adi200100 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Salutare Am un Samurai din 90 1.3, 69cp care eu cand l-am cumparat din Germania stiam ca este euro 1....baieti de la RAR nu au fost de acord cu mine si au zis ca este non euro, cu toate ca are catalizator sonda lambda si alte cele. Am inteles ca exista tot feluri de legende pe forum-uri (eu personal nu am gasit nimic concret) de genul: - inmatriculare cu numere de comuna (adica galbene) - ca unii au reusit sa o "scoata" euro 1 Daca cineva a trecut prin astea si stie ceva concret nu ar strica sa stiu si eu. Stiu ca intre 200 euro si 700 euro (taxa auto) nu e diferenta foarte mare dar totusi este... sa nu ma mai gandesc ca ce le mai kk mintea peste 5 ani cu masinile non euro Merci Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Masina ta, ca si a mea, in romania este non-euro. A mea are pe parbriz si "grune plakette" adica a obtinut calificativ euro1 si poate circula prin centrul marilor orase. Din pacate eu nu am reusit s-o inmatriculez ca euro 1. Am vorbit si cu cei de la reprezentanta Suzuki din Germania iar ei mi-au zis ca e euro1 si mi-au trimis si niste acte in format PDF ca sa le prezint la RAR. Din pacate traim in tara in care se poate orice. :uameni Iar sa mi-o radieze ei fiindca e non-euro .... nu prea cred, cel mult pot sa umfle impozitul pentru ea in viitor dar la cat platesc acum cred ca pot sa-l tripleze ca ma doare undeva. :grin: (aprox 50ron platesc acum). Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? A mea este din 1993, in Germania pe acte apare E2, nemtii spunandu-mi ca reprezinta Euro 2, iar in Romania masina a iesit Euro 1. Traiasca Romania, traiasca rar-ul...cu r mic intentionat. Suntem de toata jena...la tine ar trebui sa-ti coti catalizatorul daca ti-a iesit non euro, si astfel obtii cativa caluti in plus. Si vorba cuiva de pe site...mergi si plantezi niste pomi sa fii tu multumit. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ab03fge Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? e2 nu inseamna euro2 inseamna putin mai bun ca euro 1 dar motor incapabil sa fie euro 2. . mi-a spus un baiat care lucreaza la inmatriculari in germania. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? la vitara E2 inseamna euro2 motorul cu 16 valve iasa euro2 daca vor si daca nu faci gura ca mine si iasa slp sa stii ca am fost prin cugir si am vazut o groaza de 4x4 inmatriculate cu nr galbene de primarie si am auzit ca se pot inmatricula la sate si circula pe o raza dexxx km si ai nevoie de CI,si impozit platit anual multa bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Deci sa ma chinui sa o scot euro 1 pica. Atunci daca e cineva care a inmatriculat-o cu numere galbene... sa ne zica si noua ce a trebuit ca si aici e cu dute vino...de exemplu la noi la primarie nici nu au auzit de asa ceva. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? e o smekerie un functionar cu legile la zi te ajuta daca nu da un tel la o alta primarie e ceva smekerie declari ca esti vnator,ceva si o inregistreaza ca UTILAJ,asa am auzit si la noi la sate au aparut nr galbene pe suzukiuri ,cu volan pe dreapta toti politicienii au Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vladut Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? fiind oarescum in domeniu (militian) :wink: ma bag si eu si iti spun cam asa: se poate dar nu este in regula in sensul ca functionarul isi asuma de fapt un risc mare in eventualitatea aparitiei unor probleme cu masina inregistrata de genul tamponari sau un politist mai zelos :grin: , in plus exista dezavantajul ca este interzisa circulatia oricarui tip de VEHICUL inregistrat la Primarie pe un drum national indiferent daca esti sau nu in aria de XX km pentru care este eliberata autorizatia in felul asta fiindu-ti restransa destul de mult aria de deplasare in cazul in care ai un DN in zona. Dupa cum spuneam la inceput se poate, la noi am vazut chiar ieri un Wrangler de prin 2000 si ceva cu numere de Primarie :) insa nu e chiar in regula, eu personal nu as risca. Numai bine! Mesaj pt. straini: Daca vine sfarsitul lumii, haideti in Romania ca noi suntem cu 100 de ani in urma.:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? poi eu am patit in felul urmator masina este din 1993 dar ei au spus ca este din 1992 asa ca mau furat cu un an pe deasupra au vrut sa o scoata non euro dar dupa multe scandaluri si trimis contestatii la bucuresti au scoso euro 1 in concluzie nu cred ca masina ta din 90 sa fie euro 1 pt ca eu nu am vazut inca samuraisi in general adca are seria 13gba atunci poate sa o scoti al euro 1 daca nu pauza cel putin eu am intrebat inginerul mecanic de la reprezentanta suzuki din oradea ies euro 2 numai cele care au sonda landa cu 2 fire el asa mi-a spus sau anul de fabricatie peste 1993 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? oameni buni, rar-ul nu se uita nici la firele de la sonda, nici la catalizator si nici macar la ce scrie in actele germane sau a tarii din care provine masina, desi ca autoritate a unui stat membru UE ar trebui sa se uite, sa ia in considerare si sa accepte ce scrie acolo. Samuraiul din 90-91 va iesi mai mult ca sigur non-euro, nu mai va bateti capul. Nu va asteptati sa masoare ei ceva, sa vada ce emisii scoate masina sau altceva. Ei vor spune din burta (pardon, din "program") ce norma este si cu asta-basta. Sistemul este simplu. La o masa retrasa intr-un restaurant luxos au stat la masa cu tariceanu inca cativa derbedei, sefi ai unor autoritati si au hotarit cum sa se aplice asa-zisa taxa de poluare, cum sa functioneze cat mai bine "sistemul" de ei inventat, asadar nu va asteptati la nimic logic din partea lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosxc Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Problema cu RAR-ul e ca baietii nu se uita la masina. Potrivesc seria de motor cu niste cataloage pe care ei le detin din anii respectivi. Daca seria ta de motor nu prea se pupa cu ce au ei in cataloage atunci o potrivesc in asa fel incat sa poata fi in stare sa treaca in CIV ceva. De preferinta norme mai mici decat spera posesorii. In general nebunia cu normele Euro au inceptu serios in Europa dupa 1991, cand s-au stabilit clar nivelurile de emisii de noxe ce definesc standardele Euro. E drept ca exista masini ce au montat catalizator si sonda lambda chiar din 1987, dar acesta nu are rolul de a incadra masina la nivelul Euro 1, ci de a mai diminua din emisiile poluante. Perioada 1987 -1991 a fost una de tranzitie de aceea este riscant sa iei o masina facuta atunci fie ea si din Germania sau alta tara civilizata. Probabilitatea ca aceasta sa fie Non Euro este de 90%. Acest lucru l-am constatat pe propria piele, luni, cand am obtinut CIV-ul pentru Vitara mea din 1990. Norma Euro 1 a fost introdusa oficial dela 1 ianuarie 1992!!!! :rules Cel mai bine e sa luati masini produse dupa aceasta data pentru mai multa siguranta. Spor la inmatriculat ca mie mi s-a cam luat ( :sr 1.320 euro taxa pentru Vitara mea din 1990 non euro!!!) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buggymaker Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Dah, eu am vazut catalogul celor de la RAR care contine toate tipurile de masini vandute in europa dupa 92 ianuarie, se poate intampla sa fie masina din 93 non euro daca ei nu o au in catalog !! Daca vrei sa-l dovedesti ca e E1 te poti duce la teste contra sumei de 2700 lei la Bucuresti. Ce am inteles tot de la ei ca Suzuki e euro 2 din anul 1995, cel Santana.Al meu din 91 e non euro ca si al unui prieten care are exact la fel dar din 93 tot non euro a iesit. "Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Deci cam ce ar trebui sa fac daca aduc un Samu din afara ca sa primesc Euro 2? Sa zicem ca gasesc pe undeva 1999-2000 acela va fi considerat euro 2? cu respect, Adrian :h5 NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? Samu pe care l-am achizitionat este an fabr. 1998, produs de Santana Motors-Spania, iar motorul este de tip G13BA, 1,3 i ,in brif era trecut euro 2, iar la RAR au recunoscut tot euro 2, fara alte interventii. Bafta :h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator solders Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? din 98,normal.eu ce am inscris in Romania unul din 03.1992 scria E1 si a iesit euro1.pana la 1992 absolut toate suzuki sunt NONEURO!!!.din 94 incep sa iasa euro 2,dar din 95 sigur toate sunt euro 2.exista insa si din 1994 noneuro,ceia ce ie ciudat,a patit un prieten din Arad.vitara din 1994 injectie a iesit noneuro!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
negoita valy Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? SALUT valy .RAR-ul nu iti da euro la masina ,ei lucreaza dupa un catalon la nivel national ,in dec 08 am inmat. un samurai din olanda cu serie motor G13BA E1 , aceasta serie pentru ei nu reprezinta nimic doar seria de fab, a masini indica ce EURO are masina,in cazul celor care vin din germania acesta este specificata in BRIF ,RAR-ul nu discuta ce scrie in BRIF.Daca doresti sa afli inainte de a cumpara masina ce EURO are exista un serviciu specializat in cadrul RAR-ul care iti poate spunr dupa seria de fab. VW Touareg 2,5 tdi "o5 Alte acareturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
negoita valy Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Samurai non euro sau euro 1 ??? apropo ,atentie mare la anul de fab . nu anul de punere in circulatie . VW Touareg 2,5 tdi "o5 Alte acareturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate