Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

COMUNA 4x4

Postări Recomandate

• Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: COMUNA 4x4

Un loc misto (dealuri' date='ape )pt Comuna 4x4 ar fi intre Agnita si Sighisoara.Este si in centrul tarii.Eu vreau sa fiu sef de post :banana sa va rezolv repede cu actele. :ha: :ha: :ha:[/quote']

Si eu optez pt o zona catre centru tarii. Pt ca avem nevoie de cati mai multi membri care sa vina acolo macar de doua ori pe an: cand alegem primarul :grin: si cand trebuie sa stabilim "bugetul local".

Nike...clar pe tine si semaca va punem la Politia comunitara! :ha: :ha: :ha: Si va alocam si o intersectie "aglomerata" in sat. Apoi ne jucam de a hotii si vardistii. :banana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Bullbar nu eshti cu toate rotitzele la "cutiutza"

Dar este super ideea. Yo ma bag si cu nevasta-mea. Si poate ne deschidem si o televiziune "4X4 Tv" acolo in sat. Yo la camera tu in fata, si nevasta-mea la machiaj :happy

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Dar este super ideea. Yo ma bag si cu nevasta-mea. Si poate ne deschidem si o televiziune "4X4 Tv" acolo in sat. Yo la camera tu in fata, si nevasta-mea la machiaj :happy

Adica ce vrei sa sugerezi? Ca am nevoie de machiaj? Nu-s frumos aje? slp

In alta ordine de idei, cine propune o zona sa vina si cu foto si date topo. Uitati-va la conditii: este foarte important ca satul sa fie greu accesibil: SA AIBA NEVOIE DE NOI!!!! :grin:

Link spre comentariu

Adica ce vrei sa sugerezi? Ca am nevoie de machiaj? Nu-s frumos aje? slp

Nu, Domn' Primar , nu asta am vrut sa insinuez, dar nu tre sa manance si Simona o painica mica acolo. Si cand zic mica nu insinuez ca ai fi chitros dar vorba aia este criza globala

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Mai, e o nebunie constructiva ideea asta :D Imi place si mie, iar eu, ca petrosenean, mai sunt si la o aruncatura de bucata de huila de zona propusa de Bullbar. Oricum, intotdeauna am visat sa ma mut in varf de munte, unde sa fiu legat de lume doar prin ceva mijloace de comunicatie. :)

K sa lamurim faza cu primarul: nenea zoltan este eligibil. Eu NU! :ha: Visceral eu sunt de cealalta parte a "puterii" :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

ideea e ca nus' cum facem cu locurile de munca, sau viitoarea primarie ne cesioneaza teren agricol?...ca de arat avem cu ce...oricum ideea e tare si daca demareaza prezent si eu... :h5, vand apartamentul si la munte ..:)))))))

Link spre comentariu

ideea e ca nus' cum facem cu locurile de munca, sau viitoarea primarie ne cesioneaza teren agricol?...ca de arat avem cu ce...oricum ideea e tare si daca demareaza prezent si eu... :h5, vand apartamentul si la munte ..:)))))))

WOW.....usurel...nimeni nu vinde nimic, nimeni nu pune niciun ban si nimeni nu munceste. Oameni buni, planul de formare a COMUNEI 4x4 este unul "perfect". Nu se investeste nimic!!! Singura chestie care trebuie facuta este sa ne mutam cu domiciliile pe o bucata de teren deja achizitionata de unul dintre noi, mutari pe baza de contracte FICTIVE de inchiriere. Noi determinam formarea unei comune doar speculand legea. Atat! Nu investim nimic pana nu ne iese in carti "comuna". Din acel moment se pot face miscari ample de trupe. Asta daca acest plan va trece vreodata de acest forum si va capata forma juridica!

Link spre comentariu

Da cine va munci prin comuna asta ?

vrei sa poluezi comuna? :uameni :ha:

ca zona, ce parere aveti de sighisoara satele de pe acolo?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

WOW.....usurel...nimeni nu vinde nimic, nimeni nu pune niciun ban si nimeni nu munceste. Oameni buni, planul de formare a COMUNEI 4x4 este unul "perfect". Nu se investeste nimic!!! Singura chestie care trebuie facuta este sa ne mutam cu domiciliile pe o bucata de teren deja achizitionata de unul dintre noi, mutari pe baza de contracte FICTIVE de inchiriere. Noi determinam formarea unei comune doar speculand legea. Atat! Nu investim nimic pana nu ne iese in carti "comuna". Din acel moment se pot face miscari ample de trupe. Asta daca acest plan va trece vreodata de acest forum si va capata forma juridica!

cu contractele de inchiriere fictive nus daca tine, ca trebuie platit un impozit pe profit din chirie,...si pe de alta parte vorba ta la ce sa muncim daca putem sa inchiriem actualele domicilii si sa traim bine de pe urma banilor din chirie.... :ha: , in sb un ap cu 2 camere e vreo 400 euro/lunar...

acu' serios mi se pare o idee interesanta insa nu stiu si cat de realizabila este si in cat timp se poate realiza...ca sigur vor fi si bete in roate

Link spre comentariu

Nu merge bordel pt ca vom fi doar noi si nu este legal.:ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Important pt o comunitate este sa lucreze corect si sa respecte :rules

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Citate din lege

....................................

1.0. Ierarhizarea localităţilor rurale pe ranguri

Ierarhizarea localităţilor rurale pe ranguri este următoarea:

Nr. Rangul Statutul localităţii

1.1 IV sate reşedinţă de comună

1.2 V sate componente ale comunelor ÅŸi sate

aparţinând municipiilor sau oraşelor

2.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor rurale de rang IV

Rangul IV este atribuit satelor reşedinţă de comună. Dotările minime obligatorii necesare în vederea servirii tuturor satelor din cadrul comunei respective sunt:

* sediu de primărie;

* grădiniţă, şcoală primară şi gimnazială;

* dispensar medical, farmacie sau punct farmaceutic;

* poştă, servicii telefonice;

* sediu de poliţie şi de jandarmerie;

* cămin cultural cu bibliotecă;

* magazin general, spaţii pentru servicii;

* teren de sport amenajat;

* parohie;

* cimitir;

* staţie/haltă C.F. sau staţie de transport auto;

* dispensar veterinar;

* sediu al serviciului de pompieri;

* puncte locale pentru depozitarea controlată a deşeurilor;

* alimentare cu apă prin cişmele stradale.

3.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor rurale de rang V

Rangul V este atribuit satelor componente ale comunelor şi satelor aparţinând municipiilor sau oraşelor. Existenţa unor dotări publice sau comerciale şi dimensiunea acestora sunt determinate de numărul de locuitori şi de specificul aşezării. Dotările minime obligatorii în satele având peste 200 de locuitori sunt:

* şcoală primară;

* punct sanitar;

* magazin pentru comerţ alimentar şi nealimentar.

Aceste dotări sunt necesare şi în cazul satelor având o populaţie de până la 200 de locuitori, când satele respective sunt izolate, situate la distanţe de peste 3-5 km faţă de satul cel mai apropiat care dispune de astfel de dotări.

4.0. Condiţii necesare pentru înfiinţarea de comune

1. Populaţia minimă - 1.500 de locuitori

2. Potenţial economic care să asigure echilibrul bugetar al comunei

3. Legături pe drumuri sau pe calea ferată între satul reşedinţă de comună şi celelalte sate componente

4. Reducerea distanţei dintre satul reşedinţă de comună şi celelalte sate componente

5. Spaţii construite pentru instituţii şi dotări*):

* primărie;

* şcoală primară şi gimnazială;

* dispensar uman, farmacie sau punct farmaceutic;

* post de poliţie;

* staţie/haltă C.F. sau staţie de transport auto

*) După declararea noii comune este necesară completarea dotărilor minime obligatorii în satul reşedinţă de comună, conform pct. 2.0.

Condiţiile menţionate la pct. 4.0 trebuie să fie îndeplinite şi de comuna care rămâne după desprinderea unei comune noi.

...................................................

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

zise sefu' de post.... :ha: :ha:

voi veni cu neshte doape de urechi sa nu auzi nimic... :ha: :ha:

Nu merge bordel pt ca vom fi doar noi si nu este legal.:ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Important pt o comunitate este sa lucreze corect si sa respecte :rules

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

eu asigur coafura :ha:

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Sau.. sate depopulate.. adica fara locuitori sau cativa

http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=5681

Sate căzute în negura uitării

Nesemnat, , nr.

1 2 3

Potrivit datelor centralizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Hunedoara, patru sate hunedorene nu mai au niciun locuitor, iar alte 16 au între 1 şi 15 locuitori, fiind aproape complet depopulate. Deşi satele fără locuitori mai figurează doar cu numele, directorul DJS Huendoara, Traian Laslău, spune că acestea nu pot fi desfiinţate. „Satele respective vor exista din punct de vedere administrativ deoarece foştii localnici sau urmaşii acestora sunt proprietari pe terenurile sau casele din acele localităţi, astfel încât ele nu pot fi desfiinţate�, declară directorul DJS. Localităţile Baştea (comuna Lăpugiu de Jos), Curpenii Silvaşului, Manu (ambele din comuna Topliţa) şi Ciumiţa (comuna Lunca Cernii de Jos) figurează în statistici fără niciun locuitor, iar satele Ticera (comuna Bulzeştii de Sus) şi Mosoru (comuna Topliţa) apar cu câte un singur locuitor. Alte sate aproape complet depopulate mai sunt: Bejan - Târnăviţa (comuna Şoimuş), cu un singur locuitor, Goteşti, Mesteacăn (ambele din comuna Răchitova) şi Copaci (comuna Toteşti) cu câte trei locuitori fiecare, respectiv Valea Mare de Criş (comuna Tomeşti) - cu patru locuitori. „Judeţul Hunedoara ocupă locul 40, dintr-un total de 42 de locuri, într-un clasament al judeţelor cu cea mai redusă populaţie în mediul rural şi locul şase într-un clasament al judeţelor cu cele mai multe sate, după judeţele Alba, Argeş, Bacău, Buzău şi Vâlcea�, afirmă Traian Laslău.

Populaţie îmbătrânită

Autorităţile locale din comunele cu sate depopulate spun că au ajuns în această situaţie fie din cauza migraţiei sătenilor de la sat la oraş, fie că cei mai mulţi dintre locuitori au murit. Unul din satele care a avut până anul trecut doi locuitori este partea de deal a satului Bejan-Târnăviţa. După ce unul dintre ei a decedat în 2007, singurul supravieţuitor rămas este un bărbat de 54 de ani. „Satul a fost în mare parte expropriat prin construirea prin anii ′70 a unui depozit de cenuşă. Oamenii au migrat în cea mai mare parte către satul Bejan. Cei care s-au despărţit mai greu de locurile unde au văzut lumina zilei s-au îndreptat către culmile dealurilor. În cei peste 30 de ani de atunci, populaţia îmbătrânită a murit. A rămas un singur locuitor. Victor Podelean are 54 de ani şi este singura persoană care n-a vrut să se mute sub niciun motiv de acolo. Este şi acum necăsătorit�, susţine primarul comunei Şoimuş, Laurenţiu Nistor.

Acces dificil

Alte sate au ajuns să rămână fără locuitori pentru că accesul către acestea se face extrem de dificil. Un exemplu în acest sens este satul Baştea, care aparţine comunei Lăpugiu de Jos. Până acum 30 de ani aici îşi mai aveau locuinţa peste 50 de familii, însă industrializarea forţată şi găsirea unui loc de muncă mai bine plătit decât agricultura i-a determinat pe cei mai tineri membri ai familiilor să plece ori în satele mai mari de unde accesul la civilizaţie se face mai uşor, fie să se mute în oraşe. „Unii dintre cei mai tineri membri ai familiilor şi-au găsit loc de muncă la oraş. Veneau acasă doar la sfârşit de săptămână. Au povestit consătenilor lor avantajele unei locuinţe gratuite primite de la stat în oraşe şi cât de bine pot câştiga la un loc de muncă în industrie. Încet-încet, în mai puţin de zece ani, satul s-a depopulat aproape complet. În 1990, imediat după Revoluţie, în Baştea mai locuiau doar vreo trei persoane. Acum, în acel sat doar o casă a mai rămas în picioare. Este însă şi ea locuită foarte rar de un cioban, care merge vara cu oile pe acolo. Tot satul este acum o ruină. La fel s-a întâmplat cu biserica. Nu mai merge nimeni acolo, nici măcar pentru a admira frumuseţea locurilor. Nici nu ar veni cuiva să creadă ce sat frumos şi înfloritor era Baştea. A fost un sat care trăia în exclusivitate din agricultură şi din creşterea animalelor�, explică primarul comunei Lăpugiu de Jos, Iosif Pogan.

Ciumiţa din vârful muntelui

O situatie identică se poate vedea, pentru călătorul iubitor al naturii, în satul Ciumiţa, din comuna Lunca Cernii de Jos. O echipă de redactori ai cotidianului nostru au încercat la sfârşitul verii accesul în satul Ciumiţa. Nu sunt indicatoare, iar calea de acces este doar o potecă făcută de paşii oamenilor care coboară din vârful muntelui în centrul de comună doar pentru aprovizionarea cu pâine. Este aproape imposibil de găsit, aşa cum a fost satul Poieniţa, unde mai locuiesc doar patru familii compuse cam din tot atâţia membri. Sunt doar câteva case, construite din pământ şi lemn. Zac prăbuşite şi năpădite de buruieni. Nimeni nu se mai încumetă să meargă acolo şi asta pentru că şi restul satelor din comună sunt răsfirate de-a lungul văilor şi dealurilor din Ţinutul Pădurenilor. Sătenii vorbesc despre sat ca şi cum acolo ar mai locui cineva şi asta pentru că sunt obişnuiţi chiar ei înşişi să nu vadă cu zilele ţipenie de om. Părăsite de 20 de ani Curpenii Silvaşului şi Manu sunt două cătune din comuna Topliţa. Ele sunt ultimele sate părăsite din judeţ, de acum 20 de ani. Tot în comună mai există un sat unde mai există un singur locuitor: Mosoru.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

eu asigur coafura :ha:

Vali..tu-mi ciufulesti barzoiu...ca sa zic asa! :h5 :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

Ma bag si eu in acest falanster bullbarian ...ma fac docteur comunal si il iau pe varu' niros asistent... :ha: sa te tii tratamente ce va aplicam ...

PS ideea e chiar faina! Totul e sa nu ne transformam in ferma animalelor :ha: :ha: :ha:

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Ma bag si eu in acest falanster bullbarian ...ma fac docteur comunal si il iau pe varu' niros asistent... :ha: sa te tii tratamente ce va aplicam ...

PS ideea e chiar faina! Totul e sa nu ne transformam in ferma animalelor :ha: :ha: :ha:

dom'doctor vreau si eu o perfuzie cu votca.....mai repede ca ma deshidratez... :ha: :ha: :ha: :ha:

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

PS ideea e chiar faina!

Aloo...domn Semaca...stiu ca matale ma incerci din toate pozitiile posibile, dar aici nu merge! Ultimul lucru ar fi o celula pseudo comunista in care cineva sa munceasca. Deci....NU. Ultima oara am muncit fizic cand m-au trimis bulangii la Canal. De atunci m-am jurat sa nu mai muncesc in folosul comunitatii decat in mod capitalist. slp

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare