Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

DIY - ceara de cavitati pentru toata lumea

RZV
 Share

Recommended Posts

Am vazut ca nu a fost discutat aspectul asta niciodata iar in timp tehnologia a mai evoluat putin, produsele se gasesc la scara larga in diverse magazine de profil. Asadar, cine ce a folosit in varinata basic in curte - spray? calitate, randament,pret? aprope toti produscatorii au varianta spray sau varianta pt dat cu comprsorul/profesionala.

In piata am vazut diversi recipienti spray, in principiu pe la 500g,de la 20 lei la 90 lei .....astia fiind cei mai comozi de folosit singur ,in curte, ca activitate DIY

Sfaturi, calitati,recomandari?

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

La nivel de amator, bagat pe sub masina si dat in curte cu spray-ul, pot sa imi dau si eu cu parerea, dupa ce am dat cu Nigrin, Motip,Teroson, Dinitrol, Waxoil si Fertan,

La emag am gasit Motip Hollow wax, cu care am dat si anul trecut si are un pret bun, foarte similar la consistenta cu Teroson care e aproape dublu. Nigrin parca nu a acoperit asa bine, am dat si cu el anul trecut.

Fertan e si el dublu ca pret, dar e mai subtire la consistenta, plus ca nu imi inspira incredere ca are eticheta de hartie lipita pe spray.

Waxoil nu mai este anul asta prin Romania, dar era oricum dezamagitor, iar Dinitrol trebuie luat de la aia pe care i-am dat afara din UE :)

Am ajuns la concluzia ca daca dai cu ceva pe/prin sasiu conteaza mai mult decat cu ce dai, e strict parerea mea.

salut! eu dau cu ceara de la SINTO la 1l cca 50 ron, de preferat sa dai cu pistol de "teroson" care e circa 50 ron si are si un furtun de 30_40 cm pe care il poti baga in sasiu, iti trebuie si un compresor mic. Eu fac anual aceasta operatiune la jimny.

Screenshot_20201108_173151_com.android.gallery3d.thumb.jpg.ff2a575e6e09774fac0bcdc9e87aec5c.jpg

Screenshot_20201108_173157_com.android.gallery3d.thumb.jpg.f13c8c3b3203c6a5ee359e3053c35da5.jpg

Screenshot_20201108_173205_com.android.gallery3d.thumb.jpg.6f38bcf89810c467515026e37b3cf884.jpg

Screenshot_20201108_173212_com.android.gallery3d.thumb.jpg.055741e4beb29b008493dd8e9059fec4.jpg

Screenshot_20201108_173225_com.android.gallery3d.thumb.jpg.99fc5698449184b390486a4058666980.jpg

Screenshot_20201108_173259_com.android.gallery3d.thumb.jpg.e096709bc1b7bca7a4eebcea36115512.jpg

Screenshot_20201108_173303_com.android.gallery3d.thumb.jpg.339af96642fa187aef6b8d4542a056bf.jpg

Edited by jineas
"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "

Am crezut ca scap de compresor mic si pistol ....dar diferentele de pret intre flacoanele cu aerosol sau pt pistol la dublul cantitatii sunt destul de evidente si probabil ca pe termen lung merita investitia in compresor mic si pistolul de "teroson"

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Este un produs pe care vreau sa-l testez. Este mai scump, insa se poate aplica pe rugina, bineinteles, nu face minuni daca dai pe coptura,, vreau sa dau in sasiu! La jimny sasiul rugineste de la interior spre exterior! Este un produs Forch L254!

Screenshot_20201109_164004_com.facebook.katana.thumb.jpg.77930626aa036b1bb0f7ed5c753c6f43.jpg

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "

• 4 weeks later...

Ce faceti sa inlaturati ceara? Exista vreun sovent ?

Am achizitionat o masina de oras si are toata podeaua data cu un strat de ceara peste o scoarta considerabila de rugina.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Ce faceti sa inlaturati ceara? Exista vreun sovent ?

Am achizitionat o masina de oras si are toata podeaua data cu un strat de ceara peste o scoarta considerabila de rugina.

incearca cu benzina!

Este un produs pe care vreau sa-l testez. Este mai scump, insa se poate aplica pe rugina, bineinteles, nu face minuni daca dai pe coptura,, vreau sa dau in sasiu! La jimny sasiul rugineste de la interior spre exterior! Este un produs Forch L254!
Ai mai luat/folosit produsul ala?

incearca cu benzina!
trolling: Plus un chibrit sigur se duce toata ceara :grin:

Sau șabăr, șpaclu ori sablare. Poate ai noroc și cade cu tot cu rugină . Sau nu a fost folosită o ceara adecvată și de calitate. Sablarea este cel mai indicat procedeu pentru curățare. Edited by maxian paul

Cine vrea să aplice ceară trebuie să se documenteze înainte, asta pentru a face treabă bună. Sunt mai multe tipuri de ceară potrivite pentru diferite zone și intervale de temperatura. Se poate aplica și cea din spray dar pentru rezultate foarte bune trebuie folosită cea din tub, aplicabilă cu pistolul. Cea pentru pistolul se aplică în strat mai consistent și pe zone mai extinse și are un preț mai avantajos.

Problema era cum sa o inlatur dupa cineva care a pus-o dupa principiul "dam cu negru peste verde ca omu nu vede".

cred ca mai sus omul vorbea despre cum sa o dai-ce sa dai si tipuri de, nu raspundea intrebarii despre cum sa cureti. topicul despre asta era.

de curatat imi este teama ca o data intinsa bine, este putin cam greu sa o iei jos, asata si fiind scopul ei-sa ramana cat mai mult acolo. cat depre faptul ca-i data peste rugina,asta vine din executie nasoala,nu prea ai cum spala tot.....ai incercat cu ceva diluant,alcool? dar ceva sfaturi profi de laproducator? ca acolo ar trebui cred eu intrebat prima data....

Varinata manuala cu perie si spaclu este putin cam prea mult sicu sanse minime plus timpi enormi.....

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use