bogus Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Ma poate indruma careva unde sa gasesc un troliu pe 12V dar portabil, ideea e ca am 2 masini pe care ar fi nevoie sa il folosesc si nu pot sa-mi iau 2 trolii, cu montaj, cu placi etc asa ca as prefera unul portabil care sa il duc cu mine, trebuie sa spun ca se poate intampla sa ma troliez de maxim 3-4 ori intr-un an Caut ceva de genul asta dar cu o putere mai mare un minim 6000lbs Edited September 11, 2017 by bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil ulterior am vazut ca mai este un topic la subiectul asta, poate ma muta un moderator https://forum.club4x4.ro/showthread.php?84997-Troliu-portabil Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Ma poate indruma careva unde sa gasesc un troliu pe 12V dar portabil, ideea e ca am 2 masini pe care ar fi nevoie sa il folosesc si nu pot sa-mi iau 2 trolii, cu montaj, cu placi etc asa ca as prefera unul portabil care sa il duc cu mine, trebuie sa spun ca se poate intampla sa ma troliez de maxim 3-4 ori intr-un an Caut ceva de genul asta dar cu o putere mai mare un minim 6000lbs [ATTACH=CONFIG]282421[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]282422[/ATTACH] Ce ai tu in poza este ptr tras barci la mal! Am si demontat ,are un motoras mic (jucarie,casetofon)are reductor cu pinioane din plastic,NU trage masini! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil pai e evident ca la 3500 si la 4000lbs nu poate sa traga, de asta si caut ceva pe la 8000 daca se fabrica, Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERR Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Salutare Raspund doar din teorie ca nu am unealta dar acum vreo 2-3 ani ma batea gandul. Cel mai solid din ce am gasit eu a parut a fii asta http://sculewebshop.ro/promotii.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=1577&category_id=61 Hardughia are vreo 24 Kg deci termenul de portabil e relativ. Si trage doar 2250 kg pe prima spira .... cam frectie pentru ceva mai greu decat categoria veverite Spor Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Pai de tras ar trebuii sa traga teoretic un G militar cu prelata sau un VW T4 deci cam in jur de 2000kg fiecare Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Pai de tras ar trebuii sa traga teoretic un G militar cu prelata sau un VW T4 deci cam in jur de 2000kg fiecare Pai de de ar trebui sa le traga? Nu pot merge si singure? 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Cred ca ai intales destul de bine ce am vrut sa spun, sa le traga din afara din rahat. :grin: Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Cred ca ai intales destul de bine ce am vrut sa spun, sa le traga din afara din rahat. :grin: Atunci trebuie sa tii cont ca nu mai au 2000 kg, ci mult mai mult ... 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil exact, asta e motivul pentru care as vrea sa stiu daca exista ceva portabil de 8000lbs, de 6000 am gasit dar 2700kg nu pare suficient, daca o fi iau daca nu, nu voi avea alta solutie decat sa caut ceva fix mai second mai ieftin ma rog sa-mi permit Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil exact, asta e motivul pentru care as vrea sa stiu daca exista ceva portabil de 8000lbs, de 6000 am gasit dar 2700kg nu pare suficient, daca o fi iau daca nu, nu voi avea alta solutie decat sa caut ceva fix mai second mai ieftin ma rog sa-mi permit Daca vrei sa te carpesti cu un singur troliu la doua masini si troliul sa nu fie numai de bibelou, cauta pe Google "Suport detasabil troliu". Mai ai nevoie doar de cuple patrate tip NATO pe cele doua masini si instalatie electrica aferenta (cuple electrice de curenti foarte mari). Altfel, vei da banii pe ceva ce va face bine doar la psihic! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Re: troliu 12V portabil Toata lumea pare sa uite cu sfintenie ca fabricantii amintesc pe soptite ca troliul doar trage greutatea care e PE ROTI , NU o si ridica de la sol . Valorile declarate sunt doar orientative pentru cat de grea poate fi masina PE ROTI , nicidecum ca ar putea s-o si ridice . Asta e motivul pentru care trolii de 13 000 lbs , cu baterie bine incarcata , in buna stare de functionare , nu pot trage IN SUS o masina de 2,5 tone dintr-un sant mai adanc , asta e si explicatia pentru care exista scripetele - nu e doar pentru o deviere ( care poate fi facuta fara probleme si cu un ochet ) . Troliul ala mobil aratat in postarile anterioare am si eu in atelier agatat de plafon , nu RIDICA mai mult de 300 kg , orice apa sfintita ai da pe baterie ... Despre treaba cu trasul masinii cu el ... poate ajuta sau nu , e relativ rau de tot , depinde de teren , anvelope , conducatorul de turma ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 (edited) Re: troliu 12V portabil Nu fac extrem, ci soft si rareori mediu, G-ul e pentru vanatoare si se mai intampla uneori dar foarte rar sa ramai singur sau in doua persoane blocat intr-un sant sau intr-un noroi mai mare dar din care daca te ajuta 2-3 colegi cu impinsul scapi dar singur esti nenorocita ca acolo ramai. T4 e pentru pescuit deci situatii similare dar si mai usoare, acolo fiind vorba de teren mai accesibil pe ca l-ar trece un 4x4 dar T4 e x2. Ei pentru acest gen de situatii am nevoie de un troliu ajutator. Edited September 12, 2017 by bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Re: troliu 12V portabil Costa 12 sute un troliu decent dar care face treaba, folosit de colegii pe aici in conditii grele uneori, nu vrei sa ai montaj fix care costa 450 lei (atat mi-a spus mie un vanzator) cauti ce a spus colegul si anume un suport detasabil.Acum ce sa zic daca ne uitam la rusi pe youtube observam ca folosesc o gama variata de trolii mobile acum depinde si ce preturi au, cel de la Warn singur sare de 12 sute. In functie de situatia mai bine ocoloesti kktul, daca nu ai pe unde inseamna ca te dai mai ''in teren'' si clar ai nevoie de un troliu ''adevarat''. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emp Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Re: troliu 12V portabil dacă bateria montată pe masină este de 62A poți folosi un troliu sau ai nevoie de o baterie suplimentară?este vorba de un rav4 2000cmc cu care mă duc singur cu copii pe drumuri din pădure.in aceste condiții merită montat troliu pe mașină?există trolii mecanice pentru cazul in care ai rămas pe undeva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Re: troliu 12V portabil Exista trolii mecanice dar situatia e si alba , si neagra . Mai exact , un tirfor te scoate garantat dar manuirea lui e dificila , e foarte greu si foarte lent . Sau un cabestan manual sanatos care e cam la fel de dificil de instalat in pozitie de tragere si care se descentreaza mereu ... Prastiile cu manivela care sunt pentru scoaterea unor barci pe peridoc ... nu merita incercate , nici macar cu scripete , ia de studiaza cablul ala anemic de 5 ori de 6 mm , prospectele lor zic ele ca sunt de 1 tona dar pinioanele si carcasa sunt din tabla ambutisata cu economie maxima de material , la o tona se fac ghem demult ....... un fel de consumabile cu resursa tehnica deplorabila . Prima mea alegere ar fi un troliu de 3500 lbs , ceva de ATV , combinat cu scripete ... si multa , multa prudenta ... mai ales daca implica si copii ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Re: troliu 12V portabil Eu ma gandeam ca in lipsa unui troliu as putea lua un Hi-lift original.Bineinteles ca nu se compara una cu alta si ca si Hi-lift-ul are limitarile lui,ca de altfel si orice troliu.Dar decat sa iau o prastie dintr-aia mai bine un Hi-lift care are totusi mai multe utilizari (vezi filmulete pe youtube).Un Hi-lift nu e cum mult mai scump decat o jucarie din aia de pseudo-troliu. Parerea mea. Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 Re: troliu 12V portabil revin, vorbesc totusi de situatii unde te impotmolesti "usor" si unde 1-2 persoane cu umarul te pot scoate, unde mt-urile iti sunt incarcate si tu ai un pic de ridicatura in fata, nu vorbesc de cazuri unde puntea e la un juma' de metru sub noroi. Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Re: troliu 12V portabil pentru astfel de situatii ia un trifor sanatos... http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Re: troliu 12V portabil Lewis winch. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 Re: troliu 12V portabil Lewis winch. pai la banii cat costa imi cumpar pe fiecare masina trolii separate cu placi si cu montaj :ha: e 1000$ doar troliul in USA, daca mai pui si un motofierastrau cat de cat ajungi pe la 5500lei Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Re: troliu 12V portabil ... nici hiliftul nu e fenomenal , eu il folosesc mai mult decat frecvent la multe treburi 'casnice ' de la presa de bucse pana la 'strans la pozitie diverse piese de la utilaje grele , dejantarea anvelopelor , suspendari diverse ...( azi am tras pe sarniera un platou mobil de 2 tone , hiliftul intre doua chingi , una de capul sasiului una de coada platoului , intr-o mai mult de o ora am tras cam patru metri sau ceva mai putin ... tragi cam 50-60 cm utili la o legare de chinga ... dupa aia ancorezi ce-ai tras , strangi hiliftul , ajustezi chingile pe noua lungime ... si o iei de la capat ... eram doi oameni , faceam cu schimbul ... cand am terminat eram omorati , am zis sa plecam ca e destul , ala a zis ca prima data bea o bere da sa mai stam ca-i cad mainile ... ) . Indubitabil se poate recupera o masina cu hiliftul ( am tot recuperat ditamai bovinele , Patrol si Pajero , la Veverite nici nu se mai incordeaza ) , dar procedeul e lung si greoi , cere efort , implica cava mai multa sforarie decat hiliftul si mai mult decat atat ceva practica - neaparat necesara . Ar trebui sa imprumuti un hilift , si , intr-o duminica , sa vezi daca cu adevarat agreezi ideea mai mult decat apare in filme . Pentru ca ( la fel si pentru flip-flop winch unde foarte usor iti rupi capul daca esti singur ) ... viata bate filmul ... Printre altele , fara nici o teama ca as face reclama , am un hilift T-Max , cumparat in 2009 de la Calinvas ( respectele mele ) la recomandarea lui ca eu eram habarnist pe atunci la d-astea cu maneta ... Pretul in 2009 a fost super , calitatea a fost dovedita in timp in prea multe ocazii , a cam inceput sa se arate ceva semne de uzura , cand iese la pensie hiliftul il punintr-o firida cu vitrina de sticla pentru ca , mie , mi-a fost foarte util pana acum . Tras , impins , strans , desfacut , ridicat , si inca merge . I-am inlocuit in prima saptamana toate bolturile cu suruburi potrivite dar de 12.9 si de atunci asa munceste . Mai am si altele dar nu merg , de noi ... ceva mai ieftine , sigur mai proaste la mecanism , clichetii nu vor sa colaboreze ... 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Re: troliu 12V portabil pai la banii cat costa imi cumpar pe fiecare masina trolii separate cu placi si cu montaj :ha: e 1000$ doar troliul in USA, daca mai pui si un motofierastrau cat de cat ajungi pe la 5500lei Cateodata mai apar pe ebay de sau uk, second, la pret rezonabil. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Re: troliu 12V portabil Pareri? http://www.bestautovest.ro/troliu-auto-manual-realparts-sarcina-maxima-908kg.html http://www.bestautovest.ro/troliu-palan-de-ridicat-pe-lant-manual-3000-kg.html 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 Re: troliu 12V portabil Cred ca pana la urma pentru necesitatile mele e perfect un trifor sanatos, am vazut ca il folosesc si pompierii sa intoarca camioane rasturnate, sa traga stalpi de metal de la cladiri etc E manual dar pare foarte solid si foarte sigur iar pretul rezonabil. Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts