Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Supraîncălzire tija schimbător viteze și reductor

xristian05

Postări Recomandate

Salutare!

Paste fericit!

Am un Patrol Y61 3.0 D scurt

E normal...sa se încălzească schimbătorul de viteze (Bota) in timpul mersului in afara ...dar și schimbătorul de la reductor, la mersul întins, in afara ...indiferent ca merg cu 60 sau 130 km/h.?

In teren sau in alt regim de mers e rece ...

Dacă ați mai întâlnit problema asta și dacă ați reușit sa o remediati - va rog sa-mi ziceți ce ați făcut?

Precizez ca am verificat și schimbat uleiului in cutie, cutie de transfer, grupuri, la fel se încălzea și înainte și după înlocuirea uleiul.

I

De asemenea am montat o tabla de aluminiu (protecție termică) in zona eșapamentului și al cutiei tocmai pt a fi dispersata caldura de la eșapament și sa înlătur acest posibil factor ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Exact asta am patit si eu. La mine a fost fisurata conducta de la EGR care pleaca de la evacuare pana la admisie-valva EGR. Toate gazele de evacuare care treceau prin conducta imi incalzeau in draci consola centrala si schimbatoarele.

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Apropo, am descoperit problema: in mers dacă tin geamul sau trapa închise ...totul este perfect. Nu se încălzește absolut nimic, niciuna dintre tije.

in schimb dacă deschid geamul , chiar foarte puțin , se face efectul așa-zis de “curent” ...in felul acesta se transforma intr-un curent de absorbție al căldurii de suv mașina spre habitaclu...iar traseul de absorbție este chiar pe la schimbător ...

Cine nu ma crede ....sa facă proba: cu geam deschis , chiar și “puțin crăpat....și după același traseu cu geamul ridicat .

Succes!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare