Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Portbagaj

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Vizitator spatar ovidiu
Am un prieten expert in "fieraraie" face orice din metale mare meserias.Cumva l-am lamurit sa-mi faca un portbagaj pt ca uraste tot ce inseamna auto :F .Incearca o copie ARB varianta mare sunt curios ce iasa cand va fi gata o sa pun poze.I-am zis ca vreau un porbagaj solid si il face din teava de 1/2.As vrea sa stiu cat cantareste unul ARB ca am impresia ca acesta o sa fie destul de greu.Si daca stie cineva ce dimensiuni are unul ARB ca eu nu am fost in stare sa gasesc dimensiunile lui.Masina este un Discovery1.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Portbagaj

Pe langa greutate, important este si sistemul de prindere pe masina. La greutate mai poti jongla (dar deja ai cumparat materialul) din grosimea tevii. Puteai sa te folosesti si de teava rectangulara de 20 ptr.baza. Roaga-l pe mariusg care are unul pe masina sa-ti dea mai multe detalii si chiar poze. Mare atentie la vopsit. Succes !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Nu mi-a placut teava patrata.Stiu ca e important si sistemul de prindere am gasit poze pe in site cu acest sistem.Eu sper sa iasa bine am mare incredere in meserias face lucruri mult mai complicate toata treaba e sa pot sa-i prezint cat mai bine modelul sa nu trebuiasca sa improvizeze.Legat de vopsit am alt prieten cu atelier de vopsitorie si tinichigerie auto mare meserias si el si sper sa il vopseasca el.

Link spre comentariu

Teava patrata am sugerat-o ptr. partea orizontala peste care se poate pune si o plasa, apropos de ARB. Eu am unul de la land rover cu teava rotunda care probabil poate fi de folos cand te dai dea dura si pici in cap ! Are golurile foarte mari.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

M-am gandit si eu la treaba asta dar asa mi-a placut asa mi s-a pus pata.Cred ca la acea plasa renunt pe partea de jos tevile v-or fi puse din 15 in 15 cm si pe portbagaj ce v-oi pune va fi impachetat si nu cred ca ar putea sa cada printre ele.

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

As ruga pe cine stie sa imi spuna inaltimea intre marginea de jos si cea de sus.De la nivelul pe care stau bagajele sa zic asa pana la marginea de sus.

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Pt mine e destul sqa inteleg sisitemul sper sa fie si pt tinehttp://www.britishpacific.com/BPSite/landroverparts/RoverRoofRack.html

Link spre comentariu

Mersi , m-am prins , e unul din sistemele clasice , dar din pacate la mine nu functioneaza pt. ca nu am marginea acea de care se prinde .

De ce te intereseaza inaltimea exacta , eu zic ca un 15-20 cm este suficient , nu crezi?

Am un portbagaj vechi si l-am masurat acum si are 10cm inaltime. :h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

@Clauho undeva la 15 cm m-am gandit si eu la margine

@mariusg modelul care l-ai postat il stiu dar cel putin mie mie nu imi place ca un model ARB chestie de gust plus ca are o gramada de indoituri si mai trebuie sa gauresti si plafonul.

Link spre comentariu

Al meu este asta.

Daca ai nevoie de ceva spune-mi.

Nu cred ca vei reusi la fel. La inceput ma batea gindul sa-mi fac si eu artizanal dar nu am incredere in mesteri.

Parerea mea este stringe bani si ia unul la fel.

Mai vorbim peste citiva ani.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

@Clauho undeva la 15 cm m-am gandit si eu la margine

@mariusg modelul care l-ai postat il stiu dar cel putin mie mie nu imi place ca un model ARB chestie de gust plus ca are o gramada de indoituri si mai trebuie sa gauresti si plafonul.

Nu trebuie sa gauresti plafonul. Bridele ce le vezi in fata sunt suportii ptr. proiectoare, 4 buc. Referitor la inaltime, depinde ce vrei sa transporti cu el. 10 cm masurat la exteriorul tevilor nu intre ele sunt suficienti. Picioarele deja sunt foarte lungi, daca inalti prea mult si portbagajul propriu-zis va arata mai putin placut.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

imi cer scuze am postat un link gresit dar imi repar greseala acum http://www.landcruiser.hu/munka/teto/al ... mage3.html imi cer scuze pt gafa facuta

fender edit: Vezi ca ai un buton EDIT in coltul din dreapta sus al mesajului (care dispare dupa o perioada de timp); poti edita mesajul in minutele imediat urmatoare introducerii lui.

Ti-am mai corectat si textul conform cu regulamentul forumului - "..... dupa semnele de punctuatie folositi spatiu; incepeti fraza cu litera mare. ...". Daca nu stii cum sa faci, n-ai timp sau ti-e lene sa scrii mesajele cum trebuie, da-mi mie PM si ti le corectez eu :grin:

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

@mariusg Iti multumesc pt informatii, sincer mi se pare prea mult 600 de euro pt un portbagaj de genul acesta.E doar metal bata-l sa-l bata nu vreau sa platesc firma.Nu contest ca nu e bun sau nu e rezistent dar il cunosc pe omul care il face pe al meu si stiu ce ii poate capul de aceea nu am vrut sa imi iau unul original.O jumatate de an am dus munca de lamurire cu el sa imi faca unu si daca nu as fi reusit sa il conving as fi luat unul ARB.Printre altele omul face porti si garduri din fier forjat un amarat de portbagaj e floare la ureche pe langa o poarta sanatoasa.Pretul lui final nu va depasi 100 euro.Pe saptamana viitoare e gata si o sa pun poze.

Link spre comentariu

Am vrut sa-ti mai pun niste imagini, dar m-ai dezarmat. Daca te va ruga Harry de la Craiova sau altcineva tot la 100 euro va fi totalul ? Cu sistem de prindere, cu vopsit ? Nu cred. Daca da, punem de mai multe afaceri .

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Omu are de lucru cu portile lui de nu se vede.Am zis ca o jumatate de an mi-a trebuit sa il conving.Uraste mecanicii de masini dar e mare meserias in prelucrarea metalelor(strung,sudura,taiere,aschiere,etc) cand are cate unu cu vreo masina probleme si merge la el are mare noroc daca il ajuta.E un fixist si un chitibusar.Da garantie pe ce face si e super pasionat de ceea ce face.Am noroc ca e bolnav acum si nu are voie sa lucreze mult asa l-am prins(o sinuzita si ar trebui sa stea in casa dar mai mestereste cate putin)M-am gandit si eu sa mai fac un leu pe munca lui si sa-i gasesc lucrari dar e atat de apreciat in ceea ce face si de solicitat ca ai mare noroc daca vrea sa iti faca o lucrare.Oricum daca o sa va placa ce e in stare sa faca si daca se mai ofera si altii si va fi o comanda mai serioasa s-ar putea sa fie ceva sanse minime dar cine stie.Dupa e va fi gata si pun pozele o sa pun si un nr de telefon de-al lui daca e de acord el si e voie sa-l pun aici sa vb voi cu el ca eu nu prea mai am curaj la cat l-am stresat cu acest portbagaj.Legat de pret am mai scris 180 de lei teava sistemul de prindere il face tot el si el lucreaza cu pana la 100% din valoarea materialului.Pretul in nici un caz nu va depasi 500 de lei.

Link spre comentariu

@mariusg Iti multumesc pt informatii, sincer mi se pare prea mult 600 de euro pt un portbagaj de genul acesta.

Este 800 euro ca sa fiu mai exact. Fierul este imbracat intr-o pojghita cauciucata. Este modelul mediu ca lungime cu plasa.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salutare colegi!

Si eu vreau sa-mi fac un portbagaj custom, dar am inceput mai inginereste, am facut poze masinii, iar acum lucrez sa traspun pozele in desene CAD, iar cu ajutorul acestor desene voi putea face o simulare, sa vad exact cum imi va arata atelajul.

Desenele fiind la scara, voi putea scoate inclusiv cotele reperelor, dandu-le direct la taiat, frezat, etc... ramanand doar sudura pe seama mea.

In prima etapa trebuie sa-mi cumpar proiectoarele, avandu-le inaintea proiectarii, pot sa le integrez foarte bine in cadrul portbagajului. Vreau sa pun 4 proiectoare in fata (2 ceata, 2 clear), doua in spate si doua pe laterale (astea fiind proiectoare de lucru (din alea cu dispersie mare)

Ca si colegul de sus, sper ca tot proiectul asta sa se incadreze intr-un buget de max. 500 ron (fara proiectoare)

Va tin la curent cu evolutia proiectului si poate am sa va mai cer sfatu din cand in cand!

Daihatsu Feroza Blueprint Project
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare