zander Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Salut, S-a facut anul de cand am luat masina din descrierea profilului. Am inlocuit pana acum distributia, uleiul de motor, filtrul de ulei, de combustibil, de aer, i-am pus filtru de polen (nu avea deloc dar deja il comandasem). I-am inlocuit primele doua scuturi (radiator si motor) cu altele de tabla mai groasa, i-am pus cauciucuri Goodrich AT pe jantele originale. A venit timpul schimbului de ulei de motor si as schimba si pe cel de frana, cutie de viteze, diferentiale. Ce uleiuri se schimba ca si procedura "standard" la achizitia unei masini careia nu-i cunosti istoricul? Ce tip de ulei se preteaza pt L200 KA0T an 2007 cod motor 4D56? Cei de la reprezentanta mi-au pus data trecuta 5W40, in carte vad mai multe variante, cel mai pretabil fiind 15W40? Cu mici exceptii, au preturi acceptabile cei de la reprezentanta pt piese/consumabile pt masinile vechi dar totusi ce tip de ulei imi recomandati (brand / model) ? O exceptie de la regula preturilor acceptabile practicate de reprezentanta e pretul unui arc lamelar pt spate in conditiile in care vad pe net preturi de arcuri noi de la 600RON iar un Ironman sau OME este undeva la 1000RON (adica la jumatate de pret fata de ce mi s-a oferit de reprezentanta ~2400RON). Legat de aceste arcuri si amortizoare daca folosec doar jumatate de kit OME sau Ironman adica pt partea de spate este ok? Ce arcuri spate sa pun daca totusi OME/Ironman nu se preteaza la masina mea daca nu vreau sa o inalt pt a nu-i schimba apoi rotile si a adauga alte accesorii aferente? Am inteles ca amortizoarele din aceste kituri OME/Ironman se pot folosi pe masina mea cu arcurile originale deci fara sa o mai inalt, exista riscuri daca le inlocuiesc doar pe acestea si las arcurile curente care au cate o foaie rupta in ambele? Incarcatura mea este undeva la 100 -130kg in bena, poate 30-60kg pe bancheta. Multumesc anticipat pt sfaturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crispus Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) Daca poza de mai jos e aceeasi cu cea din manual (sursa http://faq.out-club.ru/download/l200...0141900ENG.HTM) , 15w40 mi se pare la limita in diminetile reci de pe la noi. De altfel, atata timp cat uleiul indeplineste si celelalte criterii (clasificarea ACEA/API) cred ca e acceptabil. Unii producatori au o pagina unde selectezi masina si iti sugereaza uleiul, gen: https://www.motul.com/fr/en/lubricants E un tip care a facut niste teste cu diferite marci de ulei mai populare de la noi (Sergiu Gabor): https://www.youtube.com/channel/UCuD1GSv5c4oXQw_ZbP29aBw/videos Editat Iunie 2, 2020 de crispus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zander Postat Iunie 3, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2020 poza atasata este ceea ce este in manual...deci ce ar fi mai bun 5W40 ce mi-a pus reprezentanta sau un 15W40 care se regaseste in carte? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crispus Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 5w40 nu-i pare a fi pe lista din manual, desi ar parea ca acopera mai bine plaja de temperaturi... Din lista de mai sus, eu as merge pe 10w30... Dar daca cei din reprezentanta au pus 5w40 o fi bun si ala. Daca indeplineste si celelalte clasificari cred ca e ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) 5W40 Motul am pus si eu. Asa a fost recomandarea, se pare ca acopera mai bine toata plaja de temperaturi. In alta ordine de idei, ca tot este aproape mort topicul asta, eu sunt posesor din iulie 2020, masina AF 2012, 180 cp, automata ,superselect si am schimbat: Distributie + role intinzatoare accesorii + curele accesorii Ulei motor, filtre aferente - nu am gasit nimic despre polen, dar studiez problema Ulei Grupuri+transfer - era schimbat cu Motul, am verificat, totul ok. Ulei original CV automata ,cu spalare si filtru , schimbat la reprezentata ,ca si distributia de altfel. La revizia de la GTC am schimbat lichid frana + servo AM facut cam 5000 km din iulie, in conditiile in care este masina doar pt plimbat -cort ceva offroad lejer Editat Decembrie 4, 2020 de RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate