KAROLOKW Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Salutare tuturor o intrebare am si eu ce trebuie sa fac, si care sunt pasii ,daca vreau sa imi pastrez numarul de inmatricuare de la masina pe care o vand tinand cont ca in urmatoarele 3 saptamani trebuie sa vina cea noua pe care vreau sa pun acel numar? adica mai detaliat, acum am o masina pe care o vand si am numar preferential pe ea, vand masina cu acte in regula cu tot ce trebuie dar vreau ca numarul asta sa il pastrez si sa il pun pe masina noua. multumesc anticipat pentru ajutor Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Din cate stiu sunt 2 cazuri: 1.Daca noul proprietar e cunoscut/prieten acesta pastreaza placutele pentru a se putea deplasa, se duce declara masina pentru a putea fi luata in evidenta la fiscal, trage masina pe dreapta, iti preda placutele (astfel incat sa nu mai platesti emiterea altora), el isi ia numar de inmatriculare la ordine sau preferential in timp ce mergi cu toate actele , platesti iar rezervarea preferentialului (aici nu stiu daca s-a schimbat legea :al) si dupa ce ies actele circuli legal cu aceleasi placute. 2. Daca noul proprietar e necunoscut/samsar, se face o "intelegere" cu acesta valabila legal cam 30 de zile. Daca iti aduce placutele inapoi, se urmeaza pasii legali descrisi mai sus si nu mai platesti emiterea altor placute (asa am facut eu la o masina). Daca uita sa le returneze sau face pe prostul din motive lesne de inteles, platesti emiterea alte placute noi in baza actelor facute cu individul cu conditia ca toata procedura si fie facuta in 30 de zile de la contractul de vanzare-cumparare. PS:La cum se modifica legile in Romanica, mai intreaba. Am impartasit din experienta proprie :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Buna informatia ca am aceeasi problema cu diferenta ca eu am vandut masina de 2 saptamani. Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoghi Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Da dar daca cumparatorul nu duce placutele la ghiseu cand se inmatriculeaza masina.. politia trece numarul placutei pe numele cumparatorului. Am in curte un englez si un american :F Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Da dar daca cumparatorul nu duce placutele la ghiseu cand se inmatriculeaza masina.. politia trece numarul placutei pe numele cumparatorului. Cumparatorul trebuie sa duca ori numerele negre la inmatticulare, ori copie dupa chitanta in care vanzatorul a facut plata pentru pastrare numere. Daca se face rezervarea numerelor inainte ca cel care cumpara masina sa ajunga la politie, nu poate alege numerele alea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted June 4, 2017 Author Share Posted June 4, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Cumparatorul trebuie sa duca ori numerele negre la inmatticulare, ori copie dupa chitanta in care vanzatorul a facut plata pentru pastrare numere. Daca se face rezervarea numerelor inainte ca cel care cumpara masina sa ajunga la politie, nu poate alege numerele alea. Asa am inteles si eu, si mai ziceau ca vanzatorul face rezervarea la politie dupa care cumparatorul ii trimite numerele prin fan curier sau i le da in mana:) daca nu i le mai da atunci politia in baza rezervarii ii emite altele dar vanzatorul va trebui sa le plateasca inca odata ca se considera emitere preferentiala...vedem marti :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristianhaulica Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Rezervarea se face categoric inainte de vanzare. (parca e pe 6 luni sau un an... ceva), si copia chitantei se da la vanzare cuparatorului. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Complet si corect: Mergi la politie si platesti chitanta de pastrare inainte sau dupa ce ai vandut masina. Ii dai copie dupa chitanta cumparatorului sau nu. Cumparatorul are dreptul sa circule cu numerele tale 30 de zile pana perfecteaza actele (la cum se misca acum lucrurile greu de crezut) Chiar daca este obligat sa si inmatriculeze masina in 30 de zile, daca nu o face nu prea il deranjeaza/preseaza nimeni cu nimic, atata timp cat el s a inregistrat fiscal la primarie si plateste impozit. Trebuie sa platesti impozit complet pe anul in curs. Daca cumparatorul nu se pune in ordine tot tu vei avea de umblat/tras de maneca. Daca cumparatorul nu si trece masina pe nume pana ajungi tu la inmatriculat cu noua masina, nu le vei putea folosii chiar daca sunt rezervate. Daca ai primit placile inmatriculezi masina fara costuri suplimentare referitoare la ele. Daca nu ai placile platesti doar contravaloarea placilor ca si cum ar fi la rand, nu pret de preferential. Rezervarea se face categoric inainte de vanzare. (parca e pe 6 luni sau un an... ceva), si copia chitantei se da la vanzare cuparatorului. Rezervarea nu se face categoric inainte de vanzare, se face categoric inainte sau dupa, nu este pe 6 luni sau un an, este pe perioada nedeterminata. 1 Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 (edited) Re: pastrare numere de inmatriculare concret treaba la mine sta astfel: -am vandut masina pe data de 6 dimineata cu data pe acte si mentiunea in talon cu data de 6 iunie pe 6 iunie dupa ce am facut actul de vanzare cumparare am fost la fisc sa imi puna stampila pe el ca e ok apoi am fost la politie la inmatriculari si mi-am platit rezervarea de numar acum a ramas ca maine sa ii dau cumparatorului copie dupa chitanta care imi atesta rezervarea de numar pe numele meu plus cele 3 copii roz ale contractului de vanzare cumparare cu viza mea de la fisc treaba se pune la modul ca omul e din Giurgiu iar eu ilfov iar daca el nu imi mai trimite placutele de inmatriculare cand isi inmatriculeaza masina eu cum pot sa folosesc rezervarea? sau altfel spus cand imi vine mie masina pe 10-15 iulie pot sa ma duc cu rezervarea de numere la politie si cu tot dosarul de inmatriculat si sa cer sa mi se dea de la politie numerele? daca respectivul nu mi le trimite?(normal cu plata aferenta de emitere numere in regim normal nu preferential, aceasta fiind odata platita la inmatricularea masinii anterioare) ca nu vreau sa stau ca fraierul si cu rezervarea platita si fara numere asteptand la bunavointa cuiva.. Edited June 8, 2017 by KAROLOKW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) Re: pastrare numere de inmatriculare Daca el isi inmatriculeaza masina dar nu iti trimite placutele, cand ajungi la ghiseu cu dosarul de inmatriculare si chitanta de pastrare, inmatriculezi fara probleme si ceri un set nou de placute. Pe 10-15 iulie te poti duce la politie chiar daca nu ti a trimis el numerele, dar doar cu conditia ca el sa si-o fi inmatriculat pe numele lui. Daca pe 10-15 iulie mergi la politie cu tot dosarul inclusiv chitanta de pastrare, dar el nu are masina pe nume, politia va verifica numarul, va vedea ca nu este disponibil, te va instiinta de acest lucru, te va pune sa alegi alt numar iar cel pe l-ai pastrat sa l folosesti cand va deveni disponibil. In concluzie, ca sa nu ai surprize, inainte sa te duci cu dosarul la inmatriculari, suna-l pe cumparator si intreaba-l daca a inmatriculat masina pe numele lui, numerele si chitanta devin valabile (libere pentru tine) doar dupa transcriere (adica radiata de la politie de pe numele tau, inmatriculata la politie pe numele lui). Sau daca nu mai doresti sa vorbesti cu cumparatorul poti merge la politie sa intrebi daca s a facut trancrierea, daca numerele sunt utilizabile pe alta masina. Daca nu-si inmatriculeaza masina exact asa vei sta, cu rezervarea platita si asteptand la bunavointa cumparatorului. Asta permite legea Edited June 9, 2017 by Astral Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Daca el isi inmatriculeaza masina dar nu iti trimite placutele, cand ajungi la ghiseu cu dosarul de inmatriculare si chitanta de pastrare, inmatriculezi fara probleme si ceri un set nou de placute. Pe 10-15 iulie te poti duce la politie chiar daca nu ti a trimis el numerele, dar doar cu conditia ca el sa si-o fi inmatriculat pe numele lui. Daca pe 10-15 iulie mergi la politie cu tot dosarul inclusiv chitanta de pastrare, dar el nu are masina pe nume, politia va verifica numarul, va vedea ca nu este disponibil, te va instiinta de acest lucru, te va pune sa alegi alt numar iar cel pe l-ai pastrat sa l folosesti cand va deveni disponibil. ---ok asta mi se pare corect partial (adica mi se pare o porcarie in faptul ca legea permite asa ceva) pai daca el nu isi inmatriculeaza masina in 30 de zile conform legii iar eu pe talon am scris ca e instrainat la data de... si din momentul respectiv decurg cele 30 de zile ,respectivul dupa 30 de zile se poate considera ca circula pe drum cu o masina neinmatriculata? lui de ce ii da legea voie sa mearga asa ,iar eu trebuie sa stau sa il astept pe el desi eu am respectat toti pasii legali si corecti? pai politia are baza de date stie seria de caroserie stie ce numar a fost iar cand aluia ii expira cele 30 de zile ca deaia ne pun sa scriem in talon instrainat catre...la data... sa se considere anulate d ela sine acele numere si sa imi revina cu drepturi depline asa cum am platit pe rezervare... nu sa fiu conditionat si de faptul ca el trebuie sa o si inmatriculeze pe numele lui... problema lui ce face si cand face nu trebuie sa fie treaba mea... dar ca la noi trebuie sa fii calm :) asa ca Zen:):):) cand ii expira cele 30 de zile il sun sa vad ce a facut, iar daca omul e ok atunci treaba merge bine iar daca nu...trebuie sa gasim alte solutii:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare ---ok asta mi se pare corect partial (adica mi se pare o porcarie in faptul ca legea permite asa ceva) pai daca el nu isi inmatriculeaza masina in 30 de zile conform legii iar eu pe talon am scris ca e instrainat la data de... si din momentul respectiv decurg cele 30 de zile ,respectivul dupa 30 de zile se poate considera ca circula pe drum cu o masina neinmatriculata? lui de ce ii da legea voie sa mearga asa ,iar eu trebuie sa stau sa il astept pe el desi eu am respectat toti pasii legali si corecti? pai politia are baza de date stie seria de caroserie stie ce numar a fost iar cand aluia ii expira cele 30 de zile ca deaia ne pun sa scriem in talon instrainat catre...la data... sa se considere anulate d ela sine acele numere si sa imi revina cu drepturi depline asa cum am platit pe rezervare... nu sa fiu conditionat si de faptul ca el trebuie sa o si inmatriculeze pe numele lui... problema lui ce face si cand face nu trebuie sa fie treaba mea... dar ca la noi trebuie sa fii calm :) asa ca Zen:):):) cand ii expira cele 30 de zile il sun sa vad ce a facut, iar daca omul e ok atunci treaba merge bine iar daca nu...trebuie sa gasim alte solutii:) Nu astepta 30 de zile, suna-l imediat dupa 15 zile ca sa ii aduci aminte! Raspunsul oficial de la Politie (inmatriculari auto) a fost ceva de genu: singura solutie dupa ce trec cele 30 de zile, este sa-l dai in judecata si instanta sa impuna radierea masinii din circulatie (adica ori iti da tie drept ca in numele lui sa radiezi masina, ori executor judecatoresc care sa radieze masina in locul aluia). Asta in urma cu un an si un pic. Poate s-a mai schimbat ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Pentru a nu ne confrunta cu astfel de situatii mai exista ceva variante mai complicate dar cu mai putine batai de cap ulterioare: Radiata si cumparatorul pleaca cu ea pe platforma - zero probleme ulterioare Radiata si cumparatorul pleaca cu numere rosii - zero probleme ulterioare Vanzare cumparare, vanzatorul opreste placile fizic, plateste taxa de pastrare, cumparatorul pleaca cu numere de carton replica celor de pe masina si chitanta - probleme minime in viitor, cumparatorul neputand sa circule prea mult cu numerele respective va fi nevoit sa urgenteze nu sa lalaiasca Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare pai daca el nu isi inmatriculeaza masina in 30 de zile conform legii iar eu pe talon am scris ca e instrainat la data de... si din momentul respectiv decurg cele 30 de zile ,respectivul dupa 30 de zile se poate considera ca circula pe drum cu o masina neinmatriculata? Nu ! Masina e inmatriculata perfect legal, el "va uita talonul acasa" de fiecare data cand e oprit de politie iar vanzatorul isi roade unghiile de nervi. Pentru a nu ne confrunta cu astfel de situatii mai exista ceva variante mai complicate dar cu mai putine batai de cap ulterioare: Radiata si cumparatorul pleaca cu ea pe platforma - zero probleme ulterioare Radiata si cumparatorul pleaca cu numere rosii - zero probleme ulterioare Vanzare cumparare, vanzatorul opreste placile fizic, plateste taxa de pastrare, cumparatorul pleaca cu numere de carton replica celor de pe masina si chitanta - probleme minime in viitor, cumparatorul neputand sa circule prea mult cu numerele respective va fi nevoit sa urgenteze nu sa lalaiasca Suplimentar la informatiile colegului Flow iti recomand una mai neortodoxa. :ha: Ai adresa individului, mergi la locatia respectiva iti iei fizic placutele de pe masina si mergi cu ele la politie. Se rezolva cu toate actele si ai scapat de stres. Trimiti la final un sms cumparatorului de pe o cartela cu urmatorul text: "Am primit placutele de inmatriculare expediate de dvs, multumesc frumos." Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas_adam2000 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Ma duc maine in alt oras, sa vad-cumpar o masina si vanzatorul trece in talon ca a instrainat masina. Ok, am 30 de zile. Programarile in Cluj la inmatriculari se fac pe 26 iulie (mai sunt 5 pozitii). Maine o sa fie probabil deja 27 iulie. Adica dupa expirarea celor 30 de zile legale. Si atunci? Din cate am inteles, in Cluj se poate intra doar cu programare on-line. Deci ... ca e nr rosu sau permanent, tot acolo sunt. Atunci cum fac? Aduc masina pe platforma, o asez pe marginea drumului si astept pana pe 27 iulie? Absurd. Ar fi corecta perioada cu 30 de zile daca ai putea intra la inmatriculari la 3-4 zile dupa cumparare, nu dupa 47. Vorbesc de mine ca si cumparator de buna credinta, care vreau transcriere. M-am uitat azi la o masina aici in Cluj, dar vanzatorul nu a fost de acord sa-mi ramana numerele pana ajungem la inmatriculari (scoaterea de la fisc si impunerea pe numele meu se facea saptamana viitoare). E o situatie tragicomica. Ai 30 de zile dar esti programat dupa 47. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 (edited) Re: pastrare numere de inmatriculare recomand una mai neortodoxa. :ha: Ai adresa individului, mergi la locatia respectiva iti iei fizic placutele de pe masina si mergi cu ele la politie. Se rezolva cu toate actele si ai scapat de stres. Se numeste furt, si se pedepseste cu inchisoare. Aceasta varianta chiar nu este de luat in calcul. Mergi degeaba cu placile la politie, nu te ajuta cu nimic, e aceiasi discutie, daca el nu inmatriculeaza masina poti sa mergi cu placile si pe luna, sunt nule pentru tine. @vas adam Discutiile erau pentru cand cei doi implicati in tranzactie nu se inteleg (in destule cazuri ce i drept), totusi oamenii pot intelege ca anumite termene nu depind de noi. Mai departe in cazul tau poti sa i dai placile omului si sa ti faci unele de carton pana inmatriculezi masina pe numele tau, chiar daca au trecut cele 30 zile, chiar daca i ai dat lui fizic placile, masina ta este inmatriculata legal, ai dreptul sa circuli cu ea. Ca e numar rosu sau permanent nu e tot aia, numerele rosii se pot elibera pe o perioada de 30-90 zile vs 30 zile in discutie, timp in care poti perfecta toate actele. Chiar daca ai 30 de zile sa perfectezi actele, daca masina este inregistrata la finante in acest timp, si se ajunge mai tarziu la politie de acest termen nu comenteaza nimeni. Edited June 10, 2017 by Flow Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 (edited) Re: pastrare numere de inmatriculare Subscriu...clar este furt ! Nu mai scrieti prostii! Mergeti la politie in localitatea respectiva(unde se afla individul care nu face transcrierea) si faceti o reclamatie scrisa ptr perfectarea actelor daca au trecut 30 zile! Edited June 10, 2017 by Astral Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Toata prostia asta a plecat de cand s-a scos radierea. Inainte cand o vindeai, intai o radiai si ala pleca cu nr. rosii, indiferent de unde era. Acum cica au simplificat procedura :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Toata prostia asta a plecat de cand s-a scos radierea. Inainte cand o vindeai, intai o radiai si ala pleca cu nr. rosii, indiferent de unde era. Acum cica au simplificat procedura :ha: Da-mi voie sa te contrazic ! Adica eu cumpar o masina inmatriculata in RO, o radiaza vanzatorul pentru ca apoi s-o reinmatriculez eu din nou ?!? Pai asta ti se pare tie mai simplu ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted June 11, 2017 Author Share Posted June 11, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Subscriu...clar este furt ! Nu mai scrieti prostii! Mergeti la politie in localitatea respectiva(unde se afla individul care nu face transcrierea) si faceti o reclamatie scrisa ptr perfectarea actelor daca au trecut 30 zile! ok asta mi se pare cea mai ok varianta dar aceasta reclamatie pe care o fac cat de utila este? adica la ce imi foloseste -foloseste faptului ca astfel politia il va obliga pe individ sub o anumita forma sa o inmatriculeze? si astfel sa imi recuperez numerele? -sau imi foloseste mie ca in baza aceste reclamatii facute si inregistrate sa imi pun numerele mele pe masina cea noua? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Este foarte utila, beneficii: Apare la politie cine este noul propietar, in caz de amenzi sau alte probleme se duc la el nu la tine. Il vor soma sa inmatriculeze masina. Daca apelezi la judecatorie si radiezi masina, doar atunci se pot folosi, simpla inregistrare nu iti da acest drept, ci doar solutia finala inregistrata la politie. Desi nu cred ca vei avea probleme, scriu mai multe variante pentru cei ce vor citii si se vor regasii in vreuna dintre ele. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Da-mi voie sa te contrazic ! Adica eu cumpar o masina inmatriculata in RO, o radiaza vanzatorul pentru ca apoi s-o reinmatriculez eu din nou ?!? Pai asta ti se pare tie mai simplu ? Nu, e mai simplu apoi sa faci tu pe detectivul, pentru ca DA, s-ar putea ca masina in 30 de zile sa schimbe "n" proprietari si asta LEGAL, poate chiar sa ajunga pe Bulgaria (sau dezmembrata ... sau cine stie, cumparatorul a murit in accident sau de alte cauze naturale) si atunci cine plateste? Sau aveti impresia ca o simpla reclamatie la politie te absolva de plata, sau ca s-ar rezolva ceva ... Pai sa va spun eu ceva: reclamatie facuta la parchet in februarie 2016, nici pana in prezent nu s-a instrumentat dosarul :uameni si fara o rezolutie de la ei, esti bun de plata sau cu conturile blocate. Peste tot asa se vand masinile, prin radierea de la vanzator, dar la noi din cauza proastei organizari era mai laborioasa. 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Nu stiu cum naiba toate cacaturile astea la noi sunt asa de complicate, iar daca nu sunt se auto-complica ?!? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
iGeox Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare Nu stiu cum naiba toate cacaturile astea la noi sunt asa de complicate, iar daca nu sunt se auto-complica ?!? Din cauza mentalitatii comuniste care inca ne urmareste, in continuare in puncte cheie sunt puse persoane pe criterii politice, persoane de cele mai multe ori slab pregatite, care fac orice altceva decat ce e evident si necesar, iar cei care stiu sa faca ceva si vor sunt admonestati. Am patit-o de curand la preschimbarea permisului auto cand a trebuit sa stau in jur de 20 de ore la coada pentru a-mi rezolva problema, iar seful de serviciu in momentul in care a incercat sa se implice pentru a organiza un pic treburile a fost sunat de sefa lui (pentru ca era la inchiderea programului) si "somat" sa dea oamenii afara din cladire. Consider asa cum a mai fost expus si in alte discutii, ca macar noi membrii cluburilor auto putem sa ne strangem, sa adunam si niste semnaturi si sa cerem modificarea anumitor proceduri. Daca ne punem toti mintea la contributie sigur gasim si procedurile corecte si modul de aplicare (aplicarea normelor legislative este de cele mai multe ori problema numarul 1, mai exact lipsa normelor de aplicare) Scuze daca am fost oarecum Off topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Re: pastrare numere de inmatriculare https://www.youtube.com/watch?v=qSGyMQ4imPc&feature=youtu.be Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts