shpagasinu Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault ieri mi-a aparut, pentru o singura data mesajul : engine system fault Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 6, 2017 Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault Daca e acelas cod de eroare "underboost" pt mine pare o scapare de boost intre turbina si admisie undeva cum am mai spus si eu si colegul @SkanderV a si mentionat furtunele ca fiind comune ceea are logica pt ca daca era o crapatura intr-un furtun si se tot largeste fumul negru va fi tot mai dens, sau mai poate fi senzorul MAP plin de jeg, de la EGR ... doamne fereste sa fie turbina dusa sau sa fie ceva de la injectie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault Personal, am fost foarte atent si am citit cu real interes postarile colegilor. partea cea mai proasta este ca nu am gasit un service dispus sa-mi faca verificarile sugerate. De reprezentanta fug, pentru ca am niste feedback-uri proaste de la fostul proprietar. Am reusit sa ma programez maine si sper sa rezolv problema. maine o bag iarasi pe diagnoza si postez erorile Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Iunie 6, 2017 Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault Pai parca ai fost la mecanic saptamana trecuta. Ce a facut exact si ce a ramas de facut? Iar vibratia, se intampla exact la schimbarea vitezelor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 6, 2017 Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault Personal, am fost foarte atent si am citit cu real interes postarile colegilor. partea cea mai proasta este ca nu am gasit un service dispus sa-mi faca verificarile sugerate. De reprezentanta fug, pentru ca am niste feedback-uri proaste de la fostul proprietar. Am reusit sa ma programez maine si sper sa rezolv problema. maine o bag iarasi pe diagnoza si postez erorile Feedbak-uri proaste de la fostul proprietar ...???? ;) Dar de nevasta-sa ce ti-a povestit? Hai sa fim seriosi , gura lumii e proasta si sloboda. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault m-a refuzat politicos! a zis ca e actuatorul, dar e prea complicat pentru el sa ajunga acolo. La momentul ala, singura eroare era legata de turbina (underboost) Tremuratul l-am simtit in accelerare, la 80 si la 100 km /h Mi-a explicat un mecanic din bucuresti, ca ar fi ceva legat de o geometrie si ar trebui resoftata cutia de viteze Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 Re: Engine system fault Feedbak-uri proaste de la fostul proprietar ...???? ;) Dar de nevasta-sa ce ti-a povestit? Hai sa fim seriosi , gura lumii e proasta si sloboda. nevasta-sa e sefa mea :)) sincer, fug de reprezentanta pentru ca au niste preturi exagerat de mari :) Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Re: Engine system fault m-a refuzat politicos! a zis ca e actuatorul, dar e prea complicat pentru el sa ajunga acolo. La momentul ala, singura eroare era legata de turbina (underboost) Mda, trebuie alt mecanic/service. Cum adica e prea complicat? Nu de asta e acolo? Daca e turbo dus, ce zice:"Ti-as schimba piesa, da' mi-e lene" Plus, a verificat furtunele? Tremuratul l-am simtit in accelerare, la 80 si la 100 km /h Mi-a explicat un mecanic din bucuresti, ca ar fi ceva legat de o geometrie si ar trebui resoftata cutia de viteze Daca se intampla exlcusiv la schimbat viteze atunci e torque converter-ul Daca se intampla la acceleratie, poate fi usor diagnosticat gresit ca TC-ul, dar defapt e engine misfire si trebuie facut un update de engine ECU. Update-ul de gearbox ECU ar trebui facut oricum pentru ca in general versiunile noi sunt mai bune pentru toate ECU-rile de Disco 3, dar conform ZF nu e necesar in eroarea de fata. Ai mai jos in pdf manualul de diagnoza pentru cutiile ZF 6HP26 specific pt LR. Eroarea raportata de tine pare sa se inscrie in descrierea de pe penultima pagina Disco_3_ZF_Gearbox_Fault_Finding_Manual.pdf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 Re: Engine system fault update: am dus masina la un service de unde urmeaza sa o iau in aceasta dupa-amiaza. verdict: actuatorul este ok povestea continua Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Re: Engine system fault >>> Uffff.... asta o stiam deja de la postarea #45 cand am explicat ca defectiunea de actuator da OVERboost ceea ce e inversul defectiunii tale si doi oameni(care s-ar putea sa stie) au insistat pe alte zone ... daca nu ai incredere de ce mai intrebi?... eu ma retrag cu scuzele de rigoare si iti urez multa bafta in continuare NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Re: Engine system fault >>> Uffff.... asta o stiam deja de la postarea #45 cand am explicat ca defectiunea de actuator da OVERboost ceea ce e inversul defectiunii tale si doi oameni(care s-ar putea sa stie) au insistat pe alte zone ... daca nu ai incredere de ce mai intrebi?... eu ma retrag cu scuzele de rigoare si iti urez multa bafta in continuare @sierrafery, intreb si eu: un actuator de wastegate se poate bloca atat pe inchis cat si pe deschis, nu? Inchis=overboost, incalzire excesiva a motorului etc. Deschis=underboost, lipsa de putere, fum etc. Asta era un "rule of thumb" pt mine. Din cate stiu, orice mecanic suspecteaza automat actuatorul blocat deschis ca una din posibilele cauze de underboost. Gresesc cu ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Re: Engine system fault Din pacate, dupa cum s-a dovedit multi mecanici nu prea isi dau interesul, de cele mai multe ori un entuziast care face asta din pasiune e mult mai bine calat pe problema... Binenteles ca actuatorul poate fi si deschis dar e mai comun la actuatoarele pe presiune nu la cele vacumatice si mai des e sa nu deschida cum trebuie... totodata eu unul nu am vazut nici un caz de actuator blocat deschis la care sa nu fie si un cod de "air flow too high" stocat ceea ce e normal pt ca la wastegate pierderea e mare nu ca prin furtune crapate sau alte mici scapari iar din cauza boostului scazut la senzorul MAP ECU compenseaza prin cresterea turatiei ceea ce duce la o aspiratie peste limite si in cele mai multe cazuri fum negru din belsug, nu am mai detaliat toata teoria ci doar am dat indicii despre ce cred eu ca poate fi, din punctul meu de vedere actuatorul fiind eliminat prin existenta codului de underboost singur si lipsa fumului negru de care si tu ai intrebat in postarea #3 la inceput si a fost eliminat eu sunt in general foarte atent la detalii si incerc sa ajut punand toate cap la cap de aia devin sensibil cand sunt ignorat pur si simplu... binenteles ca ma pot si insela ca nici eu nu-s perfect, de aia iubesc LR ca ne potrivim:grin: Editat Iunie 13, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Iunie 14, 2017 Partajează Postat Iunie 14, 2017 Re: Engine system fault Are foarte mult sens ce zici. Mersi mult de detalii, asa invatam :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 14, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2017 Re: Engine system fault >>> Uffff.... asta o stiam deja de la postarea #45 cand am explicat ca defectiunea de actuator da OVERboost ceea ce e inversul defectiunii tale si doi oameni(care s-ar putea sa stie) au insistat pe alte zone ... daca nu ai incredere de ce mai intrebi?... eu ma retrag cu scuzele de rigoare si iti urez multa bafta in continuare salut. N-are legatura cu increderea ci cu faptul ca am dat peste 2 meseriasi care au zis ca ei stiu mai bine decat mine. Intr-adevar, unul dintre ei mi-a zis ca egr-ul de pe stanga nu se aude..semn ca ar fi dus, dar tot el a continuat ca nu e de la egr..ca ar fi facut intr-un fel :) Si tot acesta dupa ce si-a dat cu parerea, mi-a sugerat sa ma duc la un altul, ca el e ocupat. Celălalt mi-a verificat actuatorul, pentru ca stia el ca asemenea eroare vine de la el. Am si rugat la un moment dat, o recomandare de service in iasi, printre colegii care ar sti un service capabil sa gaseasca buba. Pana la urma voi merge la reprezentanta. Si apropo de reprezentanta, am sunat sa intreb de un update de engine, exact cum mi-a sugerat colegul Skander, si mi-au zis ca in primul rand schimbam uleiul in cutie si dupa vedem de update Merci ! Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 14, 2017 Partajează Postat Iunie 14, 2017 (editat) Re: Engine system fault Reprezentantele LR din tara sunt varza cam toate, doar cea din Bucuresti mai poate fi luata in serios(parerea mea), dar daca vrei sa ajungi la Bucuresti iti recomand eu unii mai buni(doar pe PM) , nu este nici un service mai serios in Iasi care sa se stie cu motoare Ford Lion? mai bine ai cauta asa ceva ca la tine problema nu e din management sa trebuiasca nustiuce software ci un mecanic normal la cap care nu e miserupist si care respecta clientul....totusi e un oras universitar mare nu se poate sa nu fie un service de calitate, eu prima data cand nu stiam nimic despre LR am ajuns cu el pe trailer in Ungaria la un service mic privat multimarca si oamenii s-au dat peste cap pana au rezolvat problema...si nu era simpla deloc ca era o crapatura pe placa de baza a BCU de nimic nu mergea cum trebuie... deci daca se vrea se poate Editat Iunie 14, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2017 Re: Engine system fault salut pana in momentul asta am fost la 3 mecanici si niciunul nu a reusit sa-mi rezolve problema cand ai timp, recomanda-mi in bucuresti ca vin si acolo. multumesc Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 15, 2017 Partajează Postat Iunie 15, 2017 Re: Engine system fault Ai PM NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2017 Re: Engine system fault Ai PM n-am primit nimic Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 15, 2017 Partajează Postat Iunie 15, 2017 Re: Engine system fault Vezi acum NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 16, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2017 Re: Engine system fault Vezi acum am primit. multumesc Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2017 Re: Engine system fault Ok, atunci eu as zice urmatorii pasi sunt asa: verifica siguranta de care ziceam, nu se stie niciodata arunca un ochi pe furtunul de la intercooler de sus, asta: http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/33463/normal_DSC03738~0.JPG sa nu fie gauri vizibile, iarasi nu se stie niciodata. Celalalt furtun e greu de vazut in parcare. vezi daca poti sa testezi pompa de presiune joasa dupa cum ziceam incearca sa ajungi din nou la un tester sa gasesti codurile de eroare. Te bat la cap cu ele pentru ca exista o posibilitate de retardeala specifica Land Rover :grin: cand switch-ul de la pedala de frana da anumite erori. mergi cu masina in continuare sa vedem cum se comporta. Verifica daca scoate fum mai mult ca de obicei gandeste-te daca poti sa ajungi la un service care stie bine sa lucreze la LR am rezolvat problemele urgente ale masinii. 1. Pentru eroarea de la turbina s-a inlocuit un furtun de la intercooler :) 2. Pentru trepidatiile la schimbarea vitezelor, schimbat filtru si ulei cutie. Am facut si o diagnoza si am de schimbat cateva bucse, bielete..dar nimic grav. Cea mai interesanta parte este cea legata de un joc la caseta de directie; sugestia a fost sa o schimb, dar pretul este enorm. voi cauta la un moment dat sa o reconditionez. multumesc pentru sfaturi :) Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SkanderV Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 Re: Engine system fault am rezolvat problemele urgente ale masinii. 1. Pentru eroarea de la turbina s-a inlocuit un furtun de la intercooler :) 2. Pentru trepidatiile la schimbarea vitezelor, schimbat filtru si ulei cutie. Am facut si o diagnoza si am de schimbat cateva bucse, bielete..dar nimic grav. Cea mai interesanta parte este cea legata de un joc la caseta de directie; sugestia a fost sa o schimb, dar pretul este enorm. voi cauta la un moment dat sa o reconditionez. multumesc pentru sfaturi :) Cu placere si sa te bucuri de masina in continuare. Poate ne vedem la o iesire daca esti prin zona Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shpagasinu Postat Iunie 20, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2017 Re: Engine system fault Cu placere si sa te bucuri de masina in continuare. Poate ne vedem la o iesire daca esti prin zona la primul drum in Bucuresti, fac cinste cu o bere! ;) Land Rover, Discovery 3- 2005, 2.7, 190 CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate