albinaru Posted August 21 Share Posted August 21 Salutare ! Cum as putea scoate stratul gros de nisip si rugina din interiorul longeronului cu sectiune rectangulara ? S ar preta sa traforez niste ferestre pe latera-inferior si sa curat cu jet de apa/aer sub presiune? Cine a mai facut asa ceva , ne poate lumina ? Acu realizez ce bune sunt lonjeroanele cu sectiune "C", intalnite la americane, pentru ca ai controlul tuturor suprafetelor sasiului. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ion_Bumbu Posted August 21 Share Posted August 21 https://zivtool.ro/furtunuri-pentru-masina-de-spalat-cu-presiune/karcher-75m-furtun-curatare-tevi-p101603417 Merge fara a taia nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinaru Posted August 21 Author Share Posted August 21 Va salut cu respect dl Bumbu.Va urmaresc si pe celalalt forum. Solutia ar fi simpla daca, in interiorul lonjeronului n ar fi tot felu de ranforsari care au rol de sicane in evacuarea nisipului. Acu trei ani am curatat si antifonat paertea din spate a lonjeroanelor, ocazie cu care am bagat apa cu presiune, Kaercher, in lojeroane.prin partea din spate. Acum am constatat ca tot nisipul s a deplasat si s a depus cam pe mijlocul longeronului pana pe la jumate, ca inaltime. Este nevoie de niste ferestre/gauri pe unde sa l poti elimina. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinaru Posted August 22 Author Share Posted August 22 Munca de chinez batran si bolnav ! O jumate de zi mi a luat sa curat un lonjeron cu metoda uscata : aspirator (care si a dat duhu) si pistol cu aer. Apoi am confectionat o scula dintr un sarpe de curatat canale si o perie rotunda de sarma si le am cuplat la o bormasina. Vreo trei lopeti de nisip. Lonjeron curat verificat cu sonda endoscopica. Acum pot sa bag furtunul de curatat canalu cu presiune. Dupa ce o sa se uste bine o sa primeasca o baie cu Koroplex apoi ceara de cavitati. 1 Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts