Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie chit inaltare y61

Kamena

Postări Recomandate

Salutare la toti forumistii!

De curand fratele meu a intrat in posesia unui patrol y61 scurt ,motor 3000, cutie automata, an 2001, blocant fabrica spate functional.

Masina se va folosi mai mult pe drumuri forestier si la off road dar nu extrem.

doresc sa montez cauciucuri de 35

Primul lucru vreau sa montez un chit complet de inaltare + 10 cm.

Ce recomandati si de unde sa cumparun chit complet la un pret ok? Ma intereseaza ca amortizoarele sa fie confortabile.

Si daca puteti sa-mi dati cateva detalii la ce sa fac la aceasta masina pe viitor.

Un blocant fata cat ajunge?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Numai confortabil nu o sa fie cu asa o inaltare. Telescoapele mai lungi trebuie sa compenseze lungimea suplimentara si atunci sunt mai rigide. Am si ironman si ome nitrocherger sport si toate sunt rigide. Daca vrei sa inalti cu mai mult de 10 cm, trebuie sa cobori cutia, schimbate brate panhard si mai multe. Exista la GTC kituri de inaltare care vin cu toate componentele. Pentru utilizare normala merg Ironman/Old Man Emu. Daca vrei doar offroad normal nu merita pusa suspensie mai scumpa.

Blocantii de pe G i-am folosit decat foarte rar. Din punctul meu de vedere e mai mult decat destul blocantul spate. Mai utile sunt niste sufe de tractare sau un troliu.

Link spre comentariu

Eu as face altceva , ca sa nu fie asa costisitor.

2 variante vad , ambele mai ieftine si mai bune decat ce vrei tu. +10 iti trebuie doar daca vrei sa pui 37. Dar 37cmasina nu o sa le duca si mai trebuie investit ... da da .

asa ca ramanem pe 35 :

1. Pui suspensie + 5 ( Ironman sau ome ) si adaugi triim pakere de la Ironman ( sau manufactura de + 3 )

avantaje : ieftin , intra 35 fara sa atinga la flexari ( atat Silverstone cat si Trepador )

dezavantaj : 5+3 = 8 , deci te cam apropii ca inaltare de suspensia + 10 care pe langa manevrare mai ciudata pe asfalt , aduce pe inclinatii laterale si poate fi problematic

2. Pui suspensie + 5 si decupezi aripile

avantaje : scapi de rugina ce e pe sub plastice , nu inalti masina asa mult

dezavantaje : avand in vedere ca aceasta manopera implica putina tinichigerie , o sa fie usor mai costisitor si va dura mai mult.

Eu recomand + 5 + flexu :ha: , ca sigur is coapte aripile pe dedesubt.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Amu vad ca e vorba de masina SWB , la masina SWB pe langa , amortizoare si arcuri mai ai nevoie de ceva kit de coborare a cutiei de viteze . Altfel nu e bine :no1. In sfarsit cine vinde suspensia ar trebui sa iti dea tot ce ai nevie.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am reusit sa pun roti de 35 fara modificari la aripi

roti 35" cooper stt pro

kit iron man + 5 cm cu chit de coborare la cutie.

mai am cateva nelamuriri

1. Masina are buton pentru decuplare bara stabilizatoare ( toate nissan-urile y61 au asa ceva?

2. Cat costa un blocant spate si un blocant fata?

Mai vreau sa achizitionez inca un patrol si nu are blocant spate.

20200529_151448.thumb.jpg.52ca9662bcd121465890319ba5210153.jpg

Link spre comentariu

2. Pe fata trebuie blocant ARB , ~ 1000 € + compresor ~ 200-300 € , pe spate poti schimba cu punte completa cu tot cu blocant original ( ~ aprox 500 € , nu stiu exact , intreaba in dezmembrare + comutator + unitate de vacum - se aduna mai multe ) sau blocant ARB ~ 1000 € .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Era sa uit , daca faci offroad serios , la flexari mari rotile vor da in pasajele aripilor , vor rupe plasticele de pe acolo se vor taia prin aripi si tot asa.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Pe spate am blocant ( am intrebat pt ca am un prieten si nu are blocant)

am facut flexari si roata nu atinge absolut deloc, dar poate o sa atinga la offroad extrem. Cu siguranta o sa mai fac.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare