cipri778 Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Eu zic ca nu s-au ieftinit combustibilii ci adauga magarii astia mai multa apa in amestec. In final cred ca tot la valoarea initiala platim. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Garantat ca se mai utilizeaza metoda asta strabuna. Personal era sa-mi distrug pompa la un Touran si un prieten a scos si el saptamana trecuta cativa litri de apa din rezervor. Se practica inca. Garantat don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Nu se mai practica chestia cu apa decat la pecourile mici, particulare... poate. Ceea ce se practica la peco-urile mari e furtul de la pompa. Ia gandeshte-te... un 10 ml in minus pe litru. Cel putin. De aici "se ieftineste" combustibilul. Au scazut la -20 ml la litru.... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Dumitale crezi ca infigem joje in rezervor la fiecare alimentare? Am alimentat la OMV in Pitesti si la Sinaia mie imi murea motorul in serpentine. In plus apa nu se cumuleaza acol' jos doar dupa o alimentare. Daca ajungi sa ma convingi ca si petrolistii astia joaca corect esti meserias. Dar nu m-as baza pe asta. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor dankrp are dreptate. Orice angajat de la orice benzinarie/motorinarie, trebuie sa faca testul respectiv. Ia un pic de pasta verde, o pune pe joja, o baga in rezervor in punctul cel mai de jos, si daca e apa pasta se coloreaza in rosu. Trebuie mentionat, ca furtunul prin care iese combustibilul care ajunge in rezervorul masinii, este pozitionat mai sus decit locasul destinat colectarii apei, si apoi drenarii ei. Daca de buna voie si nesilit de nimeni renunti la exercitarea unui drept, automat iti pierzi si dreptul de a arunca cu noroi. Parerea mea. Pentru cei care sustin ca angajatii de la pompe ''baga'' apa in combustibili, ii rog sa ia aminte citeva aspecte: 1. De ce pe piata americana, europeana, asiatica, etc. se comercializeaza produse care introduse in rezervor au efectul de ''remove water from gas''??? Daca aveti impresia ca toti petrolistii din america baga la greu apa in benzina ... va inselati. 2. De ce filtrele de motorina/benzina montate in fabrica de producator au optiunea de a drena apa din combustibil??? Daca aveti impresia ca japonezii nu au reusit sa rezolve altfel problema ridicata de pompagii lor care la fel ca si cei americani baga la greu apa in benzina, decit usurind viata soferilor cu aceasta optiune (de a-si drena) singuri apa ... va inselati din nou. Raspunsul este: CONDENSUL!!! CONDÉNS s. n. 1. apă rezultată prin lichefierea vaporilor pe suprafeÅ£e cu temperaturi mai scăzute decât a aerului cu care vin în contact. 2. infiltrare a condensului (1) împreună cu unele specii de ciuperci în pereÅ£ii locuinÅ£elor; igrasie. (< condensare) Sursa: MDN Va-ti pus vreodata intrebarea: de ce numai iarna ''baga'' astia apa in combustibili??? Nu vi se pare ca iarna se intrunesc conditiile favorabile formarii condensului??? Garajul incalzit pe perioada iernii, parcarea masinii pe guri de canal de termoficare sau pe traseele tevilor de termoficare = condens = apa in rezervor. Nu iau apararea pompagiilor, nu am pompa de benzina, nici frate-miu, nici taica-miu, nici neamul meu si nici al nevestei, asta in cazul in care va faceti impresii gresite. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Srevni are perfecta dreptate. Apa in benzina/motorina nu se mai practica demult. Cel putin la PECO-urile mari (Potrom, OMV, LukOil, MOL, etc) @Cipri stai linishtit, probil era o pb la motor, ori nu erai obisnuit cu serpenrinele, ori nu erau conditii meteo favorabile. De exemplu, la vreo 15 km de Suceava este un deal de vreo 1 km lungime, la care o masina cu pana in 100 cp, pur si simplu moare. Nu mai trage, debia se taraie. Cei din Suceava stiu despre ce vb, e dealul de la Ilisesti spre Humor. Concluzia: lipsa oxigenului... Culmea, numai pe dealul ala e un "gol de aer". Sunt de acord ca nu se mai practica pusul apei in carburant (in masa) dar am totusi cateva dubii la furtul de la pompa la cateva peco-uri. Nu ia mult... doar cativa ml acolo...sa fie... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Apa in motorina nu se mai practica de mult, dar in schimb furaciunea la pompa e la ordinea zilei, mai ales la pompele debit! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor cei cu motoare pe benzina incercati sa cautati sa cumparati benzina de la aerodroame deoaree acea benzina este scutita de taxele de drum si alte taxe pe care noi le platim la pompa. Din ultima informatie de acu 6 luni 1 litru de benzina de 98 era in aerdrom 1,9 lei :top Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor peste tot in lume combustibili folositi in aviatie sunt scutiti de taxe....asa ca...pana-i va creste aripi la Samuraiul meu....alimentez si eu de pe la Petrom....Lukoil...Mol...si ce-o mai fi :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Ok.. dar sa fiti siguri ca este de benzina de 98 si nu alte substante, ca benzina de aviatie de 110 .. kerosen. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor peste tot in lume combustibili folositi in aviatie sunt scutiti de taxe....asa ca...pana-i va creste aripi la Samuraiul meu....alimentez si eu de pe la Petrom....Lukoil...Mol...si ce-o mai fi :ha: nu trebuie sa ii creasca aripi ci doar niste relatii .... :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor cand se va construi aeroportul la Brasov :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor nu ma refer la aeroporturi ci la aerodroame ... aviatia utilitara sau de agrement...... :as Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor aceia n-au nici ptr ei.... :ha: noroc ca Samuraiul nu-i prea setos :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Ne spui si noua relatiile din Cluj ? http://www.freesmileys.org/smileys/laughing024.gif 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Eroarea maximă tolerată la debitul unei pompe este de 0,5%. Absolut toate pompele sunt reglate pe maximul erorii. Dar....mai intervin si alti factori , de exemplu de dinamica . Viteza de iesire a carburantului nu trebuie sa fie nici prea mica dar nici foarte mare. Nu stiu prea multe amanunte findca nu este domeniul meu dar cert este ca daca pompa merge prea repede sau prea incet sigur ceva nu e in regula. Temperatura are si ea un rol important. Si uite asa , cate putin de colo , cate putin de colo.... , salariatul de la peco cu 800/luna isi faca vila la Sinaia. In alta ordine de idei , ma duc sa-mi fac plinu la "tractor" ca sa ieftinit zdravan benzina. :gr1 Acum tocmai imi sopteste o pasarica cum ca se mai ieftineste , asa ca mai astept . :ypu Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor de 15 minute am trecut pe la pompa si am alimentat cu motorina euro 4 ---- 3,9 lei / litru :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor OARECUM OFF-TOPIC Reporter: - De ce nu scade pretul la carburanti proportional cu evolutia pretului barilului de petrol? Petrom: - Nu putem scadea preturile mai mult de atat, pentru ca datorita secetei a crescut foarte mult pretul apei pe care o punem in benzina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor Cand am cumparat eu Land Roverul, in mai 2008, mototorina era 4.6 lei, acum e 3.89 lei, nu am de ce sa nu fiu multumit de evolutia pretului (-18%). Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: Carburantii - bataia de joc a guvernantilor nu ma refer la aeroporturi ci la aerodroame ... aviatia utilitara sau de agrement...... :as salut ai ceva relatii la aerodrom? si eu am o masinuta mai insetata. :grin: poate facem de o :x :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate