Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

... o ciocanitoare dementa care-mi bate in geam ...

cos

Postări Recomandate

... si daca la inceput am tot privit-o cat de dragalasa e vazuta de la 20 cm , recunoscator pentru spectacolul naturii in plin oras , si am iertat-o in fiecare an cand mi-a scobit toate migdalele din pom de parca erau cu nectar si ambrozie , acum s-a denaturat aspectu' , ca bate in geam ca dementa , cu o sarguinta demna de o cauza mai buna ....

... de la ora 8 pana la unu'-doua dupa-masa ... probabil ca se confrunta cu propria imagine , geamul e fumuriu/reflexiv , ceva cu multe straturi de platina , aur si iridiu ... cam atat a costat ... si daca ar bate numai in geam n-ar fi o problema ca e solid dar bate si in rama geamului , din lemn ... dintr-un lemn stabilizat , impregnat , nu se pune problema de viermisori in rama . Nu-mi fac probleme de treaba ei cu propria imagine dar imi ciocane si rama si e cam nasol ...

Cum rezolv problema ? Am incercat ce mi-a dat prin cap repejor si la indemana , cu un strip cu leduri ( ceva profi pe aluminiu , lumeni multisori ) pus in spatele geamului comandat prin sunet , se aprinde cand ciocanea dementa ... dar s-a adaptat repejor si n-o mai deranjeaza ( sau nu mai reactioneaza la flashuri ) . Aproape ca n-o mai deranjeaza nici o lanterna de militan japonez , o fi o ciocanitoare dintr-o specie mai chioara , ori , e hotarata sa invinga pe aia care seamana cu ea .

Treaba ei e numai treaba ei , cum fac io sa scap de ciocanitoare ? ... culmea culmilor , am plecat de la bloc sa scap de bormasina ... am dar de alta ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ... o ciocanitoare dementa care-mi bate in geam ...

Vezi ca poate e graure nu ciocanitoare si e perioada imperecherii ... Nu prea ai ce sa-i faci pana nu ii trec pandaliile ...eventual sa ii pui pe pervaz o scandura cu clei si niste seminte sa-l prinzi pe dement ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu cred că o să ajungi să te obișnuiești cu ea, majoritatea dintre noi am făcut-o!

Nici partea cu pierderile materiale nu e insurmontabilă. La fel, mulți trec și prin asta!

Noi să fim sănătoși, le-om duce pe toate!

N-ai un vultur d-ăla de lemn, de pe la Lacul Roșu, cam cum era peștele albastru de pe televizor, să-l pui în geam? Poate s-o speria, zic și eu, și și-o lua tălpășița. Dar nu departe, bănui că și-a cam făcut cuib pe aproape.

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

@Cos era odata un banc:

"Taticule, ce este o ciocanitoarea ?

– O privighetoare dragul meu, dupa un an de la casatorie."

Lasa-i ceva timp sa se obisnuiasca si o sa-i treaca :grin:

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

E ciocanitoare , frumoasa foc . Ocazional se mai intampla acelasi scenariu cu alte pasarele dar dupa cateva zburataceli si ciocaneli se prind ele cumva ca nu-i cum trebuie si lasa geamul in pace . Acum cateva saptamani parea o chestie nostima , faceam poze , filmam ( am si un copac tuns umbrela , trei metri in fata geamului , pozitia perfectya de observatie ) ... acum , nu prea... a ramas la fel de simpatica mai putin ciocanitul asta isteric .

Cel mai probabil voi monta ceva coltare de aluminiu peste rama de lemn si cam asta e , sa ramana cu migdalele ... noroc ca am termoizolatia facuta cam antiseismic si nu mi-o ciocane si pe aia ... Ma gandesc sa lipesc o folie pe geam , sa mai atenueze din reflexie si poate nu mai vede alt pasaroi ... problema e ca e un geam mare , fix , pe care ma bazez sa dea lumina intr-un spatiu

aproape permanent ocupat , si nu-l vreau mai intunecat ( e iluminat din plin de becuri dar sunt inconfortabile cu tot efortul meu de a compune lumina neutra si care sa nu produca caldura ) , in conditiile in care ocupantul principal e si asa destul de stresat de sanatatea mai putin buna ... o ciocanitoare isterica e ca picatura de miere pe urzica ... Daca n-ar ciocani in geam n-ar fi nici o problema , multa vreme m-am tot benoclat la pasarele si chiar ma gandeam candva sa-mi iau un benoclozaur mai mare cu montura , dar na belea ca necunoscute sunt surprizele vietii si mi-am gasit reversul medaliei cu o isterica - altfel simpatica si pe care o vad de aproape , intr-un mod la care nu ma gandeam . Daca ar fi doar dupa mine , as sta cu coatele pe geam si m-as uita la ea ca la un spectacol rar .

Caz in care ma mai gandeam ca maine sa fixez cumva pe perimetrul geamnului o banda textila impregnata vartos cu un ulei esential de ... de ceva ... trandafiri , levantica , menta , nufar egiptean , tescovina ... Daca ar tine efectul macar cateva zile , ar fi super ( chiar de alunga si vaduvele alea tinere , cand migreaza cicanitoarea isterica schimb impregnarea cu niste smocuri de par de urs uns cu WD40 , si rezolv 'inapoi la loc cum fuse ', problema colaterala cu alea tinere ... daca o fi cazul ...) . Ce ziceti , o avea ceva efect la ciocanitoare ?

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cos, un lucru e sigur: n-o lăsa să intre în casă, o să fie aproape imposibil să mai scapi de ea! Chestia asta e aproape lege universal valabilă pentru cei ce se pricopsesc cu asemenea specimen, comun dealtfel.

Îți recomand o plasă electrică dar va trebui să găsești singur frecvența care s-o țină la respect și să reacționeze așa cum vrei tu: ba s-o ușuiești, ba s-o lași să dea din cap în acel du-te vino caracteristic, interesant, plăcut ....

În orice caz, ar cam trebui să te obișnuiești cu ea, ai și tu o vârstă.....

AJUNGE!

Link spre comentariu

... tot ziceti , toti , asta cu varsta ... Nu va contrazic , am observat ca odata cu varsta nu vine si intelepciunea , cel putin nu in cazul meu , de vreme ce nu gasesc resursa tehnica sa-mi placa cum da din cap ( are capul mic ) ... Cu lasatul in casa nu-i problema , nici nu ma gandeam sa las toate ciocanitorile sa intre asa repede ... ( sau daca au intrat sa iasa in cinci minute - da , chiar cinci minute ca am si eu o varsta , aia de ziceati mai devreme ) .

...incerc cu aromele , poate merge fara sa innebunesc de urechi cateaua si restul urechiatelor cu blana ....

Editat de Astral

Link spre comentariu

Plase, frecvente ciudate, mirosuri, adezivi,etc, .............bai fratilor dar la o pisica nu s-a gandit nimeni??????????

Link spre comentariu

Inchiriez solutia, platesti transport + ramburs, consuma doar Royal Canin Exigent si/ sau carne macra. Garantez reusita in 24h:al:ha: Orice realizare suplimentara (soareci, grauri, alte pisici etc) se plateste suplimentar.:ha:

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Update - azi la 6 : 40 suna unu' cu Vitara , un vanator ... Fiind spart de oboseala ajuns acasa la 3 noaptea dupa un condus chinuitor cu imagini amestecate , resping apelul ... nu-mi trebuia nici apa nici mancare nici nimic , nu ma duc la nici o recuperare , sa se scoata singur ca dupa mine n-a venit unu' din smeckerii astia batosi .... .... Doua minute mai tarziu incepe pramatia sa bata in geam ... cate doua batai la juma de minut ... imi venea sa ma iau de scos parchetul cu coarnele de draci ... macar de incepea pe la sapte jumate . Ma duc sa cumpar un electrosoc d-ala pentru pasuni si il instalez pe rama geamului , sa aiba surpriza vietii ... In this moment pacostea domnului bate pe toata lungimea ferestrei , a descoperit mai multi rivali si implicit e si mai indarjita .

Sa te tii ce mi-o curentez ... am observat si cum tine gherutele , mereu pe aceasi muchie , n-am nevoie decat de un traseu de contact . O sa setez aparatul pentru curentat dinozauri nu vacute , sa-i amorteasca si limba .

Link spre comentariu

Să n-o rănești fizic, te rog. Mai încearcă o variantă, poate se sperie și nu mai vine: încearcă să pui o poză cu chipul tău, un A3 ar fi suficient. Cu mine n-am, îmi pare rău.......👹🤣🤣

AJUNGE!

Link spre comentariu

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Daca ar fi sa fie ultrasunetele , chinui cateaua mea si pisicile vecinei - cam nasol .

Odorizantele extreme nu functioneaza , din cauze necunoscute - nasol .

Nu se sperie de nimic , am pus plante , benzi reflectorizante taiate din folie de supravietuire , ea tot vine la aia de o vede in oglinda oricat de mic e peticul ramas liber .

Rama cu plasa , aricii anitpasari ( cand i-am vazut prima oara in Dedeman mai demult nu m-am gandit ca o sa ma loveasca tocmai pe mine ) nu prea am cum sa montez fara sa strica ceva la geam sau la tencuiala , in plus zona e circulata foarte aproape de perete si tepii sunt cei mai indezirabili . Si asa am avut probleme cu mirositoarele puternice , unele dame sunt foarte sensibile la aromele tari daca nu sunt date de ele ca altfel lesina mustele de cata aroma iasomie cu brusture pun pe ele ...

... cat depre pisici , nu prea vad cum ... de vreme ce de mai multi ani are cuib la 20 m intr-o gradina vecina , zona stapanita de destule pisici . Nici nu prea se da alungata desi stiu ca ciocanitoarie de regula fug imediat de om . Asta e mai idioata , sta ca marlanul pe zebra pana te apropii la doi metri si nici nu zboara prea departe .

Ramane aia cu poza sau aia cu curentul , 5 mA la 80V ar trebui sa o traumatizeze macar temporar si sa plece la 30 cm de geam . Mai mult nu cer , doar atat , in rest poate sa ciocaneasca in copacul cel mai apropiat pana-l doboara . Geamul nu-l sparge ca pana acum il rezolva la cat a batut isteric , imi sparge mie creierii .

Link spre comentariu

Ademeneste pisicile vecinei, invita-le la un chat langa geamul cu pricina si atunci sa vezi rezultate..........................

Link spre comentariu

Sunt hranite bine , dorm mai tot timpul ,se fac auzite o duc bine ... le doare in varful cozii ... si nu mai am ce ademenei ca sunt libere in zona in cauza , la locul faptei ...

In seara asta instalez gardul in jurul pasunii , maine cand ma trezezte iar scarbavnica isterica la rasarit , trag jaluzelele si conectez bateria . Dca o da jos de pe toc am obtinut o distanta de o plama fata de geam , nici nu-mi trebuie mai mult .

Link spre comentariu

Parca as avea o idee : o ciocanitoare impaiata fixata pe rama unde vine aia vie.

Ma gandesc ca un concurent prezent permanent acolo, o va descuraja/indeparta pe aia vie.

Si daca eventual ii poti schimba pozitia pe rama macar la doua zile ca sa nu se obisnuiasca aia vie cu prezenta fixa a celei impaiate, poate vor fi ceva rezultate.

Editat de Astral
Link spre comentariu

... e posibil sa ai dreptate , sper sa nu fiu nevoit sa aflu practic ...

... pentru ca ...

....n-am avut timp sa o mai observ intamplator in copacul in care are scorbura ( la 30 m de geamul in cauza , vizibil in linie directa , intr-o gradina vecina ) dar se pare ca nu mai vine la concurent sau a priceput ca nu-i rost de concurenta cu virtualul din oglinda ... au fost doua dimineti surprinzator de neciocanite in geam , fara sa fac nimic ...

Link spre comentariu

Am avut aceeasi problema acum cativa ani.Absolut toate metodele hi-tech au esuat. Pana a venit tata in vizita si a zis -de ce nu o prinzi? OK. Cca 20 laturi din ata de cusut mai rezistenta lasate sa atarne pe unde se aseza. In 15 minute era agatata de picior si tipa cu capul in jos. Am luat-o , am dus-o la 30 km, i-am smuls cate 2 pene din varfurile aripilor cat sa poate zbura dar mai greoi si am marcat-o cu un inel verde. Nu a mai venit inapoi

• Like 1
Link spre comentariu

...dar se pare ca nu mai vine la concurent sau a priceput ca nu-i rost de concurenta cu virtualul din oglinda ... au fost doua dimineti surprinzator de neciocanite in geam , fara sa fac nimic ...

Eu cred ca are cont pe forum... Te-a citit ca i-ai pus gand rau...

Link spre comentariu

Pentru cine i-a dus grija ... s-a intors ... a auzit-o din strada facand ce stie ea sa fac cu geamul ... Ce bine ca am scapat , nesiguranta ma omora la psihicu capului .

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

... scurt update - animalu' traieste ca si acum un milion de ani , topaie si striga de nebuna sa-si apere teritoriul . Nu stiam ca nu migreaza , era oarecum logic dar cunosc mai mult despre migrarea sarcinii in rulmenti si prea putin despre alte migratii ...

... e bine-sanatoasa , n-am curentat-o , n-am pisicit-o , n-am nimic ... Am lasat-o sa manance toate migdalele din migdal ( mai putin cateva pe care probabil ca o sa mi le ceara candva sa i le inapoiez ... au fost chiar bune , o inteleg de ce-i plac ) , la ghindele stejarului n-am fost atent daca s-a bagat ( ... eu nu , nu-s dator si la astea ) ... poate n-a mai vazut stejari ingemanati si i-o fi parand ceva suspect ...

Crez io ca involuntar am urmat sfaturile alea cu obisnuitu' si pacifismul . Acum , cand fiecare zi imi pare o mica victorie n-are decat sa faca ce vrea muschiu'ei . Sau , a lui ... Nu stiu ce e , n-am facut cunostinta cum ar fi trebuit . Am cateva poze si filmulete in telefon cu aratarea zbarlita , poate candva in timp ce astept pe niste holuri lungi o sa fiu curios daca e bou ori vaca ...

Link spre comentariu

ce ciudata !

am si eu prin cei 2 stejari din fata si spatele casei vizitatori din aceasi specie dar niciodata nu au venit pe pervazul nici unei ferestre

mai mult astea de pe aici sunt sperioase rau

cand deschid geamul sa fac o poza mai de aproape gata isi iau zborul

cred ca a ta e vreo clona sau subspecie modificata genetic:grin:

multi ar vrea sa aiba asa prieteni

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare