lichter Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Re: Ceasuri outdoor Eu am ales Casio PRW-1300T-7V. Sunt foarte multumit de el. L-am ales in defavoare Suunto pentru ca e muult mai ieftin, are acelasi functii, la care se adauga bateria solara cu incarcare prin cadran, ceea ce imi ia de o grija. Din cite stiu Suunto consuma bateria repejor. Designul nu este la fel de reusit ca la Suunto, dar nu poti sa le ai pe toate :) Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Re: Ceasuri outdoor faine si Casio, si eu am fost in dilema daca sa-l iau pe cel cu incarcare solara sau X6; pana la urma am luat Suunto ca am incheietura mai mica, Casio arata rau la mana mea. Sau viceversa :roll: M-am uitat pe specificatii si am gresit, X6 este watterproof la 100 m, dar asta la nici un ceas nu inseamna ca se pot face scufundari decat daca sunt marcate pentru asta. WP 100 m inseamna transpunerea in presiune a greutatii coloanei de apa. De ex la wp 30 m (100 ft) este ok sa te speli cu el la mana, sa faci dus, dar nu directionati jetul de apa direct pe el mai mult timp, s-ar putea sa ia apa. In privinta bateriei, dupa cum am spus eu am schimbat-o la 3 ani (foarte usor, iti ia 1 minut); bateria se descarca mult mai repede daca folosesti monitorul de puls sau compasul la modul intensiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Re: Ceasuri outdoor Ceas outdoor ... un ceas mecanic automat bun. Sau quartz tot cu mecanism de calitate (nu plastic). Ceasurile tip "diver" sunt ok, au carcase solide, marcaje fosforescente bine vizibile. Seiko "Orange Monster" sau un Citizen Diver's sunt ok (calibre: Miyota 8203, Seiko 7S26, foarte fiabile si de anduranta) In rest, altimetru, barometru si busola sunt doar pentru fanii tehnologiei, sunt imprecise. Altimetrul barometric e aiurea, necesita calibrare (vreme rea.. alta altitudine), busola e badarana si nu se compara cu cea mai nasoala busola cumparata din targul de vechituri. Singura smecherie e barometrul dar cum la munte vremea e asa de schimbatoare s-ar putea ca din cauza ceasului sa fugi repede in cort si sa vezi ca peste 5 minute e soare si frumos :grin: GPS... un garmin Etrex sau GPSMAP cred ca e mai mult decat ok, si acum regret ca l-am vandut pe-al meu bazandu-ma pe o combinatie nefericita PDA + receiver GPS. Iar un GPS bun iti da si altitudinea corecta, si orientarea, si ora exacta. Suunto si Casio sunt frumoase, sunt gadget-uri si ... atat. Si acum imi mai trag cu ochiul cand le vad pe net. Deci in concluzie eu votez pentru un ceas rezistent si "de firma" + un GPS outdoor. Si la nevoie o harta (de hartie) si o busola in torpedou. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 16, 2009 Partajează Postat Iulie 16, 2009 Re: Ceasuri outdoor Hai sa nu inducem lumea in eroare. Daca nu ai si vorbesti din auzite mai bine lasa. De unde pana unde altimetrul si busola sunt imprecise? Poate nu stii sa le folosesti, poate nu stii sa le calibrezi, poate nu stii declinatia busolei (si chiar si atunci abaterea este foarte mica). In alta ordine de idei poti sa te lipsesti si de GPS, si de altimetru, si de busola. Tot ce ai nevoie sa nu te ratacesti in RO este o harta. Nordul il poti determina si altfel decat la busola... Bafta tuturor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: Ceasuri outdoor Hai sa nu inducem lumea in eroare. Daca nu ai si vorbesti din auzite mai bine lasa. De unde pana unde altimetrul si busola sunt imprecise? Poate nu stii sa le folosesti, poate nu stii sa le calibrezi, poate nu stii declinatia busolei (si chiar si atunci abaterea este foarte mica). In alta ordine de idei poti sa te lipsesti si de GPS, si de altimetru, si de busola. Tot ce ai nevoie sa nu te ratacesti in RO este o harta. Nordul il poti determina si altfel decat la busola... Bafta tuturor! Altimetrul la aceste ceasuri functioneaza bazandu-se pe diferenta de presiune atmosferica. Aceasta variaza odata cu altitudine dar si cu schimbarea vremii. De aici imprecizia. Altimetrul ramane unul precis atata timp cat il poti calibra la inceputul masuratorii (QNH) - presiune pe care tu nu ai cum sa o determini decat daca ai o statie meteo sau un mic aeroport la indemana. Poti folosi altimetrul din ceas ca sa masori o diferenta de nivel, dar nicidecum sa stii precis altitudinea fata de nivelul marii. Cat despre busola din ceas, nu poti calibra declinatia ei, ba mai mult pun pariu ca tu nu stii nici cat este declinatia pentru Romania, daramite pentru alte zone de pe glob! La avioane aceasta declinatie trebuia modificata periodic pe parcursul zborului, in prezent se foloseste navigatia inertiala care e alta mancare de peste. Termometrul din ceas este si acesta imprecis datorita influentei caldurii corpului asupra lui, iar daca il porti iarna peste costum, din cauza frigului bateria si intreg ceasul electronic nu va mai functiona cu precizie. Am avut astfel de ceasuri, la o anumita varsta, si mi se pareau foarte cool. Din experienta iti spun ca sunt imprecise si cam inutile. Sunt ca si snorkelul pe masina, arata foarte bine, costa mult dar nu sunt de prea mare ajutor. In prezent folosesc ca ceasuri "Instruments for Professionals", care pun un pic altfel problema. Toate cele bune! Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: Ceasuri outdoor Cititorul de presiune poate fi folosit fie ca altimetru fie ca barometru. Depinde cum il setezi. Iar calibrarea se poate face oricand, plecand de la o altitudine data. Ref. altitudine singurele care pot furniza date 100% corecte sunt sistemele profesionale, toate celelalte, inclusiv GPS-ul, au erori mai mici sau mai mari. Ia uitati-va in cartile tehnice si vedeti care sunt abaterile considerate a fi in parametrii de functionare. Ref la abaterile cauzate de cititorul de presiune ca urmare a modificarii conditiilor meteo, cam care ar putea fi eroarea? +/- 20 metri? Ironia ta este ieftina. :uameni . Declinatia pentru Ro este 4,07 Est. La anul va fi alta. Dar cum le stii pe toate, nu cred ca trebuie sa-ti explic de ce se schimba. In privinta frigului, ai dreptate. Revenind la subiect, ceasurile outdoor sunt bune pentru a-ti da o idee despre ce se intampla, fara sa cari dupa tine tot felul de acareturi. Nu sunt si nici nu se pretind a fi instrumente de precizie. Nici macar producatorii nu se lauda ca sunt perfecte. Ar fi aiurea, atunci cum ti-ai mai explica echipamentele profesioniste de topometrie, care sh costa undeva la 10.000 euro? N-a spus nimeni ca avand un ceas cu altimetru la mana si un gps in cealalta poti face topometrie! Dar pot fi folosite cu o marja rezonabila de eroare. Daca te uiti mai sus am si spus ca tot ce ai nevoie este o harta corecta. Raman la parerea mea, am mers destul pe munti numai cu harta in mana si inca traiesc. Astea se intamplau cu mult inainte de aparitia ceasurilor outdoor. Si ca sa mai spun ceva, cred ca la ora actuala ne-am obisnuit sa depindem prea mult de tehnologie, care tehnologie este de multe ori inutila. Omenirea a supravietuit multi ani fara sisteme GPS si alte electronice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: Ceasuri outdoor Cititorul de presiune poate fi folosit fie ca altimetru fie ca barometru. Depinde cum il setezi. Iar calibrarea se poate face oricand, plecand de la o altitudine data. Ref. altitudine singurele care pot furniza date 100% corecte sunt sistemele profesionale, toate celelalte, inclusiv GPS-ul, au erori mai mici sau mai mari. Ia uitati-va in cartile tehnice si vedeti care sunt abaterile considerate a fi in parametrii de functionare. Ref la abaterile cauzate de cititorul de presiune ca urmare a modificarii conditiilor meteo, cam care ar putea fi eroarea? +/- 20 metri? Ironia ta este ieftina. :uameni . Declinatia pentru Ro este 4,07 Est. La anul va fi alta. Dar cum le stii pe toate, nu cred ca trebuie sa-ti explic de ce se schimba. In privinta frigului, ai dreptate. Revenind la subiect, ceasurile outdoor sunt bune pentru a-ti da o idee despre ce se intampla, fara sa cari dupa tine tot felul de acareturi. Nu sunt si nici nu se pretind a fi instrumente de precizie. Nici macar producatorii nu se lauda ca sunt perfecte. Ar fi aiurea, atunci cum ti-ai mai explica echipamentele profesioniste de topometrie, care sh costa undeva la 10.000 euro? N-a spus nimeni ca avand un ceas cu altimetru la mana si un gps in cealalta poti face topometrie! Dar pot fi folosite cu o marja rezonabila de eroare. Daca te uiti mai sus am si spus ca tot ce ai nevoie este o harta corecta. Raman la parerea mea, am mers destul pe munti numai cu harta in mana si inca traiesc. Astea se intamplau cu mult inainte de aparitia ceasurilor outdoor. Si ca sa mai spun ceva, cred ca la ora actuala ne-am obisnuit sa depindem prea mult de tehnologie, care tehnologie este de multe ori inutila. Omenirea a supravietuit multi ani fara sisteme GPS si alte electronice. Nu am vrut sa fiu ironic cu tine. Nu cred ca discutia era daca supravietuiesti sau nu daca ai un ceas ca cel de care zici tu. Erorile de altimetru pot fi si de 150 m pentru un anume loc in diferite zile. Sunt convins ca stii si tu treaba asta! Iar legat de cum traiau oamenii in trecut si cum traiesc acuma, da-mi voie sa-ti spun un lucru: Cine nu stie ce-i ala "curent electric", nici nu-i duce lipsa. La fel si cu GPS-ul, celularul rezistent la apa, diferentialul blocabil, etc Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: Ceasuri outdoor Sper ca din aceasta polemica sa iasa ceva constructiv si sa nu ne certam, de-aia este forum. Eu zic, si poate ma contraziceti: valoarea altitudinii este mult mai precisa daca ai un GPS care a "prins" mai mult de 4-5 sateliti. E de ordinul catorva metri. La un altimetru barometric habar nu am cum poti afla altitudinea REALA, nu cea relativa data de presiunea atmosferica relationata la o valoare data apriori (recte presiunea la nivelul marii) mai ales cand vremea e "schimbacioasa" asa cum stim cu totii ca e la munte. Cu busola electronica iar am dubii dar sunt deschis oricaror sugestii din parte unui utilizator de astfel de ceas. U2_2, daca ai asa ceva si daca nu ti-e greu, poti sa faci un mini-review la ceasul tau, eventual cu poze, ca sa ne lamurim si noi. Sincer, mi-ar placea sa ma insel. Daca ma convingi, maine sunt la magazin si-mi pun pe mana un ProTrek din titan. Si spun asta fara cea mai mica urma de ironie. :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Ceasuri outdoor Va confirm nu din auzite ci pe incercate ca ceasurile electronice "all in one" , cel putin cele pe care le am eu, sunt haioase dar imprecise. Sunt posesor de Casio ProTrek PRG-801, Suunto Core si Suunto XR6 HR. Busola de pe Casio este usor de calibrat si relativ stabila, dar imprecisa. Ca sa calibrezi busola de pe Suunto Core iti trebuie o rabdare de inger, si daca o folosesti cu ceasul la incheietura mainii este foarte instabila (Daca rotesti incheietura mainii in plan vertical si cu 1-2 cm citirea busolei este eronata). Pe Suunto XR6 poti seta declinatia magnetica cu precizie de 0,5 grade , busola se calibreaza mai usor si este mai buna decat pe Core si Casio dar nu mai buna ca o busola clasica. Pe toate cele 3 ceasuri altimetrul este barometric, si va spun cu mana pe inima ca in aceeasi pozitie cele 3 ceasuri indica altitudini diferite cu 20-30 m. Barometrul este util si aici Suunto castiga clar in fata Casio. Suunto deseneaza foarte frumos evolutia presiunii atmosferice la intervale de 15 minute (XR6 HR). Casio are un display mai putin detaliat pentru presiune si pot fi cazuri in care nu poti vedea pe acelasi grafic maxima si minima. Suunto XR6 iti arata si presiunea barometrica "instant" in locul in care te afli si presiune barometrica redusa la nivelul marii. Termometrele de pe toate cele 3 ceasuri sunt o prostie, pentru ca senzorii sunt direct influentati de temperatura corpului. Pe Suunto eroarea la masurarea temperaturii este de 8-10 grade Celsius daca tii ceasul la mana cand citesti temperatura. Ca sa faci o citire corecta a temperaturii ar trebui sa dai ceasul jos de la mana si sa astepti 15 minute - zice manualul- sa se stabilizeze treaba - eu nu am atata rabdare:). Din punct de vedere al durabilitatii Casio lucreaza pe varfurile de serie cu titan si sticla tratata, greu de zgariat si are un aspect foarte solid. Suunto sunt mai fragile, dar si aici se lucreaza cu materiale bunicele - Core al meu este din aluminiu cu geam de sticla iar XR6 HR este o combinatie de titan, plastic, si geam de safir daca nu ma insel. In general Suunto este peste Casio pe partea de functii si detalii dar au avut si ei probleme mari la inceput. Suunto iti permite multe log-uri spre deosebire de Casio. XR6 iti permite sa inregistrezi parametrii de presiune/altitudine timp de 12 ore cu frecventa maxima sau timp de mai multe zile cu frecventa mai redusa de masurare. Varianta cu HR iti permite sa inregistrezi si pulsul pe toata aceasta perioada si sa descarci datele pe un calculator cu un cablu serial special. Mare atentie la display cand cumparati un Suunto Core, aproape toata seria Core are un display intunecat, fara suficient contrast si luminozitate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Ceasuri outdoor @ Gil: Nu vand ceasuri si in general nu tin neaparat sa conving pe altii de una sau alta. Review-uri despre ceasuri d-astea gasesti pe net cu nemiluita, asta nu inseamna insa ca ce multumeste pe cineva va multumi si pe altii. Insa pot face ceva mai mult decat un review: vad ca esti din Sibiu, eu din Brasov. Daca ai drum pe aici, iti pot da ceasul imprumut o perioada - nu-l prea folosesc, si-ti poti forma singur o impresie. Dupa aia te duci si ti-l cumperi sau iti iei o busola si un Garmin. 0748-231.103, Florin. Suna-ma cand vrei. Repet, ceasurile outdoor nu sunt instrumente profesionale de precizie. Indicatiile lor contin o marja de eroare, dar ea este rezonabila. Interpretand presiunea atmosferica este normal ca la o variatie puternica a conditiilor meteo sa induca o eroare de altitudine, dar in mare si pentru ce avem in general nevoie ele sunt corecte. Atunci cand ai o harta in fata combini informatia de pe instrument cu cea de pe harta, nu-i asa greu. Mie de exemplu imi face o mai mare placere sa-mi ingadui un timp in care sa ma uit in jur, sa vad peisajul, sa ma bucur de natura. Nu-mi place sa conduc cu nasul in GPS. Si cu ochii in GPS n-as vrea sa ma alatur celor ce-au dat in judecata diverse firme ca au sarit cu masina in prapastie la indicatia aparatului... Off topic, pentru exemplificare: cei mai multi diabetici folosesc aparate de masurare a glicemiei de uz personal. Stiti ce scrie in carticica celui mai performant dintre ele? Marja de eroare poate fi si de 30%! - nu intelegeti gresit, marja de eroare a unui ceas outdoor performant NU este de 30%, poate undeva un maxim 10% in anumite conditii. On topic": iarasi repet: vrei sa faci topometrie, iti iei instrumente de topometrie. Vrei sa te plimbi, iti iei o harta si poate o busola. Suntem oameni si suntem dotati cu inteligenta si spirit de observatie, faptul ca un altimetru imi spune ca sunt la +/- 20 metri fata de cota afisata pe harta in nici un caz nu-mi va creea probleme de identitate :twisted: Iarasi, daca busola imi indica 1-2 grade diferenta fata de nordul magnetic, nu cred ca voi ajunge in Kamciatka. Aaaa, daca as fi pe un submarin in imersiune, altfel ar sta problema, dar atata timp cat pot vedea ce e in jurul meu, zau ca nu vad probleme deosebite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexisroka Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Re: Ceasuri outdoor Am parcurs cu interes acest topic, iar impresia generala este aceeasi cu a mea. Am un ceas Suunto S-lander de vreo 3 ani ce la vremea respectiva a fost 6 mil. (din factura), iar acum l-am gasit pe la 900 lei pe net si pot sa va spun ca desi costa o caruta de bani (suunto sunt instrumente foarte bune si profesionale, am la birou hipsometre, gps, busola), acest ceas nu s-a ridicat la pretentiile mele. Adica pt a determina temperatura cat mai exact trebuie dat jos de la mana, tinut minim 5 min de curea pentru calibrare, altitudinea datorita schimbarii de presiune o indica cel mai eronat uneori chiar si cu 20 m (verificat cu un altimetru profesional). Asa ca am revenit la clasica busola si la ceasul mecanic german din 1953 primit de la bunicul meu :bravo , iar ca barometru folosesc "scaiul vanat" adica o planta legata de rucsac, care cu aprox doua ore inainte de schimbarea vremii se inchide. Ceasul suunto din pacate sta in dulap. :ha: Posesor BOLID ... pe viitor Suzuki Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ceasuri outdoor Am un Casio Pro Trek solar de vreo 3 ani. BESTIAL! Numai temperatura nu are o acuratete maxima.Normal ca il tin la mana dar daca-l scot dupa vreo 5 min. imi indica temperatura excerioara f.corect. Cand se va strica (sper nu in viitorul apropiat) sa-mi iau un alt Casio cu ecran color. Sunt ceasuri execlente pt. outdoor si nu numai.Parerea mea! :x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ceasuri outdoor g shock , black fighter ,casio 10 ani garantie la baterie..cool . gaisti aici www.bombastic.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ceasuri outdoor @ Gil: Nu vand ceasuri si in general nu tin neaparat sa conving pe altii de una sau alta. Review-uri despre ceasuri d-astea gasesti pe net cu nemiluita, asta nu inseamna insa ca ce multumeste pe cineva va multumi si pe altii. Insa pot face ceva mai mult decat un review: vad ca esti din Sibiu, eu din Brasov. Daca ai drum pe aici, iti pot da ceasul imprumut o perioada - nu-l prea folosesc, si-ti poti forma singur o impresie. Dupa aia te duci si ti-l cumperi sau iti iei o busola si un Garmin. 0748-231.103, Florin. Suna-ma cand vrei. Repet, ceasurile outdoor nu sunt instrumente profesionale de precizie. Indicatiile lor contin o marja de eroare, dar ea este rezonabila. Interpretand presiunea atmosferica este normal ca la o variatie puternica a conditiilor meteo sa induca o eroare de altitudine, dar in mare si pentru ce avem in general nevoie ele sunt corecte. Atunci cand ai o harta in fata combini informatia de pe instrument cu cea de pe harta, nu-i asa greu. Mie de exemplu imi face o mai mare placere sa-mi ingadui un timp in care sa ma uit in jur, sa vad peisajul, sa ma bucur de natura. Nu-mi place sa conduc cu nasul in GPS. Si cu ochii in GPS n-as vrea sa ma alatur celor ce-au dat in judecata diverse firme ca au sarit cu masina in prapastie la indicatia aparatului... Off topic, pentru exemplificare: cei mai multi diabetici folosesc aparate de masurare a glicemiei de uz personal. Stiti ce scrie in carticica celui mai performant dintre ele? Marja de eroare poate fi si de 30%! - nu intelegeti gresit, marja de eroare a unui ceas outdoor performant NU este de 30%, poate undeva un maxim 10% in anumite conditii. On topic": iarasi repet: vrei sa faci topometrie, iti iei instrumente de topometrie. Vrei sa te plimbi, iti iei o harta si poate o busola. Suntem oameni si suntem dotati cu inteligenta si spirit de observatie, faptul ca un altimetru imi spune ca sunt la +/- 20 metri fata de cota afisata pe harta in nici un caz nu-mi va creea probleme de identitate :twisted: Iarasi, daca busola imi indica 1-2 grade diferenta fata de nordul magnetic, nu cred ca voi ajunge in Kamciatka. Aaaa, daca as fi pe un submarin in imersiune, altfel ar sta problema, dar atata timp cat pot vedea ce e in jurul meu, zau ca nu vad probleme deosebite. Foarte tare! :1 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefaniordan Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Re: Ceasuri outdoor Salut, Posed un ceas Timex EXPEDITION® Rugged Field, dintre caracteristici amintesc : INDIGLO® night-light QUICK-DATE® feature Shock resistant to ISO standards Water resistant leather strap Water resistant 100 metres http://walmart.ca/cms-portal/cmscontroller?size=2&width=500&height=500&command=filetransfer.ServletgetScaledLargeThumbnailFile&imageid=78627 Urmatorul model, va fi un Timex ws4. 2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Re: Ceasuri outdoor Asta folosesc eu de mai bine de 3 ani fara nici o zgarietura ,ecranul face toti banii. Este un sector 300 chrono. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Membedeep Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Re: Ceasuri outdoor Pe masura ce scotocesc prin acest forum, gasesc tot felul de chestii interesante... Eu cand ies pe teren / pescuit, nu plec fara Casio-ul meu Fishing Gear, care, teoretic, imi arata cand sunt cele mai bune perioade de pescuit, in functie de solunar, are si termometru si multe alte chestii. Am facut si scufundari cu el, este rezistent si arata temperatura foarte exact (cand e scos de la mana, normal). Am o intreaga colectie de ceasuri, dar acesta e singurul de hartaneala, sa zic asa. ps: foarte reusite si fiabile sunt ceasurile Sector - pinti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fastervw Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Re: Ceasuri outdoor va salut, vreau sa cumpar un ceas si oscilez intre Casio Protrek PRG 130 si Suunto Core ,putin ajutor va multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 (editat) Re: Ceasuri outdoor O sugestie prieteneasca ........Casio si atat........(am un Protrek de 4 ani- IMPECABIL -il port zilnic). :old:y Editat Aprilie 7, 2010 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator LRDiscovery93 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 (editat) Re: Ceasuri outdoor Eu am un suunto x10 si sunt fmultumit . Are barometru , termometru , altimetru , GPS destul de performant , busola si GPS-ul iti mai si inregistreaza toate calatoriile pe care mai tarziu le poti descarca pe google earth . L-am luat din Olanda si a costat 500 euro dar merita :h5 http://www.suunto.com/en/Products/Outdoor_Sports_Instruments/Suunto-X101/Suunto-X10-Military/#Specs Editat Aprilie 8, 2010 de LRDiscovery93 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prudom Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Re: Ceasuri outdoor Eu am un suunto x10 si sunt fmultumit . Are barometru , termometru , altimetru , GPS destul de performant , busola si GPS-ul iti mai si inregistreaza toate calatoriile pe care mai tarziu le poti descarca pe google earth . L-am luat din Olanda si a costat 500 euro dar merita :h5 http://www.suunto.com/en/Products/Outdoor_Sports_Instruments/Suunto-X101/Suunto-X10-Military/#Specs Poti pune ceva poze reale? cam cat de mare e in realitate,cam cum se aseaza la incheietura?? merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 (editat) Re: Ceasuri outdoor Poti pune ceva poze reale? cam cat de mare e in realitate,cam cum se aseaza la incheietura?? merci. biBfYEUt2wE Editat Mai 10, 2010 de Astral My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Ceasuri outdoor Imi dau si eu cu parerea: ''best of za best'' pt treburi grele CASI G-SHOCH, cu geam de cristal, sunt mai multe modele in aceasta familie. Pretul este accesibil si este singurul ceas care mi-a rezistat mai mult de 2 ani desi pt necunoscatori acum arata ca ultimul jaf. Pt iesit in lume am un Traser Diver http://www.traserh3watches.com/en/watches/category.php?kat=3 cu bratara metalica si geam din cristal. Deocamdat nu-mi permit sa-l rufuiesc ca sa vad cat poate duce. Iluminatul cadranului este extraordinar. Acum cativa ani am primit cadou un Suunto, cu altimetru, barometru busola nu mai stiu exact modelul, parca Vector. Intr-o dimineata m-am trezit cu ecranul fisurat, nu avea nici o luna.M-am dus cu el la garantie si cei de la magazinul ........ mi-au refuzat garantia in conditiile in care ceasul nu avea absolut nici o zgarietura. In orice caz am fost nevoit sa apelez la protectia consumatorului pt rezolvarea problemei. Dupa ce mi-au "reparat" ceasul am constatat ca acestuia ii este sete; de atunci am renuntat la el. In principiu cred ca a fost vorba de un defect de fabricatie, de 1 la 1 mil, si mai cred ca el nu a fost trimis la producator ci a fost reparat cine stie pe unde. Am mai avut si alte ceasuri dar le-am exterminat rapid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 (editat) Re: Ceasuri outdoor Am si eu o mica colectie de ceasuri outdoor si anume: - 5.11 field ops - Suunto X-Lander Military - Casio ProTrek Titanium 80 PRG - Timex Expedition Adventure Tech Si la final piesa de rezistenta a colectiei un Aerowatch Cronograph Aeroplan Sport. - Ultimul venit,acum cateva zile;Casio G-SHOCK Mudman. Pro si contra.... e greu.. sunt frumose dar nu atat de precise pe cat as fi vrut dar asta e nu sunt scule dedicate,sunt un fel de strutocamile.:grin: Cine vrea ceva profesional cumpara scule dedicate,cine vrea ceva care sa le imbine pe toate cumpara un astfel de ceas dar sa nu astepte sa faca minuni.Ca o parere personala recomand Suunto dar si Timexul face cam acelasi lucru si la banii mult mai putini. Editat Iunie 5, 2010 de Eugen Remus Cucu "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Ceasuri outdoor @avolocaru, daca vrei sa renasti ceasul insetat, recomand www.horologivm.ro, este un foarte bun amic care stie ce face. Acest post vreau sa sune ca o parere/sfat/discutie. Rog moderatorul sa-l stearga daca crede ca suna a publicitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate