vitalies Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Re: EGR - da sau nu? EGR sunt doua tipuri - mecanic si electronic. Primul nu e decat o valva care in functie de presiunea din admisie permite gazelor arse sa reintre in galeria de admisie. Blocarea acestuia nu are decat efect ecologic - desi si aici e discutabil. EGR electronic este legar de ECU si scoaterea lui din circuit fara montarea unui emulator ca sa pacaleasca calculatorul duce la probleme in functionarea motorului. In ceea ce priveste ITP-ul - sigur ca nu vor iesi gazele, so what???? avem mii de dacii si alte junghiuri care circula pe strazi si mai mult ca sigur nu au gazele cum trebuie.... traim in Romania, am vazut ITP (echivalentul lui) si in Germania si in Anglia luat pe spaga - in Romania este deja "normal" :wink: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Re: EGR - da sau nu? Am un Samurai 1,3i din 98, euro 2, masina este inscrisa si rulez cu ea aproape zilnic, daca as suspenda valva EGR la acest tip de motor nesmnificativ ar da o crestere a puterii insa mi-ar crea probleme la evacuare la cele doua sonde lambda (galeria de evacuare +catalizator)ar inhala alte informatii care transmise in calculator ma intreb ce s-ar intampla:hw SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jidanu Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Re: EGR - da sau nu? uite cum a rezolvat un englezoi problema http://www.pocuk.com/forums/viewforum.php?f=100 Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB Soricar 4x4 LWB ''Lache" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Re: EGR - da sau nu? acum, intrebarea este: de ce cand se strica aceasta valva (vana cum zic unii) EGR se strica mersul masinii? Am auzit de masini care nu mai mergeau bine, motivul fiind aceasta supapa EGR. In cazul in care se strica Egr-ul,motorul nu trage din cauza ca intra in functie de service,deci treb.sa-l duci la service,sa-l reseteze,dar daca piesa este defect se va aprinde becul serv.din nou si motorul nu va mai trage.Dupa parerea mea e o mare prostie,eu am blindat la ambele masini Y60-Y61 si zic ca merge mai OK. Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: EGR - da sau nu? Se cuvine totusi o precizare ... Pentru curiosi pot posta daca este absolut necesar niste screen-uri dupa live data in functionarea motorului. Ar fi foarte foarte bine daca ai putea face asta. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Re: EGR - da sau nu? Ha,ha ITP. Pe bune? Dupa ce am schimbat tot sistemul de frinare m-am dus la o statie ITP sa testez frinele. N-am dat talonul ca nu mai plecam de acolo decit pe jos. Frinele OK, amortizoare OK, noxe de 6 ori mai mari. Pe motorul mergind sta moneda pe cant nemiscata, deci e reglat. Retineti ca tocmai curatasem valva si refacusem sistemul de vacuum integral. Asa ca si cu... si fara... tot tre' sa cotizez. Jos EGR si circuit secundar de aer ca a mea are si din asta care tot asta face dar doar mai trece o data gazele prin catalizator sa miroasa a micsunele. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: EGR - da sau nu? EGR - nu... de ce? uite aici, la intrarea in galeria de admisie... [ATTACH]65504[/ATTACH] cat rahat o fi inghitit motorul? pragul de jos e tare ca piatra, am zgarmat cu surubelnita pe el si nici nu s-a clintit. nu am insistat, intrucat galeria va fi data jos si va "suferi" o curatare temeinica... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: EGR - da sau nu? Se pare ca prin recircularea gazelor arse, temperatura de ardere este mai mica, in jur de 650 grade. Prin blocarea EGR-ului exista posibilitatea ca temperatura sa creasca? Nu de alta, dar sa nu uzeze mai repede segmentii. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gelu4x4 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: EGR - da sau nu? Eu consider ca EGR-ul este util pentru micsorarea noxelor si crestera randamentului in regim de sarcina partiala.. Atunci cand motorul functioneaza in sarcina partiala, cam majoritatea timpului cand se circula in oras, necesarul de benzina scade si pentru a avea loc o ardere mai buna se adauga la aerul aspirat in camera de ardere si gaze arse. In asa fel raportul aer benzina este optim si are loc o ardere mai buna. In lipsa gazelor arse prin EGR oxigenul care nu participa la ardere mareste noxele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: EGR - da sau nu? Parerea mea este urmataorea: EGR este motant pe toate masinile , nu cred ca toti sunt tampiti EGR pe langa reducerea noxelor are si rolul de "preincalzire"a aerului aspirat in galeria de admisie, cu toate avantejele care decurg. Toata luema se plange ca baga in motor "mizerii". Pai mizeriile acelea sunt o fractiune din mizeriile pe care le baga motorul si in turbina si le da afara pe toba prin catalizator si se depun si pe sondele lambda deoarece: Motorul functioneaza defectuos, din cauza uzurii , motorinei de proasta calitate, uleiului de prosta calitate, reglajului prost de amestec, mers subturat, etc. Nu EGR este de vina ca baga "mizerii" in admisie, astupand EGR nu rezolvati problema principala...MOTORUL. Nu am vazut poze cu supapale de admisie, ar trebui si acelea sa aiba scaunele sau corpul acoperit cu "mizerii" de la EGR Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: EGR - da sau nu? rolul de "preincalzire"a aerului aspirat in galeria de admisie, cu toate avantejele care decurg. sunt multe de discutat pe seama parerii tale expuse dar as vrea sa-mi spui doar care sunt "avantajele" de care vorbesti in citat??? Poate nu stiai dar o sa-ti zic EGR-ul baga gaze ca sa "preincalzeazaca" doar cand motorul este rece la cald valva este inchisa. La masina ta ai o piesa interesanta - se cheama intercooler - poate au montat-o niste idioti care credeau ca este mai bine sa racesti aerul care intra in cilindri - in loc sa il "preincalzesti" . Sau poate nu stiai ca aerul rece se comprima mai bine - asta insemnand ca intra mai mult aer in camera de ardere - deci ardere mai buna, putere mai multa, consum scazut. Scoate intercoolerul si baga-i un "preincalzitor" o sa vezi imediat avalansa de avantaje care va urma. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: EGR - da sau nu? La Galloper II am scos vacumul de cand am cumparat masina, nu stiu daca merge mai bine, dar sunt mai linistit in privinta mizeriei care poate bloca deschis EGRul. Cu calitatea motorinei din tara sunt de acord. Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: EGR - da sau nu? sunt multe de discutat pe seama parerii tale expuse dar as vrea sa-mi spui doar care sunt "avantajele" de care vorbesti in citat??? Poate nu stiai dar o sa-ti zic EGR-ul baga gaze ca sa "preincalzeazaca" doar cand motorul este rece la cald valva este inchisa. La masina ta ai o piesa interesanta - se cheama intercooler - poate au montat-o niste idioti care credeau ca este mai bine sa racesti aerul care intra in cilindri - in loc sa il "preincalzesti" . Sau poate nu stiai ca aerul rece se comprima mai bine - asta insemnand ca intra mai mult aer in camera de ardere - deci ardere mai buna, putere mai multa, consum scazut. Scoate intercoolerul si baga-i un "preincalzitor" o sa vezi imediat avalansa de avantaje care va urma. :g:g @Gelu4x4, aici cred ca se vorbeste, in proportie covarsitoare, despre EGR la diesel, nu la benzina. cine imi spune si mie la ce serveste piesa de mai jos? se gaseste intre motoras si valva, circula antigel prin ea. ajuta la incalzirea mai rapida a antigelului sau la racirea gazelor care trec pe acolo? personal inclin catre prima varianta, dar... nestiind exact, intreb. ce se vede negru pe acolo... va imaginati voi ce este [ATTACH]65766[/ATTACH] si ca un mic "trick", pentru cine e amator sa-si demonteze singur EGR-ul, fara clestele din imagine este aproape imposibil (vb. de Y61-ZD30). mai exista varianta taierii furtunului (care se vede in poza anterioare) si inlocuirea ulterioara. eu am scula... [ATTACH]65767[/ATTACH] sorry de calitatea pozelor, le fac cu telefonul. tot vreau sa iau aparatul foto de acasa, dar uit....:ang2 spuneam pe un alt topic de meteahna asta a mea:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: EGR - da sau nu? Piesa aia e un fel de bariera termica intre valva si traseul de evacuare. Are rolul de a mentine ansamblul valvei la o temperatura acceptabila. P.S. Prin 'valva' ma refer la ceea ce ai numit tu 'motoras', nu supapa mecanica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: EGR - da sau nu? Piesa aia e un fel de bariera termica intre valva si traseul de evacuare. Are rolul de a mentine ansamblul valvei la o temperatura acceptabila. P.S. Prin 'valva' ma refer la ceea ce ai numit tu 'motoras', nu supapa mecanica. multumesc, fender! uite ce inseamna sa intrebi corect, primesti raspuns asemenea! astept inca si eu, alaturi de vitalies, avantajele preconizate de bratu romeo! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: EGR - da sau nu? Blocarea sau suspendarea EGR are ca urmari cresterea consumului de combustibil si cresterea de noxe in special NO fara o crestere a puteri motorului. Acelas lucru se intampla si la functionarea defectuasa a sistemului. Si acum sa ma fac inteles .Sistemul EGR are scopul la motorul diesel sa recircule o parte din gazele arse a caror temperatura trebuie cobarata (vezi piesa lui "giorgel") si bagate din nou in camera de ardere .Acestea au rolul de a scadea temperatura de ardere din camera prin saracirea amestecului de gaze ( motoarele diesel functioneaza cu exces de O2 si de acea permit volume de gaze recirculate mult mai mare fata de cele cu benzina) si cresterea presiuni de evacuare prin cresterea volumului (aport de putere cu cantitate mai mica de motorina), astfel se micsoreaza cantitatea de NO care dupa cum se stie se formeaza la temperaturi ridicate Sistemul de alimentare este calculat sa functioneze cu acest EGR , cind renunti la el trebuie facute alte calcule. Rezultatul renuntarii la EGR -putere mai mica , consum mai mare , temperatura mai mare. Parerea mea - mentineti EGR curat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 (editat) Re: EGR - da sau nu? intervin si eu EGR vitara,benzina 1,6,16 valve am demontat,curatat ,verificat,probat cam toate variantele posibile la 16 valve din 1996 egr-ul este full electronic,la modelul precedent este comandat de o valva care primeste curent la 3400rot/min are si o teava de recirculare care pe forumurile americane se insista pe curatare destul de frecventa ce pot sa zic este ca nu se simte nici o crestere sau diminuare de putere sau consum.:x Editat Aprilie 5, 2010 de soso-bum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Re: EGR - da sau nu? Am scos EGR-ul. Putere muuuult mai mica, consum ceva mai mare. Asa ca l-am pus la loc Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Re: EGR - da sau nu? Am scos EGR-ul. Putere muuuult mai mica, consum ceva mai mare. Asa ca l-am pus la loc conteaza muuuult......benzina sau diesel.....turbo sau nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Re: EGR - da sau nu? Mie mi-a crescut relantiul dupa ce am curatat EGR-ul si intercooler-ul. L-am reglat cat de jos am putut si a ajuns in asa fel incat tija de la pompa nu mai sta pe surubul care o relgleaza,sta lejer in cablul de acceleratie. Sper ca ati inteles. Iar dupa 2000ture zboara,nu mai sunt nevoit sa o duc pana pe la 4000 doar pentru o depasire. Ieri a venit un prieten pe la mine ,el fiind mecanic cu scoala,mi-a explicat ca EGR-ul are 2 functii: 1. sa creasca temperatura de ardere pe timpul iernii ca motorul sa ajunga la o anumita temperatura ideala cat mai repede,cand aerul de afara e foarte rece (de asta nu au masinile din Arabia,Africa,etc un EGR!) 2.sa creeze amestecul 4/4 = 1/4 carburant nears, 2/4 aer si 1/4 motorina astfel creand compresie mai mare si consum mai mic. Fara EGR,amestecul este inegal si deci rezulta in mai multa motorina arsa. El nu este deschis permanent ci numai atunci cand se cere forta,cand motorul are nevoie de presiune mai mare in camera de ardere. Mi-a propus un test care mi s-a parut extrem de simplu si-l recomand: Puneti mana pe o nara si inspirati puternic. Expirati! Acum luati mana de pe nara si inspirati puternic. Cum e mai bine? Acum sa nu credeti ca fac misto dar e cea mai simpla chestie care m-a convins. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Re: EGR - da sau nu? Buna ziua ! @ sefulik La punctul 1: Incorect. Pentru a duce motorul la temperatura ideala cat mai repede s-a inventat termostatul. La punctul 2: Incorect. Pentru a crea amestecul stoechiometric ideal (benzina 14.7:1 si diesel 14.4:1, in conditii ideale) exista debitmetrul si controlul injectiei. EGR recircula o parte din gazele arse (maxim 15% la benzina, maxim 50% la diesel), asta e clar pentru toata lumea. Scopul pentru care s-a inventat aceasta supapa este pur ecologic, legat de continutul de monoxid de azot din gazele de evacuare. Recirculand aceste gaze inca odata prin admisie/ardere, cantitatea de compusi azotici din aceste gaze scade, si ecologistu' rade... La unele motoare, gazele recirculate sunt usor racite inainte de a fi din nou introduse in circuit, si acest lucru scade temperatura din capul pistonului, incetinind reactie generatoare de energie, ceea ce iarasi scade din performante. Pentru a compensa pierderea de performante, ECU de pe partea de injectie comanda cantitati suplimentare de combustibil,, care la randul lui are nevoie de mai mult aer pentru a arde complet. Ceea ce multa lume nu stie, iar cei care stiu nu recunosc, este ca EGR, chiar daca reduce compusii de NOxx din gazele arse, ii accentueaza pe cei CO si COxx, pentru care iarasi e nevoie de catalizatoare, sonde lambda, ECU, etc. In principiu, daca ai EGR-Valve, tine-o curata, sau daca o anulezi, regleaza-ti amestecul din nou (injectie mecanica), sau convinge-ti softurile ca nu mai au de-a face cu aceeasi situatie ca ieri... In ambele situatii consumul poate sa creasca sau sa scada, la fel ca si performantele motorului, dar asta depinde de modul de ultilizare, pentru ca EGR nu e la fel de "eficient" la toate plajele de turatie/regimurile de exploatare. De obicei consumul tinde sa creasca extrem de usor (si asta nu se observa imediat), iar performantele tind sa creasca tot cam asa. Deci, la alegerea fiecaruia... Stima, Dragos Dar asta are efect negativ asupra performantelor motorului, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: EGR - da sau nu? conteaza muuuult......benzina sau diesel.....turbo sau nu. Sorry, 3 litri CRD Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Aprilie 6, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: EGR - da sau nu? Lecus - nu-i de mirare ca a mers mai prost motorul, ai EGR electronic si dupa ce l-ai blocat motorul a intrat in modul de avarie. Ca sa-l blochezi eficient trebuie sa conectezi la calculatorul masinii si un emulator de EGR care sa-i trimita semnal calculatorului ca totul e in parametri normali. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Re: EGR - da sau nu? Intrebare rapida: Odata cu blocarea EGR-ului nu trebuie marit debitul? Ce alte modificari ar fi necesare? Aici vorbind de EGR-ul mecanic de la 4D56T. Zilele astea am mai multe de facut la masina si printre picaturi o sa blindez EGR-ul. Sa vedem daca intr-adevar reduce consumul,fumul si creste puterea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: EGR - da sau nu? Salut Eu cand aveam Passat-ul (1.9 TDI 130cp) am scos EGR-ul. Era pur mecanic, vacuumatic. Masina a mers sensibil mai bine si nici nu a fost nevoie de alte reglaje. Din cate stiu (dar admit ca poate gresesc) supapa EGR a fost pusa din motive pur ecologice si de upgradare la norme superioare EURO. Oricum ea lucreaza la relanti tocmai pentru a reduce poluarea in zonele aglomerate. Este adevarat ca gazul ars reintrodus in motor conduce la o ardere mai rece dar.....tot jegul din esapament ajunge tot acolo(sau partial). Nu stiu cum sta treaba cu EGR-ul comandat electric dar sigur mufa nu trebuie deconectata ca apar erori. VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate