semaca Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Din experienta redutabila alaturi de copiloata mea... "ce kkt e azimutu' asta??? ne descurcam si fara...." Pentru uzul viitorilor copiloti rog pe cineva cu elocventa, sa explice, "ad usum delphinii", ce este ala azimut si cum se preleveaza dumnealui... Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti rog moderatorii sa schimbe locatia topicului....scuze... Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti azimut numarul de grade intre nord si directia de mers un cadran complet are 360 grade...deci nordul e la 0 si la 360 iar sudul la 180 grade vestul la 90 grade..si a sa mai departe busolele sunt gradate tocmai pentru a se vedea "clar" care e azimutul ales adevarul e ca azimutul in teren e mai greu de luat...pt ca busola daca nu sta dreapta si nu se orienteaza SI FIXEAXA corect pe nord...azimutul va fi gresit si cum o busola pe o denivelare (SAU PE O BORNA DE CIMENT CU ARMATURA METALICA INANTRU) nu se va opri "fix" pe nord....azimutul cu +sau -10 grade e f mult...pe bune :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti adica mai pe scurt, ajungi in punctul de la care marsruta e daa de azimut, iei nordul, ala devine zero, invarti de cadran pana cand dai de gradele indicate si tii directia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti un sfat prietenesc, cand ia azimutul, obligatoriu copilotul sa se dea jos din masina :rules http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Vezi si link-ul de mai jos http://aest.ro/index.php?option=com_con ... 2&Itemid=1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti poti folosi si asa ceva: http://www.safety-devices.com/brunton_58ce.htm http://www.safety-devices.com/graphics/58ce.jpg The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Elevul nediciuplinat Semaca, este poftit sa intre la ora ... fara tigare ... viewtopic.php?f=56&t=6232&start=15 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anofel27 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti azimutul este directia de mers in functie de nord.....deci, mai intai o busola...fara metal pe linga...punctul bine stabilit,o harta militara,si abea dupa aia...........mai sint in traseu puncte intermediare din care se ia azimutul......el se da de la un punct bine stabilit de cel care da acel azimut.....vrei sa vorbim despre orientare in teren?????ne ia 2 zile....asa ca!!!:harta-nord-locatie(bine stabilita)si success!!! Sa te umpli de noroi.......e ca un tratament!!!;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Ianuarie 30, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Multumesc pentru solicitudine! In special lui srevni... pentru imageria extrem de explicita! Sper sa ceteasca si coana Simona mare topicu'...de obicei o doare-n bascheti... Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti ia-i baschetzii... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anofel27 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti ia-i baschetzii... :grin: no,ca bine-i zici!!!! Sa te umpli de noroi.......e ca un tratament!!!;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Pentru mine , azimutul reprezinta poarta casei , si il utilizez cam o data la doua saptamani cand ma mai intalnesc cu vecinii la un pahar de vorba . Azimutul meu se preleveaza astfel : ma ridic de la masa , fac sapte pasi la dreapta , trec printr-un loc unde de obicei e o usa , fac dreapta , rulez 116 pasi , fac din nou dreapta , rulez inca 32 de pasi , dar cu atentie ca e strada in panta , ma opresc brusc pt. ca din inertie sa nu depasesc nr. de pasi ca atunci o incurc .Ma intorc la dreapta si trebuie sa gasesc poarta casei mele .De obicei o gasesc :banana , da mi se intampla sa constat ca mi s-au furat si cheile si butonul de la sonerie in acelasi timp :ha: . Noroc cu telefonia mobila(si cu nevasta care nu-si inchide telefonul). :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti @clauho inca esti tanar si prezinti interes taica ... :ha: daia nu se inchide telefonul ...da ce te faci pe la 50ani+ can va trebui sa sari gardul? :ha: :ha: :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Aveam niste tepi metalici deasupra portii , sa incurce hotii , vezi doamne. Azi i-am dat jos. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti E vezi? D-aia e bine sa ai prieteni! :ha: :ha: :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Deci,,Coana MARE a fost asta vara la un mic curs de offroad in care sa predat navigatie intensiv. Sa explicat foarte clar ce este azimutu' si ce vrea el de la noi. Sa explicat ce este road book si ce vrea el de la noi. A si primit diploma in acest sens. Oficiala si semnata de mine si Mauri. Asa ca daca Coana nu mai raspunde solicitudinilor celor din jur,sa vina si sa declare,ca ce si ca cum! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Pentru mine , azimutul reprezinta poarta casei , si il utilizez cam o data la doua saptamani cand ma mai intalnesc cu vecinii la un pahar de vorba . Azimutul meu se preleveaza astfel : ma ridic de la masa , fac sapte pasi la dreapta , trec printr-un loc unde de obicei e o usa , fac dreapta , rulez 116 pasi , fac din nou dreapta , rulez inca 32 de pasi , dar cu atentie ca e strada in panta , ma opresc brusc pt. ca din inertie sa nu depasesc nr. de pasi ca atunci o incurc .Ma intorc la dreapta si trebuie sa gasesc poarta casei mele .De obicei o gasesc :banana , da mi se intampla sa constat ca mi s-au furat si cheile si butonul de la sonerie in acelasi timp :ha: . Noroc cu telefonia mobila(si cu nevasta care nu-si inchide telefonul). :h5 ioi asta-i al doilea azimiut. Ca m-apuca un dor de casa,de copii si de nevastaaaa!!! Maa,ala-i azimutu betzivilor...si norocu lor! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Februarie 1, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Maa,ala-i azimutu betzivilor...si norocu lor! :ha: :ha: :ha: :ha: ca sa vezi...coana mama mare s-a scolit! hmmmm, si n-a declarat nimica...vrea sa faca un surpriz.... Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ucenica Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Pentru mine, azimutul reprezinta cea mai delicata pozitie din roadbook. Pentru ca nu e cu stanga, dreapta si sagetica, e cu guguloi si grade :grin: Adica, ai ajuns in pozitia 69 pe roadbook, unde pozitia se termina cu un punct si deasupra sunt scrise niste grade. Opresti masina,te dai jos si mergi fix in punctul ala, (Buhu are mare dreptate, pe busola o doare in 14 de azimutu' tau, daca stai in masina) si cauti directia "147 de grade". Daca pozitia urmatoare in RB este la 100, 200, hai 500 de metri, te-ai scos, mergi putin in directia aia si ai ajuns din nou pe drum. Daca e la 1 km si ceva, chiar 2 si ceva, trebuie sa-ti iei un reper care sa-ti indice directia de azimut (un copac pe pe deal, un stalp, o casa...) si incerci sa mergi spre el distanta respectiva (evident, nu vei avea drum, vei ocoli santuri gropi si alte alea si poti sa te ratacesti graaaaav :bannana ) Imi aduc aminte si rad si acum de un azimut de 2 km si ceva de la Iasi 2007, cand am facut exhipa cu Markonyrocky. Dupa ce am banananit pe cateva dealuri, nu mai aveam nici reper, nici directie, nici urme, intalnim la o intresectie un satean zambaret pe care am sarit sa-l intrebam daca a mai vazut pe aici masini "d'astea, ca ale noastre?" "Am vazut, cum sa nu, multe multe.." Plini de speranta il intrebam incotro au luat-o??? "Pai si p'acolo, si p'acolo... si p'acolo.. si inapoi..." :app ARO 11.4, motor 1.9D Logan 1.5 dCI one happy family lots of dreams and hopes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti ...Adica, ai ajuns in pozitia 69 pe roadbook, unde pozitia se termina cu un punct si deasupra sunt scrise niste grade. Opresti masina,te dai jos si mergi fix in punctul ala, (Buhu are mare dreptate, pe busola o doare in 14 de azimutu' tau, daca stai in masina) si cauti directia "147 de grade".... Daca se ajunge la pozitia 69, io zic sa-l lasi drekuli de azimut... :ha: Iertata sa-mi fie gluma, ucenico... :p 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Pentru mine , azimutul reprezinta poarta casei , .......De obicei o gasesc :banana , da mi se intampla sa constat ca mi s-au furat si cheile si butonul de la sonerie in acelasi timp :ha: . Noroc cu telefonia mobila(si cu nevasta care nu-si inchide telefonul). :h5 Din päcate nevasta are 2 mäini in dotare!Una pt.telefon si una pt. unealta aia de bucätärie din lemn cilindric masiv. :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Februarie 16, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti ...Adica, ai ajuns in pozitia 69 pe roadbook, unde pozitia se termina cu un punct Daca se ajunge la pozitia 69, io zic sa-l lasi drekuli de azimut... :ha: Iertata sa-mi fie gluma, ucenico... :p :ha: :ha: :ha: da, si punctul era...punctul G!!!! Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Re: Azimut??? - pt. copiloti Pt. Ucenica La amintitul reper din Iasi la un moment dat eram deja vreo 8-10 masin cu 5-6 busole fiecare arata in alt sens (noi nici macar nu aveam) Cat timp s-au lamurit ceilalti macar eu am reparat masina (sarise un pivot-10 km am mers legat cu sarma) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
don Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Azimut??? - pt. copiloti nu e nevoie sa sea dea jos din masina copilotul daca e f atent sa nu aiba metal linga busola , (ar trebui sa aiba o busoala desteapta cit de cit nu orice busola de curea de ceas ) poate sa ia azumut din masina . totul e sa tina busola dreapta sa se rotaesca acul magnetic liber , sa puna nordul busolei cu acul magnetic apoi se uita la gradatie si urmareste gradatia ex 60 grade indica pilotului un reper in teren care se incadreaza pe 60 grade si pilotul merge pe directia respectiva . cind se ajunge la reperul respectiv ( copac tufa boschete sau ce o fi ) ar fi bine sa se verifice iar azimutul pentru ca pe distante mari poti avea o abatere sau o deriva sa zicem . si tot continui sa iei azimutul din loc in loc daca e vb de distante mai mari pana ajungi la locatia din RB sau reperul din RB o zi buna sa aveti "Pai si p'acolo, si p'acolo... si p'acolo.. si inapoi.. si daca vrem sa fim corecti chestia cu azimutul care se practica de fapt nu e azimut , azimutul e un unghi , alua azimut inseamna sa-ti iei un reper in functie de gradele care se dau in RB si rept nu poti lua un azimut corect cu orice busola . pe distante scurte il iei si dupa soare , cum a mai zis cineva mai sus ce te faci cind ai 2 km ??? "Pai si p'acolo, si p'acolo... si p'acolo.. si inapoi.. http://bushcraft.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=951 Editat Octombrie 11, 2011 de don Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate