Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vanzare auto succesiune! Sfaturi!


jineas
 Share

Recommended Posts

Va salut drag colegi!

Am fost ieri sa vad un Jimny la mine in oras , masina e super ok fara rugina ,intretinuta,pret foarte ok,volan pe stanga, hard top nou, an fab.2000. Proprietarul un tip la 59 ani ,o vinde ca si-a luat noul Jimny. Ma inteleg cu el la pret ,urmand sa facem azi actele. Azi scot banutii din banca si il sun pe proprietar. Sun o data ,de doua ori, dau un mesaj,nimic. Dupa o ora sun din nou insistent si intr-un final imi raspunde sotia acestuia,femeia plangea, omul a decedat azi noapte in somn. ( Dumnezeu sa-l ierte). Sotia imi spune sa o caut luni,duminica il inmormanteaza, si imi vinde masina fara nici o problema.

Ca sa pot cumpara masina legal,din cate stiu, trebuie sa faca succesiunea, cat de complicat e, pot intra in posesia masinii facand un act de vanzare cumparare provizoriu ,urmand ,ca dupa succesiune sa fac alt contract cu fiscal!! Ce sfaturi imi dati! Vreau masina neaparat, este intr-o stare impecabila!

Multumesc anticipat!

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link to comment
Share on other sites

Bate la masina un contract de vanzare-cumparare cu o data anterioara decesului, semneaza sotia si mergi sa o inmatriculezi.

Un pic mai complicat va fi daca nu a facut radierea fiscala, atunci trebuie sa astepti sa dezbata succesiunea, la circa financiara doar titularul poate face radierea.

Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu !
Link to comment
Share on other sites

Nu te complica cu date vechi. Odata ce a murit iar posibili mostenitori ...fiu din prima casatorie sau fiul renegat din Spania ..., au cunostinta de bunurile din masa succesoriala, vor contesta imediat vanzarea. Si vanzare clara cu 10 zile inainte de deces , cu acte la politie a fost contestata pe motiv de ""pret nereal "".

sau

""" nu ma intereseaza vanzarea ,a fost masina lui tata si nu o vand."""

 

tot ce poti obtine acum este o promisiune de vanzare de la mostenitorii cunoscuti .Acestia trebuie sa faca la notariat o declaratie pe propie raspundere ca nu cunosc alti succesori ,si sunt de acord ca in urma dorintei decedatului sa_ti vanda masina cu pretul stabilit ,dupa inchefirea succesiunii.

 

este de preferat ca unul din succesori sa mosteneasca singur masina pt a rezolva mai simplu cu actele de vanzare.

 

 

Am in curte un englez si un american

:F

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use