emix Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Salutari tuturor! Un amic are un J80 cu motor de 4500 cm3 pe benzina, as vrea sa o cumpar de la el si sa ii inlocuiesc motorul cu unul diesel care sa aiba mai putin de 3000 cm3, preferabil tot Toyota. Intrebarea mea este daca acest lucru atrage si o reducere a impozitului din clasa 3000+ la <3000. O sa fie o masina folosita ocazional, si nu am de ce plati 7000 de lei anual pt privilegiul de a detine o masina veche de 20+ ani. E o ocazie unica, masina este extrem de bine intretinuta si e la doar al doilea proprietar, foarte greu de gasit alta in asa o conditie. Multumesc pentru sfaturi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crispus Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Cred ca cea mai buna sansa e sa vorbesti cu cineva de la RAR. ... c) vehicule rutiere înmatriculate în România, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive menţionate în CIV. https://www.rarom.ro/?page_id=696 - despre schimbarea motorului... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emix Posted April 17, 2021 Author Share Posted April 17, 2021 Cred ca cea mai buna sansa e sa vorbesti cu cineva de la RAR. https://www.rarom.ro/?page_id=696 - despre schimbarea motorului... Merci dar nu imi raspunde la intrebare acea pagina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crispus Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Sa stii ca daca trimiti un email cu toate datele la reprezentante rar (din diferite judete) cam 10% raspund :D... Am testat asta in cateva ocazii (cei de la Grivita Bucuresti raspund mai bine). Ca idee, mai poti suna si te indruma aia catre un raspuns... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 Sa nu te superi, dar sa-i pui un motor mai mic unei Toyota 80, decat a pus micul japonezot, e nu doar o blasfemie, dar cred ca orice alt motor sub 3000cc vei pune, nu va fi in stare sa duca masina asta pentru ca foarte grea : caroserie masiva, punti masive, sasiul la fel ! Nu stiu daca mai are rost sa mentionez ca un astfel de schimb de motor necesita, in primul rand, un mecanic, nu doar foarte bun cunoscator al acestor Toyote, dar trebuie sa fie si foarte priceput si indemanatic si inventiv si rabdator pentru toate adaptarile si modificarile care musai vor fi necesare ! Nu vreau sa ma gandesc la ce costuri totale, finale (piese+manopera+omologare RAR) vei ajunge, dar tare imi e ca acel impozit ti se va parea parfum de roze..... Dupa capul meu, schimbarea motorului va atrage dupa sine o schimbare aproape totala : cred ca decat caroseria si scaunele iti vor ramane neatinse pentru ca nici conexiunile cu instrumentele din bord nu se vor mai potrivi..... Din ce an este masina ? Poate mai are putin pana face 30 ani si o faci "istorica"..... Ar mai fi varianta s-o bulgaresti pana implineste varsta de "istorica".... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
emix Posted April 25, 2021 Author Share Posted April 25, 2021 (edited) E din 97 masina, amicul meu o are din 2004. Mai are 7 ani pana la istorica, inseamna 11 mii de euro impozite pana atunci. Ma gandeam sa ii pun un 3.0 diesel de pe un J120. Are cuplu mai mare decat 4.5, si vreo 20-30 cai mai putin, nu stiu daca o sa se simta. Dieselul de pe J80 e mai slab decat 3.0 asta desi are 4.2 litri. Edited April 25, 2021 by emix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted May 11, 2021 Share Posted May 11, 2021 Si, totusi..? Care e ideea ?:oc Ok, inteleg ca un impozit mai mic este un motiv real, dar de ce tii musai sa faci modificarea asta, destul de laborioasa si costisitoare, cand poti opta direct pentru un J120 cu motorul de 3 l ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxian paul Posted May 17, 2021 Share Posted May 17, 2021 Poate că j80 este mai deosebită ,și eu as alege j80 in loc de j120 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzlee Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 E pacat sa ciopartesti asa o masina si sa faci o tiganie, ca altfel nu ii pot spune. Pe langa faptul ca o sa investesti in ea cateva mii bune de euro si o sa ai probleme la adaptare instalatie electrica, cardane, suporti , racire ,etc , niciodata nu o sa mearga masina ca cea originala. Daca e posibil sa o inmatriculezi pe o persoana cu handicap, scapi de impozit. Alta varianta e bulgaria, poti circula legal si cu numerele respective. Asigurarea la 4.5l ma costa 200 eur pe an. Ptr consum pui un gaz si ai rezolvat problema. Sa te astepti la consum de la 25l in sus la motorizarea asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts