reax Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 sara buna troliu manual sau electric?! avanteje si dezavantaje! vreau sa cumpar un troliu si as vrea sa ma hotarasc de care,electric sau manual! din cate stiu cel electric e destul de greu si ingreuneaza fata masinii ceea ce duce la uzuri mai rapide la bucsaraie,arcuri,amortizoare... avantajele sint lesne de inteles,stai ca boieru' in masina,apesi butonu',dai gaz si te-ai scos...sau nu! asta asa pe scurt cel manual are avantajul ca poate fi pus pe orice parte daca ai carlige de ancorare si loc sa le prinzi,poate fi lasat acasa deci masina mai usoara-consum mai mic,dai la rame ca popeye ceea ce nu ma deranjeaza deloc..... astept pareri,informatii de pret,de unde cumpar... 4x4=16 corect!!! suzy vitara jlx 1.6 16valve looongwheelbase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Noobius Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Pai asta cu dat la rame zici ca e usor din fata calculatorului. Nasol e cand dai la rame dupa ce ai stat 6 7 ore in teren. Daca nici nu ai pe cineva cu tine care sa te mai inlocuiasca devine si mai greu de folosit. Btw cu cat il tensionezi mai tare cu atat e mai greu de dat la el...nu ramane constant efortul necesar. Eu zic ca-i mai usor sa pui 30~40 kg pe fata masinii si sa apesi pe un buton decat sa folosesti un troliu manual. Solutia ideala e sa ai si unul si altul. Daca vrei troliu electric cauta la "vanzari diverse" pe forum topicul lui Calinvas (sper ca am scris bine) . Bafta Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Electric clar. Troliul meu de pe Jimny(de 3 to) are 22 kg cu tot cu role si cablu. Si se poate pune fir sintetic daca vrei si mai usor. Cel manual e asaa.. de hobby, sa nuzici ca ai plecat nepregatit . Daca ai de gand vreodata sa te dai...NU manual. Parerea mea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric la o iesire sint bune amindoua....insa cel electric daca funtioneaza bine te scoate din multe. mai mult trebuie sa stii sa te troliezi sa stii sa faci macar o troliere laterala... cel mecanic sa fie de rezerva... dar depinde ce vrei sa faci si la ce vrei sa-l folosesti zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
reax Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric am uitat sa specific ca sint amator si nu o sa imi rup masina la off road pentru ca e singura masina pe care o am si mi-o permit,deci hoby style. nu o tin nici ca bibelou de portelan,imi plac iesirile de pe asflat si imi place noroiul deci ar fi bine sa fiu pregatit daca e sa raman undeva unde fara ajutorul unui troliu nu iesi. plus,stiind ca ai un troliu in portbagaj deschide noi orizonturi :). 4x4=16 corect!!! suzy vitara jlx 1.6 16valve looongwheelbase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Electric fara discutie. Ar mai fi ca si varinata cel mecanic cu destul de multe modificari...dar daca motorul se opreste, fiind in balta, ai cam incurcat-o. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stress Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Daca imi e permis, din pielea celui patit: Un troliu electric e de preferat in locul unuia manual. Pentru un troliu manual sanatos, cu care sa ai garantia ca vei iesi costa cam tot atat cat unul electric. Parti bune la cel electric - e mult mai facil sa te scoti din kk, presupune mai putin efort; - timp de troliere respectiv recover redus Parti rele la cel electric: - te poate scoate doar in fata eventual un pic lateral daca ai praguri zdravene, sau alte puncte solide de ancorare; Nu intotdeauna se poate iesi in fata... sunt situatii in care e mai bine sa iesi inapoi - situatie in care ...; - te poate lasa fara curent in baterie; - te poate lasa (se prajeste) cand ai mai mare nevoie de el; - atunci cand te troliezi cu el nu poti controla modul in care se infasoara sufa, motiv din care se va uza destul de repede (sufa). Parti bune la cel mecanic - il poti da jos din masina atunci cand estimezi ca nu vei avea nevoie de el (in oras de ex.) - poti trage cu el de oricare parte a masinii; - poti sa-l folosesti pentru a ajuta cu el alte masini aflate in dificultate atunci cand terenul nu permite accesul unei alte masini; - poate fi folosit si in alte scopuri decat cel de offroad; Parti rele la cel mecanic: - timp mare de instalare/recover/adunare a sculelor dupa troliere; - efort fizic apreciabil (dupa 2-3 trolieri zdravene nu mai esti bun de nimic) - nu poti fi in acelasi timp si la volan si tragand de troliu Solutia optima dupa parerea mea, ar fi sa fii dotat cu ambele, si sa nu le folosesti niciodata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Troliul manual (Tirfor) pt. sarcina de 3200kg cantareste 20 kg(si e din aluminiu) are levierul de actionare lung de 1,12 m efortul de actionare e de 44kg. In plus, cablul pe care actioneaza are cca 1m. Deci din metru in metru trebuie repetata manevra de montare. Este o scula de folosit in echipa. Eu,cu fizicul meu n-am putut sa actionez decat o juma de cursa de levier. http://www.sfera.com.ro/instalatii_ridi ... de/tlv.php Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Tocmai mi-am luat un troliu manual de la un rus. 150 lei si e pt 2 tone (pt Niva ajunge sa o misc). Are cateva kg. cel manual (asa cum s-o aratat si mai sus) il scoti doar cand nu poti uza de cel electric. Ala electric e sfant. Iesi odata cu cei din zona si o sa vezi ce face. Dupa ce il vezi la munca, poti sa tregi o concluzie. Numai sfaturile nu te ajuta prea mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stress Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric Daca imi permiti o sugestie, inainte de a pleca pe undeva in teren si sa te bazezi pe el, leaga troliul de un stalp si de masina, trage frana de mana, baga in viteza (asa simulezi situatia in care ai rotile blocate) si vezi daca nu se rupe. In teren, atunci cand trebuie sa te smulgi din noroi fortele sunt si mai mari. Nu vreau sa te dezamagesc, dar prima mea tentativa a fost tot cu unul de la moldoveni, cu lant, si la prima incercare de tragere i-au murit mecanismele din el, de parca ar fi avut pinioane de lemn! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Re: troliu manual vs. troliu electric E potrivit pentru asigurare laterala. Respectiv drum inclinat lateral cu noroi, iti scapa spatele din drum. Si panta arata urat. Si esti cu o singura masina... Atunci tii masina pe drum pana treci pasajul. Asta daca vorbim de tip Tirfor. Dar am vazut instalat pe o Niva, artizanal, un troliu ca cel electric, numai ca in loc de motor avea un pinion cu cremaliera si il actiona cu un levier. Sunt curios cum ar lucra. Foarte lent, cu siguranta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator bogdan vet Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric Unde gasesc si eu un troliu electric, si cam cit costa?Vreau ceva mediu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric @stress, din cate stiu eu cel de care zici tu mecanic .... de care am tras noi la Curtea de Arges... ala al tau :h5 este troliu manual....farfarello se referea la cel montat pe cutia de viteza si vine montat din fabrica.... am vazut la luigi ca avea o masina cu troliu mecanic.... :h5 KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric Daca masina in general o folosesti pe asfalt si sa zicem 1 dat pe saptamana iesi putin la padure cu prietenii si familia pe putin noroi (nimic greu sau off road veritabil) e mai mult decat suficient unul manual! Daca totus ai de gand sa iei serios prin noroaie si mai mult decat atat sa iesi singur prin noroaie ia-ti unul electric! PS: e inutil sa te dai cu troliu prin oras cu 30 kg in fata masinii inutil! si NU UITA SE FURA!!!!!!! In speranta ca te am ajuntat, cu respect, Adrian :h5 NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric Daca masina in general o folosesti pe asfalt si sa zicem 1 dat pe saptamana iesi putin la padure cu prietenii si familia pe putin noroi (nimic greu sau off road veritabil) e mai mult decat suficient unul manual! Daca totus ai de gand sa iei serios prin noroaie si mai mult decat atat sa iesi singur prin noroaie ia-ti unul electric! PS: e inutil sa te dai cu troliu prin oras cu 30 kg in fata masinii inutil! si NU UITA SE FURA!!!!!!! In speranta ca te am ajuntat, cu respect, Adrian :h5 sorry de off topic @adrian ce hot si-ar risca pielea sa desfaca un troliu in 30 min? si sa care dupa el 40kg? le trebuie ceva la vedere si mai mult de 30 sec deja e riscant :P KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric Ia-ti bre un troliu electric si te scoate din orice kk. Si eu am zis la inceput ca imi pun degeaba troliul.... pana cand am ramas impotmolit asa de bine incat daca aveam unul mecanic plangeam langa el toata noaptea. Unde cari in portbagaj 30-40 de kile de pinioane si sufe si ocheti si carlige si leviere.... Nu mai bine unu zdravan in bot care nu te incurca cu nimic? Stai frumos in masina, accelerezi incet in timp ce apesi butonul magic de "IN" si in 10 secunde e gata treaba :wink: @ rd_adi: Pe langa acea jumatate de ora necesara demontarii unui troliu, la mine spre exemplu trebuie sa-mi taie cu flexu si bullbarul. Deci... nu-ti fura nici dreq nimic. In cel mai rau caz poate sa-mi fure sufa de pe tambur..... da la cat de stramba, agatata si ruginita ii.... ma intreb cine ii da 10 lei pe ea. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: troliu manual vs. troliu electric sara buna troliu manual sau electric?! avanteje si dezavantaje! vreau sa cumpar un troliu si as vrea sa ma hotarasc de care,electric sau manual! din cate stiu cel electric e destul de greu si ingreuneaza fata masinii ceea ce duce la uzuri mai rapide la bucsaraie,arcuri,amortizoare... avantajele sint lesne de inteles,stai ca boieru' in masina,apesi butonu',dai gaz si te-ai scos...sau nu! asta asa pe scurt cel manual are avantajul ca poate fi pus pe orice parte daca ai carlige de ancorare si loc sa le prinzi,poate fi lasat acasa deci masina mai usoara-consum mai mic,dai la rame ca popeye ceea ce nu ma deranjeaza deloc..... astept pareri,informatii de pret,de unde cumpar... Am incercat eu "manualu`". Putea 3To. Dar nu puteam eu. UITA-L !!! Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Re: troliu manual vs. troliu electric urca tu o panta de 45grade cu troliul manual...si eventual cu primul copac la vro 50 metrii..... dupa ce o faci, mai vorbim :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BBlindman Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: troliu manual SI troliu electric Am gasit, zic eu, un troliu ideal raport calitate/pret pentru cei care NU fac extrem, au o troaca de cca 1500kg, dar vor sa fie asigurati in caz de kk! http://www.ebay.de/itm/260752715850?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_4673wt_973 Il tii in porbagaj, il agati fie de nuca spate sau inventezi o nuca (portabila si aia, bineinteles) si in fata (cum am facut eu) merge garantat si nu adaugi 40kile+placa pe fata masinii in permanenta. Costurile astuia nu se compara cu clasicul troliu (un troliu=300+placa 100+ montaj 100+ instalatie electrica 50 + alte borne la baterie). E si manual in caz de cacao mare, sper sa nu va trebuiasca in varianta manuala! Bafta Pajero clasic SWB din 2004, V20/VE21, motor 4D56, 2.5TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BBlindman Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: troliu manual vs. troliu electric Am mai gasit unul, la fel, nu de competitii dar pare ok pentru noi astialalti: http://www.bushwinch.com.au/ Pajero clasic SWB din 2004, V20/VE21, motor 4D56, 2.5TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: troliu manual vs. troliu electric Am gasit, zic eu, un troliu ideal raport calitate/pret pentru cei care NU fac extrem, au o troaca de cca 1500kg, dar vor sa fie asigurati in caz de kk! http://www.ebay.de/itm/260752715850?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_4673wt_973 Il tii in porbagaj, il agati fie de nuca spate sau inventezi o nuca (portabila si aia, bineinteles) si in fata (cum am facut eu) merge garantat si nu adaugi 40kile+placa pe fata masinii in permanenta. Costurile astuia nu se compara cu clasicul troliu (un troliu=300+placa 100+ montaj 100+ instalatie electrica 50 + alte borne la baterie). E si manual in caz de cacao mare, sper sa nu va trebuiasca in varianta manuala! Bafta Asta e o gluma nu un troliu: il gasesti la circa 200 ron in unele magazine de accesorii auto si e destinat unui atelier personal in garajul de acasa (mai ridici un motor, o cutie de viteze, etc.), in nici un caz nu il poti folosi sa te scoata din noroi si nici macar sa te asiguri lateral! Daca te uiti mai atent, cablul pe care-l foloseste nu e indicat acestor activitati: pana si troliile de ATV au cablu mai gros! Am mai gasit unul, la fel, nu de competitii dar pare ok pentru noi astialalti: http://www.bushwinch.com.au/ Pana si asta necesita o investitie maricica (prezoanele dedicate si celelalte accesorii) si are gama de utilizari destul de limitata! Iar daca faci suma greutatii totale a tuturor componentelor... depasesti binisor greutatea unui troliu clasic. Mai bine documenteaza-te corect inainte... sunt destule topicuri pe aici pe tema asta. Spor la citit! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: troliu manual vs. troliu electric La cel electric , sint sanse sa regreti 90% , diferenta de 10% va fi usor atenuanta dar pentru ca vei fi reusit sa-l vinzi . L-am vazut si pe la noi , cred ca e supraevaluat . Tamburii de roata va fi ai tai pe vecie , si probabil ca vei tine minte si in ce ripa l-ai aruncat dupa ce ti-a rupt prezoanele ( asta de la prima folosire ). Eu le-am aruncat in Siret si n-a mai fost vazute niciodata . Ambele . Desi unul era nevinovat , ca se rupsese cablul sintetic de uz portuar care a frecat de roata ( aveau sarcina lucru de vreo 4 T si ruperea cam dublu ...si n-au scos un Aro ).Daca le pui pe fata sar cablurile , pe spate e o intreaga aventura , Trebuie sa ai (orice ) ghidare la ele , eu am facut o inventie savanta cu cite un inel pe dedesubt pe fiecare brat , in spatele rotii din fata.Instalarea sistemului era un record de rabdare si porceala , ca din pacate nu prea ramineam infipt ca rima pe asfalt curat , ci ca un facut , numai la padure si numai pe fagase pline cu matasea-broastei . A treia oara n-am mai incercat , si pe atunci fierul vechi nu prea se cauta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: troliu manual vs. troliu electric Cand merg singur(si nu numai) am si asta in portbagaj-am luat unul de 1.6 T care m-a scos cu succes in spate din mocirla smantanoasa in care eram cu peste juma de roata. Cablu de 11mm/20m http://www.prolift.ro/troliu-manual-cu-cablu-tirfor-tip-al.html. Cel de 3.2T mi s-a parut prea greu de carat si manevrat. Nu este extrem de comod ca cel electric, insa un avantaj major este ca il mai poti lega pe lateral cand esti pe rampa si il poti folosi in spate daca nu ai de ce sa te legi in fata si esti singur in pustiu.Iti mai poti ridica si masina in curte sa o speli pe dedesubt sau sa ridici cortul pe portbagaj. Celelalte 'avortoane' de asa-zise trolii manuale sau eletrice ce apar pe iutubi sunt doar reclama pentru necunoscatori (de obicei americani). VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BBlindman Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: troliu manual vs. troliu electric Daca cititi bine ce troliu e cel electric: 2250kg forta liniara orizontala (este subliniat de vanzator), 3m/min in sarcina, are cablu din otel de 8mm si nu 4 sau max 5! nu confundati cu altele similare dar mult mai slabe (cca 900kg forta liniara) care se gasesc si pe la noi cu cca 100EUR. Alimentare cu cablu cupru fi 6mm, motor 1.7kW REPET este pentru trolieri scurte si ocazionale, nu de competitie, nu sa ma tin agatat din lateral, scopul meu este sa ajung intreg cu masina si cu pusca din A la B, nu merg singur, masina mea e oricum superioara celorlalti colegi si tre sa ajungem toti in B! Unde e riscant, ranita si pasul mare, e mai sanatos. Eu merg pe drumuri forestiere, pe diguri, in general prin sanuri de tractoare unde mai dai de mocirle bune sau mai aluneci de pe dig, nimic grav! Daca va uitati pe ebay vanzatorul are vreo 20 vandute si 99.8% feedback din 10.000vanzari, astia nu-s ca noi, nu-si permit sa vanda ceva si sa minta la descriere, va spun dintr-o vasta experienta de ebay. Si apropos, pentru nenea cu "its not a jeep thing" daca 8mm otel dia (rupere cca 4000kg) e cablu care nu duce nici un ATV, atunci e clar, n-am cu cine discuta. Sunt sigur nu scoate un landrover astea au sasiul ruginit in 2-3 ani si caroseria din folie de aia de bagi friptura la cuptor, deci n-ai de unde-l agata! Cumparati voi trolii de 1000 de euroi care au 50 kile (care sunt TOATE tot chinezesti)+bara 100kile si schimbati suspensiile la masina de inca 1000euro, ca deh, ii trebe HD! ii trebe pe dracu', daca ceva nu-i facut in fabrica iese un cct oricum! Orice modificare a centrului de greutate a unei masini se repercuteaza grav asupra comportomentului, as vrea sa-l vad pe ala de calculeaza chestiile astea cand zice "bodylift" , "suspension lift" , "winch bar" , cat despre "rollcage-urile" facute de nea vasile sudate cu scuipat, fara contravantuiri si prinse de caroserie (in general de treptele alea pe care se suspenda masina cel mai fain, care sunt prinse DIRECT de caroserie, ca de sasiu de-ar fi n-ai putea sa mergi pe asfalt cu mai mult de 50 de vibratii armonice induse), sa va bazati voi pe ele ca eu prefer sa merg drept oblu in fata. AAA si sa nu uit: incercati sa plecati de langa masina pe camp in sud sau prin padurile noastre in cautarea de ajutor, garantat nu mai gasiti troliul, daca masina mai e acolo si nu e sparta! Credeti-ma pe cuvant, nici gunoiu asta nu face 170 de euroi, dar daca pierd, pierd 170 de euroi dar nici alea de 1000-2000 euroi nu fac nici 20% din valoarea asta nici cand sunt noi, sunt curios ce valoare au, insa, sh dupa ce a fumegat oleaca vreo cinci minute, au incins bateria punand-o in scurt, poate iti lasa si masina incapacitata in the middle of nowhere. Asta, asa de rahat se parleste el, asta e, pierd 170 dar masina e ok. M-am hotarat, il iau, il probez cu baterie separata, ca lumea, in niste maluri de 1m de zapada, se buleste, la fier vechi, dar nu risc sa ma lase in padure. Nu-i nimic, am pierdut mai mult la viata mea! Ii fac si film si il postez aici, vedem cine rade la urma. La cel australian prezoanele sunt livrate cu restul tamburilor si 2x20m (parca) de nu stiu ce sfoara (probabil o teapa), problema aluia e ca tre sa dezgropi roata sau sa ridici masina si e scump rau, ii trebuie si niste ghidaje pe roata din fata ca altfel bobinezi sfoara pe planetarele fata, ma rog se pare ca fier vechi intr-adevar! Cat priveste troliul manual de 1.6 tone (DECI MAI MIC DE 2,25TONE???!!!) sunt convins ca face treaba si e cel mai sigur, fiind mecanic (troliul!), dar ar trebui sa nu scoata un ATV din namol, dupa unele calcule a lui "real thing" de pe aici! Editat Februarie 20, 2012 de BBlindman Pajero clasic SWB din 2004, V20/VE21, motor 4D56, 2.5TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BBlindman Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: troliu manual vs. troliu electric Pentru troliere cu winch montat pe fata se poate trolia si inapoi, iti trebuie 3 role si 3 copaci. E simplu rau, faci un triunghi cu ultima latura de la copacul din spate la bara din spate cu funia dublata pe dupa una din cele 3 role montate pe bara (spate), cand winchul aduna sfoara nu are de unde sa o ia decat din latura asta dubla, ai viteza de troliere impartita la doi, insa, dar merge. la cerere pot face si schite, dar nu lu' nenea care zice ca un cablu de otel de 8mm nu scoate un atv din kkt, o sa zica ca unei actiuni i se opune intotdeauna o reactiune egala si de semn opus si ma enervez si-mi iau si eu Dacie sa merg la piata :ha: Editat Februarie 20, 2012 de BBlindman Pajero clasic SWB din 2004, V20/VE21, motor 4D56, 2.5TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate