Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Credeti ca un 4x4 de 200 CP poate avea un consum de 4,5%?

plummer

Postări Recomandate

Re: Credeti ca un 4x4 de 200 CP poate avea un consum de 4,5%?

Acum daca tot ai bagat batul prin gard si ai intaratat haita da-ne si ceva detalii despre propulsia masinii!

Respectiv ar fi interesant de aflat care din motoare antreneaza puntile, cele electrice, ala pe benzina, sau toate trei?

Intreb pentru ca exista hibride la care motorul termic are doar functie pura de dinam care incarca bateriile ce alimenteaza motoarele electrice.

In acest caz masina are putere motrica strict de la electrice, adica 80 de caluti.

Este asa sau nu?

Stima,

Spunea la un moment dat ca pot merge toate cele 3 motoare in paralel, deci se insumeaza, asa cum poate sa merga doar pe benzina (sper ca am inteles corect).

Am mers cu o Toyota la care motorul termic incarca doar bateria si din baterie se alimentau cele 4 motoare electrice din roti (insa nu stiu niciun fel de parametrii despre motoare respective).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt de parere ca motoarele pe hidrogen, alea in care doar apa, sunt viitorul, dar alea clar vor mai fi intarziate sa apara pe scara larga din motive evidente.....:h5

Domnule, sint de aceeasi parere, este singura versiune corecta nepoluanta, cu timp scurt de alimentare si cu raza apreciabila, la ora actuala 500-600Km, alimentare la plin aprox 3-5 min.

Momentan sint extrem de scumpe si statiile sint extrem de rare, la noi cred ca nu este nici o statie.

In Germania sint macar 40 si parca mai sint 40 in constructie.

La ora actuala pretul/Km este asemanator cu cel scos de Diesele, nu se pune pretul masinii.

Hibridele pina la urma sint niste paleative, marele lor avantaj este ca folosesc frinarea recuperativa iar la acceleratii pun paralel si motoarele electrice.

Rezulta consum mai redus insa sint destul de complicate.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Acum daca tot ai bagat batul prin gard si ai intaratat haita da-ne si ceva detalii despre propulsia masinii!

Respectiv ar fi interesant de aflat care din motoare antreneaza puntile, cele electrice, ala pe benzina, sau toate trei?

Intreb pentru ca exista hibride la care motorul termic are doar functie pura de dinam care incarca bateriile ce alimenteaza motoarele electrice.

In acest caz masina are putere motrica strict de la electrice, adica 80 de caluti.

Este asa sau nu?

Stima,

Masina nu este Hybrid in adevaratul sens al cuvantului, este Hybrid care se incarca in 3 moduri:

1. Din franarea rotilor (generativa) in zona albastra

2. Prin incarcare la cablu, exact ca o masina full electrica (de aici si numele PHEV - Plug-In Hybrid Electric Vehicle)

3. O optiune 'la buton' in care generatorul de langa motor incarca din mers bateriile.

Motoarele functioneaza dupa cum urmeaza (vezi foto atasata mai sus):

1. Mod electric in zona verde si daca accelerezi progresiv, ramane in mod electric pana la maxim 100 km/h (80CP)

2. Mod paralel - turezi maxim si cand intra indicatorul in zona alba avem angrenate toate 3 motoarele (200CP)

3. Exclusiv benzina in cazul in care (optional) opresti modul electric sau ramai fara curent (117CP)

Daca eu am facut un consum de 4,5% in 4500 km, vedeti mai jos un clip cu un nene care reuseste sa mearga cu un consum echivalent a 2,9% (Min. 5:20)

O incarcare (33mile sau ~50km) ma costa £1,52 ceea ce ma duce la 2 incarcari per 100km (£3,04 - fix o bere)

Daca as merge exclusiv in mod electric (accelerare progresiva stat in zona verde si max 100km/h) costul curentului echivalat in benzina ar fi 3%. Dar cum calutii te gadila sub talpa din cand in cand, consumul ala nu e pt cei ca mine, dar ma apropii :twisted:

Sper ca am lamurit putin datele problemei. Restul detaliilor in topicul dedicat.

:be

PS: Fiecare motor electric controleaza fiecare axa independent, de aici rezulta un control mai bun asupra miscarii / alunecarii / blocarii fiecarei roti.

Editat de plummer

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Ma intreb daca este de achizitionat sh o astfel de masina dupa 2-3 sute de mii, avand in vedere complexitatea sistemelor si mai ales costurile de reparatii.

Dar pana la urma cred ca e nevoie si de o schimbare de mentalitate si de putere financiara astfel incat sa iei nou si cand nu o mai vrei sa o duci la remat.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Clar pentru Romania si romani in general nu este o optiune.este mai mult un moft.

Romanii -aia multi, 95%- vad masina ca pe o declaratie de avere. Chiar de n-ai treb sa arati ca de fapt,ai .mult mai mult decat ai sau poti...

de aici si ideea cu sa ajunga la 300.000 km... englezul, cupa 5 ani la 200.000 o vinde - remat, piese, unui roman,buy-back...pt el banii au alta valoare. Nu sta in service,nu repara. Are 5 ani ganrantie, oamenii cu minte si cont schimba dupa perioada asta.

unii si mai des , daca masina-i stricacioasa. Costa mult mai mult sa stai prin service, timp si bani, decat sa dai rapid sa acoperi niste diferente si gata....

De ce credeti ca se vinde asa bine Dusterul? pt ca este ieftin, este ok in primii 3-5 ani. oamenii vad altfel banii si valoarea lor.

si romanii isi iau BMW din 2005-2007 ....... si sunt super. Sau, sau....

nu este cazul nostr, cei cu 4x4 care cauta clasicul, dar sa fim sinceri. cati din cei cu mega tractoare fara electronica profita de ele la maxim?

suntem saraci si gata asata-i adevarul.

plus reticenti la nou.....

spor!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

abia astept sa ajungi la 300 000 km sa putem discuta concret despre masina asta .

1. Eu nu fac mai mult de 10,000 km/an, asa ca nu cred ca o sa o vad la mine in ograda peste 30 ani :grin:

2. Cam la 4-5 ani eu schimb masina, deci nu pot sa ma pronunt despre costuri decat daca se va intampla sa cada ceva in acest timp.

3. Aceste masini vor ajunge in numar destul de mare si in Romania pentru ca ai posibilitatea sa iti instalezi punctul propriu de incarcare (priza) in fata casei. Deci chiar daca nu ai foarte multe orin oras, o incarci acasa, faci zilnic 50km pe curent si restul pe benzina. Nu e situatia chiar atat de neagra pe cat este prezentata in general.

:dr2

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Clar pentru Romania si romani in general nu este o optiune.este mai mult un moft.

Romanii -aia multi, 95%- vad masina ca pe o declaratie de avere. Chiar de n-ai treb sa arati ca de fapt,ai .mult mai mult decat ai sau poti...

de aici si ideea cu sa ajunga la 300.000 km... englezul, cupa 5 ani la 200.000 o vinde - remat, piese, unui roman,buy-back...pt el banii au alta valoare. Nu sta in service,nu repara. Are 5 ani ganrantie, oamenii cu minte si cont schimba dupa perioada asta.

unii si mai des , daca masina-i stricacioasa. Costa mult mai mult sa stai prin service, timp si bani, decat sa dai rapid sa acoperi niste diferente si gata....

De ce credeti ca se vinde asa bine Dusterul? pt ca este ieftin, este ok in primii 3-5 ani. oamenii vad altfel banii si valoarea lor.

si romanii isi iau BMW din 2005-2007 ....... si sunt super. Sau, sau....

nu este cazul nostr, cei cu 4x4 care cauta clasicul, dar sa fim sinceri. cati din cei cu mega tractoare fara electronica profita de ele la maxim?

suntem saraci si gata asata-i adevarul.

plus reticenti la nou.....

spor!

Am scris in acelasi timp, se pare ca am cam acoperit ceva puncte de vedere in comun :h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

.

3. Aceste masini vor ajunge in numar destul de mare si in Romania pentru ca ai posibilitatea sa iti instalezi punctul propriu de incarcare (priza) in fata casei. Deci chiar daca nu ai foarte multe orin oras, o incarci acasa, faci zilnic 50km pe curent si restul pe benzina. Nu e situatia chiar atat de neagra pe cat este prezentata in general.

La pretul de 50000 de euroi masina noua nu stiu cit de multe o sa vedem pe drumurile patriei mai ales ca modelul asta are cam 5 ani de la lansare.Cum spunea un @RZV....suntem saraci.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

nu e vorba de second hand in povestea noastra

calculele se fac pe termen lung cand aud discutii cu o masina care consuma 2% si recupereaza inclusiv apa de la stergatoare pe care o transforma in hidrogen in concluzie nu doar ca nu te costa nimic sa alimentezi ci chiar primesti bani pe fumul de esapament pt industria parfumurilor ma declar sceptic

eu inca cred ca degeaba consuma 1leu la mia de km daca va necesita o revizie anuala de 10 mii de euro... de aceea astept ca o astfel de masina sa ajunga la 300 mii km ca sa putem discuta cifre concrete nu doar date de producator .

Link spre comentariu

eu inca cred ca degeaba consuma 1leu la mia de km daca va necesita o revizie anuala de 10 mii de euro... de aceea astept ca o astfel de masina sa ajunga la 300 mii km ca sa putem discuta cifre concrete nu doar date de producator .

ZEP, revizia anuala la Mitsubishi ma costa £346 si include:

Check operation of electric windows and central locking

Check brake pedal free play and parking brake travel

Check brake pedal and servo operation

Check operation of combination meter warning lights

Check operation of all exterior lights

Check clutch for pedal clearance, operation and slipping

Check steering wheel free play and security

Check operation of horn, washers and wipers

Check operation of the seatbelts, condition of the webbing and security of the anchorage points

Check condition of the cabin/pollen filter

Check all light lenses for damage and security

Check all visible hoses, pipes and connections for leakage and condition

Check timing/cam belt

Check and top up battery electrolyte levels

Check security and condition of the battery terminals

Check brake fluid level and condition

Check brake and clutch master cylinders and brake servo for security and leakage

Top up windscreen washer fluid

Check and top up power steering fluid level

Check coolant level and strength

Check and inspect fuel cap

Check condition of all wiper blades

Check condition and security of drive belt

Check drive belt for tension/deflection

Check body and glass for corrosion and damage

Replace air filter element

Replace spark plugs

Check valve clearances

Drain engine oil

Replace oil filter

Check condition of front brake pads and discs

Check and inspect the steering rack gaiters

Check brake and clutch system pipes, hoses and connections for condition and leakage

Check and inspect the exhaust system and mountings for security and leakage

Check and inspect the steering system for correct operation, security and leaks

Check tyre wear and damage, and adjust pressures

Check general condition under the vehicle (visible leaks, excessive corrosion and damage)

Check condition of the radiator and oil cooler

Check all pipes, hoses and connections for leakage

Check front brake calipers for leaks and operation

Check and inspect the ball joints

Check steering wheel freeplay and linkage for wear and security

Check front and rear suspension for security, leakage and correct operation

Check manual transmission oil level

Check and inspect the fuel lines, connections and vapour control

Inspect rear brake wheel cylinders for leaks and operation

Check and report on rear brake linings and drums including handbrake drums (clean out dust and adjust as necessary)

Refill engine oil

Torque tighten all wheel nuts

Reset service interval light

Lubricate door hinges (including fuel filler door), key and lock mechanisms

Chiar nu se ajunge la 10,000 euro servisarea pe an, nu va speriati.

Asa cum am respectat Pininul pana acum, la fel voi face si cu Outlanderul. Va merge 90% la reprezentanta. Restul de 10% sunt sigur ca ma pot ocupa si eu, pana la urma, trebuie sa il cunosc indeaproape :h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

nu vorbim strict de masina ta

dar daca vrei ..masina ta e noua pe lista ta sunt 100 de ''check'' si 2 ''replace''

cand lista va fi invers presupun ca se schimba datele de pe factura

recent am dus pe platforma un mitupishu asx la un service si devizul a fost 18000 de lei .... sincer la o masina clasica suma mi s-a parut astronomica . de aceea ma astept ca la o masina nonconventionala costurile in timp sa fie nonconventionale.

dar nici tu nici eu nu stim cifre concrete de aceea astept sa purtam discutia asta la 300 mii km

Link spre comentariu

nu vorbim strict de masina ta

dar daca vrei ..masina ta e noua pe lista ta sunt 100 de ''check'' si 2 ''replace''

cand lista va fi invers presupun ca se schimba datele de pe factura

recent am dus pe platforma un mitupishu asx la un service si devizul a fost 18000 de lei .... sincer la o masina clasica suma mi s-a parut astronomica . de aceea ma astept ca la o masina nonconventionala costurile in timp sa fie nonconventionale.

dar nici tu nici eu nu stim cifre concrete de aceea astept sa purtam discutia asta la 300 mii km

Pai la 21,000 mile (33,000 km) ce as putea sa-i fac decat o revizie?? :ha: :h5

NU stiu ce se va intampla la 300,000 km, vom vedea. Pana atunci sa ne bucuram de masini :be

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

:dr2

Intradevar, sistemele de incarcare electrica pt. auto au devenit foarte facile, plus ca in parcarile din moll-uri se instaleaza astfel de statii, in peco. E clar ca nu pentru drum lung te bazezi pe statiile de incarcare electrica, ca astfel ajungi in situatia asta:

Tesla.png.32aae45f49b477a5e5ce4a1358222731.png

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Sa vezi ce distractiv e la noi cu reparatia in garantie la electrice. O lasi la service, mai revii dupa 3 saptamani si iti spune ca are un defect pe care mecanicii lor nu il cunosc, ca in cele 2 saptamani de scolarizare in strainatate nu le-au predat despre asta. Te roaga politicos sa revii dupa alte 3 saptamani sa mai dea si ei niste telefoane ceva.

Link spre comentariu

Sa vezi ce distractiv e la noi cu reparatia in garantie la electrice. O lasi la service, mai revii dupa 3 saptamani si iti spune ca are un defect pe care mecanicii lor nu il cunosc, ca in cele 2 saptamani de scolarizare in strainatate nu le-au predat despre asta. Te roaga politicos sa revii dupa alte 3 saptamani sa mai dea si ei niste telefoane ceva.

Dap, exact asa va fi.

Mai naspa in cazul hibridelor unde ai de doua ori mai multe piese deci tot atat de multe sanse de defectare.

Daca va ganditi la electrice luati ceva simplu si mic, de oras.

still not black enough
Link spre comentariu

Intradevar, sistemele de incarcare electrica pt. auto au devenit foarte facile, plus ca in parcarile din moll-uri se instaleaza astfel de statii, in peco. E clar ca nu pentru drum lung te bazezi pe statiile de incarcare electrica, ca astfel ajungi in situatia asta:

[ATTACH=CONFIG]291562[/ATTACH]

Partea buna la ăsta e ca se astepta la 'pana prostului' si s-a pregătit :grin:

S-ar putea sa fie ceva mai bine totuși ținând cont că erorile la mașinile cu multa electronică se recunosc imediat de catre tester.

Poate ar putea cineva sa confirme lucrul asta??

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

S-ar putea sa fie ceva mai bine totuși ținând cont că erorile la mașinile cu multa electronică se recunosc imediat de catre tester.

Poate ar putea cineva sa confirme lucrul asta??

nu are cum sa comfirme, e o mare aberatie.

still not black enough
Link spre comentariu

Pai, ar avea, sint destui care deja lucreaza in domeniul acesta, romani plecati in strainatate dar cred ca si pe la noi la firmele de profil sint.

Problema este ca nici unul nu va confirma sau infirma ceva pe un forum de profil, de, proceduri cu "secretul de serviciu".

Totusi , prin prisma meseriei mele, clar o masina electrica este mai usor de diagnosticat, acolo este suficient un inginer sau tehnician electronist bine pregatit in domeniul lui si normal testerul si programul specific, la astea "clasice" adica clasice da bine electronizate...deja ori trebuie doi ori unu bine pregatit in ambele domenii, asta o cam stim toti, din pacate.

La masina in discutie...trebuie ala cu dubla calificare.

Marea problema insa este exact tendinta tuturor firmelor de a`si pastra monopolul interventiilor asupra masinilor lor, testere si programe de test la preturi prohibitive utilizatorului de rind, decizii in fapt economice, nu de alta dar credeti ca asa greu ar fi in a putea porta programul de diagnoza pe un comp cu USB si a

dota masina cu port USB?

Problema este ca nu se doreste acest lucru si pentru utilizatorul de rind nu se arata nimic bun in viitor.

Link spre comentariu

A nu se confunda o eroare cu o defectiune. Eroarea o indrepti cu testerul, defectiunea de regula prin inlocuire... Nu putem spune ca un modul cu electronica ar putea costa cam cat o bieleta sau o bucsa ...oricat ar fi chinezul ala de o produce (varianta lowcost) de versat.

In alta ordine de idei:

-avem drumuri mediocre (gropi, denivelari, griblura, praf, iarna se da cu sare in blana) ... cam cireasa pe tort ptr o masina cu electronica multa!

-in majoritatea reprezentantelor lucreaza "schimbatori de piese" nu mecanici. Incepand cu partea de constatare pana la partea din inlocuire (prin eliminare de cele mai multe ori)

-venituri mult prea mici in vederea achizitiei si a intretinerii ulterioare

Poate ca o sa vi se para ciudat dar dupa mai multe experiente mai mult sau mai putin placute, prefer sa tin 4-5 fiare in curte, chiar daca avand in vedere costurile probabil ca sar din ghete ...in defavoarea uneia noi.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cum a zis si Yonutz, eu nu vorbeam de erori ci de piese electronice stricate de care nu iti bate capul nimeni sa le repare ci le schimba cu totul si au preturi ce dau senzatie de lesin sau ameteala. E genul ala de problema dupa o ploaie sau trecere prin apa mai mare, la inceput apare un beculet in bord, dupa asta nu mai indica acele, dupa asta nu mai merge nimic. O duci cu platforma la reprezentanta, pui tester si nu comunica cu masina ca s-a ars calculatorul central si ce sa vezi, centralul asta a ars la randul lui si celelalte calculatoare periferice, totul e mort electronic.

Ghinionul continua cand afli ca garantia nu acopera speta de fata, sau tocmai ai iesit din perioada de garantie. Poti spune ca ai ghinion deja daca o duci la o reprezentanta in Romania, unde baietii te-au citit de disperat si iti baga pe gat cat mai multe stricaciuni ce trebuiesc remediate. Nu poti lua din dezmembrari, nici nu sunt si nici nu e de acord nimeni sa faca reparatia astfel, asa ca iti imping sub nas o foaie. Intrebi daca e un cod de piesa de e asa lung, iar ei iti zic ca e devizul total, moment in care cauti canapeaua si te gandesti daca e greu sa stai cu un rinichi.

Nu e exclus sa se poata repara calculatorul prin inlocuirea unei piese cu cost infim, dar pentru asta trebuie ca cineva sa stie acel modul si sa fi incercat pana atunci sa repare, sau sa ia din dezmembrari asa cum se mai practica la masinile vechi. La fel, nu e exclus sa fie doar o simpla oxidare de contacte, contact imperfect sau dezlipiri de pe placa electronica iar inlocuitorii de piese sa te puna sa schimbi tot pana merge ca nu-i doare pe ei de buzunarul tau.

Eu nu cred ca mai este un producator de masini atat de prost in ziua de azi care sa faca o masina perfecta, adica sa coste decent, sa consume putin si sa fie fiabila. O masina se calculeaza din start sa aduca bani iar un ultima vreme se pune accentul pe banii din servisare si le reuseste de minune cu astea pline de electronica, ca aici reprezentantele nu prea mai au concurenta cu baietii din garaj cu un laptop si un program piratat din cauza softurilor dedicate.

Ideea e ca experienta se face in timp pe cobai de teste. Am cunostinte care la inceput au dat de baut ca au luat masina, iar dupa 3 ani de service si par alb, jubilau ca au scapat de ea. Deci nu cred ca poti avea asa devreme un motiv de bucurie cu consumul, ca daca e sa treci pe la service ....... nici daca iti produce 4,5 % si nu consuma, tot e de rau.

Editat de danutlupu
  • Like 1
Link spre comentariu

Pana acum vreo 10 ani era sanatos principiul "cumpar nou iar la iesirea din garantie vand". Acum avand in vedere deprecierea unui automobil de la pret de nou la pret de second hand, e de pana la 70-80% in cativa ani, ceea ce mi se pare exagerat de mult, nu prea ajungi sa exploatezi masina sa "iti scoti banii". Daca mai pui si cateva interventii in service cu 4 sau 5 cifre ...adio arme. Din acest motiv sunt "pro clasic" convins...chiar cu urme de usor retro.

A nu se intelege gresit ceea ce scriu aici si nici a nu se interpreta gresit. Departe de mine gandul de a (pre)"judeca" decizia colegului cu masina "vibrator". Fiind oleaca trecut de prima tinerete, fara a mai crede in zane duracell optez ferm pe "laba clasica" ...mult mai sanatoasa! :ha:

Nu stiu cat e de relevant consumul ...am avut odata in curte un 4x4 313cp ... singurul gust amar care mi-a ramas ...impozitul ...in rest am scos si sub 10 consum cand eram "plictisit" ...dar pe cine naiba il mai interesa consumul cand aveam pedala de le invarteam basca la enveu-ari si oooo-lari cu tigaile lor ... :ha:

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare