shpagasinu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault Am recitit post-ul tau de inceput. Ziceai: "Becul de la consola principala, unde iti arata programele offroad, stins. " A afisat si "Special Programs not available" in bord? singurul mesaj era "engine system fault" si becul stins, moment cand am tras pe dreapta, scos contact, lasat un pic sa stea, bagat cheie, contact, aprins bec, niciun mesaj, plecat Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault am bonul Pai, cat a costat filtrul de motorina? Daca e mai putin de 200 RON e probabil unul aftermarket. Daca vrei sa fii super safe si nu te deranjeaza sa dai bani degeaba daca nu era el de vina. poti sa-l schmbi cu unul OEM/LR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault Pai, cat a costat filtrul de motorina? Daca e mai putin de 200 RON e probabil unul aftermarket. Daca vrei sa fii super safe si nu te deranjeaza sa dai bani degeaba daca nu era el de vina. poti sa-l schmbi cu unul OEM/LR revizia a fost facuta de fostul proprietar in ianuarie 2017, la 182.000 km. Pe fostul il cunosc foarte bine si a pus pe masina doar piese originale. Sub nicio forma nu ar fi pus o ieftineala de filtru. trust me Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault revizia a fost facuta de fostul proprietar in ianuarie 2017, la 182.000 km. Pe fostul il cunosc foarte bine si a pus pe masina doar piese originale. Sub nicio forma nu ar fi pus o ieftineala de filtru. trust me Ok, atunci eu as zice urmatorii pasi sunt asa: verifica siguranta de care ziceam, nu se stie niciodata arunca un ochi pe furtunul de la intercooler de sus, asta: http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/33463/normal_DSC03738~0.JPG sa nu fie gauri vizibile, iarasi nu se stie niciodata. Celalalt furtun e greu de vazut in parcare. vezi daca poti sa testezi pompa de presiune joasa dupa cum ziceam incearca sa ajungi din nou la un tester sa gasesti codurile de eroare. Te bat la cap cu ele pentru ca exista o posibilitate de retardeala specifica Land Rover :grin: cand switch-ul de la pedala de frana da anumite erori. mergi cu masina in continuare sa vedem cum se comporta. Verifica daca scoate fum mai mult ca de obicei gandeste-te daca poti sa ajungi la un service care stie bine sa lucreze la LR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault Ok, atunci eu as zice urmatorii pasi sunt asa: gandeste-te daca poti sa ajungi la un service care stie bine sa lucreze la LR greu in Iasi cu astea Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 (editat) Re: Engine system fault greu in Iasi cu astea Vad pe google maps ca e un Tiriac partner. Astia n-ar trebui sa aiba un SDD (tester de LR) sau ceva asemanator care sa-mi spuna codurile complete cu sub-coduri si detalii? gen: P000E-23 fuel volume regulator control exceeding learning limit sau P0101-17 mass or volume air flow circuit range/performance Plus ca, cu un tester de LR, se pot face teste de pozitie si raspuns a valvelor de EGR si le elimini si pe astea din ecuatie. Editat Mai 25, 2017 de SkanderV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault o intrebare pentru toti cei care si-au exprimat părerea in prezentul post: avand in vedere ca mesajul "engine system fault" a aparut doar de 2 ori si nu sta in permanenta aprins...si daca nu mai apare ..ma pot inscrie la un drum lung cu ea? Urmeaza sa plec in delta saptamana viitoare .. Programarea la casa auto este dupa ce plec eu. unul dintre cei 2 baieti care au tester in iasi, e plecat din tara...iar testerul celui de-al doilea nu suporta Discovery 3, Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Re: Engine system fault Eu te-as sfatui sa nu pleci asa la drum lung... cauta un service serios care are tester multimarca performant ca trebuie sa acopere D3 pe motorizare, la astea OBDII problemele sunt doar la sistemele specifice tip suspensie, ACE, BCU, din astea, pe motorizare e mai usor, am eu unul multimarca de clasa medie care duce motorizarea la toate LR de dupa 2004(chiar si la unele mai vechi) de asta zic NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: Engine system fault Coduri erori Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 (editat) Re: Engine system fault Coduri erori[ATTACH=CONFIG]278922[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278923[/ATTACH] Ok, se cam schimba treaba: P2288: doua posibilitati vad: Daca ai noroc: Filtru de motorina montat prost, "invers". Putin probabil, inseamna schimbat de cineva care nu stia ce face. Schimbat, montat cum trebuie si codul n-ar trebui sa mai apara. Daca nu ai noroc: HPFP pe duca. Trebuie schimbata cu totul. Very many $$$$ din pacate P0299: Trei posibilitai vad: Daca ai noroc mult: Actuator turbo (wastegate) care se blocheaza din cand in cand. Se greseaza si esti ok. Detalii aici: http://www.disco3.co.uk/forum/topic122113.html Video ajutator: https://www.youtube.com/watch?v=dfa0AKWC-tA Daca ai noroc mediu: Unul din furtunele de intercooler spart/crapat. Se verifica la service, mai ales cel ce jos. E ceva de munca pana ti-l schimba dar nu un capat de lume Daca nu ai noroc: Turbo pe duca = $$$$ pt turbo nou. Ceri schimbare fara body-off ca se poate daca se pricep mecanicii ca sa nu cresti costurile inutil. Daca insista sa ridice caroseria schimbi service-ul. Eu atat ma pricep. Dar oricum as zice ca in momentul asta trebuie mers la un service LR. Poate te gandesti la o excursie in Bucuresti la unul din service-urile non-dealer cu preturi mai ok. Poate alti colegi stiu service-uri independente ok si in alte orase. Editat Mai 26, 2017 de SkanderV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: Engine system fault 3 injectoare au valori stabile, undeva la 1045 Celelate 3 au sub 1000, din care 2 au 900 La turbina zicea ceva de debitmetru.. Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: Engine system fault 3 injectoare au valori stabile, undeva la 1045 Celelate 3 au sub 1000, din care 2 au 900 La turbina zicea ceva de debitmetru.. Debitmetru, adica MAF sensor ar avea eroare specifica in general, dupa cum ziceam in posturile de mai devreme cand nu stiam codurile. Evident ca nu strica sa verifici siguranta 17 de care spuneam mai inainte. Dar orice e posibil, eu ti-am zis ce cred eu. Eroarea asta de underboost e comuna la toate masinile turbo, dar in cazul Disco 3 eu as inclina spre ce am zis mai sus. Bineinteles, e mai bine sa mergi la un service pentru ca e posibil sa nu fie cum zic eu. La service pot testa si cu un MAF sensor nou sa vada daca reapare eroarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: Engine system fault 3 injectoare au valori stabile, undeva la 1045 Celelate 3 au sub 1000, din care 2 au 900 La turbina zicea ceva de debitmetru.. Valorile de pe injectoare sunt f ok. Sub 800 si peste 1200 incepi sa te gandesti la probleme Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Re: Engine system fault Underboost poate fi si din cauza jegului depus pe MAP din cauza EGR si nu mai citeste corect, curata-l cu spray pt frane sau carburator sa elimini asta... ca mai e si faza in care MAP e defect sau exista o scvurgere pe partea de furtune turbo sau intercooler NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 27, 2017 Autor Partajează Postat Mai 27, 2017 Re: Engine system fault Luni intra in service pentru a verifica tot ce s.a scris aici de catre colegi. Pentru situatia in care sunt ghinionist, m.ar ajuta o recomandare pentru un magazin online . Plus o recomandare a prodicatorilor pentru pompa si turbina. Eu am gasit ceva de genul. Turbina BTS turbo Pompa VDO Aiurea este ca miercuri noaptea vreau sa plec la drum cu ea. Concediu deja programat. :) Ma gandesc ca sa rezolv pana plec, macar cea mai grava dintre ele, care, conform celor de la land rover, ar fi eroarea 2288. Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Re: Engine system fault Underboost poate fi si din cauza jegului depus pe MAP din cauza EGR si nu mai citeste corect, curata-l cu spray pt frane sau carburator sa elimini asta... ca mai e si faza in care MAP e defect sau exista o scvurgere pe partea de furtune turbo sau intercooler Da, curatarea MAP sensorului ar trebui facuta din cand in cand oricum. Se gaseste aici: http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/11805/MAP_DSC_9087.jpg Sub capacul motorului, e prins doar intr-un surub. Il poti scoate si curata tu in parcare. Ar trebui sa arate asa curat: http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/18173/normal_20160312_152323.jpg Nu asa murdar: http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/18173/normal_20160312_151619.jpg Il cureti cu o carpa uscata si nu introduci nimic in gaurica mica si varful sensorului. Dar, in general reading-uri gresite de la MAP sensor sunt asociate unor erori legate de pressure correlation sau ceva de genu. Parca asa imi aduc aminte. Totusi nu strica sa-l verifici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 27, 2017 Autor Partajează Postat Mai 27, 2017 Re: Engine system fault Siguranta de 15A este buna. Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 29, 2017 Autor Partajează Postat Mai 29, 2017 Re: Engine system fault becul de la consola centrala, unde sunt afisate programele de rulare, nu se aprinde datorita defectiunii unui compresor. Am constatat ca dupa ce rulez masina un timp, martorul compresorului se stinge iar becul se reaprinde. Am asociat aprinderea becului cu mesajul "engine system fault" dar nu cred ca au legatura. Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 29, 2017 Autor Partajează Postat Mai 29, 2017 Re: Engine system fault Update: Singura eroare care apare este cea legata de undeboost, cel mai probabil actuatorul. Accesul la el este aproape imposibil, dar sper ca maine sa o rezolv. Nu a vrut sa auda de ridicatul caroseriei. Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 (editat) Re: Engine system fault De obicei defectiuni la actuator dau overboost ca nu mai deschide wastegateul si toata presiunea intra pe admisie, repet, la underboost in general e pierdere de presiune undeva intre turbina si admisie, clapeta wastegate blocata pe deschis, EGR infundat sau senzor MAP plin de jeg.... in cel mai rau caz turbina bulita Editat Mai 29, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 (editat) Re: Engine system fault becul de la consola centrala, unde sunt afisate programele de rulare, nu se aprinde datorita defectiunii unui compresor. Am constatat ca dupa ce rulez masina un timp, martorul compresorului se stinge iar becul se reaprinde. Am asociat aprinderea becului cu mesajul "engine system fault" dar nu cred ca au legatura. Hold on, care "un compresor"? E doar unul, cel de suspensie. Probleme in functionarea compresorului sunt insotite de erori in sistemul de suspensie. E nevoie de un tester care poate sa citeasca aceste erori. De asemenea, le ce te referi cu "martorul compresorului"? Compresorul de suspensie nu are martor. Functionarea lui se poate verifica doar auditiv sau cu tester legat in timp ce motorul merge cu urmarirea valorilor de presiune. Orice alt martor aprins inseamna o eroare. Un compresor care livreaza greu presiunea necesara inseamna: - compresor pe duca = scump din pacate - capac de la sistemul de uscare al aerului din compresor crapat - sistemul de uscare al aerului din compresor "cimentat". E format din bile de silicon pentru uscare ce se lipesc dupa un timp si blocheaza intrarea aerului Ultimele doua ar trebui verificate inainte de cumpararea unui compresor nou Editat Mai 29, 2017 de SkanderV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Re: Engine system fault Update: Singura eroare care apare este cea legata de undeboost, cel mai probabil actuatorul. Accesul la el este aproape imposibil, dar sper ca maine sa o rezolv. Nu a vrut sa auda de ridicatul caroseriei. Daca tot esti la un mecanic cu elevator etc neaparat verificate atent ambele furtune de intercooler. O crapatura in ele e cea mai comuna cauza de underboost si cele de LR la Disco 3 si RRS sunt cunoscute pentru fragilitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Mai 31, 2017 Autor Partajează Postat Mai 31, 2017 Re: Engine system fault revin cu ceva noutati: am scos masina din service, dupa 2 zile si, din pacate, nu am reusit sa rezolv problema . Din cele 2 erori mentionate mai devreme, persista una singura:cea legata de turbina (underboost). Mecanicul insista pe actuator, la care nu a putut ajunge (sau nu a vrut sa demonteze la masina). Voi pleca cu ea, iar la intoarcere, voi cauta un alt service. daca este cineva din iasi care poate recomanda un service bun (exceptie reprezentanta), va rog In ultima instanta voi ajunge si la exceptie :) Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault mai nou: tremura la acceleratie (pe la 80km/h şi pe la 100km/h) scoate fum negru la accelerare (asta e noua) Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 6, 2017 Partajează Postat Iunie 6, 2017 (editat) Re: Engine system fault LR-eu ... ce sa mai zic Dar sa revenim Problema suna a injector blocat Check engine ? Aprins/ stins? Nu o lasa asa , mergi la un service sa emita un diagnostic, risti sa strici motorul Editat Iunie 6, 2017 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate