Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prezentare Watcher, sofer de autobuz, linia Y61

watcher
 Share

Recommended Posts

Watcher saluta grupul impatimitilor de offroad care scriu pe club4x4.ro :-)

Asa cum este cutuma, scriu si eu cateva chestii despre mine.

Din pacate subiectul nu este asa interesant deoarece eu deocamdata ma aflu in stadiul in care visez ca 'atunci cand ma fac mare sa cresc sa fiu si eu ca voi' :bannana

Nu, nu sunt minor (am 28 de ani) dar imi lipsesc inca multe chestii ca sa ma pot alatura unei ture de weekend:

1) masina

2) banii sa imi iau una maine

3) o suma de cunostinte despre cum sa o caut

4) o suma de cunostinte despre trebuie sa ii fac dupa ce o iau

Sigur ca stiu cum merge motorul, ce sunt alea diferentiale, troliu, cutie de transfer, etc. Dar sunt sigur ca daca m-as duce maine sa ma uit la o masina de vanzare mi-ar scapa prea multe chestii.

Si iata si motivul existentei mele pe acest forum: sa invat.

Am citit mult inainte sa ma inscriu - am asteptat sa am si ceva de zis (am pus si eu niste poze de la Ursus Free Track sa ma bag in seama :-) ).

Acum insa voi putea si eu sa ma bucur de 'view new messages'

Ca experienta de condus eu zic ca stiu sa conduc pe strada si ma descurc si pe DRUMURI montane.

Cele mai 'hard' experiente au fost cu

cu Avensisul pe traseul Ianculesti, Suici, Robaia, Curtea de Arges :hm :hm (m-a indrumat un betiv ! si eu m-am luat dupa el )

si cu LC120 pe Transalpina :

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-calatorule-umezeste-ti-buzele.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-lacuul-galbenul.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-lacul-petrimanu.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-transalpina-09.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-transalpina-02.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-transalpina-07-muntinu-top.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2008/09/web-transalpina-07-muntinu-upwards-hdr.jpg

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Prezentare Watcher

Multumesc de primire si de aprecieri.

La poze am inceput sa mai misc ceva (dupa vreun an de munca asidua) ,

acuma poate ma luati pe la cate o iesire ca sa invat si eu practica inainte si sa producem si poze misto de pe acolo :-)

• 1 month later...

Re: Prezentare Watcher, sofer de autobuz, linia Y61

Acum am si masina: Patrol Y61 din 99, cu motor RD28 cu intercoole.Are pe ea:

- kit inaltare 5 cm

- ATuri BFG de 33/12.5/15

- snorkel

- ambreiaj Safari

- bara fata "gen ARB"

Este asta, pe care sunt convins ca unii din voi o stiti mai bine ca mine :D :

http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/01/web-watcher-agregat-02.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/01/web-watcher-crossing-a-river-of-shit.jpg

http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/01/web-watcher-uphill-01.jpg

Este evident ca va avea nevoie de diverse reparatii si inlocuiri - sper sa fie 'mai putine' si nu 'mai multe'.

Cel mai tare in prezent ma streseaza ca:

- motorul pare mai putin eficient decat unul mercedes de 2.8 din 99 care il am pe un Sprinter - imi pare ca produce mai mult zgomot decat CP :-)

- la 60km la ora volanul se zbate in mana. La 0-50 si 70-120 nu mai face sau nu atat de mult si nu sesizez. Jantele sunt noi, echilibrate acu 3 saptamani, stranse din nou vinerea trecuta.

- ca sa mergi drept trebuie sa tii volanul stramb :-)

Planul de actiune ca upgradeuri este:

0) statie, sufe, ocheti

1) Inca un set de anvelope (plus jante?) - MT sau "simex" - aici sunt incurcat acum (sa caut mai inguste, sa merg tot pe dimensiunile astea? sa caut gen simex? sau geolandar ? sau MT uri 'simple')

2) troliu

3) protectii pe dedesubt

4) slidere

5) bara spate

6) al 3lea blocant

salutare d.nu' Watcher si pe acest forum :W

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

:W

Frumos autobuz,sa-l stapinesti sanatos.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Salut Watcher si drumuri bune!

Despre ce iti trebuie pe masina, daca vrei sfatul meu....intai rupe si apoi inlocuieste. Nu-ti pune de toate pe masina, ca poate nu ai nevoie de ele si dai banii degeaba. Mergi in teren, da-te cu noi, mergi pe unde vrei si in functie de dimensiunile locului in care vrei sa captezi "morcovii", apoi vezi cu ce ramai. Ei bine, ALEA erau ori in plus ori de rahat. Deci ori pui profi, ori nu mai pui nimic si ai usurat-o!

Pt ca te-am cunsocut personal si am si discutat o leaca....lasa-ma sa iti dau un sfat asa...ca de om "batran", de ziua lui, la 40 de ani: Tu ai ceva din ochi in suflet. O sfoara..ceva acolo, care te face mai bun decat oricine la...privit! Ma refer la ce iese din aparatul foto. Nu e scula! Am vazut in viata mea mii de fotografi, pt ca meseria mea a fost sa coordonezi asemenea oameni in teren cand scriam. Tu ai ceva ce multora lipseste: stii sa prinzi sufletul unor Lucruri! Stiu, ca lucrurile nu au suflet, dar tu il prinzi, de aceea...mai mult pozeaza! Si daca vezi ca pierzi din ce in ce mai mult din "autobuz" in teren si pana la urma ramane la juma' din greutate, nu fi trist: sa sucesti covrigul e mai usor decat sa tarnsformi o secunda intr-o eternitate!

Bun venit!

Frumoasa masina, sa te duca pe unde nu banuiesti, fara probleme.

Cat despre up-grade-uri foloseste-o si vezi c-am ce ti-ar trebui, nu trebuie sa ai chiar totul pus pe ea.

Asta e si ideea grupului, sa mergem sa ne simtim bine si sa ne ajutam.

Fara acest lucru, e doar un alt fier

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old

Acum am si masina: Patrol Y61 din 99, cu motor RD28 cu intercoole....

* - Rotile actuale sunt cam groase, ar trebui sa ai in vedere ca MT-urile [ Simex-urile ] pe care le vrei pentru teren sa fie mai inguste [ gen 255/85 - R16 , adica tot 33"-uri dar late de 10" ] ...

* - Rotile vibreaza din cauza de "jante+gume" ... la mine facea la fel la 70 km/h ... pana la 65 km/h si peste 80 km/h masina se potolea ... am echilibrat rotile saptamana trecuta [ Autozone Vacarescu ] si s-a potolit, insa dupa 2-3 iesiri trebuie refacuta operatia din nou [ avem masini grele iar hartoapele sunt luate in plin de catre ansamblul janta+guma ] ...

* - Problema cu volanul "stramb" se rezolva din bara de directie [ cred ] ... du-te la Luigi [ nissan4x4 ] ...

* - Troliul e musai sa fie de cel putin 9500 lbs [ cca 4,3 tone ] capacitate ... autobuzele noastre sunt grele iar daca esti ingropat in noroi, sau in panta, atunci troliul "trage" o sarcina mai mare decat greutatea fizica reala a masinii ...

* - Scuturile pe dedesubt si pragurile solide sunt obligatorii [ in opinia mea ] ... te scutesc de grija cand treci peste bolovani sau lemne, nu te mai dai jos speriat sa vezi ce 'reaku a patit masina pe dedesubt ...

* - Bara spate e foarte in regula, te doare-n carici cand dai cu ea de pamant, sau de pomi ... iar in traficul bucurestean, hmm, e ceva de vis :ha: :ha: :ha: ...

* - Blocant fata : foarte jmeker si foarte util ! ... masina are un "blocant" spate, iar asta ar fi al doilea ! ... nu sunt 3 bucati !

Bullbar, frumoase vorbe!

Multumesc din suflet. Prietena mea va fi data pe spate de tot :-)

Koala: am vazut ca aveam cele mai late roti la calugareni, am bagat la cap .

Acum trebuie sa caut preturi, dimensiuni, oferte, etc ca sa imi fac un plan de bataie.

SIMEX as in 4real am vazut ca sutn scumpe. Am vazut ca Malatesta Kayman seamana ca profil si am auzit ca sunt mai ieftine, poate altele resapate?

Ar trebui sa caut si niste jante de tabla pentru ele. Vreo sugestie?

Ref blocante: da, de fapt stiam ca asa e (cutie de transfer + blocant spate) , am exprimat gresit ideea ca trag toate 4 rotile egal.

...chiar daca cu intarziere ...

Bine ai venit! :h5

Foooarte misto pozele! :bravo

...cat despre masina ...sa te poarte sanatos si fara probleme. Frumos acaret!

problema volanului stramb e de la lipsa bucselor de tendoane excentrice

si eu, de cand am pus kitul de suspensie +5 si nu iam montat si bucse la tendoanele fata excentrice, sta stramb (virat spre stanga 30-40 grade)...

nu misca nimic la bara de directie, nu e acolo baiul, verifica daca ai montate bucsele excentrice si daca nu, si ai posibilitatea, (financiara) monteazale ca nu e bine, acum sta tensionata puntea

despre roti... si eu 255/85/16 si merge bine, dar arata f frumos cu ceva mai lat, chiar daca nu 12,5...si ma gandesc sa le schimb

daca tre sa iei MT, (si trebuie) sa te gandesti de doua ori, ca sunt prea scumpe sa le tii in garaj

aaa sa nu uit

bine ai venit

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use