Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turbocompresor pe Lada Niva

Vizitator aky83

Postări Recomandate

Salutari prieteni,

Sunt nou pe 4x4 si doresc prin acest prim post sa va salut inainte de toate. Eu sunt motociclist de teren, dar dragostea de noroaie s-a mutat si la 4 roti.

Am achizitionat acum vreo 2 saptamani o Niva 2003 1,7 injectie cu pneuri cu balon inalt, bulbar, proiectoare, troliu, carlig de remorca etc.

Masina va fi modificata in urmatorul fel:

- bordul va fi inlocuit cu o placa de aluminiu cu gauri pentru ceasuri si butoane;

- va fi inaltata pe cat posibil;

- va primi scaune sparco, locurile spate urmand sa dispara;

- va primi cusca de bare pentru siguranta in caz de rasturnare;

- va primi un captator de aer inaltat la pavilion pentru filtrul de aer;

- va fi taiata partea din spate a pavilionului sau tot pavilionul va fi eliminat - un fel de decapotabila;

- va primi filtru de aer K&N si evacuare marita in diametru pentru mai multi cai.

La aceste probleme am solutii.

- Ceea ce vreau eu sa stiu este cum pot monta un turbocompresor de marime mica/(sa nu fiu nevoit sa schimb axa cu came, pistoane, biele etc) si de unde pot achizitiona un asemenea turbocompresor. Motorul trage bine asa cum e el de serie(are 38000 km reali) dar ma gandesc cu drag la faptul ca filtrul de aer, toba si un turbo mic ii vor vreste uterea cu inca vreo 30 de cai, ceea ce nu strica deloc.

- Pot monta injectoare marite, sa intre mai mult gaz in camera de ardere, daca tot va primi alt filtru de aer?

Sper ca nu sunt intrebari stupide, sunt un pasionat, nu mecanic.

Multumesc frumos,

Respect,

Aky

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Turbocompresor pe Lada Niva

Salutare si bine ai venit :h5

Am si eu o niva tot din 2003 pe care trebuie sa o mai imbunatatesc putin

Sfaturi nu prea pot sa-ti dau ca nu le am cu mecanica, dar poti culege informatii de pe site-urile straine cu niva; din cate am inteles exista prin ungaria un kit rally de niva care ii mai da vreo 20-30 de cai.

Ce cauciucuri vrei sa-i pui?

Link spre comentariu

salutare si bine ai venit! :W iti recomand sa schimbi si grupurile daca tot vrei sa o folosesti exclusiv in teren....sau ma rog, in marea majoritate a timpului. masina are potential in teren, pe asfalt insa...ma abtin. sa o stapinesti sanataos!

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Vizitator aky83

Ma bucur ca v-am gasit. Eu vreau sa o folosesc si in rally, dar in astea 2 saptamani mi-am dat seama ca bat orice in oras. Cei su suv-uri scumpe franeaza la gropi si drumuri in lucru, locuri unde eu dau gaz linistit. Mie mi se pare excelenta pentru mizeria de strazi de la noi.

Revenind la subiect, nici macar nu stiu ce cauciucuri am pe ea, ma uit si va informez, dar nu am de gand sa le schimb chiar acum, mai am multe de facut si, stiti cum se spune, toate la timpul lor. Intre timp caut informatii cu privire la turbo.

Ma gandesc si la varianta unui alt motor, mai puternic. Stiti careva ce s-ar potrivi(din dezmembrari iau ceva bun la bani putini, decat sa modific tot si sa scot 30-40 de cai)?

Link spre comentariu

eu am doua variante. prima ar fi un upgrade al motorului rusesc, care fie vorba intre noi mi se pare fantastic de solid, iar pentru iceput as umbla la galeriile de admisie si evacuare, la filtrul de aer si chiulasa, iar a doua varianta ar fi un motor de 2l de vitara un v6 pe benzina. nu am prea multe date despre acest motor, mai trebuie sa studiez. sincer sa fiu, prima varianta ma tenteaza mai mult, inclusiv schimbarea injectoarelor si montarea unui turbocompresor.

Link spre comentariu

aky, renunta. acum 3 ani am vrut acelasi lucru. cu 5000 de euro investiti in masina, am facut un c.a.c.a.t. nu intru in detalii, dar, nu merita. am aruncat pe geam 9800 euro. facand 70% din ce ai listat tu acolo. (lista mea era si mai lunga, dar nu mai conteaza.)

dupa care am facut niva cadou, m-am calmat, mi-am luat alta masina si mi-e mult mai bine.

Link spre comentariu

svejk prietene ca sa faci cu Niva ceea ce ai vrut iti trebuie ceva cunostinte si mecanici buni. cel putin cu ea mai ieseai in teren, cu toyo insa,...nu prea te-am mai vazut in ultima vreme. care sa fie cauza?

Link spre comentariu

@ aky83 poti sa sa obtii acei 30 de ci in plus de care spui tu mult mai usor,insa trebuie sa desfaci motorul.mergi in ungria si cauti kitul pt lada niva racing.e belea-beleacosta intr-adevar cam o mie de euro dar merita,eu il am pe masina mai putzin evacuarea de la racing si sunt foarte multzumit,trage ca un animal! :h5

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

am uitat ceva.odata cu calkutzi aceia cel mai indicat este sa pui si un ambreiaj HD,parerea mea pt ca de atunci eu cam am probleme cu ambreiajul,cred ca e influentzat totusi de acei ponei in plus pe care i-a primit motorasul!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Vizitator aky83

Multumesc frumos.

Urmatorii pasi sunt simpli:

- filtru de aer k&N;

- evacuare racing;

- scaune sport;

- un amarat de radio-casetofon - ca nu are de niciunele :D ;

- captator inaltat filtru de aer;

- bord din tabla striata de aluminiu;

- cusca de bare.

Daca iarna asta resesc sa fac toate astea e excelent. Motorasul il vreau mai mare, dar nu e o urgenta. Dupa ce termin ce am scris mai sus, ne apucam de turbo, de chiuloasa si de ambreiaj.

O sa va anunt de pasii facuti pe masura ce vor fi realizati. Vorbe, nu fapte...Ah, pardon, era invers :h5

Link spre comentariu

aky, renunta. acum 3 ani am vrut acelasi lucru. cu 5000 de euro investiti in masina, am facut un c.a.c.a.t. nu intru in detalii, dar, nu merita. am aruncat pe geam 9800 euro. facand 70% din ce ai listat tu acolo. (lista mea era si mai lunga, dar nu mai conteaza.)

dupa care am facut niva cadou, m-am calmat, mi-am luat alta masina si mi-e mult mai bine.

draga noule coleg aki

intrucat ai intrat pe un forum, nu esti singur si izolat, ar fi fooooarte bine sa profiti de experiena altora

sa nu crezi ca altii care au mai avut si au mai incercat modificari la niva au fos tampiti, doar tu te vei descurca, pt ca ei au gresit

si mie imi spuneau toti sa renunt la proiectul aro 10 ... dar am gasit 1-2 oameni care ma incurajau (saracii, si ei se chinuiau cu cate unu) si am continuat pana am epuizat bugetul pe un an inainte...si la masina tot mai cadea ceva

de ce nu ne crezi ca NU E O PLATFORMA POTRIVITA PT A FI UN PROIECT DE SUCCES

adica tu vei mari puterea la motor si o sa cada transmisie, directie...de o sa-ti fie rau

peste toate, vor cadea piese (care oricum cadeau, independent de modificarile tale) si o sa te inebuneasca faptul ca nu te poti baza pe ea sa faci un drum de 200 km... pt ca o sa vezi, rusul nu face lucru fiabil...

sfatul meu, foloseste-o asa cum e, ia o masina japoneza si modific-o... e o platforma mult mai buna si banii bagati te pot ajuta sa avansezi in proiect, nu sa regersezi zi de zi

nu hulesc niva, dar trebuie sa fim constienti de ce ne poate oferi SI CE NE POATE CAUZA

prietene, renunta INAINTE de a incepe, profita de experienta altora, nu trebuie sa dai si tu cu capul unde deja e gardul plin de sangele altora

ia o toyota, sau poate cel mai bine un patrol (pt buget mic un Y160 cu arcuri foi), e o platforma de plecare extraordinara, sunt foooooarte fiabile si cu banii bagati in ele... se vad modificari frumoase, nu probleme la orizont

bafta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator aky83

draga noule coleg aki

intrucat ai intrat pe un forum, nu esti singur si izolat, ar fi fooooarte bine sa profiti de experiena altora

sa nu crezi ca altii care au mai avut si au mai incercat modificari la niva au fos tampiti, doar tu te vei descurca, pt ca ei au gresit

si mie imi spuneau toti sa renunt la proiectul aro 10 ... dar am gasit 1-2 oameni care ma incurajau (saracii, si ei se chinuiau cu cate unu) si am continuat pana am epuizat bugetul pe un an inainte...si la masina tot mai cadea ceva

de ce nu ne crezi ca NU E O PLATFORMA POTRIVITA PT A FI UN PROIECT DE SUCCES

adica tu vei mari puterea la motor si o sa cada transmisie, directie...de o sa-ti fie rau

peste toate, vor cadea piese (care oricum cadeau, independent de modificarile tale) si o sa te inebuneasca faptul ca nu te poti baza pe ea sa faci un drum de 200 km... pt ca o sa vezi, rusul nu face lucru fiabil...

sfatul meu, foloseste-o asa cum e, ia o masina japoneza si modific-o... e o platforma mult mai buna si banii bagati te pot ajuta sa avansezi in proiect, nu sa regersezi zi de zi

nu hulesc niva, dar trebuie sa fim constienti de ce ne poate oferi SI CE NE POATE CAUZA

prietene, renunta INAINTE de a incepe, profita de experienta altora, nu trebuie sa dai si tu cu capul unde deja e gardul plin de sangele altora

ia o toyota, sau poate cel mai bine un patrol (pt buget mic un Y160 cu arcuri foi), e o platforma de plecare extraordinara, sunt foooooarte fiabile si cu banii bagati in ele... se vad modificari frumoase, nu probleme la orizont

bafta

1. Nu am considerat tampit niciun coleg de pe forum. Cer sfaturi si atat. Am experienta multa pe motociclism.ro si stiu cu ce se mananca un forum.

2. Imi place niva, chiar daca nu are o platforma perfomanta. Daca te-ai uita la modificari, cele scumpe, motor and stuff le-am lasat la sfarsit, pana atunci am timp sa vad daca merita sa bag mai multi bani.

3. Vreau sa invat din greselile mele si ale altora si, cu putin noroc, poate scot din rahat bici, cum se spune.

4. Pentru banii aia muncesc eu si ii cheltui eu . Damblaua copilului tau, nepretuita, psrsfrazand o reclama celebra.

Respect,

Aky

Link spre comentariu

interesanta solutia cu sasiu de toyo si caroserie de niva. uiti insa ca suntem in Romania si nici naiba nu-ti omologheaza o astfel de masina fara spagi grase de tot. sa facem un calcul: pretul nivei, plus toyo adusa de afara cu toate taxele de rigoare care nu sunt deloc de neglijat, la care se mai adauga si transformarea, dupa care omologarea....ajungem la pretul unei masini noi. si ce-am rezolvat? o strutocamila second hand, uzata si vai de mama ei, dar e mutant cu sasiu de toyo. ce sa-ti spun, naibii afacere si asta! :ha:

Link spre comentariu

nicidecum. decit sa ajungi la omologare cu o astfel de masina mai bine te lasi pagubas. sau o folosesti exclusiv in teren. mergi cu ea pe platforma, te dai cit te dai cu ea, si apoi din nou pe platforma spre casa. din pacate, datorita birocratiei de la noi o astfel de modificare nu-i o solutie viabila.

Link spre comentariu

@nivaforever: uite de ce nu pre ma dau de ceva vreme: www.savethedogs.ro

sunt coordonatorul proiectului din medgidia. e jale. si e putin spus, crede-ma.

toyo e ok, intreaba can mai iesim la joaca, numai ca inafara de alergat prin medgidia si scos cai cu troliul din canalizari nu prea am avut timp si de iesiri... dar fiindca suntem vecini acum, poate mi-arati si mie ce poate niva ta si nu putea a mea.... ce zici?

Link spre comentariu

a, si ca o precizare... nu numai sasiul ar fi de toyo la strotucamila preconizata, ci si un motor si o cv ok, niste diff de fabrica aproape indestructibile cu 4.88 din prima, s.a. ... hop's'asa... adica... :)

Link spre comentariu

buna varianta asta cu "strutocamila", dar daca imi dai si solutia prin care inmatriculei asa ceva....mai bine un UAZ 469 de preferat de la armata. cit despre "savethedogs" , felicitari! am si eu vreo trei catei in curte, asa ca, oricind iti stau la dispozitie in caz de nevoie.

Link spre comentariu

Vizitator Maverick

1. Nu am considerat tampit niciun coleg de pe forum. Cer sfaturi si atat. Am experienta multa pe motociclism.ro si stiu cu ce se mananca un forum.

2. Imi place niva, chiar daca nu are o platforma perfomanta. Daca te-ai uita la modificari, cele scumpe, motor and stuff le-am lasat la sfarsit, pana atunci am timp sa vad daca merita sa bag mai multi bani.

3. Vreau sa invat din greselile mele si ale altora si, cu putin noroc, poate scot din rahat bici, cum se spune.

4. Pentru banii aia muncesc eu si ii cheltui eu . Damblaua copilului tau, nepretuita, psrsfrazand o reclama celebra.

Respect,

Aky

Cred ca ai intra in istorie si in cartea recordurilor!

Primul om care face din rahat bici!

Oricum bafta !

Link spre comentariu

Ca prim sfat.. renunta la taierea masini.

Nu are sasiu. Chiar daca ii faci rollcage, nu este tot aia.

Si la o groapa risti sa se deformeze grav.

Asta ca parere personala

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare