Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Daca aveam dermabond, astazi imi lipeam copilul :))

Recommended Posts

Azi m-au sunat sa vin urgent la gradinita fiindca copilul si-a spart capul lovindu-se datorita gravitatiei de coltul unui sertar.

M-am dus , subiectul era zambitor dar avea o rana de 6 mm deasupra arcadei pe frunte care nu arata bine.

Am descoperit cu mirare ca in America poti sa LIPESTI copilul ... :))

http://www.dermabond.com/product/how-it-works.html

La noi a fost mai complicat , cu greu am gasit niste stripuri speciale la o farmacie , sunt curios daca o sa-i ramina urma ...

Ideea cu lipiciul este geniala dupa parerea mea, deabia astept sa fac rost de asa ceva sa vad cum merge in realitate.

Salutari,

Calinvas

P.s. Subiectul de 5 ani a plins groaznic la un pic de spirt asa ca o sutura intradermica cred ca iesea din schema fara imobilizare :twisted:

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Re: Daca aveam dermabond, astazi i-mi lipeam copilul :))

Simt nevoia sa fiu alaturi de tine , numai si pentru faptul ca am copil cam de aceasi varsta si cateodata ma gandesc cu groaza sa nu sune tel-ul sa ma cheme ca s-a intamplat ceva.

Bine ca nu este mai rau , doamne fereste .... imi inchipui spaima care ai tras-o pana ai ajuns la gradi ...

Cu sistemul actual educational credeti-ma sincer ca se poate intampla orice cu copii nostrii si ma abtin , nu am timp sa spun mai multe. :P :P

:h5 :h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.

Exista o solutie ruseasca gen rasina/clei care facea super traba! Nu-mi aduc aminte cum se chema dar cred ca daca are cineva drumuri prin Md s-ar putea sa gaseasca.

Deasemena sunt pliculetele cu prafuri cicatrizante care inchid aproape instantaneu ranile (astea am acasa si o sa va spun cum se cheama).

@ Calin - Super pustiul!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa

f frumos subiectul. sa iti traiasca! cu atata grija din partea educatoarelor, o sa ajungem sa trimitem copii la gradinita cu casti, cotiere, genunchere.

Just , dar nu sunt suficiente , daca nu se pot lovi se ard cu ciorba oparita care le este servita copiilor de 3-4-5 anisori. :ang2

Nu fiti prapastiosi, fratilor! Nimeni nu ne-a tinut in puf si am apucat sa ajungem cu brio pana aici. Lasati sa isi aiba si copiii nostri propria experienta. Micile greutati si probleme ii calesc, nu le fac rau. Important e sa poata trece de ele. Atitudinea lui Calin e cea mai buna, iar pustiul isi va purta eventuala cicatrice cu mandrie :) Sa-ti traiasca, omule!

Clauho, daca acum iti faci probleme, cum va fi cand fiul sau fiica ta vor fi iesiti cu motocicleta la plimbare, vor face downhill cu bicicleta pe gheata... sau alte d'astea? Eventual iti vor fi alaturi in nebuniile pe care le faci tu. Ii pregatesti cat poti de bine, faci tot ce depinde de tine, apoi te increzi in ei, in soarta si in ingerul lor pazitor.

PS. Super titlu la topic!

Samurai incepator

Eu nu m-am suparat ca si-a spart capul.

Eu m-am suparat ca nu au chemat salvarea si nu au avut o procedura pentru acest eveniment.

Daca avea o fractura deschisa ma asteptau pe mine 60 minute sa il duc la spital ???

Salutari,

Calin

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Nu fiti prapastiosi, fratilor! Nimeni nu ne-a tinut in puf si am apucat sa ajungem cu brio pana aici. Lasati sa isi aiba si copiii nostri propria experienta. Micile greutati si probleme ii calesc, nu le fac rau. Important e sa poata trece de ele. Atitudinea lui Calin e cea mai buna, iar pustiul isi va purta eventuala cicatrice cu mandrie :) Sa-ti traiasca, omule!

Clauho, daca acum iti faci probleme, cum va fi cand fiul sau fiica ta vor fi iesiti cu motocicleta la plimbare, vor face downhill cu bicicleta pe gheata... sau alte d'astea? Eventual iti vor fi alaturi in nebuniile pe care le faci tu. Ii pregatesti cat poti de bine, faci tot ce depinde de tine, apoi te increzi in ei, in soarta si in ingerul lor pazitor.

PS. Super titlu la topic!

Fata mea(4,5ani) merge cu mine pe munte de la 6 luni , daca trec 2-3 sapt. si nu iesim in natura , ma trage de maneca : tati , ce facem , ca ne plictisim ?

Dar cand ma duc la gradi la ora 16 si gasesc fata oparita pe piciorus cu ciorba (de la ora 12,30)si eu nu stiam nimic , atunci ce sa mai zic?

Ce sa mai spui de baietelul lui calinvas care are o rana deloc de neglijat , lovitura a fost zdravana(sa nu uitam ca este aproape de tampla) .

Am o prietena a carei fetita e batuta zi de zi de o alta fetita . Educatoarea ridica din umeri , parintii fetitei batause spun ca e bine ca si copii sa se descurce singuri , pai asta e educatie?

Abia convingem copilul sa mearga la gradinita si ce gaseste acolo......

:h5

Nu mai stiu cum era la gradinita, eu ma preocup de liceu si facultate acum, dar la vremea gradinitei, recunosc, nu am avut asemenea probleme. Oricum, in timp i-am invatat pe ai mei sa fie cat se poate de independenti, si judecand cum isi vad acum de treburi, sper ca a fost o decizie buna.

Samurai incepator

Nu suntem prapastiosi ci doar dezamagiti de lipsa de interes si preocupare fata de copii nostrii .

Dar poate e de inteles , la salariile care le au educatorii .

• 3 weeks later...

As scrie acum mai multe dar inca sunt socat de pierderea suferita de toti.

Asa ca deocamdata, cred ca la cum arata o sa ramana o mica cicatrice, care se va micsora odata cu cresterea. De preferat ar fi fost sa i se faca un ATPA copilului. Iar chestia cu "legatul" pentru a sutura o plaga se rezolva cu o usoara sedare si anestezie a pacientului...

Era o solutzie numita Gelaspn parca, pentru oprirea hemoragiilor si inchiderea ranilor. Arata ca un burete, rupio bucatica si o pui pe rana, absoarbe si coaguleaza sangele instantaneu, si se topeste pe rana, formand o pelicula protectoare. Eu am aplicat cu succes de multe ori varianta cu super glue Bizon. Ustura putzin, datorita reactiei, dar am reushit sa lipesc niste taieturi care necesitau in mod normal cel putzin 3-4 copci. Si cand esti in padure sau intr-un loc izolat, si nu prea potzi sa ajungi rapid la spital, e cea mai buna solutzie.

Never drive faster than your guardian angel can fly...

• 8 months later...

La concursul offroad din Buzau eu m-am lovit cu minerul de la high-lift jack. Scapase pinionul, eu deasupra minerului care a sarit in sus. A nimerit osul de sub ochi (sinus?). Osul nu a suferit vizibil dar a deschis instant obrazul. Pina la medicul de tabara picura singe de pe cotul miini cu care tineam rana. A propus sa ma duc la Buzau sa ma coase, ca el nu are ata, dar si-a amintit ca are ceva banda adeziva de a inchide rana. Cca 1,5 mm latime. Din asta a aplicat trei "cusaturi" in timp ce tinea rana inchisa. Deasupra a mai pus un alt pansament sa protejeze totul impotriva noroiului de pe trasee. In ultima zi a indepartat tot. Am ramas doar cu o cicatrice.

Acum un an fiica mea de fugind prin curte a lovit cu arcada cu coltul unei rampe de fier. Am fugit la chirurgia ambulanta pediatrica.

Dupa o asteptare lunga am intart. Prima intrebare daca avem la noi fisa medicala a copilului... (cind fugi la urgente sa ai) Au chinuit copilul ca pe un animal. Cumva au pus 3 copci. Ea deja tremura de la frica etc. Echipa de barbari. Daca aveau astfel de autololant, stiu pe pielea mea ca rezolvau totul mult mai practic si uman.

Medicul de tabara a mentionat ca banda adeziva pe care o are se foloseste la copii ptr a inlocui in unele situatii o cusatura.

Din acesta sa va puneti linga seturi de plasturi.

La concursul offroad din Buzau eu m-am lovit cu minerul de la high-lift jack. Scapase pinionul, eu deasupra minerului care a sarit in sus. A nimerit osul de sub ochi (sinus?). Osul nu a suferit vizibil dar a deschis instant obrazul. Pina la medicul de tabara picura singe de pe cotul miini cu care tineam rana. A propus sa ma duc la Buzau sa ma coase, ca el nu are ata, dar si-a amintit ca are ceva banda adeziva de a inchide rana. Cca 1,5 mm latime. Din asta a aplicat trei "cusaturi" in timp ce tinea rana inchisa. Deasupra a mai pus un alt pansament sa protejeze totul impotriva noroiului de pe trasee. In ultima zi a indepartat tot. Am ramas doar cu o cicatrice.

Acum un an fiica mea de fugind prin curte a lovit cu arcada cu coltul unei rampe de fier. Am fugit la chirurgia ambulanta pediatrica.

Dupa o asteptare lunga am intart. Prima intrebare daca avem la noi fisa medicala a copilului... (cind fugi la urgente sa ai) Au chinuit copilul ca pe un animal. Cumva au pus 3 copci. Ea deja tremura de la frica etc. Echipa de barbari. Daca aveau astfel de autololant, stiu pe pielea mea ca rezolvau totul mult mai practic si uman.

Medicul de tabara a mentionat ca banda adeziva pe care o are se foloseste la copii ptr a inlocui in unele situatii o cusatura.

Din acesta sa va puneti linga seturi de plasturi.

Sinteti mare centru universitar de medicina si se presupune ca, inclusiv la UPU, muncesc oameni bine pregatiti profesional. Ce s-ar fi intimplat, Doamne fereste!, sa fi fost din virful muntelui? In ce priveste porcaria aia cu fisa medicala si cu certificatul de nastere al copilului am patit-o si eu, dar le-am adus-o a doua zi, in noaptea aia daca mi-o mai cereau o data ii spinzuram.

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

• 2 weeks later...

Azi am folosit Steristrip 3M la inchiderea ranii la genunchiul unei fetite de 24 ani ce cazuse pe drum macadam cu bicicleta la un concurs. Echipa de salvare prezenta a curatat rana si au recomandat sa mergem la chirurgie sa coase rana.

Am intrebat daca au adeziv ptr a inchide rana. Nu cunosteau asa ceva.

Am reusit sa curatim si sa inchidem rana frumos, cu pielea apropiata la taietura.

Asta e pagina produselor din aceasta gama. Nu stiu daca se gaseste si in Romania. Eu am primit dintr-un spital din italia.

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... ageHandler

istvan

Exista ceva similar si la noi.

Am folosit cu semi succes.

Din pacate la o sutura chirurgicala intradermica se resoarbe firul in ~ 10 -14 zile.

In cazul meu subiectul de 6 ani a rezistat cam 3~4 zile si rana se inchisese frumos , dar fara continuarea sustinerii cu stripuri chiar dupa ce parea inchisa , a ramas o cicatrice de ~ 2-3 mm care se vede.

Concluzia este ca rana trebuie tinuta apropiata minum 10 ~14 zile chiar daca pare vindecata si cicatrizata.

Salutari,

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

• 2 weeks later...

Am aflat (pe propria piele) ca exista ceva de genul Dermabond in romanistan: se numeste urgo lichid. De indata ce il am la indemana ii fac poza.... Am inteles ca are urmatoarele proprietati: inchide instantaneu rana, o protejeaza si o vindeca. Ca aspect si miros este la fel ca UHU :P (lipici) si se aplica cu o mica spatula...

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use