Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turbocompresor pe Lada Niva

Vizitator aky83

Postări Recomandate

Vizitator aky83

Re: Turbocompresor pe Lada Niva

Ca prim sfat.. renunta la taierea masini.

Nu are sasiu. Chiar daca ii faci rollcage, nu este tot aia.

Si la o groapa risti sa se deformeze grav.

Asta ca parere personala

Stai sa pricep si eu, ca eu mai mult cu 2 roti decat cu 4. Cum adica lada niva nu are sasiu?? Pe ce sta caroseria si restul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca prim sfat.. renunta la taierea masini.

Nu are sasiu. Chiar daca ii faci rollcage, nu este tot aia.

Si la o groapa risti sa se deformeze grav.

Asta ca parere personala

Stai sa pricep si eu, ca eu mai mult cu 2 roti decat cu 4. Cum adica lada niva nu are sasiu?? Pe ce sta caroseria si restul?

draga prietene

lada niva, spre deosebire de alte masini de teren, are caroserie autoportanta

deci, caroseria este una cu sasiul, sau invers

la alte masini de teren sasiul este o piesa (cea mai solida) pe care se monteaza suspensie, punti, transmisie, motor, caroserie

la orice masina de mai sus, poti sa iei jos caroseria FARA SA DEMONTEZI MOTORUL, CUTIA DE VITEZE ETC

pentru ca are caroserie autoportanta... sunt avantaje (greutate redusa) si dezavantaje (uzura prmatura a caroseriei, imposibilitatea schimbarii unor parti a caroseriei-sasiu fara probleme la rar, rezistenta scazuta la torsiune si solicitari mari

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

mai fratilor, dar stiu ca ati facut praf topicul omului

`tai dracu de catei si legatura lor cu turbocompresorul de lada niva

slp

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator aky83

@aky83: de curiozitate, la ce pret ai luat masina si ce pneuri si troliu ai montate pe ea?

Asta e o mare caterinca. Povestea sta cam asa:

- aveam sa ii dau unui prieten 11 mil lei vechi(omu are vreo 4 masini, 4 case, bani la greu etc);

- mi-aplacut niva lui, e 2003, 38000 km, motorul merge ceas;

- a zis ca daca o cumpar eu ii monteaza instalatie gpl gratis;

- el vroia sa o dea cu 220 mil lei vechi;

- pentru ca eu nu vroiam instalatie de gaz, ci putere, a scazut pretul la 200 mil lei vechi;

- a facut o reducere de 20 mil, ca , nah, prieteni;

- s-a ajuns astfel la 180 mil + 11=190, matematica la pahar;

- astia ii dau 3000 de euro cand vand o skoda felicia de sta la mine in garaj si restul pana la 190 pana la 1 martie.

Cauciucurile sunt matador, cu balon inalt, ma uit si va spun exact si dimensiunile, iar de troliu nu m-am interesat, ca m-a scos rusoaica din orice noroiala fara sa il folosesc...

La sfarsit, dupa ce am batut palma, eram fericit ca mi-am cumparat prima masina din viata mea(eu avand 3 motociclete, ca asta e pasiunea nr 1). Adi, vanzatorul. a rezumat ft plastic: "Da, prietene. si nici nu te-a costat niciun ban! :D "

Un aspect ft important e ca eu nu vreau sa particip la curse cu masini offroad si sa ma bat la primul loc la extrem. Eu vreau distractie in offroad cu baietii.

Dupa ce am vazut ce ati postat referitor la caroserie o sa ma rezum la filtru de aer sport, toba sport, bord placa aluminiu sa nu mai zdrancane(e interiorul ala de zici ca masina e facuta in 1970 nu in 2003), kit de inaltare de la rusi si suspensiile alea de saab, plus un mp3 player sa aven si noi lautari in jigodie :)

Refertor la catei, ei sa traiasca, :rules ca topicuri mai facem noi altele!

Respect,

Aky

Link spre comentariu

frumasa foc

ceea ce vrei tu este perfect, cred ca e cea mai inteleapta alegere

verifica daca troliul ala e suficent pt greutatea masnii, cred ca ar fi bine sa fie un 6000, dar nu ma pricep prea bine (dar cel de pe masina pare f f mic si cand ai nevoie de troliu... situatia e groasa si nu ai vrea sa te lase)

da jos proiectarele de sus, altfel o sa le dea copacii si o sa-ti para rau

incearca sa ii faci praguri laterale solide, sub care sa poti infige un hi jack (pe care te sfatuiesc sa-l iei repede)

in rest, ai o masina foarte ok pt ce vrei sa faci tu, nu cere mai mult de la ea pt ca o sa inceapa sa cada piese

asa cum e, te duce in muuulte locuri si unde nu ajungi cu ea, probabil ca TU nu ai reusit, ea ar fi putut

Link spre comentariu

Vizitator aky83

frumasa foc

ceea ce vrei tu este perfect, cred ca e cea mai inteleapta alegere

verifica daca troliul ala e suficent pt greutatea masnii, cred ca ar fi bine sa fie un 6000, dar nu ma pricep prea bine (dar cel de pe masina pare f f mic si cand ai nevoie de troliu... situatia e groasa si nu ai vrea sa te lase)

da jos proiectarele de sus, altfel o sa le dea copacii si o sa-ti para rau

incearca sa ii faci praguri laterale solide, sub care sa poti infige un hi jack (pe care te sfatuiesc sa-l iei repede)

in rest, ai o masina foarte ok pt ce vrei sa faci tu, nu cere mai mult de la ea pt ca o sa inceapa sa cada piese

asa cum e, te duce in muuulte locuri si unde nu ajungi cu ea, probabil ca TU nu ai reusit, ea ar fi putut

Mersi frumos de aprecieri pentru jigodie,

Are praguri laterale solide, se vad in prima poza. Eu vreau sa ma duc linistit la cabana pe cel mai al dracu forestier, fara stres, offroad extrem fac cu mobra, nu cu lada. Oricum, a iesit din noroaie de unde x5 sau touareg au scapat trase cu .. niva mea :D

Multumesc pentru tot,

Aky

Link spre comentariu

Are praguri laterale solide, se vad in prima poza. Eu vreau sa ma duc linistit la cabana pe cel mai al dracu forestier, fara stres, offroad extrem fac cu mobra, nu cu lada. Oricum, a iesit din noroaie de unde x5 sau touareg au scapat trase cu .. niva mea :D

Multumesc pentru tot,

Aky

Draga Aky,

Ma bag si eu in vorba referitor la Niva cumparata de tine.

Ce ai voie sa faci cu NIva:

1. Daca e sa mergi cu ea la cabana cu prietenii pe drumul desfundat si plin de gropi mocirloase din Cucuietii Taichii masina asta e alegerea perfecta.

2. Daca doresti sa te dai frumos pe pasune langa oite si vacute - masina asta e alegerea perfecta.

3. Daca vrei sa te afunzi pe drumuri forestiere fara grad mare de dificultate masina asta e alegerea perfecta

Ce nu trebuie sa faci cu Niva daca nu vrei sa ramai "de carutza"' PE LA MAMA DRACULUI si sa te intorci pe jos sa ceri ajutor:

4. Daca vrei sa faci off-road dur, sa te dai artist, sa participi la vreun concurs sau tura cu alti off-roaderi - masina nu tine si se face praf.

5. Daca modifici motor, transmisie, cutie, grupuri - masina se face praf -REPEDE.

6. Pui motor mare - crapa cutia de transfer, schimbi cutia - incep sa crape grupurile diferentiale ( la mine unul a crapat in Bucuresti pe asfalt la Unirii :ha: ) schimbi grupurile cu heavy-duty se rup planetarele, care oricum se rup daca schimbi dimensiunea rotilor si coeficientul de aderenta la teren (se numeste forfecare :F )

Deci ca sa ai o viata linistita, fara mari cheltuieli, te duci la Fiodor in Obor si comanzi un scut metalic pentru Niva facut in Rusia, care va proteja de la radiator pana la carterul cutiei de viteze si de acolo pui de scut o tabla groasa de 3 -custom made care merge pana la diferentialul spate - atentie! sa nu il acopere.

Tot de la Fiodor ia kitul de inaltare din tampoane de cauciuc si arcuri de Gazelle - asta ca sa compensezi greutatea suplimentara a troliului pe fata

Pune-i un set de cauciucuri rusesti Vampire de teren in loc de caraghioslacurile de fabrica, atentie sa fie de aceasi dimensiune!!!

Atat grupurile diff cat si planetarele sunt pacatoase adica slaba calitate adica se rup cand te simti tu mai bine.

Asta nu inseamna ca nu poti cocotza Niva pe vf Omu daca vrei tu neaparat dar exista un maaaare risc: sa o faci praf f repede.

Suces in teren!

ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch)

Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! )

Link spre comentariu

@andy68: sper ca nu te refereai la astea http://www.truckaddons.com/Catalog/subp ... ampire.htm

:ha:

Ma scuzati dar credeam ca am precizat : cauciucuri rusesti Vampire si nicidecum bestii din astea occidentale :sr

ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch)

Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! )

Link spre comentariu

am montat si eu inaltatoarele de la feodor insa s-a dovedit o alegere foarte nepotrivita. spatele masinii s-a ridicat foarte mult, a devenit chiar caraghioasa si extrem de instabila. spatele "topaia" ingrozitor de urit in teren, mai ales ca i-am schimbat si arcurile cu unele identice insa acestea fiind noi sunt si ceva mai rigide. am renuntat la inaltatoarele spate si am montat la loc "inaltatoarele" originale, adica acele inele de cauciuc si am pastrat doar inaltatoarele fata luate de la feodor. in varianta asta de "inaltare", stabilitatea si tinuta de drum a masinii s-au ameliorat vizibil.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Vizitator aky83

Multumesc pentru tot,

Aky

Draga Aky,

Ma bag si eu in vorba referitor la Niva cumparata de tine.

Ce ai voie sa faci cu NIva:

1. Daca e sa mergi cu ea la cabana cu prietenii pe drumul desfundat si plin de gropi mocirloase din Cucuietii Taichii masina asta e alegerea perfecta.

2. Daca doresti sa te dai frumos pe pasune langa oite si vacute - masina asta e alegerea perfecta.

3. Daca vrei sa te afunzi pe drumuri forestiere fara grad mare de dificultate masina asta e alegerea perfecta

Ce nu trebuie sa faci cu Niva daca nu vrei sa ramai "de carutza"' PE LA MAMA DRACULUI si sa te intorci pe jos sa ceri ajutor:

4. Daca vrei sa faci off-road dur, sa te dai artist, sa participi la vreun concurs sau tura cu alti off-roaderi - masina nu tine si se face praf.

5. Daca modifici motor, transmisie, cutie, grupuri - masina se face praf -REPEDE.

6. Pui motor mare - crapa cutia de transfer, schimbi cutia - incep sa crape grupurile diferentiale ( la mine unul a crapat in Bucuresti pe asfalt la Unirii :ha: ) schimbi grupurile cu heavy-duty se rup planetarele, care oricum se rup daca schimbi dimensiunea rotilor si coeficientul de aderenta la teren (se numeste forfecare :F )

Deci ca sa ai o viata linistita, fara mari cheltuieli, te duci la Fiodor in Obor si comanzi un scut metalic pentru Niva facut in Rusia, care va proteja de la radiator pana la carterul cutiei de viteze si de acolo pui de scut o tabla groasa de 3 -custom made care merge pana la diferentialul spate - atentie! sa nu il acopere.

Tot de la Fiodor ia kitul de inaltare din tampoane de cauciuc si arcuri de Gazelle - asta ca sa compensezi greutatea suplimentara a troliului pe fata

Pune-i un set de cauciucuri rusesti Vampire de teren in loc de caraghioslacurile de fabrica, atentie sa fie de aceasi dimensiune!!!

Atat grupurile diff cat si planetarele sunt pacatoase adica slaba calitate adica se rup cand te simti tu mai bine.

Asta nu inseamna ca nu poti cocotza Niva pe vf Omu daca vrei tu neaparat dar exista un maaaare risc: sa o faci praf f repede.

Suces in teren!

Pentru exact ce ai pus la punctele 1-3 am luat masina Nu vreau extrem nimic, la extrem prefer 2 roti in loc de 4. Adta e masina de chefuit, derapaje pe forestier cu un prieten si o bere intre scaune, nu vreau titluri in conncursuri de profil.

Vreau sa multumsc la toata lumea pentru sfaturi, mi-au fost extrem de utile, acum stiu unde ma aflu. Raman la modificari infime(toba, filtru aer, inaltatoare fata de la flodor, d-astea)

Respect,

Aky

Link spre comentariu

in cazul in care folosesti masina destul de des, mai ales prin oras, iti recomand o instalatie GPL secventiala. o sa ai costuri de exploatare mai reduse si autonomie mai mare ceea ce nu-i de trecut cu vederea. singurul dezavantaj ar fi spatiul ceva mai redus in portbagaj, dar asta nu-i o mare problema.

Link spre comentariu

Vizitator aky83

in cazul in care folosesti masina destul de des, mai ales prin oras, iti recomand o instalatie GPL secventiala. o sa ai costuri de exploatare mai reduse si autonomie mai mare ceea ce nu-i de trecut cu vederea. singurul dezavantaj ar fi spatiul ceva mai redus in portbagaj, dar asta nu-i o mare problema.

M-am gandit si la asta. Scade mult puterea o instalatie GPL?

Troliul e 2500lbs, nu stiu ce inseamna asta, dar cred ca e mic

Link spre comentariu

M-am gandit si la asta. Scade mult puterea o instalatie GPL?

Troliul e 2500lbs, nu stiu ce inseamna asta, dar cred ca e mic

in bucuresti nu prea iti trebuie putere pe GPL , eu am Niva si pe GPL si merg destul de mult prin bucuresti si merge foarte bine, la cost e si mai bine, mai ales ca GPL-ul acum e 19mii, sincer eu am cam urcat destule dealuri si am colindat prin multe noroaie cu ea pe GPL si sincer nu am avut probleme cu ea, doar ca atuci cand simti ca da sa moara o durezi mai mult sa ia mai mult gas, si sa vezi ce merge ca dracii aia mari , inchipuie-ti ca am tras 2 reulote mari care erau de un an de zile in noroi, rotile erau aproape jumatate in pamant, si le-am tras, tine minte toate astea pe GPL doar ca trebuie putin mai mult turata,

Link spre comentariu

troliul e f mic

trebuie schimbat

nu te juca, cand ajungi sa ai nevoie de troliu, dai si 3000 euro numai sa te vezi "iesit" dar.. e cam tarziu si poate ca trebuie sa mergi pe jos pana in primul sat dupa diomnul cu taful...sau mai rau (fereasca Domnul)

Link spre comentariu

nu se simte o scadere a puterii atunci cind merge pe GPL iar consumul este rezonabil. la o viteza meie de 90 km/h, fara demaraje cu scirtiit de roti sau "liniute ori agerime" cu alte masini, consumul pe gaz nu trece de 10 litri la suta de km. si unde mai pui ca pretul gazului a scazut sub 2 lei. iti recomand o instalatie secventiala marca Milano, este excelenta. eu o am pe masina de aproape doi ani si nu am avut nici un fel de probleme cu ea. singura intretinere consta in schimbarea filtrelor la fiecare 30000 km parcursi dupa cum spune producatorul italian. eu le schimb la fiecare 10000 km, odata cu toate celelalte filtre ale masinii (ulei, aer, benzina). cit despre troliul tau, 2600 lbs inseamna aproximativ 1300 km. cam mic pentru masina tinind seama ca la gol Niva cintareste cam tot atit. ideal ar fi sa il schimbi cu unul mai mare de vreo 6000 lbs sau chiar mai mult. acela va fi mai greu, bineinteles dar te va scoate in mod sigur din belea. mai ai si varianta unui scripete pentru multiplicarea fortei de tractiune. poti gasi asa ceva pe la rubrica vinzari de aici si are avantajul ca este ieftin. dezavantajul ar fi reducerea vitezei de "extragere" a masinii din noroi. o sa ai nevoie doar de ceva mai multa rabdare, atita doar.

Link spre comentariu

eu p masina am un ramsey d2500 , pt 2500 lbs si sincer inca nu m-a dezamagit1 nu am ramas niciodata in asa hal in noroi incat sa nu ma pot ajuta deloc de puterea motorului si in echipa cu puiul meu de troliu am venit acasa fara taf si pe propriile rotzi!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Problema la un troliu mic nu este doar ca nu te scoate din noroi.

In principiu te bazezi pe el si in stituati mai dificile si cea mai mica problema ar fi sa se arda si atat. Ramai in noroi.. scapi ieftin.

Insa daca esti intr-o pozitie ciudata si periculoasa, posibila situatie de rasturnare si tragi cu troliu si se rupe ceva in el.. sau se rupe cablu si te plezneste pe tine sau cineva din jurul masini sau chiar masina vei vrea sa fi fost altul mai puternic si rezistent.

Pt ca vezi.. nu conteaza numai ca el la un momentdat nu mai are forta sa traga, ci si restul componentelor sunt facute pt acea greutate limita, adica cablu mai subtire, carlig, frana....

Asta nu inseamna ca nu iti poti face treaba si cu cel de acum.. dar ai mare grija cand il folosesti sa nu stea nimeni in zona apropiata daca in caz se rupe cablul de otel si ai si tu grija, la primele semne de oboseala ale cablului... inlocuieste...

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

off topic mersi aztec .cu sigurantza e unul din planurile de viitor inlocuirea troliului si mutarea celui existent pe spate,dar deocamdata ne facem treaba cu cel existent,sincer am incredere n el pt ca totusi un ramsey :grin:

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Vizitator aky83

Inca o data multumiri. Am terminat to do listul pentru niva:

1. Amortizoare fata SAAB 90(cel dreapta are o spira dusa si atinge roata la curbe pe stanga luate in viteza) si inaltatoare fata de la flodor;

2. Reparat frana de mana - nu tine deloc;

3. Suport bircheta si adaptor de 220 pentru laptop;

4. Schimbat antigel ca vine sezonul rece;

5. Montat inchidere centralizata - usa dreapta se deschide doar cu cheia prin exterior;

6. Montat mp3 player si boxe - nu are niciun fel de "lautari";

7. Instalatie GPL - imi place sa merg cu ea mult si in oras c nu ai greturi cu gropile - cei cu X5 si tuareg franeaza sa isi protejeze masina unde eu merg cu 90 la ora;

8, Filtru K&N, bujii NGK Iridium si toba marita pentru putere;

9. Scaune scoica pentru suport lateral;

10. Vopsit in negru mat - am eu o dambla cu aceasta culoare;

11. Montat troliu 6000 pe fata si mutat cel existent pe spate.

Modificarile le fac in timp, pe masura ce vin si banutii, in ordinea de pe lista, dar nu ma grabesc deloc. Va iesi ceva fain. Va anunt pe masura ce dau inainte cu "tunningul". :D

Multumesc,

Respect,

Aky

Link spre comentariu

felicitari si spor la munca!

ai ceva de lucru. nu inteleg de ce vrei sa schimbi scaunele. cele originale de Niva sunt foarte confortabile, cu mult mai bune decit cele scoica. acelea sunt pentru competitii iar daca tu nu vrei sa participi la asa ceva nu vad de ce le-ai schimba. parerea mea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare