Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit

zander

Postări Recomandate

salutare,

am un logan ce sta, ideal program rabla, caut un 4x4 cu urmatoarele insusiri:

-ideal pescuit (munte - trecut prin raulete, bolovani, Dunare - coclauri, namoale, etc) -> garda la sol cat mai mare

-buget maxim 25000eur (cu cat mai putin cu atat mai bine), sa-l iau de nou daca se poate sa ma scap si de logan dar nu e musai

-consum cat mai mic

-spatiu portbagaj + habitaclu - sa pot cara o barca gonflabila si un motor de 5cp + 2-3 genti, o lada frigorifica

-ideal cutie manuala

-masina o voi folosi in weekend, eventual concediile dedicate pt pescuit, cca 3-4 saptamani pe an

-distante frecvente 500km pe tura, mai rar 1000km pe tura

Duster vs. Jimmy vs. Pajero vs. ce alte reocmandari mai primesc pot studia si singur daca nu va permite timpul sa-mi explicati de ce X si nu Y.

Astept recomandarile voastre,

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit

Avem o singura recomandare : foloseste functia "Cautare avansata" dupa cuvantul cheie "achizitie" doar in titluri !

E plin forumul de astfel de discutii in care vei putea citi pareri despre tot felul de marci si modele 4x4 !

Link spre comentariu

Duster si jimny sar din discutie, portbagaj mic.

Pajero nou nu gasesti la suma aia.

25.000euro este un buget mic ptr masina noua dar ai ce sa gasesti sh.

Link spre comentariu

Duster si jimny sar din discutie, portbagaj mic.

Pajero nou nu gasesti la suma aia.

25.000euro este un buget mic ptr masina noua dar ai ce sa gasesti sh.

Te contrazic un pic: Duster + lada Thule e exact ce trebuie! Are un coleg de-al meu: 3 persoane cu aceeasi structura de bagaje au calatorit confortabil pana un Grecia!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Dap, confirm . Duster +lada este absolut ok.

Plus ca bugetul pt unul echipat cu de toate nu sare de 20000.....ramane si de un set de roti AT sau MT...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Avem o singura recomandare : foloseste functia "Cautare avansata" dupa cuvantul cheie "achizitie" doar in titluri !

E plin forumul de astfel de discutii in care vei putea citi pareri despre tot felul de marci si modele 4x4 !

asa este, multumesc de hint, voi merge pe varianta asta in paralel cu raspunsurile ce inca le astept :)

salut,

25.000 de euro?

da, mai mult pt o masina pt pescuit parca nu ma lasa inima :))

Dap, confirm . Duster +lada este absolut ok.

Plus ca bugetul pt unul echipat cu de toate nu sare de 20000.....ramane si de un set de roti AT sau MT...

astea sunt rotile alea cu crampoane mari? imi dai te rog un link ? cat costa un set de 4 ?

multumesc

Link spre comentariu

E evident ca nu prea stii care e treaba cu suv-urile si masinile de teren. Prima data eu zic sa citesti . Sa intelegi diferenta intre cele 2 tipuri de vehicule si apoi sa alegi. Altfel s-ar putea sa regreti.

In alta ordine de idei eu nu iti recomand o masina fara reductor.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

asa este, multumesc de hint, voi merge pe varianta asta in paralel cu raspunsurile ce inca le astept :)

da, mai mult pt o masina pt pescuit parca nu ma lasa inima :))

astea sunt rotile alea cu crampoane mari? imi dai te rog un link ? cat costa un set de 4 ?

multumesc

AT - all-terrain - un fel de struto-camila, nici de strada, nici de off-road, nici de iarna, nici de vara, dar preferate de multi expeditionari

MT - mud-terrain - practic, sunt doua feluri : cele cu crampoane mari (cunoscute drept "simexuri", dupa marca Simex, cea mai populara la noi SI cele cu crampoane "normale", dar care, in off-road, sunt ceva mai eficiente decat AT-urile, dar mult sub simexuri, iar pe sosea, sunt asa-si-asa....

PS - Apuca-te repede de citit prin toate sectiunile ca nu cred ca mai are nimeni rabdare, timp si nervi sa te invete "abecedarul 4x4".....! :h5

Link spre comentariu

E evident ca nu prea stii care e treaba cu suv-urile si masinile de teren. Prima data eu zic sa citesti . Sa intelegi diferenta intre cele 2 tipuri de vehicule si apoi sa alegi. Altfel s-ar putea sa regreti.

In alta ordine de idei eu nu iti recomand o masina fara reductor.

sunt afon la mecanica si masini, sa schimb un bec ma uit in manual si 2 ore pe youtube, nu intentionez sa aprofundez mecanica, imi trebuie doar o masina (masina o vad ca fiind parte din sculele de pescuit :) )

AT - all-terrain - un fel de struto-camila, nici de strada, nici de off-road, nici de iarna, nici de vara, dar preferate de multi expeditionari

MT - mud-terrain - practic, sunt doua feluri : cele cu crampoane mari (cunoscute drept "simexuri", dupa marca Simex, cea mai populara la noi SI cele cu crampoane "normale", dar care, in off-road, sunt ceva mai eficiente decat AT-urile, dar mult sub simexuri, iar pe sosea, sunt asa-si-asa....

PS - Apuca-te repede de citit prin toate sectiunile ca nu cred ca mai are nimeni rabdare, timp si nervi sa te invete "abecedarul 4x4".....! :h5

multumesc frumos de explicatii, cunosc perfect sentimentul utilizatorilor vechi atunci cand vine cate un incepator ca mine cu aceeasi intreabare ca altor zeci :)

sa invat acum ce este reductorul sau sa ma pun totusi sa vad ce recomandari s-au facut altora? fiind totusi pragmatic, chiar imi trebuie o lista de top3 optiuni pe care apoi sa o studiez si sa pot sa ma decid pe care sa merg :)

Link spre comentariu

Daca esti afon exclus sa iti iei o maisna second, trebuie sa iti cauti mecanici sa te intelegi bine cu ei astfel incat sa nu te jupoaie de bani si sa faca treaba, lucru destul de greu .

Asa ca pune mana pe un Duster nou sau second cu ceva km 60.000-100.000 abia s-a lasat, daca ai noroc il iei cu tot ce trebuie pe el, suspensie, anvelope de teren, scuturi si portbagaj (erau vreo 2 la vanzare, unul cred ca inca mai este), sau il iei chel si cu banii ramasi te duci undeva unde bagi masina cheala si o scoti cu tot ce vrei in cateva zile, poate chiar si un troliu, deci in cateva zile nu in cateva luni :)))

Vei avea o masina de familie dar cu care iti poti satisface placerile, percuit, rulota etc.

Atentie rulota=diesel (nu as recomanda benzina)

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Hi! eu cred ca ai nevoie de o camioneta cu AT uri, 2,5-3L diesel, cam toate au reductor, 4 usi si bena. distantele alea de asfalt 500-1000 de km se intelege ca includ 2-5% de off?!?? asa ca Toyo, Nissan, Mitzu L, Ford... no, ce iti place si second musai judecand dupa buget. ajantajul suplimentar e ca ai impozit de autoutilitara si nu papa bani multi asteptand in parcare expeditia. cu alte cuvinte pescuiesti mai ieftin :h5

XJL... 4L
Link spre comentariu

..... fiind totusi pragmatic, chiar imi trebuie o lista de top3 optiuni pe care apoi sa o studiez si sa pot sa ma decid pe care sa merg :)

Oh, Doamne, unde n-am si io pe dreapta douășcinci de mii de iepuroi, ca tare repede m-as decide ce sa iau si sa imi mai si ramana bani pe dreapta de motorina ! :ha:

Pragmatic :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?91904-Hzj80-1994

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96122-Isuzu-Trooper-3-0-DI-2001-4000-eur-!&p=1109732#post1109732

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96050-Vand-Jeep-Wrangler-Unlimited-Rubicon

PS - Daca nu te deranjeaza volanul pe dreapta, mai este o Toyota la vanzare pe care eu as lua-o maine, uite-asa, de-al dreaku, sa am doua la fel ! :ha:

Link spre comentariu

Oh, Doamne, unde n-am si io pe dreapta douășcinci de mii de iepuroi, ca tare repede m-as decide ce sa iau si sa imi mai si ramana bani pe dreapta de motorina ! :ha:

Pragmatic :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96122-Isuzu-Trooper-3-0-DI-2001-4000-eur-!&p=1109732#post1109732

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96050-Vand-Jeep-Wrangler-Unlimited-Rubicon

PS - Daca nu te deranjeaza volanul pe dreapta, mai este o Toyota la vanzare pe care eu as lua-o maine, uite-asa, de-al dreaku, sa am doua la fel ! :ha:

In ordinea preferintelor :ha:

1 . HDJ-ul

2. Rubiconu

3. Aialalta

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cu 25000 îți iei un Discovery 4 în mințile lui și e ce scrie în caietul de sarcini plus multe altele bonus.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Daca esti afon exclus sa iti iei o maisna second, trebuie sa iti cauti mecanici sa te intelegi bine cu ei astfel incat sa nu te jupoaie de bani si sa faca treaba, lucru destul de greu .

Asa ca pune mana pe un Duster nou sau second cu ceva km 60.000-100.000 abia s-a lasat, daca ai noroc il iei cu tot ce trebuie pe el, suspensie, anvelope de teren, scuturi si portbagaj (erau vreo 2 la vanzare, unul cred ca inca mai este), sau il iei chel si cu banii ramasi te duci undeva unde bagi masina cheala si o scoti cu tot ce vrei in cateva zile, poate chiar si un troliu, deci in cateva zile nu in cateva luni :)))

Vei avea o masina de familie dar cu care iti poti satisface placerile, percuit, rulota etc.

Atentie rulota=diesel (nu as recomanda benzina)

ma gandesc ca pierd garantia daca fac modificari la modelul de serie? o sa ma interesez, totusi mi-ar fi utila informatia legata de tuning, Dusterul are garda la sol de 21, am citit ca exista kituri de inaltare cu 5cm, astea merg pe Duster?

Cum functioneaza troliul? recuperarea se face in stationare (ca o macara? :D) sau e doar pe post de carlig pe fata + cablu si trebuie sa ma deplasez cu masina ca sa tractez o sarcine (eg. barca din apa)

Hi! eu cred ca ai nevoie de o camioneta cu AT uri, 2,5-3L diesel, cam toate au reductor, 4 usi si bena. distantele alea de asfalt 500-1000 de km se intelege ca includ 2-5% de off?!?? asa ca Toyo, Nissan, Mitzu L, Ford... no, ce iti place si second musai judecand dupa buget. ajantajul suplimentar e ca ai impozit de autoutilitara si nu papa bani multi asteptand in parcare expeditia. cu alte cuvinte pescuiesti mai ieftin :h5

am vazut o Navara la un amic pescar, mi se pare prea mare si faptul ca ai porbagajul expus nu este o varianta safe (eu las masina si o iau la pas sau ies pe apa cu barca). Nu stiu diferenta intre utilitara si autoturism la capitolul impozit sau alte taxe.

Pragmatic :

Deci se poate :) Bun, extrag atunci ca si recomandare brand-urile/modelele: Toyota Land Cruiser (mi-a fost recomandata si de un prieten pescar), Isuzu si Jeep. Daca cele 3 le consideri ca se potrivesc cerintelor mele si sunt in acel top 3, o sa merg mai departe cu sapaturile :) Nu intentionez sa cumpar 2nd din Romania deci linkuri spre anunturi imi sunt utile doar in a extrage brand-uri sau modele respectiv cam ce dotari au compatibile :)

Va multumesc tuturor pt ajutor si rabdare :)

Link spre comentariu

Cu 25000 îți iei un Discovery 4 în mințile lui și e ce scrie în caietul de sarcini plus multe altele bonus.

merci de info, asa am dat de comparatia asta

mai studiez optiunile :)

Link spre comentariu

Precizare : masinile alea nu sunt chiar orice sh-uri, sunt ale unor oameni pe care ii cunosc si de la care as avea incredere sa le cumpar.

Tu pe cine ai afara sa te consilieze...? :wink:

Ai idee cati tepari sunt acum afara care vand tot felul de gunoaie stiind ca romanii au incredere in "masina unui/unei batranel/ batranici, a folosit-o doar la piata si in rest a stat doar in garaj si de-aia are doar 72.oookm!".....? :ha:

Link spre comentariu

Ai si tu dreptate cu asta dar parca tind sa cred ca probabilitatea unei tepe luate afara e mai mica fata de una luata in tara (vorbesc la modul general si nu ma refer la anunturile indicate)

M-am mai tot gandit si cred ca voi merge pe Duster 4x4 cu ceva optionale (A/C, senzori parcare, poate carlig)

Imi place foarte mult Mitsubishi Pajero dar pretul de nou e mare asa ca Duster-ul cam inclina balanta pt a ma scapa si de Logan.

Legat de Duster, am citit ca nu are reductor dar ca as avea o performanta similara cu treapta intai de viteza.

Consumul pare bun, fiabilitatea relativ ok, spatiul ok-ish, o sa verific concret la un prieten daca imi incape barca si motorul si cu ce mai raman dupa...

Cum nu ma bag inca la achizitie, daca sunt posesori sau cunoscatori care sa-mi demonteze planul argumentat, le-as fi recunoscator :)

Intre timp mai citesc...

Link spre comentariu

Daca as avea acest buget doar pentru scopul declarat (fericitule:2dr), oh Doamne cate masini sunt aici pe forum la vanzare...

Sunt pe telefon si nu pot pune link-uri, cauta dupa user, citez din memorie in ordinea preferintelor mele:

1.tzucul - patrol y61 2009, 3.0 automat, accesorizat - nr.1 pt. mine, sunt subiectiv, am doua dar balesc la el...

2. txh - discovery 4, 2.7 V6 automat, extrem de potent, superintretinut, putin circulat, ii pui gume si un troliu in bot si te duci unde vrei tu...vise umede...

3. "nu mai stiu porecla", caut si revin - toyota hdj80 4.2 automat 3 blocante, vechi dar revizuit accesorizat putin circulat.

4. Sommelier - Jeep Wrangler Rubicon unlimited 3.6 benzinar automat, accesorizat, putin circulat.

Nu te feri de cutiile automate, sunt fiabile, pana nu conduci nu stii ce inseamna...si nu, nu sunt doar pentru femei, si nici nu ne-am pizdificat noi:ha:

LE: acum vad, esti timisorean, tzucul tot asa, mergi si da o tura cu patrolul, ia-l si scapa-ma de suferinta, altfel ajung sa mananc si sa dorm cu cainele:ha:

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Majestate, Discovery 4 are motor de 3 litri nu 2.7...si într-adevăr, mașina lui Cosmin merita toți banii!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Majestate, Discovery 4 are motor de 3 litri nu 2.7...si într-adevăr, mașina lui Cosmin merita toți banii!

Cum zice Altetza Sa sa fie, oricum masina e belea, printre altele are Webasto thermotop, e priceless la pescuit toamna...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Touareg model 2011, V6 3l, suspensie pneumatică, blocant central și spate, reductor, încălzire staționară, full piele, încălzire și ventilație scaune față/spate, parbriz cu degivrare, camere 360, adaptive cruise control, trapă panoramică, scaune spate rabatabile și culisabile, volan lemn, gardă sol până la vreo 50 cm, +++. La banii ăștia ai toate șansele să găsești, până în 150k kilometri. Și atunci numai balta să aibă pește.....

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Sfaturi de la un pescar.

Sa ai asa buget si sa te gandesti la Duster nou pentru pescuit, imi da o lacrima de mila, mai ales cand vad ca mai sunt si unii care sustin si recomanda ideea sau mai rau arunca niste recomandari in bataie de joc, dar probabil nu-s pescari. Mai oameni buni e sarbatoare, cum sa va bateti joc asa de-un om ? Nu ai precizat ce fel de pescar esti; daca pescuiesti la rapitor inseamna ca nu prea ai mult bagaj, dar daca dai la crap si campezi cu cortul treaba se complica ca trebuie multe. Cum zicea si un prieten cu Duster cand mi-a vazut bagajeria la crap: "daca ii dai foc si se stinge, incape si la mine in masina", Dusterul are un portbagaj extrem de mic, nici vorba de bagaje pentru pescuit.

Am fost si eu in dilema asta acum 7 ani si acum cateva luni, cand a trebuit sa-mi caut masina pentru pescuit, de fiecare data am ales Toyota Hilux 2,5 L cu blocant pe spate si hardtop. Ultima data ma gandeam si la un Patrol y61, dar nu am gasit ceva bun, iar Hilux-ul e o masina care e extrem de fiabila si isi pastreaza valoarea in timp, iar bena e un plus ca nu simti duhoarea de la mincioc si cizme cand vii acasa, bagi jetul si e curata. Cu 15.000 EUR gasesti ceva din 2012-2013 cu pana in 150.000 Km la bord, motorul la ea duce inca de 3 ori pe atat, dar ai putea alege si la 10-11.000 din 2007, 2008. Mai iei un set de MT daca iti place sa intri in mocirla sau doar AT-uri BFG KO2 si cam atat gume.

Personal nu ma descurc nici cu volumul din bena cu hardtop (care e cam de 4 ori cat volumul portbagajului la Duster), asa ca restul de bagaje le bag pe scaunele din spate si in rulota sau in remorca, depinde cu ce merg la pescuit. Tu ai buget de Hilux sh si de o rulota sau o remorca, ai gasit banii in posta sau ce ti-a venit sa te gandesti la Duster ?

Editat de danutlupu
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare