Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caut mecanic pompa rotativa Zexel

Mad-Max

Postări Recomandate

Va rog frumos imi.puteti recomanda un "pompagiu" bun pt o pompa rotativa Zexel electromecanica de la al.meu L200 din 2003 ca mi a umblat un mare "mecanic" la ea si mi-a dereglat-o de imi vine sa l strang de gat !! Are un consum de speriat cred ca este undeva la 15 l% plus ca are un mers galopat la ralanti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caut mecanic pompa rotativa Zexel

Multumesc de sfat dar banuiesc ca asta implica ceva si la softul.masinii ???

Da, se "resofteaza" ECU cu o pedala de acceleratie si eventual un cablu de soc

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Re: Caut mecanic pompa rotativa Zexel

sunt putine ateliere "pricopsite" cu echipamente si utilaje serioase , care se pricep sa repare aceste . pompe "electronice" dar mai corect spus , electromencanice , daramite cate un nene mecanic care sa le "regleze" cu surubelnita.

Genul asta de pompe au aparut la toate marcile prin anii 2000 si deja de prin 2007 se saturase toata lumea de ele , au fost eliminate din schemele de fabricatie odata cu aparitia CRD-ului ( common rail - sistem de injectie cu rampa comuna) . De fapt sunt pompe mecanice la care s-a adaptat un sistem electric de comanda si ajustare permanenta. Contin un calculator nenumarate servomotorase ce stau in motorina si vibratii de la -20 grade pana pe la vreo 80 grade , deci chestie complicata ce lucreaza in conditii grele.

Inlocuirea pompei "electronice" cu una mecanica nu iti sporeste performantele masinii , dar cea mecanica e fiabila, in masura in care dai peste una in mintile ei , astea SH avand si ele deja 15-20 ani de la fabricatie .

Sfatul meu este sa repari corespunzator pompa existenta pe masina si sa montezi o pompa mecanica ( ce presupune noroc ca sa gasesti una in mintile ei si ceva piese aux , cablu si pedala acc , ceva modif pt ca sa functioneze turometrul etc) doar daca esti la limita sau folosesti masina doar la padure

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare