pantzerrow Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Salutare tuturor, Se spune ca primele drumuri au fost cararile facute de animale şi mai apoi dezvoltate de om. Ulterior oamenii au folosit aceste cunostinte in scopuri militare pentru a taia muntii. Fie ca e in scop turistic sau istoric, aveti cunostinta de astfel de treceri peste munti ? Anul trecut am batut drumul de la manastirea Tismana pana la vf Oslea cu coborare spre Herculane. Cand am revenit am aflat de la batranii din zona ca dupa 1200 drumul se numea "drumul cavalerilor Teutoni". "Poteca Dracului" devenita ulterior "Drumul regelui" dupa care cunoscuta ca si Transalpina. De ani de zile incerc sa descopar "Drumul Postalionului" aflat undeva in zona Petrosani-Uricani. Alt drum ce incerc sa il bat/descopar este drumul roman de la Sarmisegetuza Ulpia Traiana ce coboara pana spre Herculane. Alt drum roman cunoscut ca si "Drumul lui Traian" la fel. Daca aveti chiar si un minim de informatii despre orice fel de treceri care ulterior pot fi batute cu un 4x4 (mai mult sau mai putin pregatit), poate reusim in viitor cu ajutorul track-urilor sa facem o harta de taiat tara in lung si in lat indiferent ca vorbim de munte, deal sau campie. :tk:tk:tk 1 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Re: Drumuri istorice Un drum necirculat dispare relativ rapid ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Ianuarie 20, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Re: Drumuri istorice Un drum necirculat dispare relativ rapid ... Unele da, altele nu . Sunt ferm convins ca inca mai sunt drumuri ce se pot circula. De fapt anul trecut chiar m-am convins de asta. Cei din zona cu care am discutat mi-au spus ca nu poate fi abordata cu nici o masina aceasta trecere. Singurul care a avut dreptate a fost un cioban ce stia muntii aia ca pe buzunar. Repere date de el m-au ajutat sa gasesc aceasta trecere. Cateodata se poate :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Re: Drumuri istorice Inteleg ca drumul de pe la Tabla Butii e un astfel de drum, care lega Valahia de Transilvania. Drumul Curtea de Arges, Tara Lovistei, Valea Oltului pe unde ne tot chinuim sa facem faimoasa autostrada e alta vechea trecere din Transilvania in Valahia....motiv pentru care o vreme capitala a fost la Curtea de Arges... 1 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Ianuarie 21, 2018 Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Re: Drumuri istorice Interesant subiectul ! Intrebare: de la lacul Galbenu(dupa lacul Petrimanu ) este un un drum merge pe conturul de sus al lacului .Unde duce? A fost cineva pe acolo? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2018 Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Re: Drumuri istorice Un alt drum istoric, parcurs impreuna cu Nike &familia, la intoarcerea de la Maramures Off-road Fest (Doamne, ce mai vremuri...) a fost limesul roman - drumul de granita al imperiului roman : https://forum.club4x4.ro/showthread.php?71056-Back-home-from-Maramures-Trophy-2012-!-(13-18-august)&p=820104&viewfull=1#post820104 (Intr-una din poze se pot vedea informatiile despre acest drum istoric). REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Re: Drumuri istorice Interesant subiectul ! Intrebare: de la lacul Galbenu(dupa lacul Petrimanu ) este un un drum merge pe conturul de sus al lacului .Unde duce? A fost cineva pe acolo? Daca te referi la drumul peste baraj si dupa, nu este drum auto, doar o poteca. Merge prin padure si te scoate la malul apei, pe versntul nordic. La coada lacului este (era?) un drum care te scoate la Strategica. S-a discutat despre el: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?89919-Weekend-in-m-tii-Latoritei/page2 Si pt. a reveni la titlul discutiei, cred ca este mult prea vast, ar trebui incadrat in timp si spatiu. Intre Ardeal si celelalte provincii istorice sunt o gramada de drumuri, fie pe firul apelor, fie care traverseaza muntii. Multe si-au pastrat in totalitate, sau partial traseul initial. Editat Ianuarie 22, 2018 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate