pmstancu Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit 50 cm pus pe cricuri... :ha: Nu ești deloc atent și, pe deasupra, mai stricăm și topicul omului: am spus până la vreo 50 cm....... E adevărat altfel, mașina se pretează mai mult la vânătoare decât la pescuit dar am spus să dau și eu un sfat, bugetul anunțat e tentant... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 8, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Sunt pescar de rapitori, am specificat bagajul maxim in prima postare, reiau detaliile: motor cizma scurta 5hp, pneumatica 2.7m in sacosa ei, 2-3 genti de rapitor, o lada pt peste, sonarul, ancora si canistra, mai o plasa cu mancare => toate astea + o lada cu acareturi pt masina imi incap ok in portbagaj si bancheta intr-o Skoda. imi place cutia manuala si consumul e mai mic si cred ca o cutie manuala e mai fiabila ca una automata. o sa ma gandesc la cele ce mi-ati scris mai sus :) multumesc inca o data Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Scuze ca nu am vazut in primul post detaliile, mai greu dimineata de paste. Deci la barca cu motor termic, ai uitat de Duster si te uiti la utilitare cu hardtop cum ti -am zis. Dupa mine, ordinea ar fi: Hilux, L200, Pajero sport, Ford Ranger, Mazda B 2500 cu ocolire la Amarok si Navara. Cand alegi un sh, du-te cu un mecanic dupa tine ca intradevar sunt multe pocnitori la vanzare. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit 4x4 + consum mic = bad marriage, ceva nu e in regula. Acum ca ne-am lamurit, ia fugi matale pe forumul de pescari si cauta acolo solutia optima, poate ai tastat gresit bugetul, e in lei nu in euro... Aici e forum de motoare mari, roti mari, rapoarte mari, masini mari, impozite mari, consumuri...corespunzatoare performantelor sau nu, dar oricum mari....iarta-ne ca te-am deranjat cu sfaturi improprii scopurilor dumitale.... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 9, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Scuze ca nu am vazut in primul post detaliile, mai greu dimineata de paste. Deci la barca cu motor termic, ai uitat de Duster si te uiti la utilitare cu hardtop cum ti -am zis. Dupa mine, ordinea ar fi: Hilux, L200, Pajero sport, Ford Ranger, Mazda B 2500 cu ocolire la Amarok si Navara. Cand alegi un sh, du-te cu un mecanic dupa tine ca intradevar sunt multe pocnitori la vanzare. multumesc 4x4 + consum mic = bad marriage, ceva nu e in regula. Acum ca ne-am lamurit, ia fugi matale pe forumul de pescari si cauta acolo solutia optima, poate ai tastat gresit bugetul, e in lei nu in euro... Aici e forum de motoare mari, roti mari, rapoarte mari, masini mari, impozite mari, consumuri...corespunzatoare performantelor sau nu, dar oricum mari....iarta-ne ca te-am deranjat cu sfaturi improprii scopurilor dumitale.... Sunt constient ca un 4x4 nu-mi consuma <4.8 cum imi consuma Skoda, nu caut performanta offroad ci sa ajung la destinatie (namoale, trecut raulete, urcat pante cu pietre - toate pe trasee facute deja de altii, nu intentionez sa fac eu noi drumuri pe harta :) ), distantele in schimb sunt lungi asa cum am specificat (500-1000km pe tura cu offroad de pana in 60km) Nu e necesar sa fii ironic, sfaturile deja primite le consider utile, am mai invatat si lucruri noi cu ocazia asta. Mi-am amintit ca am si un amic pescar ce participa la concursurile offroad si o sa-l mai intreb si pe el. Pescarii deja mi-au recomandat Duster, Land Cruiser si Jimny :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Ala care ti-a recomandat jimny pt pescuit, si-a batut joc de tine. Si daca ii scoti bancheta spate tot nu ai loc cat intr-un logan... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Jimny e mic tare. Nu sunt pescar, dar am mers cu prieteni, de-abia am bagat tot calabalacul necesar pentru 3 oameni in Patrolul scurt si intr-un Subaru Forester. @danutlupu a dat o solutie cinstita, potrivita complet scopului. Hilux este probabil cea mai fiabila dintre autoutilitare. Spui ca faci ture offroad de 60 km, mergi singur sau minim 2 masini? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 9, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Stiu ca Jimny e mic, m-am uitat si eu pe specificatii, are si garda la sol de 18. In general merg singur spre locul de pescuit, acolo ma mai intalnesc cu prieteni pescari. Intre timp am descoperit diferentele uriase pt impozit intre autoturisme si autoutilitare respectiv diferenta dintre 2.0l si 2.5-3l, incredibil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Trebuie sa te uiti si la taxa de drum. S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Stiu ca Jimny e mic, m-am uitat si eu pe specificatii, are si garda la sol de 18. In general merg singur spre locul de pescuit, acolo ma mai intalnesc cu prieteni pescari. Intre timp am descoperit diferentele uriase pt impozit intre autoturisme si autoutilitare respectiv diferenta dintre 2.0l si 2.5-3l, incredibil. Scuze , da cand am citit mi-a venit putin sa rad . Da tu pe ce lume ai trait pana amu ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 10, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Nu sunt pasionat de masini, am destule alte hobby-uri :) De bun simt mi s-ar parea ca acel impozit sa fie direct proportional si nu exponential cu volumul motorului :) daca pt 1.4l platesti 50-60ron, pt 2l dai 260, acelasi trend l-as fi asteptat pt un motor de 3l. Azi am mai studiat ceva masini de teren inclusiv mutantul de Navara ce era parcat pe doua locuri, deja mi se pune pata tot mai mult pe Pajero... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Nu sunt pasionat de masini, am destule alte hobby-uri :) De bun simt mi s-ar parea ca acel impozit sa fie direct proportional si nu exponential cu volumul motorului :) daca pt 1.4l platesti 50-60ron, pt 2l dai 260, acelasi trend l-as fi asteptat pt un motor de 3l.. Pai da :(. Asa mi s-ar parea si mie ca ar trebui sa fie. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Daca si navara e mutant...... In alta ordine de idei, tu vrei si mare si ieftin la cheltuieli, sa cobsume si putin. Asa ceva nu exista cum nu exista nici masina perfecta din toate punctele de vedere. Cum au zis si colegii, un hilux sau mazda pick up e ce trebuie din punctul de vedere al unui pescar, bine...si toyota ca a mea cu motor de 4200 cmc e ce trebuie dar nu cred ca te ai baga tu la asa achizitii. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit cum as face eu: 1. facut o gramada cu ce am nevoie. 2. masurat gramada 3. verificat ce vehicul de pe piata inghite gramada 4. vazut daca ma incadrez la bani 5. imi iau L200 cu Superselect ca ala imi place mie. 6. Happy happy joy joy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 (editat) Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Apropo de gramada, cam asta e bagajul PE care il caram 2 persoane pentru o partida la crap de o saptamana, motiv pentru care mergem cu Hilux + remorca. Revenind la subiect, taxele anuale la autoutilitara sunt cu aproximatie: impozit 400, rovigneta 350, asigurare 800. Ai grija daca mergi pe Pajero sa fie N1 (autoutilitara) in acte ca altfel te arzi la impozit la motor de 3.000 si apoi sa o cauti bine sa nu fie o coaja ruginita si spoita cu teroson. Eu as ocoli Navara, au destule probleme de fiabilitate. Legat de consum, ambele Hilux cu motor de 2,5 si gume BFG AT imi consuma asa: - 7,5-7,7 L/100 la drum lung goale; - 8,5-9 L cu remorca usoara si bagaje, - 10 L cu rulota de 1,5 tone, - 10 L gol in oras. Cu gume MT mai adaugi 1 L in plus. Editat Aprilie 11, 2018 de Astral danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 11, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit cum as face eu: 1. facut o gramada cu ce am nevoie. 2. masurat gramada 3. verificat ce vehicul de pe piata inghite gramada 4. vazut daca ma incadrez la bani 5. imi iau L200 cu Superselect ca ala imi place mie. 6. Happy happy joy joy barca are 210l, motorul cu acareturile imi incap in portbagaj de 560l deci rotunjit am nevoie de 800l :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 11, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Apropo de gramada, cam asta e bagajul PE care il caram 2 persoane pentru o partida la crap de o saptamana, motiv pentru care mergem cu Hilux + remorca. Revenind la subiect, taxele anuale la autoutilitara sunt cu aproximatie: impozit 400, rovigneta 350, asigurare 800. Ai grija daca mergi pe Pajero sa fie N1 (autoutilitara) in acte ca altfel te arzi la impozit la motor de 3.000 si apoi sa o cauti bine sa nu fie o coaja ruginita si spoita cu teroson. Eu as ocoli Navara, au destule probleme de fiabilitate. Legat de consum, ambele Hilux cu motor de 2,5 si gume BFG AT imi consuma asa: - 7,5-7,7 L/100 la drum lung goale; - 8,5-9 L cu remorca usoara si bagaje, - 10 L cu rulota de 1,5 tone, - 10 L gol in oras. Cu gume MT mai adaugi 1 L in plus. Te cred ca la ce bagaj ai acolo ai nevoie de remorca, din fericire nu este cazul meu. Merci de info legat de costuri si consum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 (editat) Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit cam toate pick-up urile au cam 1mc spatiu in bena deci ti-ar cam ajunge. de ex asta https://forum.club4x4.ro/showthread.php?95927-Mitsubishi-l200-unic-proprietar-2011-cu-super-select-si-blocant-spate Touareg are vreo 700 litri pana la geamuri deci ti- ar fi suficient si asta. Pathfinder are 515 cu nitel dans se poate sa iti fie suficient la turism ai avantajul ca nu te certi cu melitia zilnic , nici ISCTR pana in 2.5l e cam tanda pe manda turismul cu utilitara Mai poti incerca si varianta SUV cu 4x4 si remorca. Avantaj ar fi ca poti folosi masina solo ca vehicul de zi cu zi iar cand vrei sa pleci, iei remorca de cravata si pleci la drum. Daca te ajuta, poti tine acareturile de pescuit permanent in remorca; dar ar trebui sa poti intra pe drumurile acelea cu remorca. Vehiculul ar putea fi un SUV compact gen Duster, Pinin, Jimny, Grand Vitara... @Danut Lupu ... arata alea de parca te muti. :grin: Toate galetile alea sunt pline? Ai posibilitatea sa folosesti galeti paralelipipedice? Editat Aprilie 12, 2018 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 (editat) Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Dizzy, sunt galetile cu nada si sunt pline, au fost si mai multe cateodata si numai grija celor cu colturi nu o am. Asta inseamna sa fii pescar la crap, ai nevoie de multe dar cand iau rulota dispar destule de acolo. Editat Aprilie 12, 2018 de danutlupu danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Aprilie 12, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit cam toate pick-up urile au cam 1mc spatiu in bena deci ti-ar cam ajunge. de ex asta https://forum.club4x4.ro/showthread.php?95927-Mitsubishi-l200-unic-proprietar-2011-cu-super-select-si-blocant-spate Touareg are vreo 700 litri pana la geamuri deci ti- ar fi suficient si asta. Pathfinder are 515 cu nitel dans se poate sa iti fie suficient la turism ai avantajul ca nu te certi cu melitia zilnic , nici ISCTR pana in 2.5l e cam tanda pe manda turismul cu utilitara Mai poti incerca si varianta SUV cu 4x4 si remorca. Avantaj ar fi ca poti folosi masina solo ca vehicul de zi cu zi iar cand vrei sa pleci, iei remorca de cravata si pleci la drum. Daca te ajuta, poti tine acareturile de pescuit permanent in remorca; dar ar trebui sa poti intra pe drumurile acelea cu remorca. Vehiculul ar putea fi un SUV compact gen Duster, Pinin, Jimny, Grand Vitara... @Danut Lupu ... arata alea de parca te muti. :grin: Toate galetile alea sunt pline? Ai posibilitatea sa folosesti galeti paralelipipedice? sunt destule SUV-uri cu capacitate 1200-1600l cu bancheta culcata, de asta ma oprisem la Duster cu cautarile si voiam contra argumente... imi poti explica treaba cu autoutilitara, modul de utilizare si ce treaba are militia cu tine sau control trafic? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Pai daca nu iti trebuie 4 locuri cand pleci la pescuit, atunci nu are nici un sens sa iei un pick-up cu bena. Un turism de genul: Kia Sportage, Suzuki Grand Vitara, Subaru Forester ar trebui sa-ti fie de ajuns; As zice ca ar fi bine sa aibe reductor pt a merge usurel prin zona accidentata. Daca e utilitara adica N1 in talon, se presupune ca e folosita pentru activitati comerciale, si vei fi oprit des de melitie si ISCTR. Si o sa te simti ca lupul din poveste: de ce ai rotile asa, bara asa, zgarieturi asa.... etc. Dar ai impozit mic pe cilindree si rovinieta mai scumpa. Daca ai un motor de 3-6 litri merita sa o iei utilitara. Sub 2,5 litrii nu prea merita. Sub 2 litri, nu merita deloc. Daca e autoturism, adica M1 in talon, ai treaba numai cu controalele normale ale melitiei. Daca gasesti ceva autoturism in talon, cu motor sub 2 litri, si sa-ti incapa acareturile, catel, purcel, esti mai ok. Cu Duster nu am mers suficient ca sa emit o parere obiectiva, avem 2 pe plantatie dar nu le-am calarit prea mult. Nu au avut probleme in ultimii 3-4 ani. Editat Aprilie 13, 2018 de Astral Un litru - X litri .... De unde naiba tot scoateti doi de I cand nu e cazul ?!? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit De cand are treaba ISCTR cu autoutilitarele pana in 3,5 tone? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit De cand are treaba ISCTR cu autoutilitarele pana in 3,5 tone? iSCTR au treaba cu toate autoutilitarele....indiferent ca este de 3,5T sau de 20T... In cazul utilitarelor de 3,5T...nu prea au ce sa le faca...doar daca sunt cu pata pusa pe facut rele...sa o puna pe cantar...si daca depaseste greutatea maxima admisa ( masina + incarcatura) te alegi cu o amenda usturatoare...pe care recomand in cazul in care o luati sa faceti procesul verbal pe sofer ( persoana fizica)...este mai mica decat pe firma. O autoutilitara de 3,5T are greutate utila (cat poti cara) intre 0,9T si 1,7T...iin functie de tipul masinii...deci este foarte usor sa depasesti greutatea maxima admisa. Sunt foarte multe dube care initial au fost de 4,2 -6T...si au fost detarate la 3,5 pentru a scapa de tahograf...dar masina sa poata suporta o sarcina mai mare, chiar daca prin detarare greutatea utila ramane foarte mica...ISCTR asta vaneaza Daca ai punte dubla pe masina...esti mai vanat...cu punte simpla e mai simplu...dar asta se aplica utilitarelor tip duba. Daca ai o autoutilitara cu bena ...nu se leaga nimeni de tine (ISCTR)...esti la fel ca si cu un turism. vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Uau ! Si eu ziceam ca atunci cand plec cu Camila imi iau multe dupa mine Omul asta chiar se muta la fiecare partida de pescuit Iti recomand pt confort si odihna Capacitatea de bagaje depaseste 1,5mc !!! https://forum.club4x4.ro/showthread.php?93501-IVECO-DAILY-40-10-4X4-expedition-vehicle sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit Daca ai o autoutilitara cu bena ...nu se leaga nimeni de tine (ISCTR)...esti la fel ca si cu un turism. De fapt asta am vrut sa spun, dar din viteza nu am specificat. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate