Jump to content
bbh_blocked_dnftl
 • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

 • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ieșire in Munții Aninei. Relaxare și ajutorare


cossylys
 Share

Recommended Posts

Salutare,

Doresc sa va propun o iesire.

De anul trecut, am devenit și eu un fan al drumurilor de dincolo de asfalt. Astfel am făcut câteva trasee de off road. Dacă au fost grele sau ușoare, îmi este greu să mă exprim. Au fost extrem de instructive.

 

Anul ăsta, în 2019, am fost intr-o „expediție” intersantă în Munții Aninei. Acolo am înnoptat o noapte la niste batrânei de 89, respectiv, 90 de ani, care au ales să trăiască în condițiile vitrege ale muntelui. Dar sa revin la adevărata propunere. Traseul cu adevărat provocator începe de la Cabana Cerbul, situată între Oravița și Bozovici. Traseul respectiv l-am mai facut cu aproximativ 30 de ani in urmă, doar ca majoritatea lui l-am parcurs pe jos. În această vară l-am făcut cu Dusterul. E adevărat că memoria m-a înșelat puțin, întrucât aveam impresia ca este mai ușor. Am fost cu Dusterul așa cum l-am scos pe poarta reprezentanței, fără nici o dotare suplimentară. S-a descurcat foarte bine. Am avut parte de grohotiș, am prins și niște bălți de noroi, am avut și pietre de diverse dimensiuni, pădure. lemne, iarba uscată si umedă, pământ bătut și șleauri. Urcarea a durat destul de mult, poate și din cauza „timidității” mele, aproximativ 2 ore, poate chiar mai bine. Un alt aspect pe care nu l-am luat în considerare a fost lipsa semnalului la telefon. De asemenea nu aveam nici stație. Vă dau toate detaliile, nu ca sa vă plictisesc, ci încercând să vă creionez cât mai bine traseul respectiv.

 

Acum o sa trec direct la subiect, alte detalii sau raspunsuri la intrebări promit sa vi le dau în măsura în care le aveți. Deci propunerea mea este sa facem un traseu de o zi, cu plecare într-o sâmbăta dimineața - la o dată ce o vom stabili cât de curând - și să mergem până la acești bătrânei curajoși ce stau de mai bine de 30 de ani în vârful muntelui. Astfel escapada noastră va fi și una de binefacere. Propunerea mea este ca in cazul în care optați pentru mica aventură să ne înțelegem ca într-un buget modic de 50 de lei sa le ducem cele necesare traiului, de la pâine, făină, mălai, ulei, zahar, cartofi, chiar apă - deoarece nu mai au sursă de apă-, etc. Întrucât ei aveau o mașină un Mitsubishi Shogun de 3000 in 6 cilindri, benzinar de prin 1994 sau ceva de genul (neînmatriculat și cu volan pe dreapta), dar care din păcate are niște probleme. Și cu el ei coborau la Cerbul de unde mergeau cu o mașină până în Bozovici sau Oravița la cumpărături. Dar cum spuneam mașina deocamdată nu mai face fața drumului, cred ca are probleme cu bujiile și cine mai stie cu ce. Bineînțeles ne intoarcem în aceeași zi, întrucât fiind deja toamnă nu mai e bine să dormim în cort sau în mașini.... etc. În plus poate nici nu avem timp să stam peste noapte. Ulterior putem să ne mai gândim la multe lucruri, locul acela este foarte frumos și sălbatic și s-ar putea transforma în timp într-o tabara pentru off-road-eri.

 

Sper ca nu v-am plictisit și să vă placă propunerea mea, astfel încât să reușim să ne adunăm cât mai mulți.

 

Va stau la dispoziție cu orice informație pe care, poate, am omis-o.

 

Va mulțumesc și vă aștept.

 

Cosmin/

 

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Salut,

 

Mi-ar placea sa se reactiveze aceasta propunere, o iesire in muntii Aninei peste weekend, vazand ca vremea afara este buna, plus oportunitatea de a ajuta pe cineva in situatii dificile.

Cum spunea Cossylys mai sus, 50 lei de masina este mai mult decat o suma modica, iar daca putem sa le dam o mana de ajutor acestor oameni putem considera un "win-win"

 

@cossylys vom avea nevoie de un plan:

 1. Perioada, weekend-ul in care sa face deplasarea
 2. Vom sta peste noapte sau nu?
 3. stabilirea traseului (de unde pornim, sau unde ne intalnim, care e ruta, trebuie considerata si situatia in care vom fi opriti de autoritati din pricina situatiei Corona)
 4. stabilit cu ce anume vrem sa ajutam acesti batranei (pentru a merge pregatiti, mindset si echipamente)
 5. numarul de echipaje care va merge
 6. buna dispozitie :) (un foc, mancare gatita in natura, o poveste la foc, etc.)
 7. topicuri neacoperite

Eu zic sa le luam pe rand. Am creat in urmatorul tabel, pt o vedere de ansamblu a evenimentului. In tabel vor fi introduse doar raspunsurile fiecaruia din punctele mentionate mai sus: [TABLE=align: center, border: 1, cellpadding: 1, width: 500]

[TR]

[TD]Topic[/TD]

[TD]Raspuns[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Perioada[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Vom sta peste noapte?[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Traseul[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Cum ajutam batranii?[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]User / masina / persoane[/TD]

[TD]Jeep WJ 2.7 / marga2 - 2 persoane[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Buna dispozitie[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Topicuri neacoperite[/TD]

[TD] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1. Perioada, weekend-ul in care sa face deplasarea

Am inserat urmatoarele link-uri cu pt monitorizarea starii vremii, locatia valea Minisului de unde plecam: Weather, Meteoblue, Accuweather. O perioada insorita ar fi intre 9-10 Mai sau 30-31 Mai, conform prognozei de astazi.

 

2. Vom sta peste noapte sau nu?

Eu sincer as vrea sa raman peste noapte cu cortul. @cossylys tu ce parere ai?'

 

 

3. Stabilirea traseului

@cossylys o data ajunsi la Cabana Cerbul unde mergem mai departe? ai un traseu disponibil?

Considerand ca inca suntem in carantina, ar trebui sa avem contactele acelor batrani pentru a face foi/declaratii pe proprie raspundere ca mergem sa ajutam cetateni varstnici.

 

4. Stabilit cu ce anume vrem sa ajutam acesti batranei

Am inteles ca au nevoie de curatarea unei fantani/izvor, Se poate lua cumva legatura cu ei ? astfel vom stii ce au nevoie, si ce suntem noi capabili sa facem pt ei. Daca au un Pajero 3.0 poate reusim sa-l reparam daca nu necesita piese aditionale.

 

5. Numarul de echipaje care va merge

Eu vreau sa vin. Cine doreste sa mai vina, completati-va numele in tabelul de mai sus.

 

6. Buna dispozitie

Mi-ar placea la final de zi sa facem ceva de mancare in natura, un foc etc., reflectam asupra zilei (ne mandrim cu realizarile :D )

 

7. Topicuri neacoperite

Daca am omis ceva, alte sugestii de organizare, etc.

Edited by marga2
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use