Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

troliu manual vs. troliu electric

reax

Postări Recomandate

Re: troliu manual vs. troliu electric

Domnule Tudor,

Sigur o fac si va tin la curent! L-am comandat, platit, este livrat, dureaza, cred, 2 sapt! Pana atunci singurul lucru pe care vreau sa-l mai fac la masina este un scut integral, sa alunece cat mai bine pe zapada/noroi,astfel sa nu-mi trebuiasca 4to forta de tragere la o masina de 1,8to, e aberant sa o impotmolesti pana la faruri daca nu vrei sa-ti bati joc de ea! In mod normal o forta de tractiune de 1 tona (fara role intermediare) ar trebui sa te scoata, daca ai capul cu tine, dar nu sunt sigur 100% pe valoare, o sa fac niste calcule, nu-i chiar simplu.

In ceea ce priveste chinezii, asta e si opinia mea, nu ei sunt vinovati ca vand cu 20usd un produs care ajunge pe piata si abtibild de firma cu 200, nici macar vanzatorii nu sunt (oricine vrea sa castige cat mai mult, din pacate si asta e inceputul sfarsitului capitalismului) ci, parerea mea este, ca noi suntem vinovati ca platim asemenea preturi nesimtite. Perfect de acord cu limitarea adaousului maxim, dar ce te faci cu globalizarea, ca se inteleg toti intre ei si vand cu 3000%, daca unul e mai omenos il cumpara cu totul! Eu unul ma simt talharit si luat de prost cu astfel de preturi la un produs de serie facut in China, auzi 20-40usd/kil. La pretul asta chinezii produc sigur navete spatiale! Altii vad ca nu sunt deranjati, sa fie sanatosi! Ma bucur sincer ca cineva a inteles, dar se pare ca e nevoie de trai pe alte meleaguri pentru asta, unde macar te apleci dupa bani nu cad de sus.

Stima

Ce sa vezi,

Ma uit in cartea masinii, la pagina323, vad ca exista si model cu troliu ca echipare stock.

Ce scrie la troliu: forta maxima admisila 700 kg este data la a 7 infasurare de cablu (deci prima cum am denumit-o eu!), forta maxima a troliului 1100kg (tot la 7-ea infasurare). Troliul este montat IMEDIAT in fata axei,sub scut, nu pe bara, nu in fata barii etc (sa nu dea momente mari la balans)si e montat doar pe modelele care nu au blocant spate dar care au 3 tarii de amortizoare reglabile cu aer comprimat.

Iaca ca un producator destul de serios (cred ca Mitsubishi e mai presus decat T-max) nu da forta maxima LANGA tambur, ci logic si de bun simt, in cazul cablului total infasurat, concluziile le trageti voi, ca eu sunt ala de nu a vazut trolii decat in poze! Va intreb: a facut cineva calcul la prinderi cand tragi de o masina de 2 tone cu 4 tone forta? Ce, cate suruburi si mai ales de unde sunt ele prinse in final pe sasiu? Astea sunt suruburi de inalta rezistenta, se strang cu dinamometrica la cupluri mari, dar baza, fie ea si sasiu, nu este otel de inalta rezistenta (de obicei) nu mai pun cate petice de suduri are, deci suprafata de descarcare a surubului trebuie sa fie mare, nu ajunge o saiba clasica pentru asta, trebuie intarit sasiul in zonele de descarcare. Se pare ca 1000 de kile cat am evaluat eu in postul anterior e limita de sus pentru o masina noua!

Producatorul recomanda, ( negru pe alb, scrie VORSICHT) sa nu se depaseasca aceasta forta de tractiune pentru a nu defecta alte componente (ma gandesc ca se refera la caroserie/sasiu ), chiar au un stift calculat care se foarfeca la aceasta forta (11oo kile). Si troliul original e hidraulic, ala sigur nu se rupe!

Stima

Editat de Astral
Pajero clasic SWB din 2004, V20/VE21, motor 4D56, 2.5TDi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cei drept m-am distrat copios citind cele de pana acum...

@BBlindman - am trecut si eu prin ce treci tu... si eram convins ca am facut marea cu sarea si am cel mai tare troliu, si sunt cel mai smecher ca am dat pe el 100eur, dar apoi a trebuit sa il folosesc... si de atunci sta in garaj sa aranjez una/alta cu el. No offence dar chiar crezi ca toata lumea e atat de dusa incat sa dea de 1000eur cand poate da doar 100 ?

Am vazut faze la care o masina era pe drum forestier bagata in noroi pana la punti, iar noi eram 3 masini care trageam de el (asta ca sa nu mai zic ca eram legati si fiecare de copacul lui)... si totul la o iesire la gratar...

Vrei tu sa reinventezi apa calda ? felicitari si multa bafta, de 2 ani de zile imi doresc sa gasesc si eu un accesoriu pentru nenorocita aia de masina care sa fie ieftin si bun... poate asta e momentul, si daca e asa iti fac eu cadou 2 dinastea pentru ca ne-ai luminat.

Dar pana la proba contrarie eu raman la junghiul meu care a costat 500eur si tot prost e...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Pai au trecut exact 2 saptamani si avem promisiuni ca ni se pun poze si filme cu minunatia.

Asa-i, chiar vreo citeva luni acum si nimic????????????? Era vorba ca ne lamurim si noi cu totii :grin:

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Asa-i, chiar vreo citeva luni acum si nimic????????????? Era vorba ca ne lamurim si noi cu totii :grin:

Nici n-a mai intrat pe forum de atunci.:old

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nici n-a mai intrat pe forum de atunci.:old

Si te miri? :ha:

Nu e evident de ce? :grin:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cu riscul de a cadea in dizgratie ca ... vezi mai sus cine ... intreb ... credeti ca ar merge cel troliu "de jucarie" pentru o masina de 1200 de kile?

Si asta pentru situatii nu foarte offroad, ca nu prea are ca cauta acolo.

Sau mai bine sa ma orientez spre unul manual?

Editat de thecriss
Link spre comentariu

Si asta pentru situatii nu foarte offroad, ca nu prea are ca cauta acolo.

daca nu off-road atunci unde? in garaj o poti impinge cu mana la 1200 kg... pentru platforma e destul si unul de barci.

Link spre comentariu

Am spus "nu foarte off-road".

Adica nu pentru situatii in care noroiul e pana la parbriz, gauri si ravene de juma' de metru samd.

Ma refeream la situatii in care raman impotmolit in nisip / noroi / zapada la orizontala cu adancime relativ mica ... pentru altii (sub 20 cm).

Link spre comentariu

Nu arunca banii pe ala ca il iei degeaba.

Un tirfor de 800 e suficient pentru tine si e comod, sigur,rezistent, cablu lung,etc

http://www.prolift.ro/troliu-manual-cu-cablu-tirfor-tip-al.html

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Sau la Proflex, preturi bune. Unul de 1600kg parca era 700 de lei.

Daca nu te bagi in noroi mare te duce si un vinci manual, d-ala cu clichet de-l gasesti prin Baumax.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare