Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce nu a intrat abs-ul?

Petre Niteanu aka bullbar

Postări Recomandate

Situatia: urcare in panta pe gheata, a III-a la greu, viteza aproximativa 30-35km/h, turometrul cam 2000. Fara blocant. In varful pantei raman pe loc din lipsa de aderenta, accelerez...degeaba. Incep sa alunec cu rotile mergand in sensul invers alunecarii la 3500 ture....prind viteza, prapastie...iau volan sa intorc botul spre prapastie, calc ambreiajul si frana de serviciu concomitente! ABS ioc! :fg1 Pedala s-a intarit imediat, adica nici 3 centimetri nu a culisat in jos! (Dupa ce am iesit din cacao, va povestesc pe larg in topicul cu iesirea, am verificat din nou frana, iar abs-ul functioneaza normal pe directia inainte. Nu am mai testat in reverse mod :grin: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: De ce nu a intrat abs-ul?

ABS-ul intra in functie numai de la o anumita viteza......la mine la BMW....sub 25km/h...pauza.... :grin:

Nu cred ca e asta ... Eu m-am dat azi pe campuri cu viteza mare si mica ... De fiecare data ABS-ul a intrat cand am franat ... Cei drept nu i-am dat blana si cu spatele ...dar in mod normal ABS al trebui sa intre si la mersul cu spatele!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Auzi, da de ce ai calcat frana si ambreiajul?

Uitandu-ma la redresari facute de altii, daca vrei sa te intorci cu botul in jos iei de volan si dai blana.

Situatia e interesanta: care este solutia, ce faci cand patesti ce a patit bullbar?

La calugareni sunt filmate 2 abordari (filmul asta)

Pe a lui Nike am vazut-o

Link spre comentariu

Watcher nu are legatura ce zic eu cu ce zici tu. Te rog uita-te atent la ce am postat. In situatia mea, intre masina si prapastie erau 25-35 cm. Unde era sa intorc? Intre masina si peretele de stanca, juma de metru! Dar nu are importanta pozitia. Am incercat acum la sub 20 km la ora si a intrat abs-ul. De ce nu a intrat acum?

P.S. Pinti o sa posteze situatia pt ca el a prins ceva pe camera. Eu eram deja cu o roata in prapastie si nu aveam cum sa imortalizez momentul. Iar despre cum faci cand ti se intampla, nu poti invata din manuale. Trebuie sa te dai si apoi sa vezi. Sper ca are si @padre ceva filme pe acolo. A...si inca ceva: pe acel deal puteai urca cu piciorul. Acolo unde am alunecat eu, nu puteai sta nici in picioare. Ai rabdare si am sa postez imediat imaginile

Link spre comentariu

Domnu, nu prea stii ce masina bengoasa ai sub fund:ha: :ha: .................cand esti in 4x4 sau cu blokantul pus, ABS si AIRBAG sunt out ! E logic sa fie asa ...nu? :banana :banana :banana

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Vizitator crocus

Senzor de ABS murdar, n-am alta idee.

Mi s-a intamplat si mie sa nu-mi intre ABS-ul, pe drum drept, imediat dupa o iesire din noroaie, aveam cam 35 km/h. Concluzia mecanicului de Nissan a fost ca "nu au lucrat senzorii".

Link spre comentariu

Domnu, nu prea stii ce masina bengoasa ai sub fund:ha: :ha: .................cand esti in 4x4 sau cu blokantul pus, ABS si AIRBAG sunt out ! E logic sa fie asa ...nu? :banana :banana :banana

Te rog nu ma lua la misto. Eu am intrebat serios.

Link spre comentariu

Te rog nu ma lua la misto. Eu am intrebat serios.

Pai nu te iau la misto ! Chiar asa este! Daca nu ma crezi citeste manualul masinii sau intreaba-i pe mecanicii ce iti repara masina ...............

Eu unul am o problema, am un Y61/2004 , automatik cu 60,000 km la bord, si pt ca masina e automatica ....... nu prea are frana de motor , la mine nu iese ABS-ul cand sunt in 4x4, cica e o masura de siguranta suplimentara, bineintzeles ca ma duc sanie la vale. Am reusit cu ajutorul unui coleg din Australia sa reprogramez computerul in asa fel incat sa-mi castig dreptul de a scoate ABS odata cu cuplarea in reductor ...........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

@nissan4x4 am detaliat clar conditiile: nu aveam blocantul pus, dar eram "la greu". In manual, dar si in realitate, cand sistemul iti decupleaza abs-ul ti se atrage atentia prin semnalul luminos galben intermitent de la bord. Cand bagi in greu nu se activeaza acel indicator luminos de avertizare lipsa abs. Scrie IN CARTE!

Tot in carte scrie ca atunci cand ai blocantul activat, nu ai abs! Dar eu nu il aveam!

Link spre comentariu

asa e senzorii sint in interiorul fuzetei dar legaturile sint afara....desi nu cred ca nu ar functiona corect eu stiu ca de la o anumita viteza nu intra abs-ul ca altfel nu ai mai putea opri....trebuie sa vezi de la ce viteza nu intra...la mine nu intra de pe la 15-20 km/ora

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Senzor de ABS murdar, n-am alta idee.

Mi s-a intamplat si mie sa nu-mi intre ABS-ul, pe drum drept, imediat dupa o iesire din noroaie, aveam cam 35 km/h. Concluzia mecanicului de Nissan a fost ca "nu au lucrat senzorii".

Senzor murdar, eroare si automat martor abs aprins in bord. Exclus acesta varianta. Parerea mea!

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

- becul martor ABS o fi in mintile lui?

- la Y61/2,8 ABS-ul nu se prinde cand masina e in 4x4 ci simte numai blokantul spate, la modelul asta montez un switch manual de decuplare ABS sau un releu cuplat la sonda de 4x4 de pe reductor pt scoaterea automata a ABS. Aceeasi problema am intalnit-o la unele Y61/ZD30 din 2000-2001 ce aveau o varianta de computer ABS derivata din Y61/RD28T.

Mai trebuie studiata un pic problema

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

La Terrano II, 2001 cum este? Eu parca nu am ABS numai atunci cand sunt cu reductorul. Exclus varianta blocant bineinteles ca nu are el asa ceva :-x

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu

Confirm teoria lui nea Luigi cu ABS nefunctional si martor intermitent la bord atata timp cat ai blocantul cuplat... Dar tu zici ca nu aveai blocantul pus ... In alta ordine mai ai un buton acolo cu controlul stabilitatii ... Era ON sau OFF? De obicei am vazut ca atunci cand controlul stabilitatii e OFF nu iti intra ABS-ul si NU se aprinde vreun martor (intermitent galben de ABS) la bord decat STRICT in momentul franarii ... Sau poate mi s-a parut ... O sa fac zilele urmatoare niste probe clare in teren ptr a ma edifica ca n-as baga mana in foc ptr asta!

ABS-ul nu se strica si se repara cand vrea el! Asta e clar. Iar cand este o situatie de acest gen (cu o roata in prapastie) si astepti sa deschizi cutia parca incepi sa te scarpini in cap si sa intrebi : "Ce plm masina e asta???"

O alta teorie (ultima) care mi-a venit acum in cap gandindu-ma ca la Calugareni blocantul tau spate lucra cand voia ... E posibil sa fi ramas cuplat temporar (chiar daca l-ai decuplat de la buton) si in aceste conditii ABS-ul nu avea cum sa functioneze ...conform aceeasi teorii a lui nea Luigi!

Eu zic ca la cat si cum mergi tu, masina aia merita o servisare -verificare stare tehnica lunara- asta in conditiile in care nu o faci deja! Este neplacut in teren sa traiesti senzatii "neplacute" de genul celei de mai sus!!! :h5

Link spre comentariu

Am rezolvat cu blocantul. Domnilor...va rog sa ma credeti: NU ERA NIMIC ALTCEVA PUS SAU NEPUS!!! Eram in a III-a la greu. Fara blocant! Simplu. Martorii din bord functioneaza perfect, atat cel de ABS cat si cel care arata ca e blocantul in pozitia ON! Acum nu erau aprinsi! Eu am y61 cu motor de 3000 din 2000. Stab-ul era OFF!

Link spre comentariu

Nu prea am gasit decat cateva pojghite ...in rest numai noroi! A intrat ABS-ul [nu m-am uitat la kmetraj insa], dar in general am mers in "2" pe tarlale!

In zilele urmatoare "ma duc la paine, sau la lapte" ca acu' stau pe penultimul rand de case din Popesti- camp cacalau - si fac toate probele posibile! Ne edificam noi ce e si cu masina asta! :h5

Link spre comentariu

Eu nu beau bre [sunt o cauza perduta - cum zice Koala], multam de oferta ....daca vii la mine insa c'o pasarica frumoasa nu te refuz ...ii iau glanda si o punem imediat pe gratar alaturi de niscaiva pastrama de oaie si gulere de porc :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

1. butonul de la nissan este pentru decuplarea barii stabilizatoare spate nu pentru sistemul de stabilitate (gen ESP sau DSC)

2.ABS functioneaza si in fata si in spate in momentul in care roata are o miscare de rotatie (inainte,inapoi) si nu una de alunecare laterala. incercati sa mergeti cu spatele si sa intoarceti cu frana de picior si volan o masina cu ABS pe asfalt uscat si veti fi mirati de rezultat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare