Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Debitmetru Patrol y61 2003-2004

bankerul

Postări Recomandate

Buna ,

Vreau sa schimb Debitmetrul si am gasit cu 4 si respectiv 5 pini.

Masina mea are cu 4 pini .

Intrebare ,ce face in plus cel cu 5 pini?

Mufa are 5 pini ,dar debimetru este cu 4 ,vreau sa-l schimb sa incerc sa vad daca un limp mode ocazional se rezolva astfel.

Cine stie care e diferenfa intre 4 si 5 pini si daca e ok sa pun cu 5 daca cel existent are 4,va rog un sfat .

Multumesc!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Debitmetru Patrol y61 2003-2004

Din debitmetru nu se rezolva problema ! Pentru a evita alte neplăceri,trebuie folosit doar debitmetru ORIGINAL!!! Limp -modul se rezolva doar cu ajutorul valvei Dawes.....

Multam de sfat.

Se poate un PM cu costul montarii unei astfel de valve ?

Totodata vreau sa eliminam egr-ul.

Multam!

Link spre comentariu

Din debitmetru nu se rezolva problema ! Pentru a evita alte neplăceri,trebuie folosit doar debitmetru ORIGINAL!!! Limp -modul se rezolva doar cu ajutorul valvei Dawes.....

salutare , am aceasi problema cu limp mode si am schimbat valava dawes si needle si tot asa imi face...... ce e de facut???

Link spre comentariu

Cu tot respectul pentru @ovidiua-car, pe al meu SWB, din 2000, NU am urmatoarele:

- valva dawes

- valva needle

- debitmetru original

- limp-mode

Adica am managementul original al turbinei, debitmetru de alta provenienta (din 2010) si nu am avut niciodata limp-mode.

Poate pentru ca am umblat la surubelul care limiteaza cursa geometriei variabile a turbinei, asa cum zic baietii "from down under"?

Big.Ursu, tu care ai toate cele de mai sus si ai umblat si la VNT, cum stai cu limp-ul?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Valva Dawes nu rezolva in totalitate problema limp-mode.

Limp mode poate proveni si de la o pedala de acceleratie care nu e in boii ei (am intalnit un caz). Vinovat (dar in mai putine cazuri) ar putea fi si senzorul de pe intercooler.

Limp la mine este o pasare rara, si apare in plaja 3000-3500 tr. 4 daca acceleratia este brusca. Suspectez chip-ul de pe pompa de injectie, insa nu mi-am batut capul sa vad daca teoria mea este valabila sau nu.

In adendo la valva Dawes, am mai instalat un dispozitiv care-mi urmareste tensiunea pe care debitmetrul o raporteaza ECU-ului, si o modifica in functie de ceea ce ii spun eu. Dispozitivul monitorizeaza tensiunea in plaja 0-5V (desi am gresit un pic, ar fi trebuit 1.6V-5V) si imparte aceasta plaja in 125 de puncte. Dupa instalarea dispozitivului, am trecut la volan, dat talpa si unde am dat de limp am notat punctul si tensiunea (am avut ajutor un coleg). Ajustat tensiunea, mers mai departe pana cand am eliminat toate punctele unde aveam limp mode.

Aceasta "calibrare" ar fi trebuit sa o refac atunci cand am pus chip-ul pe pompa de injectie, dar am neglijat aspectul si oricum limp apare atat de rar incat nu merita efortul (din pct meu de vedere).

@Giorgel - discutia despre debitmetru am mai avut-o si stiu ca nu erai de acord, dar am deja 5 ani de cand functioneaza in regimul asta si 329.000km si merge fara probleme. Pana sa adopt varianta dispozitivului, m-am mai jucat cu debitmetrul de aer si cu un rezistor variabil (nu ma intreba valorile ca nu le mai tin minte, insa "furam" in plaja 0.1V-0.2V din valoarea raportata de debitmetru); facusem si un bypass la acel rezistor sub forma unui buton montat in masina. Efectul imediat era ca masina devenea mai puturoasa, dar si consumul scadea. Cand aveam nevoie de "pauar", apasam butonasu' si simteai cum se schimba treaba ... dar invariabil aparea si limp-mode. Asta am denumit-o "poor's man voltage modifier" :)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Inca o chestie legata de debitmetru. @Giorgel merge la "masina de scandal" cu un debitmetru aftermarket ...daca nu ma insel. Nu a raportat probleme.

Eu am un debitmetru aftermarket care-l port dupa mine "just-in-case", insa are un comportament ciudat (in mod inexplicabil, boost-ul creste mult mai rapid cu el montat decat cu originalul). Asa ca eu recomand un debitmetru original - desi la ce pret are zici ca-i suflat cu "haur"... curatirea periodica cu spray de contact, cu grija.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Cu tot respectul pentru @ovidiua-car, pe al meu SWB, din 2000, NU am urmatoarele:

- valva dawes

- valva needle

- debitmetru original

- limp-mode

Adica am managementul original al turbinei, debitmetru de alta provenienta (din 2010) si nu am avut niciodata limp-mode.

Poate pentru ca am umblat la surubelul care limiteaza cursa geometriei variabile a turbinei, asa cum zic baietii "from down under"?

Big.Ursu, tu care ai toate cele de mai sus si ai umblat si la VNT, cum stai cu limp-ul?

Si eu le am toate la locul lor ,nu am avut deloc limp mode pana m-am scarpinat si am pus un ulei special ,Amtecol,care a "crescut " performanta masinii si acum intra in limp mode la accelerari bruste si pe la cca 2700 rmp.Poate e doar o coincidenta ...sau poate nu ,motorul e mai elastic si 1 cp in plus :))))a dus la aceasta situatie .

Daca las pedala o fractiune de secunda si revin ,turatia se reia frumos ...nu mai intra limp-ul.

Subiectul e sensibil si cauzele pot fi multe ,dar daca Ovidiu garanteaza ca valva si altele rezolva integral limp-ul fac si investitia aceasta .

Stima !

Link spre comentariu

Greu de crezut ca-ti poate garanta cineva asta ... Valva cu resort si bila + valva cu reglaj fin nu sunt mare lucru nici ca pret si nici de montat nu e mare branza. Dar aditional o sa ai nevoie de un ceas de boost sa vezi si tu cum sta treaba la turbo (inainte si dupa), si sa reglezi needle-valve (valva cu reglaj fin).

NADS Fitted

Link spre comentariu

Si eu le am toate la locul lor ,nu am avut deloc limp mode pana m-am scarpinat si am pus un ulei special ,Amtecol,care a "crescut " performanta masinii si acum intra in limp mode la accelerari bruste si pe la cca 2700 rmp.Poate e doar o coincidenta ...sau poate nu ,motorul e mai elastic si 1 cp in plus :))))a dus la aceasta situatie .

Daca las pedala o fractiune de secunda si revin ,turatia se reia frumos ...nu mai intra limp-ul.

Subiectul e sensibil si cauzele pot fi multe ,dar daca Ovidiu garanteaza ca valva si altele rezolva integral limp-ul fac si investitia aceasta .

Stima !

intre schimbul de ulei si limp mode e aceeasi legatura ca intre limp mode si o roata care se dezumfla dupa montajul valvei dawes. Ca sa nu mai obosesc neuronii unora ce vor citi fraza de 3 ori fara sa ii priceapa sensul, adicatelea nu e nici o legatura ...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

salutare , am schimbat debitmetru (cu unu folosit , provizoriu) si limp mode imi apre undeva pe la 3800-4000 rpm. inainte era si la 2800 rpm. o sa incer un debitmetru nou. acum vine o rugaminte la voi : de care debitmetru??? (banuiesc ca nissan nu face asa ceva , cumpara de la un produvator si le brenduieste)

Link spre comentariu

salutare , am schimbat debitmetru (cu unu folosit , provizoriu) si limp mode imi apre undeva pe la 3800-4000 rpm. inainte era si la 2800 rpm. o sa incer un debitmetru nou. acum vine o rugaminte la voi : de care debitmetru??? (banuiesc ca nissan nu face asa ceva , cumpara de la un produvator si le brenduieste)

Chiar Nissan ... Marelli sau alti producatori ... stay out ... parerea mea...

NADS Fitted

Link spre comentariu

parerea mea de necunoscator este debitmetru original NISSAN

Si daca nu cunosti de ce te bagi ? :) (JOKE)

NADS Fitted

Link spre comentariu

intre schimbul de ulei si limp mode e aceeasi legatura ca intre limp mode si o roata care se dezumfla dupa montajul valvei dawes. Ca sa nu mai obosesc neuronii unora ce vor citi fraza de 3 ori fara sa ii priceapa sensul, adicatelea nu e nici o legatura ...

Dati-mi voie sa va contrazic si va dau si cateva argumente.

Diagnosticare unei probleme la o masina ,cu minime cunostinte ,daca o cunoastem bine ,seamana mult cu o vizita la doctor ,cand prima intrebare este ,ce va doare ,ce simptome aveti....

Pe scurt ,daca un ulei e prost si face prea multe gaze in motor (la doctor ne intreaba ce am mancat)poate influenta negativ senzorul de la debitmetru.

Argumentul care sustine parerea mea este ca dupa ce am montat un oil catch can limp modul nu mai apare in plaja de turatii 2500-2700,pana la 3000 ci in jur de 3500.

Deci ,posibil ,daca senzorul este prost sau inca ia in nas vapori de ulei sa apara limp modul.

Asta e parerea mea ,nu sunt expert ,dar imi cunosc f bine masina .

Editat de bankerul
Link spre comentariu

UN raspuns pe cinste :)))) Trebuie sa recunosc!!

@bankerul ... uita de teroia ta cu fasolea si gazele :) .... Dupa teroia ta tu practic ai pus ulei mai prost decat inainte sau mai nepotrivit deoarece ti-a creat mai mutel gaze carter care ti-au "incetosit" debimetrul. Da in timp intr-adevar gazele carter nu ajuta la debitmetru.... dar nu de la un schimb de ulei la altul.

Legat de problema cu debitmetru' ..... ZD30-ul meu nu intra in limp mode nici inainte de dawes, nici dupa, in nici un caz!!! (doar cand facea overboost, dar aia e alta mancare de peste)

Asadar am "debilmetru" si senzor presiune bun. Am pus debitmetru meu si maf senzor pe o masina care intra in limp la cca 3300 rpm, la fel intra si cu ale mele ca si cu al e lui. Pedala este buna, a fost desfacuta si verificata!!

Ramane partea elctronica din pompa!

@kochmariusrobert ai uitat sa mentionezi ca in momentul in care ai pus un alt debitmetru care iti creea acest limp mode la 4000 rpm, adica mai sus decat inainte (2800 rpm) egt-ul a crescut pe aceeasi palja de turatie cu cca 100grade!!!!!

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare