Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

[intrebare] - tractare rulota cu MMA 1400kg, cu permis catB

l_stoian79
 Share

Recommended Posts

Salutari

M-au rugat niste amici daca pot sa-i ajut sa tractez o rulota din Arad pana langa TM. Ideea e sa merg cu Toyota dupa ea.

Rulota are 1140kg masa proprie si 1460kg MMA in acte.

Toyota are MMA 2446kg in acte.

Daca adun MMA la vehicolul tragator si la rulota trec de 3500kg (cam 3800-3900kg).

Intrebare: daca am categoria B, am voie sa trag rulota respectiva cu Toyota?

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Re: [intrebare] - tractare rulota cu MMA 1400kg, cu permis catB

Parerea mea e ca nu poti, din 2 motive:

1. Ce trece de 750 kg la remorca trebuie sa ai E-ul (adica B+E).

2. La fel si cu masele insumate, daca trece de 3500 kg si e pana in 4250 kg, iti trebuie o mentiune in talon ca ai absolvit un curs la o scoala de soferi.

• Like 1

OUG 195/2002 republicata,cu modificarile si completarile ulterioare,prevede:

Art. 24,lit.1. -

f) categoria B:

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

(3) Persoanele care posedă permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevăzute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, în cazul în care ansamblul depăşeşte 3.500 kg, numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de formare în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule.

trebuie sa faci un curs si sa schimbi permisul, care va avea inscriptia "96" pe spate, in partea de stanga-jos.

Nu se da examen.

• Like 1

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Multumesc la amandoi. E clar. Nu ma bag :grin:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

in UE este permisa conducerea unui ansamblu de 4200 kg cu B

Unele state ( si Romania) solicita absolvirea unui curs suplimentar pentru cei care depasesc 3500 Kg.

Daca teprinde iei amenda, NU este caz penal decat daca depasesti 4200kg

In strainatate ( Germania, Austria, Ungaria) nu are nimeni treaba cu tine, am prieteni care au condus masina cu trailer incarcat, orpit de politie si nimeni nu a spus nimic. Idem si in tara, dar a fost atentionat de cateva ori.

Daca vrei sa absolvi cursul, ma contactezi pe mesaj privat si iti spun cum o rezolvi repede si ieftin.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Din textul legii pare infractiune.

Ai gasit tu undeva sa spuna ca e contraventie?

Intr-adevar, in UE iei doar amenda in unele state.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use