Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

daca tu vrei sa inmatriculezi maine pe tine o masina deja inmatriculata in romania pur si simplu nu poti, ciudat, trebue sa astepti metodoligia de aplicare a legii din 13 care deja este amanata:uameni

cand am intrebat pe cei de la biroul inmatriculari raspunsul a fost...mai treceti saptamana viitoare:old asa ca o sa trec sapt viitoare:banana

Editat de f_zoltan
prescurtari aiurea
Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"Inm" inseamna "inmatriculat"? Daca e greu sa scrii cuvantul intreg, fa si tu copy-paste, dar nu veni cu d'astea, Ciprian!

Da, este greseala mea, inmatriculat trebiue sa scriu dar te rog sa-mi spui cum se scrie corect pe acest forum MO sau Monitorul Oficial? Multumesc

Link spre comentariu

Promit sa deschid o tema undeva la discutii diverse cu prescurtari agreate si neagreate. O sa discutam si despre MRL, OME, ABS, UE, CNOR, WTF, PLM, Sc gen., OUG. Probabil o sa decidem democratic ca inm poate inlocui inmatriculare/inmatriculat/a se inmatricula, chiar daca teoretic ar putea fi si inmanusat, inmagazinat sau institutul national de meteorologie. Deasemenea putem decide democratic ca trebuiesc a fi banat pentru fiecare ocazie in care la "Departamenul juridic" am scris MO in locul Monitorului Oficial.

Cu ce te-am suparat de fapt? Prin rugamintea de a respecta limba romana? Uite, acum doua zile am avut un schimb de mesaje legate de o alta prescurtare. Nu zic ca nu pricep cand "dc" inlocuieste "de ce", dar pe mine unul ma zgarie pe ochi.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

daca tu vrei sa inm maine pe tine o masina deja imn in romania pur i simplu nu poti, ciudat, trebue sa astepti metodoligia de aplicare a legii din 13 care deja este amanata:uameni

cand am intrebat pe cei de la biroul inmatriculari raspunsul a fost...mai treceti saptamana viitoare:old asa ca o sa trec sapt viitoare:banana

multumesc

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Promit sa deschid o tema undeva la discutii diverse cu prescurtari agreate si neagreate. O sa discutam si despre MRL, OME, ABS, UE, CNOR, WTF, PLM, Sc gen., OUG. Probabil o sa decidem democratic ca inm poate inlocui inmatriculare/inmatriculat/a se inmatricula, chiar daca teoretic ar putea fi si inmanusat, inmagazinat sau institutul national de meteorologie. Deasemenea putem decide democratic ca trebuiesc a fi banat pentru fiecare ocazie in care la "Departamenul juridic" am scris MO in locul Monitorului Oficial.

Cu ce te-am suparat de fapt? Prin rugamintea de a respecta limba romana? Uite, acum doua zile am avut un schimb de mesaje legate de o alta prescurtare. Nu zic ca nu pricep cand "dc" inlocuieste "de ce", dar pe mine unul ma zgarie pe ochi.

lol

adica :ha:

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

:g

ciprian, nu este chiar normal sa pui semnul egalitatii intre o abreviere uzuala, cum este MO pt. Monitorul Oficial, si o abreviere prin trunchiere pe care o inventezi tu ad-hoc.

nu confunda un forum, prin intermediul caruia te adresezi unui numar mare de persoane, cu o discutie privata pe Messenger sau posta electronica.

din respect pt. cei care iti citesc posturile si pt. limba romana, ar trebui sa fii cat mai explicit si corect in exprimare.

o zi buna si spor la lopatat zapada:h5

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Atata tam tam , pentru o greseala recunoscuta, care in context-ul dat se poate deduce destul de usor. Nici eu nu sunt de acord cu prescurtari de orice fel , chiar daca vorbim de abrevieri clasice, exceptand acronime gen : CNOR , MRL, ABS . Eu zic sa lasam stres-ul si supararea in afara forumului, pentru ca sunt desturi factori externi care ne perturbeaza linistea. :h5

p.s. In vest din pacate nu e nimic de lopatat :grin:

Editat de Bogdan_mb
- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Nu m-ai suparat personal cu nimic dar daca este sa scriem corect pot sa-ti arat cel putin o suta de greseli din aceasta categorie. Sa inchidem aceasta discutie pentru ca nu ajungem nicaieri. Dezamagitor pentru cei care asteptau putin circ

Link spre comentariu

Offtopic

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu maine merg sa vad o masina cu taxa achitata in 2010.Acuma nu mai inteleg nimic:trebuie o adeverinta de la ANAF ca nu s-a restituit taxa proprietarului?Pai ala normal ca a cerut inapoi cei 25 %,nu?Care-i faza?Doar nu voi plati eu taxa...Ori e o neintelegere ,ori nu pricep eu.

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

intre timp am gasit asta:

Cornel

17:08, 01 Feb 12

UPDATE

Adeverinta de la ANAf nu mai este necesara in urma aplicarii OUG 1/2012, care suspenda plata taxei la prima transcriere in Romania. Atentie, desi prin media s-a pomenit de masinile mai vechi de 2007, in realitate ordonanta este aplicabila pentru toate autoturismele inmatriculate deja in Romania, la care se face prima transcriere a dreptului de proprietate dupa data de 13.01.2012. Raspunsul l-am primit azi de la biroul Inmatriculari Constanta, care au confirmat ca adeverinta nu mai este necesara. Citez…

“BUNA ZIUA!

__ Urmare a solicitarii dumneavoastra va comunicam ca in conformitate

cu prevederile OUG nr.1/2012,din 30.01.2012,nu mai trebuie sa faceti dovada achitarii taxei pe poluare pentru autoturismul inmatriculat in 2011,deci nu mai este necesara adeverinta eliberata de AFP NAVODARI.Asadar trebuie sa va prezentati la sediul serviciului nostru cu documentele in vederea efectuarii operatiunii de transcriere a dreptului de proprietate.

________SEF SERVICIU______________________”

Ingineru

18:52, 01 Feb 12

Azi am reusit sa-mi inmatriculez masina in Cluj (inmatriculata prima data in Romania in 2011) fara adeverinta de la ANAF. Ziceau cei de la Politie ca de azi de la ora 12 fac inmatriculari fara adeverinta.

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

intre timp am gasit asta:

Cornel

17:08, 01 Feb 12

Azi am reusit sa-mi inmatriculez masina in Cluj (inmatriculata prima data in Romania in 2011) fara adeverinta de la ANAF. Ziceau cei de la Politie ca de azi de la ora 12 fac inmatriculari fara adeverinta.

Sa ne spui si noua totusi ce taxe ai avut de platit la re-inmatriculare. Doar taxele de numere si talon sau a mai ramas vreo alta taxa de inmatriculare sau de mediu, taxa veche, etc. Merci

Link spre comentariu

Azi am inscris eu o masina.

A revenit la normal.

Platesti taxa de talon si inscriere, taxa la identificare si la impozit cand o iei pe numele tau taxa de 2lei.

La RAR nu mai e nici dracu. Azi am facut programarea, azi am facut identificarea. 25 de min cu tot....:br......a ramas coada de la taxe si impozite unde tot romanul IDIOT sta la coada sa dea impozitul la stat.

DE CE O FI GRABA ASTA si pe gerul asta ?

zic si io.........
Link spre comentariu

DE CE O FI GRABA ASTA si pe gerul asta ?

pt. 10% reducere daca se achita pana la nu stiu ce data.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

In Oradea cel putin, reducerea se aplica pana la 31 Martie, pr

E la fel cam peste tot cu reducerea asta de 10% la impozit , pana pe 31.03.2012, numai sa-l platesti intergal, nu semestrial.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare