Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cuplaje 4x4

ALF-DMAX

Postări Recomandate

Astazi am fost la iesire din Bucuresti si nu am ajung in fata locului si am observat ca 4x4 numai mergea :P

Nu stiu ce sa intamplat dar este niste problema electric, am fost lui Doctor si ai scos motorajul electric care misca cuplaje, si daca le cuplam manual merge bine, tot este ok in cutie. Motorajul nu merge dar nu me se pare blocat sau ars.

Centrala nu da nici un erroare, protectia (10A) a lui circuit arde dar daca le pun 15A numai arde, stiu ca tot sisteme trebuie un releul, dar nu le gasim.

Acuma deja ne am perdut... :P are cineva niste ideia??? :hl :hl

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme cuplaje 4x4

Din pacate nu stiu sa te ajut, dar postez si eu o problema tot de cuplaje de la a mea ...

Desi am trecut pe 2x4 si am facut manevra cu datul inapoi, cam de la 70 km/h in sus trepideaza foarte rau masina. E posibil sa fi ramas 4x4 cuplat? Am luat intr-adevar o groapa si am atins zdravan cu burta, dar nu a fost prima data ...

Ce sa-i fac ca sa-si dea drumul?

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

@Alfonso, imi pare rau pt ce ai patit, dar poate ca mai bine ca te-ai prins de la inceput ca nu merge, decat sa te fi lasat in mijlocul noroiului. Nu stiu sa te ajut, dar cred ca ar trenui sa explcici un pic cum functioneaza sistemul la tine pt. ca e o masina rara daca nu unicat. Incearca sa dai cat mai multe detalii si sigur se gaseste cinva sa stie ce are.

@shadow... nu are legatura cu 4x4... are legatura cu pamantul care il ai in jante, du-o la spalat si baga multa apa pe la jante, daca tot face reechilibreaza rotile, ca la cat indura se dezechilibreaza. Daca nici asta nu merge ia-te de mana cu bullbar.

Link spre comentariu

Am citit ceva pe forum-uri de la Africa si Thailandia si me se pare ca problema e prea grav, se poate ca sa-i stricat centrala a lui 4x4 si problema e mare ca aici numai le gasesc, nu cred ca service de la Isuzu care nu a reusit sa me aduc o geamul, reuseste sa me aduc centrala a lui 4x4, :P

Cred ca masina var fi reparata in urmatoare calatorie la Spania si asta doar var fi in vara, asa ca cred ca vou ramas fara 4x4 pe timp lung, asta esti :sr

Link spre comentariu

Cum zis MPS, vou da mai multe detalii.... asa ca se poate intampla un miracol...

Masina mea are cuplaj electronic, adica pe botonuri.

Tot merge controlat de o centrala care da comanda pe cutie cu motorajoul care este legar la cutie transfer, rest e un sistem normal, de fapt daca scoatem cutie cu motorajul si miscam cuplajul manual, merge perfect, asta inseamna ca nu exista problema mehanic.

Am citit mult pe forumuri din Sud Africa unde masina mea este folosita prea mult la extrem si am vazut ca toata lumea zis ca sisteme de cuplaj este un kkt, si e pacat ca o masina care este prea buna are aceste problema.... :P

Adica, in SudAfrica toata lumea pune o cutie cu motorajul si o centrala noua in kit de recuperare.

Asta nu era problema daca era sigur ca asta e problema ca me aducea la Turcia si gasea tot, dar toata lumea zis ca cand se intampla problema, lumina rosi de "Chek 4WD" de pe board se aprinde, si la mine nu se ai aprins, doar nu face cuplaj.

Masina mea e Isuzu Dmax 3.0 LS codul TFS77 anul 2006.

Link spre comentariu

Dupa doua zilei de incercare si proba de tot sisteme electric a lui cuplaj, concluzia este ca centralina de control a murit...

Dar nu e asa de grav, dupa o conferita telefonica intre mecanicul de la Isuzu din Spania, Doctorul meu aici si eu, baiato din Spania ne ai trimit schema electric a lui circuit 4x4 si am reusit sa testam tot, centrala ne trimite ei din Spania si nu e asa de scumpa :grin:

Daca tot merge bine, intro doua saptamani sunt la banzaiiiii !!! :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare