Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dif.blocabil pajero???

zzzoli24

Postări Recomandate

trimitetimi o poza cum arata un pajero anii 93-96 cu diferential blocabil si daca stiti explicatimi ce ar trebui sa cumpar de pe unu dezmembrat sa il pun pe al meu .

eu am doar 2H 4H si 4L

de fapt 2H stiu ce face la fel si 4H in schimb ce face 4L???????(stiu ca in 4L urca super)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: dif.blocabil pajero???

4L este 4 low. Iti cupleaza si reductorul. Mai putina viteza, mult mai mult cuplu. Urca super, coboara super in frana de motor, dar nu mai deschide atatea topicuri...

De ex intrebarea asta cu simbolurile manetei de la reductor, am vazut-o de `jde de `mii de ori postata... nici nu tre sa cauti prea mult... o gasesti din greseala.

Pt un dif spate blocabil, iti trebuie doar diferentialul (coroana) eventual toata puntea daca are acelasi raport ( ai si planetare de rezerva).

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Sal Klez deja devin stresant dar cred ca ma intelegi .Lamureste-ma si pemine sa stau linistit.Fostul proprietar mi-a spus asa : dupa ce cuplezi 4H si mergi cu ea opresti o bagi in 2H si OBLIGATORIU dai inapoi 1 metru sa se decupleze nu stiu ce pe acolo dupa care poti merge linistit altfel risti sa-i spargi grupul.Am cuplat ieri 4H si 4L sa vad daca uruie ceva si face urat.Masina a mers bine am oprit am bagat in 2L am dat inapoi incet de tot ca nu mai puteam de frica dupa care am, mers si vad ca nu sa intamplat nimic.Intrebarea:Ramane lege faza cu datul inapoi dupa ce decuplez 4H?

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

daca ti-a zis sa dai inapoi dupa ce decuplezi din 4x4 inseamna ca ai HUB-uri automate, nu e crima daca nu dai inapoi dar este indicat 100% sa o faci, daca nu o faci, se petrece urmatorul fenomen....tu decuplezi cardanul (sa nu mai traga fata) dar rotile raman cuplate de planetare, planetarele invart grupul fata, iar grupul fata invarte cardanul fata.....asta inseamna multa uzura..... deci e bine sa dai in spate....

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Vizitator Florinica

De aia imi palpaie in continuare martorul luminos. Pt ca nu il las un pic in spate? Asta se intampla la mine cand trec inapoi pe 2H

Link spre comentariu

... e posibil sa fie doar la anumite modele treaba cu datul inapoi.

pai si cum aflam? ca germana nu stiu :roll:

clar, ma duc la reprezentanta dupa ce ma intorc acasa. pana atunci... dau inapoi :app

Link spre comentariu

pai si cum aflam? ca germana nu stiu

Iar problema cu manualul... :)

La mine becul nu mai palpaie dupa 2-3 secunde, chiar daca nu dau inapoi. Deci, presupun ca se decupleaza totul automat... (?)

Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI
Link spre comentariu

HUB-urile (sau MRL-uri) sunt niste chestii care cupleaza rotile cu planetarele...atunci cand sunt decuplate rotile se invart singure fara sa antreneze si planetarele iar atunci cand sunt cuplate rotile sunt invartite (sau dupa caz invart ) planetarele.

Hub-urile sunt de 2 feluri

1. manuale

2 automate

cele manuale au un fel de maner de care se invarte jumatate de tura in 2 pozitii 2x4 si 4x4 atunci cand cuplezi din maneta si fata trebuie neaparat sa te dai jos sa blochezi si hub-urile pe 4x4 iar cand decuplezi din 4x4 e indicat (pentru a evita uzura degeaba) sa te dai iar jos din masina si sa le pui pe 4x2

cele automate au niste arcuri in interior care atunci cand planetarele incep sa se invarta (adica atunci cand cuplexi 4x4 - fata) se blocheaza automat....dar care pentru deblocare trebuie mers in sens opus celui in care s-a mers cu ele blocate (de cele mai multe ori cu spatele)

hub-urile automate sunt mai comode (cateodata e neplacut sa te dai jos din masina direct in bala in care ai ramas intepenit sa blochezi hub-urile) dar sunt si mai pretentiose...adica te pot lasa in drum cand ti-e lumea mai draga (se defecteza mai usor)

Informatiile astea le gasiti cu siguranta si in alte topicuri pe acest forum.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

datul cu spatele nu cred ca e obligatoriu, ci mai mult o masura de precautie ,in general fac asta doar daca am mers mult pe 4L, sau in conditii dificile ,initial mi s-a parut aiurea dar daca nu faceam asta dupa 2 -3 ore de mers in 4L,primii 2-3 metri pe 2H caraiau HUB-urile,nu tare ci doar un ''clank'',bineinteles ca decuplau dar preventiv e bine sa dai 2-3 m in spate sa fii sigur ca decupleaza; acuma eu personal la revenirea din 4L trec prin 4H si doar la asfalt sau dupa cativa km trec pe 2H...

Link spre comentariu

acum ma bag si eu, la mine la Terrano cum scot din 4L sau 4H cum se stinge becul de pe bord, dar uneori se intampla sa mai merg 1-2m pana se stinge. In cazul al doilea inseamna ca planetarele si grupul fata se invart inca?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

aoleu baieti bine ca mi-ati zis si mie..deci e clar: majoritatea avem hub-uri moderne si e indicat sa dam cu spatele. Habar nu aveam de asta...la mine dupa ce dau inapoi pe tractiune spate imi palpaie becurile alea inca vreo 20 sec..vreo 50-100m dupa care imi arata din nou tractiune spate. De acuma...dau cu spatele..era bine de stiam asta si inainte...

Mersi baieti :h5 :h5 :g

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Recunosc ca eu nu stiu ce sa mai cred... Mie mi-au spus diversi mecanici, mai prosti sau mai buni, ca la al meu Mitsu (2.8 tdi din '96) nu este nevoie sa dau cu spatele, caci e alt sistem fata de Nissan, de exemplu. Deci, e sigur ca trebuie dat cu spatele??Mersi! :p

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

mare atentie daca e automat musai trebuie ca shimbatorul sa fie in N atunci cind se schimba 2H in 4H sau 4Llc

e mai bine daca se ruleaza 1 m cu spatele daca nu ...nu oricum se decupleaza la prima frina de motor cind se forteaza pinioanele in sens invers :h5

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

mare atentie daca e automat musai trebuie ca shimbatorul sa fie in N atunci cind se schimba 2H in 4H sau 4Llc

e mai bine daca se ruleaza 1 m cu spatele daca nu ...nu oricum se decupleaza la prima frina de motor cind se forteaza pinioanele in sens invers :h5

In manualul Mitsubishi-ului meu (Pajero 2002, 3200cc DiD, cutie automata, 4 trepte: 2H, 4H, 4HLC, 4LLC cu diferential spate blocabil) imi spune ca pot trece din 2H in 4H in mers, iar din 4H in 4HLC si 4LLC doar din pozitie stationara (si nu mentioneaza datul inapoi).

Ma mai uit si va pot spune mai multe detalii.

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist." Nietzsche
Link spre comentariu

Exact din acelasi motiv am intrebat si eu... La a mea, cutie automata, se poate trece in mers in 4x4 si 4x4 H, pana la viteza maxima de 80 km/h. Singura data cand trebuie sa opresti este cand blochezi de la buton diferentialul spate. Deci, cum si de ce mai dam cu spatele? :P

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Trecerea din 2H in 4H se poate face din mers (la viteza mica).Din 4H in 4HLC si mai departe trecerea se poate face doar de pe loc (cu schimbatorul de viteze la cutia automata in P sau N...nu stiu cum e la cutiile manuale).In sens invers aceleasi reguli.La revenirea in 2H din 4H , rotile FATA mai raman o perioada cuplate cu planetarele (martorii din bord clipesc).Mersul inapoi este recomandat (dar nu obligatoriu) pentru a decupla mai repede rotile din fata.

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare