Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Credeti ca un 4x4 de 200 CP poate avea un consum de 4,5%?

plummer

Postări Recomandate

Incerc sa creez un chestionar in care sa putem vota, insa nu gasesc nici o optiune pt vot, asa ca accept si raspunsuri mai elaborate :grin:

Credeti ca se poate obtine un consum de 4,5% cu un 4x4 de 200CP?

Da sau Nu.

:h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Credeti ca un 4x4 de 200 CP poate avea un consum de 4,5%?

Incerc sa creez un chestionar in care sa putem vota, insa nu gasesc nici o optiune pt vot, asa ca accept si raspunsuri mai elaborate :grin:

Da sau Nu.

Ce capacitate cilindrica are motorul ?

Nu ca ar avea vreo relevanta, dar macar sa discutam cu "toate cartile pe masa"....

Regretatul Oresti avea o vorba pentru consum cand era intrebat : 15l la.....50km ! :wink:

Link spre comentariu

Ce capacitate cilindrica are motorul

Momentan aș vrea sa știu care este parerea majoritatii, după aceea discutăm detaliile tehnice :h5 :wink:

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Întrebarea e evident capcana

Urmează să ne spui că e vb de un buggy ultra light din aliaj de mătase de păianjen verde

Cu motor electric și doar cel de la ștergătoare cu combustie internă...care consuma 3%.

Este?

Link spre comentariu

Da sau Nu.

Da. :h5

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Întrebarea e evident capcana

Urmează să ne spui că e vb de un buggy ultra light din aliaj de mătase de păianjen verde

Cu motor electric și doar cel de la ștergătoare cu combustie internă...care consuma 3%.

Este?

Masina are minim 1.8 tone si e de serie, nimic modificat :dr2

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

orice se poate in ziua de azi :ha:

masine e cumva Jeep Grand Cherokee cu motor HEMI?:id

cred ca cei de la Radio Erevan au raspunsul corect

Ce repede te-ai gandit tu la HEMI :grin:

Suzuki Ignis 4x4 ce-ar avea?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Pai se pun si SUV-uri?

Porsche Cayenne E-Hybrid - 462hp, 3.2 l/100km

Tesla Model X - 760 hp, 0.0 l/100km

Dar tu vrei sa vorbesti de Outlander-ul tau, nu?

Link spre comentariu

Pai se pun si SUV-uri?

Porsche Cayenne E-Hybrid - 462hp, 3.2 l/100km

Tesla Model X - 760 hp, 0.0 l/100km

Dar tu vrei sa vorbesti de Outlander-ul tau, nu?

Incercam sa mai mențin puțin suspansul, dar ai găsit tu repede răspunsul :ha:

Nu vreau sa vorbesc ÎNCĂ despre Outlander, va avea un topic separat, ci doar sa menționez ca daca la început când l-am luat am crezut ca sunt basme cifrele la consum, se pare ca odata cu crearea de noi tehnologii acest consum este posibil.

Prin urmare:

Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) are 1 x motor benzina 2.0 de 120CP si 2 x motor electric x 40CP.

Consumul in mers exclusiv electric pana in 100km/h (cost incarcare echivalat la pretul benzinei) este de 3,5%.

Consumul la mersul celor 3 motoare in paralel este de 4,53%.

Cifrele vin după primii 4500km parcurși. Mai sunt câteva teste de facut iarna aceasta cand voi testa bateriile mai mult la temperaturi joase.

Ce pot sa spun cu mana pe inima in schimb, e ca tehnologia acestor motoare electrice este viitorul.

Scopul chestionarului a fost atins, cei care au raspuns in majoritate nu cred in asa ceva, la fel cum am fost si eu la inceput.

Va atasez cifrele care vorbesc de la sine. In cazul de față, consumul de 4,53% a fost obținut cu un mers de 77% in mod electric.

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

da da da....si vine Mos Craciun...cu marmota...etc....teste de fabrica....irelevant...in practica e altceva:ha:

sa vad eu hibridul ala in teren cat consuma...

cate din testele facute de marii producatori auto sunt pe bune?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

..........Ce pot sa spun cu mana pe inima in schimb, e ca tehnologia acestor motoare electrice este viitorul.

........QUOTE]

Eu sunt de parere ca motoarele pe hidrogen, alea in care doar apa, sunt viitorul, dar alea clar vor mai fi intarziate sa apara pe scara larga din motive evidente.....:h5

Link spre comentariu

Nu vreau sa vorbesc ÎNCĂ despre Outlander, va avea un topic separat, ci doar sa menționez ca daca la început când l-am luat am crezut ca sunt basme cifrele la consum, se pare ca odata cu crearea de noi tehnologii acest consum este posibil.

Tehnologia asta "hybrid" nu e tocmai noua, doar ca la noi la "lumea a 3-a" ajunge mai greu ...

Prin urmare:

Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) are 1 x motor benzina 2.0 de 120CP si 2 x motor electric x 40CP.

Nu poti spune ca masina are ...200CP ... Acum ce facem daca ii punem si un troliu de 6.8CP... teoretic ar avea 206.8CP? :ha: Niciodata cele 3 motoare nu vor merge impreuna in acelasi timp folosite la cuplul maxim. In realitate Outlanderu ala doar "pa benzina" consuma cat porcul in oras ...

Va atasez cifrele care vorbesc de la sine. In cazul de față, consumul de 4,53% a fost obținut cu un mers de 77% in mod electric.

Urmareste ultimul paragraf ...77% in mod electric... Consumul efectiv si cheltuiala efectiva o faci dupa ce repari prima data unul din motoarele electrice sau schimbi partea de inmagazinare sau management acumulatori ...Dupa aia putem vorbi de costurile reale. Desi tehnologiile astea noi ar parea viitorul DAR numai in zonele urbane ...in realitate nu stiu daca sunt de fapt ceea ce le vedem noi a fi (sau ne induc constructorii mai exact)... viitorul...

Facand o mica paranteza ...nu stiu de ce am feelingul ca prostia asta cu "euro tz" ...e o mega gaselnita a constructorilor de masini (mai ales de cand a fost scandalul ala in grupul VAG cu testele masluite) ...si ca arderea carburantului la mijloacele de locomotie e o problema mult mai mica decat poluarea produsa la nivel industrial, decat testele cu arme chimice si decat gestionarea zic eu inca primitiva a reciclarii resturilor menajere (in special plasticul). Inducerea aceasta a ideii ..."consumatorul polueaza", nu "producatorul polueaza mai mult" a prins destul de bine la public, mai ales in industria auto.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

ciurucu meu cu V8 si cu 200CP, peste chiar, merge pe GPL, pe asfalt , anvelope de strada cu viteza de 80 la ora, cu un consum de 10% gaz.

Calculeaza si tu cat vine in lei

... si are si tehnologie de acu 20 de ani si a vazut suficient noroi.

... si in final sa facem o liniuta impreuna, on-road sau off-road, you choose :D

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Am înțeles părerile fiecăruia dintre cei care au răspuns si vă mulțumesc pe această cale.

Ideea era despre ce crede lumea, dacă se poate sau nu, sa ai sistem 4x4, ceva putere și un consum rezonabil in acelasi timp.

S-a votat, s-a abrogat și mergem catre un alt capitol (topic).

Despre costuri si liniute, vom vorbi curând :wink:

Toate cele bune :h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Acum daca tot ai bagat batul prin gard si ai intaratat haita da-ne si ceva detalii despre propulsia masinii!

Respectiv ar fi interesant de aflat care din motoare antreneaza puntile, cele electrice, ala pe benzina, sau toate trei?

Intreb pentru ca exista hibride la care motorul termic are doar functie pura de dinam care incarca bateriile ce alimenteaza motoarele electrice.

In acest caz masina are putere motrica strict de la electrice, adica 80 de caluti.

Este asa sau nu?

Stima,

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

Aproape m-as incadra cu Def-ul aici...are 200 de cai (posibil sa fie cativa morti dar cand ii iau la omor invie ei) si are cam 1900 de kile...la consum ma cam incurca,as mai adauga vreo 10 litri pe strada si rezultatul l-as inmulti cu pi in teren...dar sunt pe acolo...:ha::ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare