Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme cu ABS si 4X4

viji

Postări Recomandate

Salut am si eu o problema si sunt nemultumit de raspunsul celor de la service

Am un NISSAN NAVARA D 40, in ultimi 60 000 km am avut Dumlop AT 20 265/65 R17 in loc de 255/65 R17 (dat de producator) acum ca am avut de facut un drum mai lung am schimbat cauciucurile cu unele de iarna tot Dunlop SJ 6 tot 265/65 R17, dupa 50 km becul de la ABS e aprins si 4X4 nu se cupleaza

Am vorbit cu cei de la service care zic ca e din cauza cauciucurilor, ceea ce eu nu prea cred, am verificat sigurantele, am verificat mufele de la senzori, rotiile si am gasit un inel de centrare de la o roata lipsa, am inlocuit janta dar nici o schimbare.

Poate cineva sa ma ajute cu problema asta? E de la cauciucuri?

NISSAN NAVARA D40
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme cu ABS si 4X4

Stai linistit ca nu e de la cauciucuri. Ce ai acum pe masina, sunt cu doar 13 mm mai mari decat cele stock. Cei de la Badsi recomandau sa nu pui cauciucuri mai mari cu 2 cm :P . Eu am pus BFG MT 265/75 r 16 si BFG AT 265/70 r17, care sunt cu 41 mm mai mari si nu s-a aprins niciodata nimic, cupeleaza etc. Cere si parerea altui service ca poate fi vre-un fir iesit, contact imperfect la un senzor. :h5

Navara sau Rubicon? Asta e intrebarea?
Link spre comentariu

senzor ABS, de la vreo roata.......... defect! Dar daca ai una, doua anvelope de dimensiune diferita pe masina, calculatorul citeste turatii diferite ale rotilor si apoi sesizeaza neregula prin aprinderea becului.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Era un fir intererupt asa ca am rezolvat problema cu 4X4

Cauciucurile sunt extraordinare mai ales pe noroi (in conditiile in care eu merg nai mult pe asfalt)

NISSAN NAVARA D40
Link spre comentariu

Vizitator Paul1984

vezi ca astia de la nissan au facut un recall in America pe baza faptului ca senzorii de ABS la navara D40 si pathfinder R51 de prin 2006 se pot defecta f usor si sa dea erori in calculator daca mergi pe drumuri date cu �sare� impotriva poleiului, ceea ce banuiesc ca ai facut. poate chestia asta ti s-a intamplat si tie, mai stii... eu zic sa verifici senzorii. ei au zis ca problema asta poate sa aiba repercursiuni in modul de condus si ca e foarte periculos sa mergi cu masina asa. nu stiu ce au vrut sa spuna cu asta, dar nici stirea nu era foarte explicativa. de la cauciucuri n-are ce sa aiba.

Link spre comentariu

In principiu marea problema care poate sa apara din cauza defectarii senzorilor de la ABS este ca se decupleaza 4X4

O alta problema pe care am detectat-o cu ocazia asta este ca puntea spate are un aerisitor undeva in dreapta care era infundat cu noroi si arunca ulei pe la simering asa ca ,ca un sfat pentru posesori, verificati

NISSAN NAVARA D40
Link spre comentariu

Vizitator Paul1984

chestia asta e valabila si la pathfinder? ca eu am o problema de genul la frana de mana, nu tine pe dreapta. cica mi-a iesit surplusul de vaselina din rulment = explicatia de la badsi. dar de ce nu tine in continuare, asta nu stiu, ca nu au vrut sa o schimbe pe garantie. oricum nu e foarte deranjant.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare