Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie patrol Y61 3.0

verzet

Postări Recomandate

Salut colegi,

Am nevoie de ajutorul vostru. De ceva vreme vreau sa imi cumpar un patrol Y61.

Am gasit unul din 2000, motor de 3000, climatronic, blocabil...etc. Masina este autoutilitara, adusa din Danemarca, neinmatriculata. Din poze masina arata destul de OK, urmeaza ca sa o si vad zilele astea.

Masina doresc sa o folosesc zi de zi, si din cand in cand offroad recreational, nimic extrem.

As avea cateva intrebari :

1. DIn ce am inteles aceste motoare sunt mai "pacatoase", au probleme. La o inspectie pot sa imi dau seama daca are probleme sau nu? Sau e chestie de noroc.

2. La partea de omocinetica la ce trebuie sa fiu atent, ce trebuie verificat?

3. La rugina, unde apare , care sunt zonele mai afectate?

4. ALte aspecte care ar trebui sa le iau in considerare la o verificare.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cristi G.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Ca posesor de Y61 motor ZD30, originar din Olanda, pot sa te sfatuiesc sa verifici cu vanzatorul daca are cartea de service a masinii din DK, daca nu cumva motorul a fost schimbat cu totul undeva in anii 2003-2005, intrucat atunci a fost campanie de rechemare in service pt primele modele din 2000 care aveau probleme la motor. Al meu a fost schimbat acolo pe la 100k de km.

Altfel, eu unul nu stiu cum poti sa verifici daca motorul este ok, decat ascultandu-l cum merge la ralanti, vat de repede urca in ture, eventuale scurgeri pe la intercooler/turbina, etc.

Omocinetica o vezi imediat daca are scurgeri la grupuri sau roti, in special la bilele de la rotile fata se observa scurgeri de ulei daca sunt probleme cu simeringuri/garnituri.

Verifica foarte atent sa nu ai rugina profunda la sasiu, mai ales in partea din spate. De regula rugina apare la aripi sub overfendere (fata/spate) contra-aripi (bagi mana pe sub aripi si verifici) si praguri.

Pretul cerut reflecta de cele mai multe ori si starea masinii. Sa nu prea te astepti sa iei cu 3000 eur una super suprema...

In rest, mult succes la achizitie.

Link spre comentariu

Din cate stiu, primele serii de motoare din anul 2000 ar avea probleme, i se spune motorul "petarda"... Undeva pe cilindrul patru supapa bubuia pistonul.. nu stiu exact.

Poate ne lamureste cineva mai in tema.

Dar dacă n-a fost schimbat si n-a puscat pana acuma, inseamna ca or fi din alea norocoase......care nu crapa

Link spre comentariu

Ai grija la rugina , e partea cea mai trista , daca e cu rugina multa o sa coste mai mult refacerea de cat un motor cu probleme , mult mai mult :ha: si pe langa asta nu prea o sa gasesti cine sa o faca . Asa ca mare grija la caroserie si sasiu. Mai ales daca va fi si masina de zi cu zi.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ala nu ii lucru , daca ii copt treba taiat si slefuit pana la luciu metalic , apoi teroson si etc. Altfel ii bai mare. Cat ai bugetul si ce ani vizezi ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Oricum nu conteaza asa mult accesoriile , le pui tu dupa. Cel mai important e sa fie in stare tehnica buna . Sa ne tii la curent cu ce gasesti.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut baieti, pana la urma am rezolvat problema....am cumparat un Land cruiser KZJ73...:)))), sa nu ma injure cei cu Patrol. Cred ca am prins eu un moment mai prost, toate Patroalele care le-am vazut in aceste doua saptamani nu erau ce trebuia....ori motorul nu tragea, ori rugina, ori actele nu erau in regula...dezastru. O sa revin pe topicul cu Toyota.

Multumesc tuturor pentru timpul acordat si sfaturi, acest topic se poate inchide.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare