apoi radiata firma?Eventual bagata in faliment? Jegosul care a facut facut impozitul pe tot anu trebuie sa aiba parte de :fk2 in toate gaurile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Nu te supara ca intreb dar la ce e 9000lei impozitul pe tot anul? Trebuie sa fie ceva autocamion, nu? Am si eu acum aceeasi problema, deoarece tocmai cumpar un Mercedes G cu motor de 3.0 Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Nu te supara ca intreb dar la ce e 9000lei impozitul pe tot anul? Avea un Corvette, parca. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Nu te supara ca intreb dar la ce e 9000lei impozitul pe tot anul? Trebuie sa fie ceva autocamion, nu? Am si eu acum aceeasi problema, deoarece tocmai cumpar un Mercedes G cu motor de 3.0 un Pontiac Trans Am 91 (pretul era 4,000euro dar o pot negocia pana pe la 3,000euro deci aproape cat impozitul).Chiar nu stiam ca doar camioanele au motoare mari.Prin 2022 o pot inscrie la Retro.Masina e in stare buna si poate fi inscrisa (adica trece rar-ul).Ce necesita este probabil o revopsire ,dar e in stare originala si are doar 168.000km nu mile adica foarte putin pentru anul respectiv.Nu e luata din Romania ca daca era deja inregistrata in Romania stiam ce e de facut. Probabil solutia e sa fac o firma ,sa o trec pe firma apoi cumva sa scap de firma.Eventual sa cumpar prin firma niscai funie pentru ca ZDREANTA ce a schimbat impozitul e Ciolos. Avea un Corvette, parca. Nu am eu bani de asa ceva...dar as cumpara unu daca as gasi tot la pret de Dacie :grin: Un prieten in Bucuresti a avut un C4 si l-a vandut pe OLX cu 10,000euro.Culmea e ca masina aia avea acelasi motor cu asta care am gasit-o eu.El a dus-o in Bulgaria ,dar eu nu o pot duce in BG pentru ca vroiam ca prin vara sa o vopsesc in mod profesional...adica nu o pot vopsi cu nr bulgaresti.E prea buna la pret sa nu o cumpar. edit:// inca mai am link-ul cu anuntul respectiv cu C4-ul https://www.olx.ro/oferta/vand-chevolet-corvette-c4-1989-5-7l-v8-accept-variante-ID4zClV.html#fce2683fe3 Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Tinand cont ca 2000euro adica vreo 9200lei este impozitul aferent unui motor de vreo 6300cmc era oarecum fireasca nedumerirea mea, sunt destul de putine autovehicole cu motoare peste 6000, apropo din calculatorul de impozite pe care l-am consultat arata ca daca se plateste pana la 31 martie e cu vreo 10% mai ieftin. http://www.calculweb.net/impozit-auto/ Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Tinand cont ca 2000euro adica vreo 9200lei este impozitul aferent unui motor de vreo 6300cmc era oarecum fireasca nedumerirea mea, sunt destul de putine autovehicole cu motoare peste 6000, apropo din calculatorul de impozite pe care l-am consultat arata ca daca se plateste pana la 31 martie e cu vreo 10% mai ieftin. http://www.calculweb.net/impozit-auto/ Nu o pot cumpara pana pe 31 ,chiar daca o cumpar nu am timp sa o inmatriculez pana la sfarsitul lunii .Chiar daca o duc pana pe 31 prin minune tot e de plata 7500ron...fara 1500ron nu e 2,000euro.Nu pot da inca odata valoarea masinii intr-un rahat de impozit ...nici un om normal la cap nu plateste aia. ^^ alea fara RCA ,Rovigneta ,toata micile taxe de la inmatriculare.... Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Nu te supara ca intreb dar la ce e 9000lei impozitul pe tot anul? Trebuie sa fie ceva autocamion, nu? Am si eu acum aceeasi problema, deoarece tocmai cumpar un Mercedes G cu motor de 3.0 Nu e nimic deplasat. Eu am masina cu 4 litri si impozit de 5800 de lei si cu 3 litri la 2200 lei. 9000 de lei poate fi la masina cu un motor de 5,7L V8 de exemplu. Un calcul de cacat. In loc sa se calculeze la valoare de piata a masinii, se calculeaza la capacitatea cilindrica. O porcarie. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Nu o pot cumpara pana pe 31 ,chiar daca o cumpar nu am timp sa o inmatriculez pana la sfarsitul lunii .Chiar daca o duc pana pe 31 prin minune tot e de plata 7500ron...fara 1500ron nu e 2,000euro.Nu pot da inca odata valoarea masinii intr-un rahat de impozit ...nici un om normal la cap nu plateste aia. Pacat, m-am uitat la modelul respectiv, e chiar superba masina! Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Pacat, m-am uitat la modelul respectiv, e chiar superba masina! Nu doar ca e superba dar este si ieftin de intretinut (ma refer stric la componente).Probabil cei de pe forum care au avut Chrysler sau alte masini americane stiu asta.Masina este neagra (vopsea originala)...arata extrem de bine ,mai ales ca e originala/netiganita , originalitatea ma intereseaza plus pretul de nimic. Eu am mai avut una asemanatoare deja inregistrata in tara dar a trebuit sa o vand pentru ca am avut nevoie de bani.Cam si asta ma impinge sa vreau sa o cumpar. Nu e nimic deplasat. Eu am masina cu 4 litri si impozit de 5800 de lei si cu 3 litri la 2200 lei. 9000 de lei poate fi la masina cu un motor de 5,7L V8 de exemplu. Un calcul de cacat. In loc sa se calculeze la valoare de piata a masinii, se calculeaza la capacitatea cilindrica. O porcarie. Eu chiar sunt dispus sa dau si 10x impozitul de la Logan (chiar si 20 de ori) cu toate ca masina nu polueaza de 10 ori cat Loganu si nici nu costa cat 10 logane.Eu sunt pentru taxe corecte nu bataie de joc. Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Si daca masina e adusa de afara si o inscri in august sau in noiembrie cum se plateste impozitul ? pe ce a ramas din an sau pe tot anul in curs? Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Si daca masina e adusa de afara si o inscri in august sau in noiembrie cum se plateste impozitul ? pe ce a ramas din an sau pe tot anul in curs? se plateste de la anu de la 1 ianuarie ...tot pe tot anu se plateste,adica eu nu o pot radia anu asta.Cam asta era dilema ca eu vroiam sa o radiez dupa inmatriculare.Deci oricum o dai nu o poti radia.Daca o cumperi azi si o faci praf maine esti dator 2,000euro la stat. Intr-un fel si eu sunt de vina.Toate masinile americane (adica cu motoare mari) avute inregistrate in Romania in decursul anilor le-am vandut ,culmea le-am vandut ca prostu la straini nu romani.Acum cand eu vreau sa iau o masina de la straini nu o pot inregistra.Mai mereu am cumparat si vandut fara sa pun multi km pe ele,culmea tata a apucat sa inregistreze o masina prin 2005 si eu destept i-am spus ca e ok sa o vanda la un britanic ca citez "luam una cu mai putini km si cu mai multe optiuni mai incolo " ...:sht Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Si daca masina e adusa de afara si o inscri in august sau in noiembrie cum se plateste impozitul ? pe ce a ramas din an sau pe tot anul in curs? Nu masina deja inscrisa...ci adusa din Olanda. Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Nu masina deja inscrisa...ci adusa din Olanda. Pai la fel cred.Tocmai asta ma interesa pe mine pentru ca masinile din strainatate nu au impozit /fiscal.Eu tot asa ma gandeam ca o inscriu pe la sfarsitul anului si o radiez pana pe 31 decembrie dar din ce inteleg nu se poata radia decat in anul urmator iar atunci trebuie platit pe tot anu. Culmea e ca la primarie in Constanta habar nu au. Acum studiam sa vad cum merge inscrisa in firma si radiata firma cu totu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou 1. "pe care " 2. Mașina este înmatriculată acum? În ce stat? AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Masina e in Germania fizic ,a fost importata din SUA dar nu a inmatriculat-o in Germania dar are actele facute plus vama (e omologata pentru Europa deci nu trebuie sa ii mai fac omologarea la RAR).Am impresia ca numere rosii pot fi scoase...cred ,nu stiu sigur.Procedeul de inmatriculare in Romania il stiu si masina are tot ce ii trebuie pentru a fi inmatriculata. Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Impozitul se plateste incepand cu anul urmator imatricularii. Eu am adus o Toyota LC J7 in primavara 2016, am declarat masina la primarie, am fost luat cu ea in evidenta, ca neimatriculata ( trecuta in evidenta ca scutita de impozit, la motiv era trecut neimatriculata). Anul acesta la 1 Februarie ( cred ca giciti de ce), am imatriculat acaretul, l-am anuntat la primarie ca imatriculat, cu copia CIV, ..., initial au vrut sa ma treaca cu masina ca impozabila pe anul in curs, le-am atras atentia cu referire la codul fiscal si norme de aplicare a acestuia, ..., m-au rugat sa revin peste o saptamana ca sa aibe timp sa se consulte cu juristii si ... peste o saptamana cand am mers, au spus da e ok, se plateste impozit doar din anul urmator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Impozitul se plateste incepand cu anul urmator imatricularii. Eu am adus o Toyota LC J7 in primavara 2016, am declarat masina la primarie, am fost luat cu ea in evidenta, ca neimatriculata ( trecuta in evidenta ca scutita de impozit, la motiv era trecut neimatriculata). Anul acesta la 1 Februarie ( cred ca giciti de ce), am imatriculat acaretul, l-am anuntat la primarie ca imatriculat, cu copia CIV, ..., initial au vrut sa ma treaca cu masina ca impozabila pe anul in curs, le-am atras atentia cu referire la codul fiscal si norme de aplicare a acestuia, ..., m-au rugat sa revin peste o saptamana ca sa aibe timp sa se consulte cu juristii si ... peste o saptamana cand am mers, au spus da e ok, se plateste impozit doar din anul urmator. Deci o pot inmatricula anul asta si radia tot anu asta fara a plati impozitul? La inmatriculare trebuie sa dovedesc ca e trecuta pe rolul fiscal la primarie.Dupa ce ma vad cu numerele nu mai stiu eu daca merge radiata tot anu asta de la primarie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Masina e in Germania fizic ,a fost importata din SUA dar nu a inmatriculat-o in Germania dar are actele facute plus vama (e omologata pentru Europa deci nu trebuie sa ii mai fac omologarea la RAR).Am impresia ca numere rosii pot fi scoase...cred ,nu stiu sigur.Procedeul de inmatriculare in Romania il stiu si masina are tot ce ii trebuie pentru a fi inmatriculata. Nu mă prind exact de ce vrei s-o înmatriculezi și apoi s-o radiezi. Dacă vrei s-o folosești până-n 2022, trebuie s-o înmatriculezi și să plătești impozitul. Dacă nu vrei s-o folosești (sau vrei s-o vinzi mai departe), nu o înmatriculezi și nici nu plătești impozit. Impozitul se datorează (doar) pe perioada în care autoturismele sunt înmatriculate/înregistrate în România. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Deci o pot inmatricula anul asta si radia tot anu asta fara a plati impozitul? La inmatriculare trebuie sa dovedesc ca e trecuta pe rolul fiscal la primarie.Dupa ce ma vad cu numerele nu mai stiu eu daca merge radiata tot anu asta de la primarie. Nu stiu sa iti dau un raspuns, cauta pe "gogule" normele de aplicare la codul fiscal si gasesti acolo raspunsul, ..., nu de alta, dar daca intrebi la primarie, se poate sa nu iti dea raspunsul corect, ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Re: Impozitul nou Nu mă prind exact de ce vrei s-o înmatriculezi și apoi s-o radiezi. Dacă vrei s-o folosești până-n 2022, trebuie s-o înmatriculezi și să plătești impozitul. Dacă nu vrei s-o folosești (sau vrei s-o vinzi mai departe), nu o înmatriculezi și nici nu plătești impozit. Impozitul se datorează (doar) pe perioada în care autoturismele sunt înmatriculate/înregistrate în România. Si cum vrei sa umblu cu ea (chiar daca e vorba de 1-2000km pe an)? Eventual vrei sa o pun pe televizor ca bibelou? Nu stiu sa iti dau un raspuns, cauta pe "gogule" normele de aplicare la codul fiscal si gasesti acolo raspunsul, ..., nu de alta, dar daca intrebi la primarie, se poate sa nu iti dea raspunsul corect, ... Pai stiu ca am intrebat deja si au spus o tampnie din trecut (nu stia metoda noua) apoi cand am corectat-o pe cucoana a spus ca nu stie.Nu am batut-o la cap ca mi-am dat seama ca daca nu stie nu stie ,daca ii stateam eu pe cap nu avea sa stie prin miracol. Editat Martie 22, 2017 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Daca aduci masina anul asta....abia de la anul platesti impozit...pe anul in curs nu ai nimic de plata...asa este legea acum. Pe privat iti trimit o solutie pentru la anul... vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Daca aduci masina anul asta....abia de la anul platesti impozit...pe anul in curs nu ai nimic de plata...asa este legea acum. Pe privat iti trimit o solutie pentru la anul... Multumesc mult ,chiar si topicul se poate sterge ca sa nu citeasca cine nu trebuie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Re: Impozitul nou Deci, să înțeleg că tu încerci să găsești o soluție pentru a circula cu mașina dar să nu plătești niciun impozit, nu? Încearcă să-ți scoți adeverință de veteran de război! Eventual cel din 77! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate