Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tassos Grecia - Iunie 2018

Pleampa
 Share

Recommended Posts

Re: Tassos Grecia - Iunie 2018

Celalalt poate fi incercat in sens invers, dinspre Kastro spre Teologos dar cu masina 4x4 si daca drumul este prea rupt faci cale intoarsa.

Pe mine m-a incercat dorinta dar sotia era obosita si ne-am intors tot pe asfalt.

Bine ca ai ales asfaltul. E chinuitor drumul.

Am mai tras o tura in Thassos, la inceput de septembrie. Pe lista aveam si traseul asta, de facut din Kastro si pana la punctul unde ma oprisem data trecuta, asa cum spusesei si tu.

Tot traseul are cca 8-10 km. Plecare din Theologos si punct final in Kastro. Ca punct de reper, traseul trece pe langa o mica bisericuta (mai ferita). Data trecuta, parcursesem vreo 5-6 km, deci mai ramasesera inca cca 3 km de parcurs (nu maxim 1 km, cum imi aminteam).

Acum, m-am dus cu masina in Kastro, pe asfalt. Am lasat acolo masina si am luat-o la picior. Am ajuns pana la punctul unde renuntasem data trecuta. Aici am vazut ca de fapt mai erau cca 3 km si nu 1 km. Iar de aici am luat-o pe alt drumeag, pana la o mica bisericuta, care figura ca exista pe acolo (chiar exista, dar este ferita si trebuie sa fii atent, sa o gasesti). Doar asa de dragul plimbarii. Per total am facut aproape 10 km (cca 5 dus, cca 5 intors), dar care mi s-au parut a fi 100 km, avand in vedere evenimentul de la final...

Traseul nu se poate parcurge cap-coada cu masina normala, sub nici o forma (nici daca are garda mai inalta). Fara 4x4 capabil, cu garda inalta, degeaba. Chiar si asa va fi un traseu cam criminal. Nu pot decat sa fac o estimare, dar, din punctul meu de vedere, e o provocare binevenita pentru offroad, pt ca e dificil. Daca te apuca ploaia torentiala pe acolo, e naspa si pt o masina de teren. Sunt portiuni cu drumul foarte ingust, portiuni surpate, portiuni cu santuri mari facute de suvoaiele de apa, bolovani cazuti, iar in cazul ploilor, apa se scurge partial pe drum si matura cu bolovani si pietre.

Pe mine m-a prins o ploaie torentiala pe drumul de intoarcere si am urcat ultimii 2 km cu chiu cu vai, de ziceam ca nu mai ajung inapoi la Kastro. Am urcat inotand prin noroi si pietre, pe o ploaie torentiala de nu mai vedeam bine la 20 m in fata, iar vreo 2 fulgere au cazut la vreun 1 km de mine... Chinuitor, dar foarte placut la final, cand totul se termina cu bine :grin:

Asta e traseul (sper sa apara cum trebuie):

https://www.google.com/maps/dir/40.6727051,24.6537208/Unnamed+Road,+Theologos+640+05,+Greece/@40.6616516,24.6517768,14.29z/data=!4m10!4m9!1m0!1m5!1m1!1s0x14aeee418942d56b:0x48f6909d4a9f24e!2m2!1d24.6847966!2d40.656427!3e0!5i1

Cine se duce cu masina de teren si cauta o provocare in Thassos, are una aici.

Multumesc tuturor colegilor forumisti pentru aceste informatii, duminica asta plec si eu sa testez remorca in Thasos, daca aveti cunostinta de ceva locuri de campare frumoase si accesibile doar cu 4x4 nu va rusinati sa le impartasiti ;) bafta!

still not black enough

De gasit, se gasesc locuri frumoase, dar este interzisa camparea in afara campingurilor amenajate si risti amenda. Cel mai plauzibil motiv este siguranta turistului (risc incendii, risc viituri, risc intalnire cu vipere prin munti). Pe langa siguranta turistilor aflati in camping, exista si teama ca respectivii turisti sa nu provoace incendii in zonele de padure, unde orice scanteie poate aprinde covorul de pais de la pini.

Campinguri amenajate stiu vreo 5. Nu stiu care mai sunt active, pentru ca nu am fost niciodata in Thassos la camping, desi bat Thassosul de ani de zile.

4 din ele sunt spre zonele de plaja, nu in paduri sau munti. Sunt vreo 2 pe vest (parca Skala Prinos si Skala Sotiros), unul la Pefkari (sud) si unul la Golden Beach (est).

Cel de-al 5-lea era singurul din munti/paduri, in apropiere de varful Ypsario. Nu stiu daca mai exista. Se numea Astro Camping.

Posibil sa mai fie altele si sa nu stiu eu de ele.

• Like 1

L-am facut in 2016 ... intradevar, la un moment dat mergi cu masina la fel de incet cum ai merge pe jos, ba chiar mai incet in unele locuri, fara posibilitate de a mai intoarece. Desi am avut anvelope cu carcasa intarita/groasa Federal Couragia, tot am avut emotii. Am fost mai intai la relee, apoi pe varf. Intoarcerea am facut-o clasic pe la Maries ca se innoptase. Ca sfat, cine face traseul sa aiba plinul facut :grin:

• Like 1
4x4MANIA is where we are !!!

Pe 30.07.2016 am incercat si noi sa il facem, dar am renuntat pt ca se inserase. Oricum, vazand zilele trecute cum arata continuarea, era clar ca nu aveam nici o sansa sa il terminam si sa ajungem la Kastro.

Eram 2 masini: un BMW 318 si o Dacia Logan :ha:

Ne-a luat aproape 90 minute sa ajungem din Theologos si pana la casuta veche parasita, care se afla fix pe traseu (in poza de mai jos). De acolo am facut cale intoarsa.

La dus, eu am facut vreo 4 km pe jos, "niveland" drumul si ghidand masinile. La intors doar vreun km pe jos. :ha:

Casuta parasita. Poza e facuta la ora 20:55, dar pare multa lumina pentru ca asa a reglat telefonul luminozitatea.

IMG_9199.jpg

Poza asta e facuta 20 minute mai tarziu, in timp ce ne intorceam la Theologos.

IMG_9202.jpg

Edited by tannu

Pe traseele astea e bine sa pleci dimineata si cu plinul facut ... Aici am reusit recorul la consum (in foto este media consumului ...):

[ATTACH=CONFIG]290117[/ATTACH]

Nu mai stiu la ce ora am plecat, dar la Isparion am ajuns dupa ora 20:00 (cu trecere mai intai pe la antene)

IMG_1950.thumb.JPG.b95a1058ada0f0486d76d16c789e0bc0.JPG

Cel mai plauzibil motiv este siguranta turistului (risc incendii, risc viituri, risc intalnire cu vipere prin munti). Pe langa siguranta turistilor aflati in camping, exista si teama ca respectivii turisti sa nu provoace incendii in zonele de padure, unde orice scanteie poate aprinde covorul de pais de la pini.

4 din ele sunt spre zonele de plaja, nu in paduri sau munti. Sunt vreo 2 pe vest (parca Skala Prinos si Skala Sotiros), unul la Pefkari (sud) si unul la Golden Beach (est).

Cel de-al 5-lea era singurul din munti/paduri, in apropiere de varful Ypsario. Nu stiu daca mai exista. Se numea Astro Camping.

Riscul de a provoca un incendiu in zona e destul de mare.

In special in zona Aliki unde sunt versanti intregi plini de uscaturi.

Probabil de aceea stau pompierii in parcari cum stau la noi MCV-urile la panda.

Zona de campat din Skala Prinos exista si e destul de intinsa dar si plina de tantari.

Pe 15 septembrie inca erau acolo foarte multi nemti, bulgari, francezi, romani...

Aprovizionarea e slabuta, chiar mizera.

Un magazin modest la iesirea din zona de campare si alte doua la vreo 2-3 km in Skala Prinos .

Nu as reveni prea curand pe aceasta insula.

Unora poate le-a placut mai mult.

Sa fie oare pentru ca am incercat offroad-ul cu un Duster? :ha:

Prea multi romani, prea multe "romanisme" la aceleasi preturi cu alte insule.

Frumos la Aliki pentru cei pasionati de istorie, Marble, Golden sau Paradise Beach, Theologos, Maries, Limenas, Giola dar toate nu au avut darul sa ma convinga sa revin.

Evident gusturile nu se discuta, e doar o parere.

Spre exemplu Corfu, sau Kerkyra cum le place lor, pentru doua ore in plus de condus ofera ceva mai sus ca si calitate sau optiuni iar din momentul cand ai intrat pe autostrada in Bulgaria ramai pe ea pana in Igoumenitsa la feribot ceea ce ofera putin confort.

Tot 2,80-3 E e o bere dar portiile de mancare sunt justificate in raport cu pretul iar sezlongurile sunt la jumatate de pret sau chiar gratuite.

PS: In Tassos trebuie facuta precizarea ca predomina o populatie impresionanta de albine si viespi :wink:

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

(...)

PS: In Tassos trebuie facuta precizarea ca predomina o populatie impresionanta de albine si viespi :wink:

In Tassos, una din principalele activitati este albinaritul ...

Si in Corfu e plin de viespi ...

Si in Corfu au fost incendii ...

Pantocrator ... nu se compara cu Isparion ...

Cateva sate foarte frumoase, Palatul lui Ahile, Muzeul Scoicilor

Bineinteles, fiecare cu plusurile si minusurile sale functie de gusturile fiecaruia.

Riscul de a provoca un incendiu in zona e destul de mare.

In special in zona Aliki unde sunt versanti intregi plini de uscaturi.

Probabil de aceea stau pompierii in parcari cum stau la noi MCV-urile la panda.

La Aliki era verde. Acum e plin de uscaturi pentru ca tot ce a fost acolo a ars in urma cu 2 ani.

Pompierii stau cu ochii in patru din anii '90, de cand a fost cel mai mare incendiu in Thassos. Atunci au disparut si animalele salbatice si a ars mare parte din insula. Din 2016 au marit numarul de echipaje.

Doar cateva poze din 2016:

IMG_10033.jpg

Theologos

IMG_10103.jpg

Theologos

IMG_10108.jpg

Theologos

IMG_10109.jpg

Theologos

IMG_10112.jpg

Theologos

IMG_10138.jpg

Kastro

IMG_10139.jpg

Kastro

IMG_10160.jpg

Kastro

IMG_10178.jpg

Rachoni

IMG_10197.jpg

Cred ca Prinos / Kazaviti

IMG_10209.jpg

Aliki

IMG_10225.jpg

Aliki

IMG_9999.jpg

Poza facuta la ora 13:50, nu seara. De la intensitatea incendiului si a fumului, nu se mai vedea soarele. Era aproape intuneric.

Sa fie oare pentru ca am incercat offroad-ul cu un Duster?

N-are legatura... Eu am facut cu un Reno Captur (4x2, evident) :ha:

Prea multi romani, prea multe "romanisme" la aceleasi preturi cu alte insule.

Adevarat si asta... Din pacate, chestia asta se extinde pe an ce trece in multe insule. In Thassos e usor de observat pt ca este cea mai apropiata si, deci, cea mai la indemana de "populat". Daca fac o comparatie cu ce era acum 5-6 ani, in Thassos, nu exista nici o legatura...

Turism, ulei de masline si miere. Cam in toate insulele din Grecia.

In Corfu sunt viespi mai multe, mai mari si, uneori, mai agresive.

De fiecare data depinde foarte mult de perioada si de tipul sezonului (mai uscat, mai ploios).

Am nimerit perioade in Thassos, de ziceai ca toate viespile si albinele s-au adunat acolo, si perioade in care credeai ca nici nu exista asa ceva pe insula.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use