Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disco 1 versus Disco 2?

Mihail

Postări Recomandate

Salut baieti,

Planuiesc sa cumpar un Land Rover in luna Ianuarie 2009. De cativa ani tot incerc sa strang banuti si cred ca pana la urma o sa reusesc. M-am hotarat pentru Discovery. Acum, cand preturile la Discovery au scazut in Anglia am intrat in ceata rau. Pentru aceeasi suma pot sa cumpar Disco 1 sau un Disco 2. Disco 1 din 98 sau Disco 2 din 2000. Cam la aceleasi mile. Ma intreb: la 1 piesele sunt mai ieftine. Disco 2 e mai nou si din cate am citit mai fiabil dar cu mai multa electronica. Ce sa fac? Aveti vreo parare constructiva? Apreciez ajutorul si experienta voastra.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Disco 1 sau Disco 2?

Ma scuzi , da cine esti matale , cu numele acesta ?

Omul a intrebat cu totul si cu totul altceva. Nu daca ne place sau nu numele lui. Cu putin efort puteam sa ne dam seama de unde intra pe calculator , poate nu este o scuza , si cat timp poate sa-si permita a sta pe net.

Personal as opta ptr. Disco 2.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

1.Pentru Romania, Disco 1, ultimii ani buni, respectiv '98/'99; daca te pricepi si putin la mecanica / reparatii, e perfect...

2.Daca eram intr-o tara in care existau mecanici specializati / pasionati Land Rover, as fi recomandat Disco 2; nu e cazul in "Romanica"...

3.Pentru baietii "care scrie pe forum" :

- incercati sa fiti mai TOLERANTI, nu toata lumea este familiarizata cu forumurile / cu acest forum ; nimeni nu este perfect...

Link spre comentariu

Vizitator koala

Discovery 1 este o masina din care poti scoate ceva foarte misto, vezi masina lui Mugur ... eu personal as merge pe asa ceva, ai pe cine intreba "la o adica" ...

@Clauho & astral2000 :

... userul ProVita este fiul parintelui Tanase [ de la Valea Screzii ] ... este cel care ne-a indrumat sambata, la actiune ...

Sarbatori Fericite !

Link spre comentariu

Salut baieti.

Imi cer iertare pentru necompletarea profilului. Am introdus cateva date acum 2 minute.

Multumesc pentru raspunsuri. Apreciez mult parerea voastra.

Aici la Valea Screzii e folositor un 4x4. Urc de obiceisi de 2 ori pe saptamana la munte, la stana. Asociatia Pro Vita are o stana cu 300 de oi si trebuie sa aducem branza la copii. Pentru asta foloseam Dacia 1300 sau un Hamster de armata. Insa raman blocat mai mereu si trebuia sa chem pe cineva cu caii sa ma scoata. E greu. Cativa dintre voi care ati venit pe la noi si ati urcat la stana cu copii nostri cunoasteti ca se poate ramane intepenit acolo si cu 4x4 de oameni mari.

Plus ca strang bani de multi ani sa iau o masina. Land Rover a castigat inima mea din cauza pieselor ieftine si a "bricolajului" (vorba domnului Mugur).

Cred ca Disco 1 o sa fie. Pe 26 Ianuarie ma duc sa cumpar unul. Daca pana atunci va ganditi sau o sa va luminati cu o parere va rog sa-mi spuneti. Sa nu ma lasati sa fac vreo prostie. Sau daca cineva vreo ceva din Anglia eu o sa vin cu masina aproape goala. Da-ti un mesaj.

Multumesc.

Mihail

Link spre comentariu

E , asa este mult mai bine , Mihail . Chestia era ca foarte multi dintre noi stiam despre Pro Vita si iti dai seama ca un user (tu nefiind prezentat) , cu denumirea aceasta ....... . Ne bucuram pt. tine si sunt sigur ca baietii priceputi la LR o sa-ti raspunda , totul este sa ai rabdare pt. ca deocamdata sunt niste necazuri mari .

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Si eu am studiat mult variantele astea doua, si mai mult ca sigur o sa imi iau un Discovery 2. Imi place mai mult, desi Discovery 1 e mai bun in teren. Dar nu vreau sa il iau sa fac 4x4 extrem cu el sau sa ma bag la concursuri, ci doar sa il pregatesc pentru plimbari pe off-road. In drum spre stana ai spart si bara la Mitsu? Nici nu am observat, ai reushit sa gasesti ce iti trebuia?

Never drive faster than your guardian angel can fly...
Link spre comentariu

Inteleg ca toti sunt tristi pentru pierderea unui prieten. Nu l-am cunoscut pe bogdan4x4 dar din cate am citit era un om minunat si placut de toti. Acolo in Rai, sa ne puna si noua o pila.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Link spre comentariu

Maria Ta Cinstit Boier,

Pai si eu cam la fel vreau sa fac. Sa pun un troliu, protectiile de rigoare, suspesie si cam atat. Cat sa nu mai chem caii sa ma scoata.

Link spre comentariu

Un an nou fericit la toată lumea.

Având în vedere că nu eşti departe de Bucureşti(unde găseşti veritabili aşi în L.R.) eu aş opta pt. Disco 2, care îţi oferă şi un grad ridicat de confort. Eu îl am de vreo doi ani şi cu electronica nu am avut de furcă. Până la urmă contează foarte mult norocul aşa că orice vei lua iţi doresc multă baftă.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Intrebare : A dat cineva vreodata peste un kit de faruri pentru Discovery 2 din 2000?

Daca masina are volanul pe dreapta pentru inmatriculare cei de la RAR spun ca trebuie schimbate farurile la un service autorizat. Schimbarea este necesara pentru ca farurile la masinile din Anglia bat spre stanga.

Am citit pe undeva ca exista un kit pentru discovery 2 modelul pre-facelift ca sa arate ca unul post-facelift.

Zic ca daca tot trebe sa le schimb poate pun ceva mai interesant.

Ati gasit asa ceva pe net?

Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Salut!

Scapi mult mai usor daca gasesti pe cineva cu Disco ca al tau si le iei cu imprumut pe cele de pe masina lui pt o zi doar la rar.......

Au prinderi la fel,ar trebui sa dureze 30 minute montat-demontat...Este adevarat ca astia te pica la rar din cauza farurilor la englezoaice...

Bafta!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Buna .

Treaba cu schimbatu farurilor am auzit si eu , desi mie nu mi se apre ca bat tocmai invers sau nu le vad eu :P . am venit si eu cu un freelander de anglia, si dupa ce am intr in europa, intradevar am lipit pe faruri neste chestii ce leam luat de pe feribot, ceva adaptoare la faruri, pt europa, dar mie nu mi sa parut sa bata aiurea, nu orbea pe cei din sens opus, decat cand era faza lunga, lucru normal.

Pt MIhail, ce pot eu sa recomand -sa negociezi cat de mult poti tu ca ei mai lasa din pret cu criza asta, sa o conduci sa o verifci dupa de ferbe apa si din astea... masina sa aiba MOT valabil cateva luni, daca e expirat sau expira curand sa ii ceri sal faca ca nu cost mult max 50 lire dar pt tine o sa afli de poti circula cu masina legal, , Road Taxu la fel , daca nu are sa nu il lasi la ei ca englezu sau ce fi ,o sa recupereze bani de pe el, daca spui ca duci masina din anglia. In primu rand sa NU le spui ca tu vrei masina pt romania ca e mai bine asa, le spui ca esti la studii la ei din astea... ei sunt obligati sa iti ofere gantie pe masina 6 luni sau 12 unii. Da daca zici ca faci exportu nu cred ca mai da..nus sigur. de ce e buna garantia lor, in caz ca patesti ceva cu masina in 6 luni sau 12, tu repari masina la un service "autorizat" romania trimiti factura tradusa la dealer de unde ai luato si el tre sa iti dea din bani napoi, de nu e suma mare tii da toti.

Ar fi bine sa ai pe cineva in anglia cu o adresa valabila, pe adreas caruia sa primesti actele dupa care poti face exportu masinii. Asigurarea se poate face s pe cateva zile, pana ajungi n tara., La Dover se poate plati si acolo daca nu ai facuta rezervarea.

Disco 1 sau Disco 2 ....nu ma percep , nu ma bag,

Acuma mam bagat si eu in seama cu mica mea experienta, dar n cazu in care tu ai mai adus din anglia le stii mersu atunci si sfaturile mele se anuleaza :grin:

Multa bafta si drum bun sa ai.

:cl
Link spre comentariu

Vizitator lucian

iti recomand un disco 1 avind in vedere ce vrei sa faci cu el adica sa rulezi cu el mai mult off decit on road disco 1 are directie pe bila homocinetica si totusi pare mai fiabil,disco 2 este mai mult de asfalt,dar gindestete bine la volanul pe dreapta ca la noi o sa circuli foarte greu.Bafta te asteptam sa-l vedem :W

Link spre comentariu

Daca vrei faruri de Disco 2 ti le dau eu pe ale mele, cu semnalizatoare, cu motorase,grile si tot ce vrei ca eu am schimbat totul cu cele cu facelift si le am in garaj.

Disco 2 e mai indicat daca o vei folosi ca unica masina si mai vrei si ceva confort si masina mai de strada.Atentie,sa nu iei cu SLS,adica cu perne de aer pe spate(te va costa curind o caruta de bani reparatia), si daca poti fara ACE(asistenta la viraje).Spun asta deoarece orice interventie la ele te va rupe la buzunar.

Ai putea sa incerci Germania totusi ca mersul cu volan pe dreapta nu e chiar floare la ureche(am mers peste 100 de mii in Romania in 95-97).

Daca vrei o masina ieftina sa o tii pe la tara sa mergi pe dealuri e OK, dar in traficul de azi e cam complicat.Vezi neaparat sa- ti iei tot din Anglia si "periscopul" care se pune in stinga si te ajuta pe tine sa vezi ce vine din fata.Eventual vezi la RAR daca mai e necesar, ca eu am muncit o luna la el.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Flay: Multumesc, daca o sa fie nevoie o sa-ti spun. Tu cum le-ai schimbat pe cele cu facelift?

Ai cumparat direct faruri de model 2003 si le-ai pus pe model 99?

La mine este cel mai usor sa cumpar masina din anglia pentru ca nu ma deranjeaza volanul (am mers mult in romania cu masini cu volan pe dreapta, daca esti atent e ok) si o sa o tin inmatriculata acolo pe numele sotiei pana se hotarasc nebunii cu taxa.

Despre ce ``periscop`` vorbesti? La rar nu mi-au spus nimic. Am cautat pe net acum si nu gasesc nimic...

P.S: RZV, RuffRider, lucian: multumesc pentru sfaturi, sunt binevenite.

Link spre comentariu

Pentru faruri model 2003, ai nevoie de faruri(de Europa bineinteles),grilele de sub faruri, si mufele pentru faruri(care nu se gasesc prea usor).Costul te poate duce la cel putin 300 lire daca ai mare noroc si gasesti pe fleabay.Apoi ai nevoie de un flex si mai ales de o mina experimentata sa tai panourile din spatele farurilor si sa potrivesti farurile noi in locas.Apoi ceva meserie sa nimeresti legaturile cablajului nou la cele de pe masina.

Periscopul respectiv e format din doua oglinzi din care una "vede " in fata si cealalta i-ti arata tie imaginea.Sint intr-o carcasa care se fixeaza pe parbriz cu o ventuza.Daca mai e nevoie i-ti vor spune cei de la RAR .

Daca iei masina RHD sansele sa o vinzi cind ai nevoie sint mult mai scazute;intr-adevar preturile in UK sint bune dar eu as da 1500 euro in plus sa am o masina cu valoare de piata mai buna.

Ai grija de unde iei masina, fugi de Londra si cauta undeva mai pe la tara(am avut in octombrie citeva experiente care mi-au intarit convingerea asta).Despre garantie, daca nu iei masina de la un dealer serios,cu service si tot tacimul, poti sa uiti.

Uita-te pe ebay si pe autotrader.Daca tot ai loc in masina la intoarcere, ia-ti un set de roti si anvelope serioase pentru noroi ca la noi sint alta calitate si preturi pe masura.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Asa zic englezoii flea(purice)+ebay=un fel de tirg de vechituri

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare