Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

Vom ajunge sa muncim pentru a plati taxe si impozite... la un moment dat ne vom da seama ca dupa atata munca nu mai avem timp sa ne bucuram de jucariile pt care platim... va fi foarte trist!

Deja se intampla.......

Doar pt faptul ca toti suntem constienti ca nu o sa se intamle nimic, ne meritam soarta. Spun noi ca si natzie, asa e poporul asta maro.

La asa popor...asa conducator, restul...prea putini si prea mici si ajung sa se complaca in galeata asta plina de maro. Eu unu nu vad alta solutie.

Nu s-a facut nimic pentru ca nimeni nu a dus demersul pana la capat. Este usor sa dam din gura si din tastatura in fata PC-ului...

Si eu simteam acelasi lucru si sunt convins ca si multi altii lafel..dar ce sa facem?

Semnez petitiile...ne dam maine intalnire in fata guvernului si protestam...cati v-om fi? 2-3 poate 4 sau 1000....si ce? O sa ne juram ca intram cu masinile in ei si ca ne luam bombe pe noi si sarim in aer....mdea:old. Pana o sa punem la punct detaliile o sa ajungem batrani si nu o sa ne mai pese....''da sa faca si generatia tanara ceva ca eu am muncit destul toata viata.'' Sunt sigur ca ai mai auzit asta.

Asta e natura umana in Romania.

O vorba care caracterizeaza poporul roman. ''Mai bine cersim, mai bine ciordim, mai bine prostim si ne scoatem din cap ideea ca tre' sa muncim''.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Normal votul de blam ar trebui dat chiar anul asta la rahatul numit alegeri comasate.

Sunt curios daca vreunuia din jucatorii politici o sa-i dea prin cap sa creeze capital politic pe seama anularii TPI. E drept ca oricum nu ar fi nimic sigur, ca si Base&Boc au promis marea cu sarea si au mintit ordinar. Ca exemplu cei care ii dadeau lectii la Razgandiceanu ca invatamantul trebuie sa primeasca mariri de salariu de 50% au descoperit imediat dupa alegeri ca e o cerinta nesimtita si au micsorat si ce aveau deja profesorii.

Samurai incepator
Link spre comentariu

bla bla bla... asta asteapta... noi latram si ursu' trece.

....zi concret, ce sa facem?

Eu sunt liber 24/7....

LE; Se pare ca taxa se aplica de la 1 februarie 2012.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

Am si eu o dilema....

Ce se va intampla cu masinile luate in leasing(financiar) inainte de 2007!

Teoretic sunt masini care pot fi din 2006 la care le expira leasingul anul viitor sau chiar din 2007 utilitarele care nu au platit atunci taxa de poluare/inmatriculare fiind scutite de taxa.

Inca nu avem nici o informare de la PLR,pana atunci clientii tremura :cn

Legat de ce scrie mai sus pot sa va spun ca si in cazul masinilor luate in leasing se aplica legea noua la transcrierea masinii de pe firma de leasing pe utilizator.Solutia este inchiderea leasingurilor inainte de termen si depunerea actelor pentru transcriere pana in data de 20.01.2012.

ATENTIE mare si la masinile SH in leasing.

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

Am citit si eu articolul Azi.Informarea din postul de mai sus o aveam de la Inmatriculari(de vreo 3 zile).In mod normal trebuia sa fie 15 zile :x ..acuma nus ce sa mai spun...nu ma mai surprinde nimic.

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

Daca ma duc cu actul de vanzare-cumparare in care e trecut pretul de achizitie, crezi ca am vreo sansa sa-i induiosez? :ha:

Eu am reusit sa inmatriculez masina fara sa platesc taxa, pe 29 decembrie. Bineinteles ca la Politie m-au plimbat 2 zile, ba ca lipseste o stampila, ba ca lipseste o semnatura, etc. Acaretul avand actele facute initial pe numele socrului meu, l-am facut vrand-nevrand proprietar de LR pe viata.:ha:

Mai nou, la DRPCIV in unele cazuri nu inmatriculeaza decat provizoriu...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am citit si eu articolul Azi.Informarea din postul de mai sus o aveam de la Inmatriculari(de vreo 3 zile).In mod normal trebuia sa fie 15 zile :x ..acuma nus ce sa mai spun...nu ma mai surprinde nimic.

nu sunt norme de aplicare.

Link spre comentariu

Pana la urma cand intra in aplicare legea sau ee chichi miki.....stiri de ziaristii parliti...ca aa maine ca ee poimaine ca ee vineri.

Are cineva monitorul zice acolo cand intra in vigoare? ca eu butonez dar nu am dat de nici un paragraf si acces la monitor nu am.Stiam ca dupa publicare in monitor in 30 de zile..dar acuma poate o fii altfel....deci concret cine stie ceva si a citit si e documentat eventual cu linkuri sa posteze.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Si atunci de unde pshihoza asta la stiri ca a intarrat in vigoare ca numai inmatriculeaza politia ,RAr-iul fiscul ,etc.?

Se publica in monitor is are efect in 30 de zile DE LA APARITIA sa.

Mersi de link.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

S-o publicat legea. Nefiind prevazut un termen de la care se aplica, aplicarea ei e in 3 zile de la publicarea in monitorul oficial. Daca nu ma insel, sau ieri, sau azi, or aparut si normele. Deci..... sa ne traiasca si marinelu si piticu atomic!!!!

Niva (inscrisa pe mine in finele lu decembrie) va ramane la mine, se pare, pana isi va da obstescu sfarsit. Acu, ramane de vazut care dintre noi cedeaza primul.

Link spre comentariu

URAAA!!! De azi avem masini de „unica folosinta,, ( cei ce le au inmatriculate pana in 2007 ).

Poate , dupa alegeri sa se mai schimbe tampenia asta, numai sa nu vina altii tot asa de cretini sau mai rau...

:uameni

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

:ps:psArt. 4. - (1) Obligaţia de plată a taxei intervine:

a) cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare;

b) la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri prevăzute la art. 3 şi 8;

c) la reintroducerea în parcul auto naţional a unui autovehicul, în cazul în care, la momentul scoaterii sale din parcul auto naţional, i s-a restituit proprietarului plătitor valoarea reziduală a taxei, în conformitate cu prevederile art. 7.

(2) Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule şi care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării.

Art. 5. - (1) Organul fiscal competent calculează cuantumul taxei, pe baza documentelor din care rezultă dovada dobândirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului şi elementele de calcul al taxei, depuse de către contribuabilul care intenţionează să efectueze înmatricularea sau prima transcriere a dreptului de proprietate. Lista documentelor este prevăzută în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

(2) Valoarea în lei a taxei se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

(3) Taxa se plăteşte de către contribuabil într-un cont distinct deschis la unităţile Trezoreriei Statului, pe numele Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar dovada plăţii acesteia va fi prezentată cu ocazia înmatriculării sau transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 4.

Pe scurt aceasta taxa aberanta este clar a unor incompetenti sau rau intentionati,

- se aplica autoturismelor noi la primul proprietar

- se aplica autoturismelor aduse de afara la prima inmatriculare

- se aplica autoturismelor inmatriculate sub 2007 la prima transcriere de proprietar pe teriotriul Romaniei..

Y60 am zis!

Link spre comentariu

- se aplica autoturismelor inmatriculate sub 2007 la prima transcriere de proprietar pe teriotriul Romaniei..

...Deci la o masina din ex: an inmtr. RO 1999 cu 5 proprietari in acte,practic la vanzarea ei in 2012 nu se plateste taxa...fiind a 6 transcriere?...sau e vorba de prima transcriere dupa intrarea in vigoare a acestei (ne)legi?...

PS. e vorba de proprietari in RO dupa anul inmatricularii in tara....

Link spre comentariu

Cine este "autoritatea competenta".

Daca am luat masina pe 3 ianuarie, cu contract, am inregistrat-o la finante pe 10 ianuarie, dar nu am scos numerele de la politie platesc taxa ptr o masina din 2006?

Link spre comentariu

Daca transcrierea a avut loc inainte de intrarea in vigoare a legii, nu mai trebuie platita nici o taxa.... teoretic, insa practic, va fi ca la noi, cum crede de cuviinta politia. Transcrierea dreptului de proprietate se face in momentul trecerii pe rolul fiscal al noului proprietar. Nu cand scoate numere, face identificare la RAR sau cine stie ce.

4x4
Link spre comentariu

Stie cineva daca cu noua lege ii mai putem da in judecata pentru a nu mai plati taxa de prima inmatriculare? Si sa fie inscrisa cu ordinul judecatoresc?

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

HA ha ha ha Uite ce taxa trebuie platita daca vand toyota

2120514517_taxaauto.thumb.jpg.feb9e4492797a569a61a36dbd2f9a44f.jpg :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare