Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disco 1 versus Disco 2?

Mihail

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poze

In sfarsit m-am invrednicit sa pun cateva poze.

Din pacate in situatiile putin extreme (noroi cat cuprinde si paduri virgine) n-am avut camera cu mine. De acum inainte o s-o port cu mine.

:banana

Am facut si-o poezie.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

General Graber AT2 vs BF Goodrich AT

Revin la problema mea actuala. Anvelope.

Am stat si m-am gandit si calculat bugetul de care dispun (o sa-mi vand motocicleta) si am ajuns la concluzia ca daca raman totusi la 18 ies mai ieftin si in situatia actuala orice banutz in minus conteaza.

Stimabilii Domni Hammer22c si Flay au recomandat pe 16 si am inteles de ce. Asa o sa fac dar mai aman vreo cateva luni bune pana o sa am deajuns pentru niste MT-uri pe 16 si jenti bune.

Asadar ma bate gandul ori la General Grabber AT2 255/60/18 ori la BF Goodrich 265/65/18. Inclin spre BFG din doua motive: parerile bune a multora si superioritatea ca durabilitate.

Insa tot am o nelamurire: Pot pune pe Disco 2 265/65/18? A incercat cineva? O sa atinga undeva?

Vi se pare aiurea ideea mea?

Daca credeti ca sunt pe cale sa fac o greseala, va rog sa-mi spuneti: Bah ******** vezi ca faci o prostie mai mare ca tine...! :P

Link spre comentariu

Re: General Graber AT2 vs BF Goodrich AT

Revin la problema mea actuala. Anvelope.

Asadar ma bate gandul ori la General Grabber AT2 255/60/18 ori la BF Goodrich 265/65/18. Inclin spre BFG din doua motive: parerile bune a multora si superioritatea ca durabilitate.

Insa tot am o nelamurire: Pot pune pe Disco 2 265/65/18? A incercat cineva? O sa atinga undeva?

Chiar acum ma aflu intr-un moment asemanator:am schimbat arcurile cu Bearmach HD albastre , si am facut loc pentru anvelope mai mari, cel putin pe inaltime.Problema este ca la o anvelopa prea balonata,poate atinge in bara de fata,in aripi,in diferitele parti ale directiei,chiar daca ai inaltat masina cu arcuri.

Dupa cum am citit pe un forum americanesc,maximum ce se poate monta pe Disco 2 fara lift este 245/75/16 , in cazul unor anvelope mai mari trebuie taiata bara(cred ca nu prea inghiti varianta asta...),exact de deasupra proiectoarelor,in cazul asta intrind 265/75/16 sau poate mai mari.

Diferenta este de cca 64 mm in diametru intre standard(255/55/18) si ce vrei tu. Poti vira pina ce roata ajunge la distanta minima fata de bara, si atunci sa vezi daca mai intra 32 mm fara sa atinga.

Sfatul meu:genti de 50 lire de pe ebay transportate aici ieftin(80-90 lire-cazul meu) si gume de maxim 245/75/16. Ale mele sint pe drum si-ti pot spune in max o sapt. daca ating sau nu.

Poti avea un set de strada, si unul de noroaie.

http://www.lrrforums.com/showthread.php ... %2F65%2F18

http://www.lrrforums.com/showthread.php ... %2F75%2F16

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Disco 1 sau Disco 2?

Buna seara. Puteti va rog sa ajutati cu o parere?

Cum trebuie sa simti turbo la un Discovery 2?

Stiu ca Discovery 2 e putin mai lent pana la 60 de km / ora. Insa cu masina incarcata nu reusesc sa-mi dau seama daca lucreaza turbo sau nu. Am facut un test pe autostrada. Urca pana la 190 la drum drept. Daca dau de o panta nu prea mare scade foarte repede la 120. Daca merg pe la 100 si apas acceleratia la maxim nu se intampla mai nimic. Accelerez la maxim si masina tot in plata ei merge. Urca turatiile incet incet. Am cronometat la drum drept. Ii ia 13 sec sa ajunga de la 120 la 130. Asta este media. Au fost 21 de incercari. Toate in jurul a 13 secunde. Apoi e mai rapida mai ales de la 160 in sus. Mi se pare aiurea rau. Un iveco de 2500 turbo nu face asa. Simti turbo cand lucreaza. Bineinteles simti si lagul. Dar cand incepe sa lucreze pai il simti maica.

Ce credeti?

Link spre comentariu

Esti fericit daca ai ajuns la 190 cu ea;eu am prins 160 maxim si era la vale... Ce e culmea la mine e ca de la 100 se simte orice apasare pe acceleratie, in sensul ca te impinge in scaun.Ia scoate-i fisa de la debitmetru si vezi cum merge; mie i-mi facea asa(nu reactiona la pedala) pe la 60-70 si dupa ce am scos fisa se simte altfel.Dca se simte diferenta, poti incerca curatirea debitmetrului sau inlocuirea(dar sa-l vezi pe un tester inainte).

Cred ca ar fi bine sa incepi si sa te gindesti la blocarea EGR-ului , curatirea senzorului de pe galeria de admisie si alte smecherii, inclusiv sa verifici daca furtunele de la turbo nu au scapari(urme uleioase pe ele).De asemenea pirghia de la turbo trebuie lubrifiata cu spray WD40 si o vaselina , ca e cunoscut ca uneori se mai blocheaza.

De asemenea verifica si cit de curat e filtrul de aer.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Rezolvat. Multumesc stimabile flay pentru sfaturi.

Buba era un furtun de la turbo. Era acoperit cu un scut de metal si nu l-am observat. Era fisurat in 2 locuri. L-am schimbat si acum merge ca inainte. Priceput esti. Daca nu eram insurat veneam pana la tine! :hi

Mersic!

Link spre comentariu

Era cumva furtunul ce iese din turbina si intra in tubul ala metalic? Ala era spart la mine cind l-am inlocuit s-a schimbat treaba... Sint curios cum ai gasit furtun de schimb asa repede(eu am adaptat unul de 90 grade in locul celui de 135 si inca astept sa-mi scimb tot setul cu unele cu 5 straturi de pinza.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ala era. O sa comand si eu un set din ala. L-am gasit repede pentru ca eram in Grecia. Am cautat un dealer Land Rover si am gasit. Platit 19 euro si l-au si montat. Daca mi se intampla in Romania asteptam mult si bine. Plus ca plateam triplu...

Ce patesti si cu importatorii romani...Mai acum cateva zile am cautat faruri pentru Europa sa le schimb caci si cu adaptoare bat foarte aiurea si orbesc lumea...Am zis sa comand din romania pentru ca a mea comanda plecase deja din anglia si dau telefon la domnii de la Land Atelier si imi dau un pret....rezonabil zic eu...328 Ron...cand sa ies din Bucuresti am o ispita si intru si la Premium Auto. Spun ce vreau si cer pret. 245 Euro. Le-am multumit si am plecat....Domnii de la Premium draguti, mi-au dat si cafea...au raspuns la toate sacaielile mele...dar 245 Euro ???!!!???? :hm

Voi ati inteles cum vine asta?

Voi de unde cumparati piese cand aveti o urgenta?

Link spre comentariu

Cred ca pretul ala de 300 Ron e pentru varianta fara facelift, farurile tale(care stii ca au fost adaptate pe caroseria pre-facelift) costa in UK in jur de 120-150 lire, deci eu ma intreb cum ti-au identificat baietii farurile, dupa cum arata sau dupa seria de sasiu?

In ceea ce priveste piesele, eu le comand din UK(paddocks,britcar,ebay), si le primesc relativ intr-o saptamina.Daca e ceva consumabil(filtru aer,ulei cutie, baterie) iau de la Premium ca nu se merita sa atept de afara(mai ales bateria...).Majoritatea celor de pe forum cam tot asa fac, dar unii mai iau de la Anglocar sau Landatelier.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare