Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat cumparare Jeep Wrangler 2.5 din USA

tex_4
 Share

Recommended Posts

Salut,

as vrea sa cumpar un Jeep Wrangler 2.5 Sport ( 2003-2006 ) din US, ma voi deplasa personal in Florida sau California pentru ca am inteles ca din statele astea pot gasi masini mai bine conservate. Vreau sa ma plimb putin prin Arizona, Colorado etc si apoi sa-l aduc intr-un port ca sa-l trec in Europa si as avea cateva intrebari legate de omologare si taxe.

Exceptand cheltuielile personale de transport, in afara de 10% Taxa vamala , 19% Tva ( platiti in Germania/Olanda ) , transport maritim in container 900 -1000 USD + manevrare in porturi, sa ma mai astept si la alte costuri ? Masina o pot aduce in RO direct din Olanda sau Germania cu numere americane, ma gandesc ca vor expira pana cand ajung in Europa ? Am inteles ca ar mai exista si cateva probleme la RAR legate de faruri.

Multumesc!

Edited by tex_4

Re: Sfat cumparare Jeep Wrangler 2.5 din USA

Si eu incerc sa aduc o masina din state, transportul maritim e un pic mai scump de atat, cu toate taxele se duce spre 1500$ de pe coasta de est la Bremerhaven (se pare ca e cel mai convenabil port ca pret)

Daca nu duci tu masina personal la port, taxa pt trasnport pe uscat e destul de mare, sub 400$ nu am gasit, chiar pt distante scurte.

Din ce am inteles e mai bine sa ii faci cartea in Germania si o aduci pe roti sau trailer, in RO se misca mai greu lucrurile

intreb doar

De ce din USA.aceeasi masina sigur o gasesti si in Europa. sau nu??

e o marca/model mai deosebit?

Am in curte un englez si un american

:F

Masina o sa o cumpar eu si o duc eu pe roti pana in portul din US.

Nu e un model mai deosebit insa in Europa la ora la care scriu sunt doar 20 de masini jeep wrangler 2.5 (2004-2006) dintre care maxim 2 merita cumparate, majoritatea sunt in Italia. In ro preturile sunt umflate si nu am incredere sa cumpar din RO. Apoi cu $10.000 se poate cumpara un JR din 2006 cu AC, piele, 60.000 mile din California unde ploua rar si masinile nu sunt atat de solicitate.

din calculele mele ar fi cam asa:

1) Manipulare masina port USA si EU ( aprox 1000 USD )

2) Transport maritim container ( 900-1500 USD )

3) Taxa vamala 10%. din valoarea pretului de pe factura.

4) Taxa TVA ( VAT ) 19% din valoarea pretului de pe factura.

5) Taxa incadrare norme EURO de emisie Co2 800-900 USD ( RAR Romania sau alta tara )

6) Asigurare transport 1.5-2.5% container 100-200 USD.

Omologarea CO2 se poate face in Germania sau Olanda ? Am inteles ca unii au avut probleme cu recunoasterea platii taxelor in Germania sau Olanda si la RAR la noi masinea a fost incadrata intr-o norma de poluare mai mare decat cea reala.

Edited by tex_4

Nici macar una din masinile de mai jos nu-ti inspira incredere...?

https://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?647-Jeep

Pentru ca, sincer, cred ca e "mai mare daraua decat ocaua" si e posibil sa iesi la un pret cam mare per total la final....

Poti vorbi cu firme din Germania sau Olanda care aduc masini din america, contra unui comision sa ti-o ia din port SUA si sa ti-o dea in Europa, cu carte facuta deja.

S-ar putea sa te coste putin mai mult, dar nu iti mai bati capul acolo (Germania sau Olanda) cu actele si programarile la RAR-ul lor.

PS: si eu as vrea sa ma duc sa cumpar o masina, sa ma plimb 3 saptamani prin State si sa o las la NY pe container... si sa vina in Romania... dar poate peste vreo 2 ani (vreau ceva destul de nou si asa economisesc si vreo 3000$ cat m-ar costa inchirierea acolo)

Toyota FJ40 1979 "in reconstructie"

Toyota Land Cruiser BJ73 1990 (VM)

Chevrolet Suburban 1988 6.2 diesel 4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use