Optimus Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Daca nu depasesti 1 cm pe raza, nu vei avea probleme sa atinga pe undeva. Ai totusi masina de teren, cu pasaje ale rotilor mai "generoase", nu este autoturism cu suspensie sport, lasata. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Daca nu depasesti 1 cm pe raza, nu vei avea probleme sa atinga pe undeva. Ai totusi masina de teren, cu pasaje ale rotilor mai "generoase", nu este autoturism cu suspensie sport, lasata. :wink: Uite aici o comparatie.La diametru iese 4.5 cm,iar la grosime 3,048 cm.Oare merge dimensiunea asta fara sa atinga pe undeva ? M-am uitat eu pe dedesupt,dar e greu de anticipat ... Uite si diferentele fata de 195/80/15,cum am acum pe masina.Rezulta cate 4 cm in plus si la diametru si la grosime.Diametrul hai ca e ok.Problema e la grosime ... Scriam mai sus ca depasesc dimensiunile trecute in actele masinii.Ca nu se leaga politistii singuri e ok.Dar daca am ghinion sa ma opreasca si cei de la Rar ? E o diferenta intre 205 si 235 ... :) Cred ca pana la urma ma voi decide intre Cooper Discoverer AT3 sau General Grabber AT2 ( daca o sa mai gasesc acest model ) pentru varianta de soft offroad , ori voi merge pe extrem cu Insa turbo special track (desi nu ma incanta sa le toc pe asfalt). Editat Septembrie 21, 2017 de cata352004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 salut 235 75 15 nu iti incap pe masina sigur o sa atinga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 salut 235 75 15 nu iti incap pe masina sigur o sa atinga. Ma gandeam eu.Sunt late si daca nu i-am adus cosmetizari,era de asteptat.Multumesc pentru raspuns ! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Are cineva experienta cu aceste anvelope ? Sunt MT-uri ,au profil oarecum asemanator cu Dakar-ul si nu sunt resapate. https://www.anvelope.ro/anvelope-all-seasons-maxxis-bravo-mt-753-20575-r15-98-q.htm Profilul destul de agresiv cred ca se comporta bine in teren (inclusiv noroi).Nu stiu iarna cum e aderenta cu ele pe zapada si gheata.Vad ca-s foarte populare la australieni,dar acolo au zapada doar in fotografii ! :) Editat Septembrie 21, 2017 de cata352004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 eu ti-as recomanda 215 80 r15 insa turbo sahara resapate. am avut asa ceva si au fost foarte bune chiar si pe zapada. pe asffalt nu sunt foarte zgomotoase in comparatie cu simex. ca sa nu ai nici un fel de problema sa atinga ti-as recomanda sa pui pe masina un sl de 5 cm si un bl 3 cm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 eu ti-as recomanda 215 80 r15 insa turbo sahara resapate. am avut asa ceva si au fost foarte bune chiar si pe zapada. pe asffalt nu sunt foarte zgomotoase in comparatie cu simex. ca sa nu ai nici un fel de problema sa atinga ti-as recomanda sa pui pe masina un sl de 5 cm si un bl 3 cm. Am avut profilul Sahara,acum multi ani,pe un Pajero .Bune,nu am ce zice,dar la noroi si zapada nu au prea excelat.Daca e sa ma orientez catre Insa,as alege fara ezitare Special Track-ul,cu toate riscurile privind circulatia cu ele pe asfalt.Multumesc pentru sfat ! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert tapuc Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 pentru la iarna si nu numai , iti recomand cu incredere Dunlop Grantek SJ 6 sunt putin mai scumpe decat 400 lei/buc ...dar merita toti banii sunt speciale pentru 4x4 off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Dunlop Grantek SJ 6 :y .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Foarte multi mi-ati sugerat sa ma orientez catre MT-uri.Am gasit asa ceva la vanzare si pare sa aiba crampoanele mai agresive ca Insa Turbo Dakar.Stie cineva calitatile si defectele acestei marci ? http://www.bestride.ro/anvelope/black-star-ro/black-star-dakota-ro/15-inch-1310793666/black-star-dakota-205-70-r15-ro.html La descriere nu specifica daca au marcat M+S pe talon si sunt curios cat sunt de rezistente in timp.Am gasit putine (spre deloc) recenzii la aceasta marca.Francezii o lauda,dar sigur exista si o doza de subiectivism in recenzii.Stie cineva daca nu au probleme cu calea de rulare,daca se echilibreaza usor etc !? Sa nu mai spun de modelul Black Star Mud Max ... http://www.bestride.ro/anvelope/black-star-ro/black-star-mud-max-ro/15/black-star-mud-max-195-80-r15-ro.html O seara frumoasa tuturor si va multumesc pentru tot suportul oferit !!! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
B0GD4N Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 ce ziceti de viteza maxima cu resapate mt? uzura se simte asa rau peste 100? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Din punctul meu de vedere mt nu sunt făcute sa mergi cu viteza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
B0GD4N Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 aia clar, dar cat de repede se duc, viteza optima? cineva a testat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 aia clar, dar cat de repede se duc, viteza optima? cineva a testat? Acum 15 ani,pe un Pajero am avut anvelope Pneus,profil asemanator cu Insa Sahara.Am vrut sa le testez exact la acest aspect si am ajuns la 160 km/h pe o portiune de drum drept,sosea lata,trafic slabut.Nu am avut probleme cu crampoanele sau alte parti ale anvelopelor.Dar a fost un test si nimic mai mult.Maxima a ramas undeva la 120,desi ma auzea lumea de la 2 km distanta ... :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2017 (editat) Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Seara buna tuturor.Mai am o singura intrebare legata de anvelope.As lua (daca s-ar putea) ceva mai "marisor".La "cartea sfanta" scrie 195/80/15 sau 205/75/15.Stie cineva cat pot sa ma "intind",fara sa risc sa-mi atinga pe dedesupt,stiind ca masina nu are modificari ? Ar merge un 215/75/15 sau poate un 225/70/15 ? Inaltimea e identica cu 195/80/15,doar ca e mai lat cu 3 cm (la o anvelopa neresapata).Rog pe cei care stiu,sa-mi spuna si mie.Stiu ca exista tiresize.com si au acolo calculatorul pe dimensini,dar parca spus de cineva patit,are credibilitate mai mare.Multumesc anticipat pentru sfat.O seara frumoasa ! :) ps : Mai incarc o fotografie proaspata cu Suzy Q ,de acum doua zile,undeva pe Rarau ... :) Cam asa se vede Bucovina de sus : :) Editat Septembrie 28, 2017 de cata352004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 215 70 R15 nu atinge dar greu gasesti profile agresive sau mt. 215 75 R15 si 225 70 R15 vor atinge. Personal am pus pe o Suzy 1.6 , 8V din 1991, gume 195 80 R15 de la Vranik modelul care seamana cu Sahara. Dupa vreo 5000 de km on si off road, pot sa iti spun ca sunt extrem de multumit de prestatia lor atat pe sosea cat si in afara. Sosea a insemnat max 125 km/h si curbe luate "sportiv" atunci cand nu vrei sa intarzii de la intalnirea de dinaintea vanatorii. Teren a insemnat cam orice de la uscat, iarba uda si urcari inclinate pana la noroi in saptamanile cand ploua continuu si 5-6 zile dar eu trebuie sa ies in teren....zilnic. Comparativ cu ce am avut pana acum eu consider ca cehii de la Vranik au ridicat destul de sus stacheta cu acest cauciuc resapat dar care este mai moale decat Insa Turbo. In trecut am folosit: Bfg AT, Insa Turbo Special Track = Simex, Maxxis Trepador, Cooper Stt Pro si Bfg AT2. Respecte! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Seara buna tuturor.Mai am o singura intrebare legata de anvelope.As lua (daca s-ar putea) ceva mai "marisor".La "cartea sfanta" scrie 195/80/15 sau 205/75/15.Stie cineva cat pot sa ma "intind",fara sa risc sa-mi atinga pe dedesupt,stiind ca masina nu are modificari ? Ar merge un 215/75/15 sau poate un 225/70/15 ? Inaltimea e identica cu 195/80/15,doar ca e mai lat cu 3 cm (la o anvelopa neresapata).Rog pe cei care stiu,sa-mi spuna si mie.Stiu ca exista tiresize.com si au acolo calculatorul pe dimensini,dar parca spus de cineva patit,are credibilitate mai mare.Multumesc anticipat pentru sfat.O seara frumoasa ! :) ps : Mai incarc o fotografie proaspata cu Suzy Q ,de acum doua zile,undeva pe Rarau ... :) [ATTACH=CONFIG]282940[/ATTACH] Cam asa se vede Bucovina de sus : :) cauciucurile resapate sunt mai mari in diametru (cele mt) fata de cele normale. este o diferenta cam de 2-3 cm in diametru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Septembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Multumesc mexx20_ro si nukusor.Atasez doua fotografii cu distanta de la anvelopa la aripa : Atat pe fata cat si pe spate,la o anvelopa 195/80/15,in lateral am spatiu de patru degete zdravene si deasupra intra palma mea cu cinci degete aliniate.Eu ma refeream la anvelope neresapate de marimea 225/75/15 sau 215/75/15. Daca ma decid catre resapate,cred ca 205/75/15 as lua.Oricum,grea alegerea ... :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Octombrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Astazi am comandat cinci anvelope Vranik Truck 2000 Plus : http://www.vranik.ro/Home/Produs/37387594-9224-493e-af5d-77624a2c0a8d/195/80R15-97Q-TRUCK-2000-PLUS-VRANIK Luni seara cred ca vor ajunge si marti dimineata (teoretic) le voi monta pe jante.Cautarea a luat sfarsit . Va multumesc tuturor pentru sfaturi si indemnuri ! Un weekend frumos sa aveti cu totii ! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 salut vreau o parere despre aceasta marca (cat de grele sunt, cum se echilibreaza, etc) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Octombrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 salut vreau o parere despre aceasta marca (cat de grele sunt, cum se echilibreaza, etc) Cum sosesc,le montez,le pozez si le postez ! :) Cu toate detaliile aferente ! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 O saptamana buna tuturor !!! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cata352004 Postat Octombrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2017 (editat) Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Astazi au venit anvelopele.Sunt deja montate pe jante. Arata bine,nu par sa aiba defecte.S-au echilibrat binisor.La rezerva am bagat 135 grame.In rest undeva intre 30 si 60 grame.Pe asfalt vajaie destul de tare.La sfatul unui prieten le tin la 1,8 atmosfere.De maine intra la munca si o sa pot da mai multe detalii. PS : am remarcat ca sunt mai mici decat anvelopele AVON A/T,cu care am cumparat masina.Maine pun ruleta pe ele si le masor. Editat Octombrie 10, 2017 de cata352004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iGeox Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Salut, Vad ca pana la urma ti-ai luat MT-uri, ai grija foarte mare cu ele on-road, pe ud si pe gheata... eu am patit-o cu niste anvelope asemanatoare pe un pajero sport acum cativa ani la o urcare cu toate manetele trase si blocate si statea masina pe loc....pe gheata de fapt..... si treceau matiz-uri si dacii papuc pe langa mine.....asa ca am luat-o la pas... Sa te bucuri de ele si de masina si sa ne spui si noua cum merg gumele. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikusor Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Re: Sfat achizitionare anvelope pentru sezonul rece (si nu numai) la un GV 1,6 Salut, Vad ca pana la urma ti-ai luat MT-uri, ai grija foarte mare cu ele on-road, pe ud si pe gheata... eu am patit-o cu niste anvelope asemanatoare pe un pajero sport acum cativa ani la o urcare cu toate manetele trase si blocate si statea masina pe loc....pe gheata de fapt..... si treceau matiz-uri si dacii papuc pe langa mine.....asa ca am luat-o la pas... Sa te bucuri de ele si de masina si sa ne spui si noua cum merg gumele. Bafta! Ce greutate are un Matiz sau Dacie sau Grand vitara și ce greutate are un pajero sport? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate