Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit

zander

Postări Recomandate

Re: Recomandare 4x4, garda la sol cat mai mare, pt pescuit

Pai daca nu iti trebuie 4 locuri cand pleci la pescuit, atunci nu are nici un sens sa iei un pick-up cu bena.

.....

Ba tocmai ca pentru pescuit e foarte buna bena pentru ca acolo pui toate alea mirositoare si care pana acasa sigur mai lasa si lichide .... + plus o lada frigorifica + barca gonflabila + 1-2 corturi, saci de dormit, scaune pliante, undite si alte nebunii + etc, etc, iar o cabina dubla, e buna pentru ca colo iti poti pune bagajele curate ! Si cum, de obicei, la pescuit se combina macar 2 pescari, daca nu chiar 3-4, atunci si dubla cabina si bena ofera spatiu pentru tot ce au nevoie !

Am un vecin pescar inrait care a avut proasta inspiratie sa nu-si ia macar un break pentru pescuit si se zgarie pe ochi ca nu-i incap bagajele si nici unditele pentru el si pentru amicul cu care merge la pescuit....

In concluzie, desi nu sunt pescar, as alege oricand ceva cu bena pentru ca altfel, in orice alta masina, toate bagajele se vor pune/aranja cu penseta dupa indelungi chibzuinte de asezare/organizare ca sa incapa toate ! Si, apoi, intotdeauna, cand vrei sa te intorci acasa, ale naibii bagaje parca se inmultesc si parca nu mai au loc acolo de unde le-ai scos cand ai venit ! :ha:

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tata cand traia zicea ca: Douazeci de bice pe fundul altuia sunt mai usor de suportat! :grin:

Punctul meu de vedere zice ca o un autoturism ca cele enumerate de mine e mai usor de suportat financiar fata de un Hilux care ar avea o utilitate limitata in restul timpului. Initiatorul zicea ca a vrea:

"

-masina o voi folosi in weekend, eventual concediile dedicate pt pescuit, cca 3-4 saptamani pe an

-distante frecvente 500km pe tura, mai rar 1000km pe tura

"

Adica sa stea pe bordura 48 de saptamani si sa mearga 3-4, fata de o masina folosita zilnic.

Poti sa ai grija de chestiunile care lasa zeama, sa pui o copaie in masina sa nu o faci ca porcul.

Tot cu tatal meu mergeam la pescuit si ne ajungea Trabantul unui prieten de-al lui, Oltcitul nostru, apoi Dacia. Acum nu mai am cu cine, ca ar merge si Kuga la pescuit.

Cumnata-miu are o Mazda B2500 si merge si aia foarte bine dar el o foloseste zilnic la lucrarile lui si o data la 1-2 luni face un pescuit.

Iar initiatorul a cerut masina de 800 litri portbagaj, nu catel-purcel, masina de spalat, combina frigorifica, pian, etc.

Editat de Astral
Un litru - X litri .... De unde naiba tot scoateti doi de I cand nu e cazul ?!?
Link spre comentariu

Initiatorul zice ca are disponibili 25mii euro pentru masina de pescuit !

Deci, cu 10, hai 15mii euro isi ia ce masina vrea muschiu lui si poate sa o tina exclusiv pentru pescuit pentru ca sunt convins ca pentru drumurile curente mai are si alta masina !

Apropo, lada frigorifica de care am amintit eu, degeaba ii minimalizezi tu importanta pentru ca pescarii apreciaza mult o astfel de cutie/lada (nu "combina frigorifica....) pentru ca acolo isi tin mancarea, o bere rece, iar la intoarcere ajung sigur acasa cu pestele nestricat....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

cred ca voi merge pe ceva 2nd, ma uit ca disperatul dupa fiecare 4x4 ce le vad prin oras, imi place Pajero, imi place Defender, imi place LandCruiser

Va rog o indrumare pt ceva pana in 2.5l, cutie manuala, motorina, ideal 4 usi dar nu e musai daca spatiul din portbagaj + bancheta e de minim 800l, exclus cele tip pick-up fara bena, garda la sol cat mai mare, macar apropiata de a Duster-ului.

inca mai rasfoiesc, e foarte interesant forumul :)

Link spre comentariu

Salut!

Pentru ce vrei tu iti recomand cu bena, un Mitsubishi L200. Este foarte bun raportul calitate pret. Iti recomand o masina pana in 50.000 km pe care sa o vezi ca a facut teren putin sau deloc. Sunt convins ca o sa gasesti Asa ceva la sub 25.000. Sunt o grămada de oferte pe OLX.

A doua recomandare ar fi Toyota Hilux - e un “benchmark” la pick-up-uri.

Spor la căutări!

Link spre comentariu

am discutat cu un alt pescar care are bagaje similare, el are un Pajero in 2 usi si ii incape ce imi trebuie mie.

Intre Pajero, Pajero Sport si Range Rover ce-mi recomandati?

M-am hotarat sa merg pe 2nd hand si am redus bugetul la 15.000eur.

Link spre comentariu

Daca vrei sa o folosesti doar la pescuit iti recomand un Jeep Cherokee XJ 2000/2001 cu motor de 2.5 tdi 4x4, are garda la sil foarte mare, diferențial blocabil.

Daca o sa gasesti una in stare buna, aproape oricât de multe ar pică la ea nu poti baga mai mult de 3000 euro daca o sa ai ghinion, iar la 6000 euro (cam la 3000 euro gasesti una) iti faci masina super.

Masina este foarte ușoară -aprox 1550 kg si ai si spațiu mare in portbagaj, patru uși.

Nu are sens sa bagi bani mult intr o masina cu care nu vei face mai mult de 10.000 km pe an.

Link spre comentariu

Garda la praguri e de aproximativ 45 cm pentru varianta nemodificata si aprimativ 22 cm la diferențialul fata. Ce vrei mai mult?

Si consumul este foarte bun. Pe autostrada, pe pilot automat consuma sub 10, iar la 100km la ora, între 6 si 7 litri. Oricum, nu cred ca, consumul ar fi problema la tine.

Link spre comentariu

Ai 25000 euro au trecut aproape doua luni si nu ti-ai cumparat masina, esti un om greu de multumit :) bani de 2 Patroale bune si unul de piese.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ai 25000 euro au trecut aproape doua luni si nu ti-ai cumparat masina, esti un om greu de multumit :) bani de 2 Patroale bune si unul de piese.

Sau de "unul si bun" ! :grin:

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?96664-Vand-nissan-patrol-y61zd30-LWB&p=1112290#post1112290

Link spre comentariu

La mine apare asa

Mesaj Forum

No Discutie specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

La mine apare asa

Mesaj Forum

No Discutie specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Da, asa apare pentru ca acel anunt a fost sters pentru ca userul respectiv il pusese in sectiunea tehnica, el neavand inca acces la Vanzari.

E vorba de masina asta :

Captureadsgfhvcbn.thumb.JPG.87e691888762fb166e16a0485b1b8e98.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

ma oprisem cu cautarile la FreeLander 2 ca sa aflu apoi ca nu are reductor...deja ma seaca treaba asta ca nu pot concluziona ce-mi trebuie...

ce ziceti, merita banii masina asta?

https://www.olx.ro/oferta/mitsubishi-pajero-sport-2006-ID8M4Nh.html#6146ac5e3c

asta are reductor, da?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ma ajutati sa iau o decizie?

M-am oprit la motorizari de pana in 2.5l, 10-15.000eur

Deci, Pajero Sport 2005-2006 sau L200 cat mai nou?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare